- 13 Nisan 2016
- 48
- 45
- 3
Evet canım kullandık ve hastalandıkE sigara kullandınızmi
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Evet canım kullandık ve hastalandıkE sigara kullandınızmi
Canim oncelikle gecmiş olsun degetleriniz her gecen gun dahada artsin dahada iyiye gitsin insallah. Spermlerin iyilesmesini artmadini ve hareketlenmesini bence ekstta ķurler kullanarak hizlandirmalisin canim. Bu havuç suyu. Keçi boynuzu kürü. Caksir suyu veya e vitamini çinko falan olabilir. Sigarayi birakmasina cok sevindim bnm eşimde amrliyattan sonra birakti. En yakin zamanda şu hareketlenenlerden biri döllese yumurtamizi.arkadaşlar yazdıklarımı uzun diye okumamazlık etmeyin okurken sıkılmayın çünki size umut olacak çünki sizi dirayet katacak ben uzun zamandır bu forumu takip ediyourm ama üyeliğim yoktu erkek infertilite si ile ilgili bütün topikleri okudum hüsranları gördüm umutları gördüm güzel ve kötü haberler okudum ama hepsinde sizler için dua ettim dün foruma üye olmayı düşündüm ve oldum
lütfen herkes çok dikkatli şekilde okusun ve idrak etsin yazacaklarımı ve dua etmekten vaz geçmeyin
eşimle evlendik herşey yolundaydı ilk bir sene cocuk çocuk düşünmedik borç harç derken biraz bekledik sonra ki sene biz istedik olmadı ve ben doktora gittim bende bi sorun çıkmadı eşimi ikna ettim ve eşimi marmara eğitim ve araştırma hastanesine götürmeye ikna ettim
bizden sperm testi istediler ve eşim gerekli tahlilleri yaptı
likefikasyon 90 dakika idi
sperm sayımız 200.000
ileri hareket % 0
ileri yavaş % 0
yerinde hareketli % 2
hareketsiz sperm %98 di
morfolojiye bakılmamıştı bile onuında iyi olması beklenemezdi belkide sayı az olduğu için bakılmadı
daha sonra özel bi klinikte test yaptırdık sayı bundan çok farklı değildi
eşimle sonuçları alır almaz yıkıldık eşim şok geçirdi ve çok defa bunalıma girdi ağladı bazen canına bile kıymayı düşündü herkes cocuk ne zaman diye sorardı ve eşim kimseye oturmaya gitmek istemezdi biri gelecek oldumu eve müsait değiliz derdi çünki herkes cocuk soruyordu
karar verdik eşimle özel doktora gittik daha doğrusu özel hastaneye doktor bey aşırı ilerlemiş varikosel teşhisi koydu ameliyat etsem bile imkansız düzelmez değerler dedi çok geç kalınmış dedi ama işte biz olmak istiyoruz dedik ve ameliyat olduk
7 tane aşırı genişlenmiş ven bağlandı mikro cerrahi ile ameliyat olduk ve doktor 3 ayda bir bana geleceksiniz dedi muayane için doktor beyin tek dediği sigarayı bırakın demişti gerisi allaha kalmış dedi ( tabi eşim sıkıntıdan bırakmamıştı)
sonra ne mi oldu 3 ay sonra test yaptırdık
sayımız ml başına 1.200.000
toplam sayımız 4.800.000
hareket eskisi gibiydi hiç düzelme olmadı
morfoloji yüzde 1 di
likefikasyon 90 dakika idi
aradan 3 daha geçti tabi stres sıkıntı yine devam ediyor moraller bozuk herşey sıkıntıda herkes gene cocuk soruyor eşim yine dışarı çıkmak istemiyor eve misafir geleceği zaman evde yokuz müsait değiliz diyordu
2. testimizi yaptırdık ameliyattan 6 ay sonra
sayımız ml 12.400.000
toplam 18 milyondu
hareket ileri hızlı 2
ileri yavaş 7
yerinde 10
hareketsiz 81 di
morfoloji 1 di
değeler sanki düzeliyor gibiydi ama aşırı yavaş düzeliyordu
hiç kür kullanmadık ilaç kullanmadık
aradan 1 sene geçti ve eşim hala sigara içiyordu zararını biliyorduk ama bırakmıyordu çokta yüklenmek istemiyordum
3. testimizi yaptırdık
sperm sayısı ml de 19.000.000
toplam 39.000.000
hareket ileri hızlı 4
ileri yavaş 8
yerinde 14
hareketsiz 74 dü
moroloji yine 1 di
likefikasyon 60 dakika idi
biz tahlilleri bıraktık uğraşmayı bıraktık akışına bıraktık
bi gün eşimin kuzeni geldi evimize elinde elektronik sigara vardı sigarayı bırakmak için almıştı bende israr ettim eşime al dedim bari sigaradan kurtul dedim ama bunu derken aklımda sperm sonuçlarımız hiç yoktu sadece bırakması için almasını söledim
eşim kırmadı beni ve o cihazı kullanmaya başladı
1 sene ağzına hiç sigara sürmedi geçen gün testislerinde ağrı oldu hekime gittik renkli doppler istediler eşimden doppler sonucu temizdi varikosel tekrarlaması yoktu
tabi bilmediğimiz bi ürün kullanıyordu eşim neyse gel zaman git zaman eşime dedim ki tekrar test yaptırmak istermisin eşim olur dedi uygun zamanda istanbul kartalda özel bi yerde test yaptırdık
işte o zaman şok olduk
sayımız ml de 43 milyon
toplamda 301.000.000
ileri hareket 17
ileri yavaş 16
yerinde hareketli 15
hareketsiz 52 idi
morjoloji krugere göre yüzde 14
likefikasyon 30 dakika olmuştu
başka yere gittik ve test yaptırdık değerler yine aynı çıktı inanmadık başka yerde yine test yaptırdık değerler yine yakın çıktı
uzun zamandır ilk defa yine umutlandık artık yumurta tabikine başlayacağız ilişkiden sonra yine sırt üstü yatıcam ve yine belimin altına yastık koyucam ilk senelerde olduğu gibi
artık cocuk ne zaman diye sorduklarında inşallah yakın zamanda diyoruz
belki eşim bu elektronik sigarayı da bıraksa değerler kat kat daha iyi olacak ama bunada şükür
eşinizi uyarın sigarayı bıraksın dar giyinmesin spor yapsın düzenli beslensin ve ambalajlı abur cuburlar yemesin ev yoğurdu yesin yeşilliği bol yesin düzenli beslensin düzenli yaşasın ama en önemlisi sigara sigara
inşallah bu yazımı umutsuz herkes okur ve herkese umut olur daha yazamadığım çok şey var o kadar çok şey varki sormak isteyenler var özelden çekinmeden sorsunlar yazarım herkesi allaha emanet ediyorum lütfen kendinize iyi bakın
Aaaaa çok üzüldüm canım ne kadar süre kullandınız ne zaman kulllandiniz bak simdi içime dert olduEvet canım kullandık ve hastalandık
Geçen yıl kullanmıştık canım bikaç ay kadar.Aaaaa çok üzüldüm canım ne kadar süre kullandınız ne zaman kulllandiniz bak simdi içime dert oldu
Sizin hareket ve sayı nasılCanim oncelikle gecmiş olsun degetleriniz her gecen gun dahada artsin dahada iyiye gitsin insallah. Spermlerin iyilesmesini artmadini ve hareketlenmesini bence ekstta ķurler kullanarak hizlandirmalisin canim. Bu havuç suyu. Keçi boynuzu kürü. Caksir suyu veya e vitamini çinko falan olabilir. Sigarayi birakmasina cok sevindim bnm eşimde amrliyattan sonra birakti. En yakin zamanda şu hareketlenenlerden biri döllese yumurtamizi.
Esimiin ml de 55 milyon toplam sperm sayısi ise 165 milyon. Hareketlilim ise ileri hızlı%10 orta hareketli %10 yavaş hareketli %10 hareketsiz %70 canımSizin hareket ve sayı nasıl
canım allahtan umut kesilmez lütfen canını sıkma herşey düzelir inşallah herşey boş allah ol dedimi olur gerisi masalMerhaba kızlar benim de eşim azo sperm dediler çok üzgünüm bütün değerler 0 1.5 ay önce doktora gittik proxeed diye bi ilaç verdi 1 ay onu kullandık fakat sonuç değişmedi şimdi ise klomen ve progeny 2 ilaç verdi 1 ay sonra tekrar test yapılacak bu ilaçları kullanıp sonuç alan varmı lütfen yardımcı olun çok korkuyorum.
canım ben şimdi hesap ettim bizim ileri hizlı ve ileri yavaş hızlının oranı yüzde 33 yani 100 milyon ileri giden sperm var ama eşek sıpaları bi halta yaramıyor galiba allahın ol demesini bekliyoruz :)Günde 1 tatlığı kaşığı çörekotu çiğneyin ve çiğnettin eşinize...bi kaç aya bebek oluyor :)))
Çörekotunu şiddetle tavsiye ederimcanım ben şimdi hesap ettim bizim ileri hizlı ve ileri yavaş hızlının oranı yüzde 33 yani 100 milyon ileri giden sperm var ama eşek sıpaları bi halta yaramıyor galiba allahın ol demesini bekliyoruz :)