• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Lohusalık yardımı sizce kaç gün olmalı ???

Ben en başından anneme de söylemiştim seni 40 gün yanimda istiyorum diye, eşime de söylemiştim, Allah razı olsun o olmasa ne yapardık bilmiyorum, babalık zamanla öğreniliyor, erkekler hemen bebekli ev ortamına alışamıyor, hem eşim bu konuda rahatladı, arkadaşlarıyla dışarı çıktı, hem ben yemek düşünmedim, ev işi düşünmedim, gece uykusuz kaldiysam sabah anneme verdim bebikimi ben 2 saat daha uyudum, buzdolabında sağdığım sütüm olurdu eşimle alışverişe çıkardık, pazartesi 40ım çıktı, cumartesi mevlüt yaptık, annem salı günü gitti, iyi ki vardı yanımda.
Not: Sezaryen doğum yaptım.
Ah ne güzel… bizim evliliğin en başında annemle eşimin tartışması oldu eşim saygısızlık yapmadı asla sustu koca adam ağladı yine de birşey demedi. Annem tek çocuk olduğum ve babam olmadığı için bana çok düşkün. Ve babam öldğkten sonra huyları çok değişti herkese herşeye karışıyor sözlerinin arkasını düşünmüyor karşısındaki insanı kırıyor. Böyle bi gerginlik olunca tabi eşimde soğudu 2 senedir bazı şeylere hala susuyor. O yüzden çok yan yan yana kalmalarını istemiyorum gerginlik olmasından korkuyorum. Kimseyi kırmadan bu süreci atlatmak istiyorum. Sizin anneniz sakin uysal biri sanırım ne güzel 😞

Ah ne güzel… bizim evliliğin en başında annemle eşimin tartışması oldu eşim saygısızlık yapmadı asla sustu koca adam ağladı yine de birşey demedi. Annem tek çocuk olduğum ve babam olmadığı için bana çok düşkün. Ve babam öldğkten sonra huyları çok değişti herkese herşeye karışıyor sözlerinin arkasını düşünmüyor karşısındaki insanı kırıyor. Böyle bi gerginlik olunca tabi eşimde soğudu 2 senedir bazı şeylere hala susuyor. O yüzden çok yan yan yana kalmalarını istemiyorum gerginlik olmasından korkuyorum. Kimseyi kırmadan bu süreci atlatmak istiyorum. Sizin anneniz sakin uysal biri sanırım ne güzel 😞
Vallahi yuzune de soyledigim icin suan arkasindan konuşmuyorum ama benim annem de kolay bir kadın degildir, dominanttır, çok uzun yanyana kaldığımızda illaki çatışırız, bazen ben sinirimden ağlarım bazen o, arada onu kırmışlığım olmuştur lohusalık haliyle. Ama eşime oğlum der, eşim de gayet içinden gelerek anne der, hee birebir uyumlular mi birbirleriyle tabiiki hayır ama bizim için güzel bir süreç oldu. Hamileliğimin neredeyse 7ayı eşim yanımda değildi iş için, o zaman da sağolsun geldi bende kaldı, bebek gibi bakti bana, onun yemekleri sayesinde bir tosuncuk doğurdum 🤣

Kızlar selam ,

Doğumuma az kaldı haftaya sezeryan olacağım büyük ihtimal , annem ile aramızda bir dolmuşluk mesafe var yaklaşık 45-50 dk sürüyordur aynı şehirdeyiz.Kayınvalidem başka şehirde fakat yakınız 1 saatlik mesafemiz var arabayla. Doğumdan sonra sizce kaç gün destek alsam yeterli oluyor. İlk hafta kayınvalidem ve annem dursa sonra annem 20 gün e tamamlasa yanımda hafta sonu evine gitse eşimle beraber idare edebilir miyiz ? Annem sanki ömür boyu yanımda kalacakmış gibi davranıyor açıkçası 20 gün sonra hafta sonu evine git desem bozulur mu ? Açıkçası annem ve eşim çok anlaşamıyor yani annem için sorun yok ama eşim annemin tavırlarını sürekli bize karışmasını beğenmiyor , bu arada başka kardeşim yok babam da yok annem yalnız yaşıyor. Bi şey deyin hele ya düşünmekten kafayı yicem 🥺
Bence normal doğum yaparsan 3 gün yeter sezeryan olursan da senin toparlanmana bağlı ama birine de alışmak çok iyi değil bence ya somradan boşluğa düşüyor gibi oluyon sanki

Kızlar selam ,

Doğumuma az kaldı haftaya sezeryan olacağım büyük ihtimal , annem ile aramızda bir dolmuşluk mesafe var yaklaşık 45-50 dk sürüyordur aynı şehirdeyiz.Kayınvalidem başka şehirde fakat yakınız 1 saatlik mesafemiz var arabayla. Doğumdan sonra sizce kaç gün destek alsam yeterli oluyor. İlk hafta kayınvalidem ve annem dursa sonra annem 20 gün e tamamlasa yanımda hafta sonu evine gitse eşimle beraber idare edebilir miyiz ? Annem sanki ömür boyu yanımda kalacakmış gibi davranıyor açıkçası 20 gün sonra hafta sonu evine git desem bozulur mu ? Açıkçası annem ve eşim çok anlaşamıyor yani annem için sorun yok ama eşim annemin tavırlarını sürekli bize karışmasını beğenmiyor , bu arada başka kardeşim yok babam da yok annem yalnız yaşıyor. Bi şey deyin hele ya düşünmekten kafayı yicem 🥺
Öncelikle inşallah bebeğinizi sağlıkla kucağınıza alırsınız. Ama bence bebeğiniz doğmadan lohusalık dönemine henüz girmeden bir plan yapmayın böyle kuruntulara kapılmayın. Çünkü doğumdan sonra neyle karşılaşacaksınız belirsiz. Ben de yanımda kimse olmasın bebeğimle yalnız kalayım birbirimize alışalım kimse karışmasın diyordum öyle de oldu ama aşırı zorlandım. Normal doğum olmasına rağmen o süreçte psikolojik olarak çok yıprandım ve sürekli yanımda birilerine ihtiyaç duydum sonradan da çağırdım mecburen.

Back