Lohusalık ve kayınvalide sendromu lütfen yardım

Sanırım kayınvaliden yana bir ben dertli değilmişim bizimki doğumdan beri gelip kalamadığı için kudurdular her gün eşime telefon açıp dünya kadar duygu sömürüsü yapıp ağlıyormuş eşimde artık bunalıma girdi hangi birinle uğraşayım diye tabi beni şikayet etmekten geri kalmıyor yok bebeğe dokundurmadı kucağıma vermedi kıskanıyor kendi tarafına böyle yapmıyor diye başlayıp baya kafasını şişiriyor doğum yaptığımda 2 gün kaldılar yanımda ama burnumdan getirdiler bronşit olduğu halde daha hastaneye geldikleri gibi şap şup öptüler bebeği ya sabır deyip ses etmedim eşim eczaneye çıktığında hani güvendi annemler burda sana yardım eder dediler ama nerde utanmayıp benim yatağıma yatıp uyumayı seçtiler ki ben lavaboda kanamadan gidiyorum bağırıyorum sesimi duymuyorlar bile hemşireler yetişti neler oluyor diye hiç utanmadan kendini sevnuyor ama uyandırmadı ki biz nerden bilelim onun orda olduğunu yine ya sabır dedim bana gelen yemekleri yediler eşim tık demedi sonuçta doğum yapan benim benim gıdaya ihtiyacım var eşim hep sustu ziyarete kim gelse bir kulp taktı sorun çıkardı yok neden bunu taktılar neden bu hediyeyi getirdiler deyip surat astı bardağı taşıran son damla ailem hakkında konuşması oldu aman abileri taka taka bunumu takmış dediğinde eşimin hala sustuğunu görünce artık yeter gidin burdan dediğimde bak gördünmü yine aynı şeyi yapıyor sende biiz savunmuyorsun dedi ilk günlerim zehir oldu bide utanmadan evimize gelip 2 gün kaldılar eve gidincede yalan yanlış ne varsa anlatmış babama şikayet etmiş beni ne diyim allahından bulsunlar o günler hep kavga gürültü içinde geçti eşimle destek olucaklarına köstek oldular şimdi sesini duymak dahi istemiyorum ama eşimin hatrına susmaya devam ediyorum ve bana söylediklerini bir türlü söylemiyorum sonuçta yine annesini savunmaya geçicek biliyorum

Son düzenleyen: Moderatör:
gypsyesra benim de bundan başım ağrıdı zaten kaynanayla papaz oldum. Annem ve kaynanam birlikte 1 ay kaldılar bende ben istedim annemin kalmasını kaynanamla ne kadar olsa rahat edemem dedim devamlı iş buyuramam kaynanama anneme olduğu gibi, sonra kızınca anneme söyleniyodum bazen kaynanaya bişey diyemezsin, batar, gece çocuk durmuyodu 3 te kalkıyodu annemin yanına gidiyodum 3-4 saat uğraşıyoduk gazını çıkarmak için kaynanamı kocasının yanından nasıl uyandırayım hem zaten annem salonda yatıyodu direk salona geçiyodum bunlar falan hep batmış kaynanama annemi kıskanmış resmen yok o yokmuş gibi davranmışım sanki o evde bi tek anam varmış bilmem ne sen benim için öldün artık falan diye tutturdu, ne acayip bi kadın ya koyun can derdinde kasap et, ben hastalıktan ayağa kalkamadım 1,5 ay o nelerin hesabını yapmış yazıklar olsun

seni öyle iyi anlıyorumki annem bende kalıyo diye aynı durumları bende yaşadım kıskançlık dizboyu..
dün eşim iş çıkışı ona uğramış artık o mu aradı çağırdı bilemem tabi iyice doldurmuş eşimi kendini masum gösterip beni suçlamış ağlamış zırlamış hep beni şikayet etmiş ve en kötüsüde eşim onun dediklerine inanmış dün ne dediysem bütün olnalrı yalansız yanlışsız anlattıysamda bana inanmadı ne yapıcam bilmiyorum moralim çok bozuk.

ya selicim ne arızalı yaa bence bunların tedavi görmesi gerek tımarhanelik tipler tam Allah hepinizin yardımcısı olsun kızlar umarım biz böyle kınıyoruz böyle olmayız kaldıki sağlıklı bi insan bunları yapmaz oğlunu seven bunları yapmaz tam tersi yuvasında mutlu olması için elinden geleni yapar benimki üst katta olduğundan aşağı inip kalmaz annemde olacağı için içim rahat ama umarım birşeyler ters tepmez çocuk felan olunca sapıtmazlarr :Saruboceq:

kızlar benim de bir arkadaşım doğum yaptı 1 hafta önce... dün akşam ziyarete gittiğimde evde bir kavga çıktı... anneler ; arkadaşım eşi birbirine girdi... ben ne yapacağımı şaşırdım ... arkadaşıma çok üzüldüm... sonuçta lohusa ve anlayış göstermek gerek ...

ama ilk defa böyle bir durumla karşılaştım...

ben aileler ; eşlerden kaynaklanan sorun yaşayanlarınızın paylaştıklarınızı ona okutmak istiyorum ... üye değil kkya... net yok evde...

en azından yalnız olmadığını bilirse daha kolay olur diye düşünüyorum...
sizce işe yarar mı ?

vicdansız :1closedeyes: nası ana yüreği ya anlamıyorum

Canım hiç sıkıntı yapma sen en doğrusunu yapmışsın biraz düşünceli olsunlar.Onların hayatlarına biz nasıl müdahele etmiyorsak onlarda bize etmemeli.Her koyun kendi bacağından asılır.Artık bu kayınvalidelere birşeyleri öğretmemiz gerekiyor.Yeter artık eskiyi yaşamıyoruz çağ değişiyor.Artık bilgi çağındayız biz onlara ihtiyaç duyarsak sorarız.Neden anlamak istemiyorlar anlamıyorum.Cahil insanla uğraşmak ruha azap verirmiş çok doğru gerçekten...
Sıkma canını eşine olanları sakince anlat rahatsız olduğun noktalarıda söyle o da annesini uyarsın.Umarım eşin senden taraftır...

Ah güzelim yaa senin işinde zormuş.Aynı sorunların benzerini yaşadım.Benimkide elinden gelse alıcak emzirecek.Sütü ne kadar problem ediyorlar.Neredeyse 6 ay olacak bebeğime su bile vermedim hala sadece anne sütü emiyor.Ama neyi kabul edemiyor bilmiyorum kendini benimle yarıştırmaya kalkıyor.Aynı şekilde eşim banada sen aileme ayrı davranıyorsun.Benim annem seninki kadar özgür değil.Anneme hiçbirşey yaptırmıyorsun diyor.Ya nasıl yaptırayım sonderece temizlik konusunda pis.Kirli lavabodakilere bi su tuttuyo koyuyo temiz yere.Arkasından habire temizlik yapıyorum.Bebeğide almış susturucam diye ayakta sallıyo ama yüzükoyun daha bebek kafasını kaldırmayı bilmezken.Neredeyse boğacaktı oğlumu.Ciyak ciyak ağlıyodu garibim.daha neler neler....

evet canım haklısın cahil insanla uğraşmak kadar zor bişey yok eşim benden taraftı ama binbir yalan dolanla ağlama tripleriyle kandırmış eşimi oda geldi bana çattı sen soğuk davrandığın için bunlar oluyo diye ne yapıcam bilmiyorum artık kadının tek derdi benden kurtulmak..
eşimle aramız limoni bu sıra yakında utanmadan gelir o kadında ne yapıcam gerçekten bilmiyorum.

Hayatı zindan etmek içinmi yaratılmışlar bunlar ya.
Ben lohusa olsam lohusalığımı fırsat bilip gırtlağına sarılabilirim sanırım :)
Sonrada hiçbişey olmamaış gibi hormonal değişim der çıkaım işin içinden
Hep o mu yok göz damarım çatladı , ayağım kırıldı , bi tarafım patladı diye velveleye verip sömürü yapıcak millete dimi ama?

Canım yaa allah iyiliğini versin çok güldürdün beni hayret benim niye aklıma gelmedi yaa geçmişten bu güne bana ne yaptılarsa hepsinin intikamını alsaydım keşke sonrada lohusa pskolojisi derdim gerçi lohusanın halinden anlasalar böyle devranmazlar ama ne

arkadaşlar merak ediyorum kayınvalidesini seven varmı aranızda? yazılanlara bakarsak hepimiz aynı şeyleri yaşamış kader arkadaşlarıyız... ben kayınvalidemden nefret ediyorum... hatta ondan tiksiniyorum.

aynen egosu çok kuvvetli, çok bencil, çok zalim ve karşısındaki oğlu da olsa egosu uğruna kırıp geçirmekten çekinmeyen bi yaratık olduğu için nefret ediyorum...dünyayı ben döndürürürüm edasında ve hem kendisinin hem oğullarının mükemmel ve kusursuz oldukları iddiasında her zaman (eşim o anadan nasıl böyle olmuş hayret)

canım sanki kayınvalidemden bahsediyorsun. Demek genel olarak Allah ayrı bir özellik veriyor bunlara. Herşeyi o bilir, sen birşey bilmezsin, birşey anlatmaya kalkarsın senden çok ağlanır ve üstün bir başarıyla konuyu kendine çevirir ve överek bitirir.Çok üzgünüm çoook Offff deli olucamm. Yakın oturuyoruz bizde tencere dolusu yemekler yapıyor sırf biz gidelim diye..Yemek yaptım birsürü gelin diyor. Saklama kaplarına koy geçerken alırız gelemicez diyorum nasıl sinir oluyor..Ohhhh planları ters tepiyor.yerimseniben . Sinir oluyor ama birşey de yapamıyor..Eşimde istersen gidelim deyince doğal olarak gitmeme hakkımı kullanıyorum..:lepi: Rahat bıraksınlar artık bizi yeter canım aaaa.

aynen benimki de bide en tirajikomik yanı ne biliyomusun bana ikide bir sen çok şanslısın benim gibi bi kaynanaya sahip olduğun için derdi sürekli :)))))))))))))))))) şimdi küsüs diyemiyo, hani bana devamlı hediyeler alıyodu yağ çekip duruyodu ya ondan, halbuki sırf bizim evimize istediği gibi girip çıkabilmek her mevzunun içinde olup adeta evin 3. sü olmak için yaptığı anlaşılmıyodu sanki de, zaten böyle olduğu son olaylarda açığa çıktı onun arzu ettiği gibi davranmayınca nasıl canımı okumaya kalktı

şuan 6 günlük lohusayım...
hastanede kaldığımız ilk gece sırf annem ben rahat edeyim doğumda yoruldum diye bebekle ilgilendi uykusuz kaldı..sabaha baktım bu ağlıyor bebekle annem ilgileniyormuş diye...eşime söyledim..o söylemeden ben anlatayım diye..biz ona bişey demedik gerçekten baktım ağlıyor dedim..aman hiç annemle uğraşamıcam şimdi saçmalamasın dedi.
yine gece bebeğin odasında annem yatıyor ben kalkıp emzirip duruyorum mıkırdanmalarından uyanmayayım bari diye..ona da surat yapıyor..kapriz yapıyor sevmiyor bu sefer çocuğu..bende bebeği sevdirmediler bana demesin diye hadi kızım git babanneye sevsin biraz diyorum en sinir olduğum şeyleri yapıyor bu sefer...ben emzik,biberon,ayakta sallama,kolda pışpışlama yapılmasına karşıyım alışmasın...
her seferinde ben onu ayağımda uyutamamki..
emzirip yatağa koyuyorum bakına bakına dalıyor..
ama ben ne zaman kayınvalideme versem zıp yağa kalkıyor pış pış kızım pış pış kızım..
yaa şöyle kucağında tut oturarak sev bebekle göz teması kur konuş yaa
dün gece yin verdim suskun bebeği aldı eşşek kadar koltuk kırlentine koydu sallamaya çalışıyor..
sinirimde deli oluyorum ama bişey demedim
eşim dedi anne napıyorsun sen,çek o yastığı diye...alıştırma dedi..
biz gittikten sonra ne yaparsanız yapın dedi oda
eşimde yok öyle şey,biz nasıl eğitmek istiyorsak başkalarıda buna uyacak dedi..sonra arkanızdan biz toparlayacağız ilerde de dedi
annemde ortalığı yumuşatmak için karışmayın kadına 2 çocuk büyütmüş dedi...
bende kimin ne kadar büyüttüğü önemli değil herkesin çocuğu kendine dedim
bu sefer kayınvalidem huysuzlaştığı zaman görcem ben sizi nasıl sallıyorsunuz,öyle internete göre kitaplara göre yetiştiremeyeceksiniz dedi..
onu o zaman gelince düşünürüz dedi...
böyle bir gergin ortam oldu...
offff pazartesi gidecek inşallah..zaten bir iş yaptığı yok bütün gün oturuyor..elinde bir işte yok..nasıl bomboş oturuptv ye bakabiliyor anlamıyorum..
ben acaip gerildim..

bövbe estağfurullah yaa

ne demek bebğin kafası yamukmuş duyarsızmış...

ben olsam ikinci gün yol verirdim...

lohusalık o kadar hassas bi dönemki sanki kendileri yaşamamış gibi bide saçmalıyolar..

pes artık..

arkadaşım sen yanlışına yanlış demişsin zaten içinde kalmamış bide ses edemeyenleri düşün boşver..

bu vesileyle nasıl biri olduğunuda anlamış oldun..

bence hiç kafana takma hele hele eşin sana destek oluyosa...

hem bak ne güzel madem anlaşamıyodunuz ayağıda böylelikle kesilmiş oldu kurtuldun..

şimdi değil asıl ilerde çocuğun terbiyesini verirken karışmaya çalışırsa tehlike..

o zamanlar burunlarını sokmayı pek severler..

daha süt bebeğine meme veriyosun diye arsız ettiğini düşünüyosa oooo çok uğraşırdın valla..fisfisfis

ılk bebeğim de onun yüzünden sütüm kesilecekti nerdeyse. Ben annemi istedim yanıma çünkü düşünsenize 24 saat sunni sancı ile bir bebek getirdim dünyaya iki dudağımda dışına dönmüştü acıdan Allah aşkı için kaynanamdanmı ped isteyeydim ya .Annem kalıyo diye karı koca bize etmediklerini bırakmadılar. Ağlaya ağlaya bir lohusalık geçirdim. Ay sinirim hopladı gene ya. Önceki yaptıkları neyse ya O zamanki yaptıklarını asla unutamam.Sırf annem bakıyo diye yaptı cadı...

nutkum tutuldu söyleyecek birşey bulamıyorum...
hem eski bi r sağlık görevlisi hemde saçma sapan bağtıl şeylerle uğraşıyor...
allah yardımcınız olsun, bu kadar saçma sapan düüşünen bir kayınvalideden uzak durun bence...,çocuğunuzu yetiştirirken de size müdahale etmesine izin vermeyin...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…