- 31 Ekim 2013
- 21.336
- 71.526
- 798
- 40
- Konu Sahibi Jasminium84
-
iyi fikir aslında hem de büyükle de vakit geçirmiş olurumKoyun arabasına götürün banyoya
Ablası da var alsın bir çıngırak
Hem yıkanın hem konuşun hem oynayın hep beraber
Ben oğlumu arabaya koyar duşa girer musluğu kapatır ceee yapar devam ederdim tabii benimki bir tık büyüktü
Sizinki de yatar zaten siz de alırsınız duş
hamile kaldığımı öğrendiğinden beri böyle daha önce değildi böyleAlla allaaa. Cok enteresan. Peki normalde hep boyle miydi sonradan mi boyle oldu
haklısınız hemde çokiçimden gelmiyor annemle konuşmak
kendisinin de 2evladı var şu an yaşadığım şeyleri o da yaşadı tecrübeli
ve bile bile bi de kendi beni üzdü, çok kırgınım ona evine adım bile atmak istemiyorum artık
yardımcı alamayız şu anda nisan ayında bakıcı başlayacak o zamana kadar maddi olarak aldığımız maaşları olabildiğince kenara atmamız gerekiyor, eşim de çok çalışıyor cumartesi pazar bile çok yoğun
evde olduğu bi iki saat süresinde de kendi bakımıyla ilgileniyor ya da uyuyor dinlenmek istiyor ona da bişe diyemiyorum işte çok yoruluyor
kreş için de kızımı zorlamak istemiyorum çünkü bana çok düşkün kardeş kıskançlığı yaşıyor şimdi kreşe git diye zorlarsam yanlış anlamasından kendini dışlanmış hissetmesinden çok korkuyorum
bütün dediklerinize bi cevap vermiş gibi oldum ama şartlarım bu şekilde ne yazık ki
belki banyo işini düşünebilirim ama o da nasıl olur bilemedim ben kendimi nasıl yıkayacağım o yanımdayken onu bilemedim biraz düşüneyim
Toprağı bol olsun anneciğinizinhaklısınız hemde çok
benim annem rahmetli eşim de 2. doğumumda çok çok yoğundu ona da bişey diyemiyordum
oyy içim bir tuhaf oldu yazarken..
büyük kızım 9,5 yaşındaydı ben o kadar çocuğa bile üzülüyordum kızıyorum ilgilenemiyorum diye
az biraz zaman sonra havalar ısınacak.. ya da ısınmasını beklemeyin
koyun ufaklığı da bebek arabasına az da olsa gezin
E tamam iste. Benim dedigim. Size biseylerden kizmis. O yuzden herseyiniz batiyor. Melaike verseniz eline uyuz size. Ama sizi sevmediginden degil. Bi rahat edemedim iste senin yuzunden diye kendi kendini dolduurup bu yuzden boyle istemsizce bakiyor davraniyor. Halbuki kiliniza zarar gelse cok uzulur.hamile kaldığımı öğrendiğinden beri böyle daha önce değildi böyle
Bunun farkındayım az çok aslında o yüzden hamile kaldığımı öğrendiğim gün eşime söyledim annem bakmayacak ona göre davranalım diyeE tamam iste. Benim dedigim. Size biseylerden kizmis. O yuzden herseyiniz batiyor. Melaike verseniz eline uyuz size. Ama sizi sevmediginden degil. Bi rahat edemedim iste senin yuzunden diye kendi kendini dolduurup bu yuzden boyle istemsizce bakiyor davraniyor. Halbuki kiliniza zarar gelse cok uzulur.
Siz biraz zamana birakin. Ezik durmayin uzak durun. Kendinizce nazlanin. soguk konusun. Hayirdir diye kizarsa soylemeyin. Niye sende benimle boyle konusuyosun . Ben konusunca niye rahatsiz oldun diyin. Biraz ayna tutun anlasin. Babaniz durunu idare etmeye caliaiyor bence. Hatta annenize soyluyordur ama anneniz daha cok sinir oluyordur sizi savunuyor diye. Ona yuzune hak verin hic bisey yapmak zorunda degilsin diye ama ayni onun gibi meaafeyi koyun. Bakin nasil anlayacak
Bizde anne olduk.emin ol senden daha kötü durumdaydık.çözüm üreten biri olursan herşeyi yapabilirsin.mesela napıyodum biliyormusun , banyonun önüne yatağına yatırıyordum, hemen 2dk girip çıkıyordum banyoya, gözüm onda oluyordu, 2 dk ağlasa bişey olmaz çocuguna.tamam tam anlamı ile temizlik olmuyordu ama enazından ferahlıyordum.2 yıl boyunca bu şekilde en geç 2 günde bir yıkandım.Burada uzun uzun yazarken kızım yanımda gözümün önünde olabiliyor ama, ağlarsa kucağıma alabiliyorum ya da emzirebiliyorum
Ama banyoya girdiğim takdirde ki giremiyorum kızımı nereye bırakayım
Bilgim var zira bende bir anneyim.Yeni anneler genelde emzirirken yazar boş boş otururken değil, bilginiz olsun.
Evet kardeş kıskançlığı çok fazla bi de beni Evde kardeşiyle bırakıyor olmak hoşuma gitmiyor sanırım alışacak inşallahBen bu konunun özetini okumuştum başka birisinin postunda sanirim.
Anne konusunda benim kardeşimin 2. Bebeğinde yaşadıklarıyla cok yakin şeyler. Annem 10 gün kadar kaldi yaninda ama kalmasa daha iyiydi sanki. Yasadikalrin lohusa depresyonu ve geçecek. Kizin en fazla bu yıl reddeder okula mecbur gidecek, ama suan o da kardeş kıskançlığından kredi reddediyor olabilir. Dibine kadar depresyonu yaşamış biri olarak söylüyorum ki geçici durumlar bunlar.
Sizin de durumunuz zor. Ben hamilelikte degistim ,lohusalar daha zor oluyormus. Siz simdi kendinize odaklanin. Kendinizi yioratmayin guzel tatli cocuklarinizi dusunun. Annenize de cok alinmayin . Yillar ve olumsuz dusunceler yipratmis olabilir onu. Birakin zamana. Hic biseyi kafaniza takmayin. Hic bir sey talep etmeyin. Kendi kabugunuzda yasayin. Sonucta omur boyu boyle surecek degil haliniz . Duzelince kafanizi da toplayinca bakarsiniz duruma. Kizinizi da napin edin krese gonderin. Ve kizinizin yaninda kardesini cok aevmeyin. Ya da severken ablasina cekmis ablasi da boyleydi falan diyin.Bunun farkındayım az çok aslında o yüzden hamile kaldığımı öğrendiğim gün eşime söyledim annem bakmayacak ona göre davranalım diye
Biliyordum ki annem bakmak istemeyecek büyük kızım bi saat duruyor da yordun kızım beni diye karşılıyorlardı beni
Maddi anlamda da yorgun olduğunu bildiğim için yine eşime bunu çıtlattım herşeyini biz karşılayacağız kimseye güvenmeyelim biz yeteriz kızımıza minvalinde bi konuşma yaptım
Yani böyle kendi kendine kurup sinirleneceğim benimle konuşsaydı zaten benim niyetimi anlayıp rahat edecekti ama böyle davranarak beni kırdığıyla kendini sinir ettiğiyle kaldı
Zaten şu ara bahsettiğinize benzer şekilde davranıyorum kızı görmeye geldiğinde hoşgeldin beş gittin diyorum ama bişe sorarsa aynı onun gibi yüzüne bakmadan cevap veriyorum
Haaa bunu taktik olarak yapmıyorum sadece artık benim de içimden gelmiyor bilmiyorum bu tavrımı anlıyor mu anlamıyor mu
Bütün yorum yapan arkadaşlardan Allah razı olsun hepsi ayrı ayrı yardımcı oldu ayrı ayrı ışık oldular bana ama sizin yorumunuz bambaşka iyi geldi bana ruhuma işledi tam anlamıylaGecmis gunlerim gozumun onune geldi.
Benim oglumla kizimin arasi 2.5 yas. Kizim dogdugunda oglumun otizmli oldugunu yeni yeni farkediyordum. Bilsem yapar miydim ? Muhtemelen o kadar erken yapmazdim.
Cok yandim cok zorlandim. Hic yardimcim yoktu. Kendim icin bile doktora gitmem gerekse ikisini alir oyle giderdim. Simdi biri okulda, biri kreste, bense kahvemi iciyorum. KKya bilgisayardan baglaniyorum !!
Sozun ozu geciyor. Cok da guzel oluyor. Evet bir donem ogluma gereken kritik ilgiyi veremedim ama su an kardesi onun icin en guzel terapi oldu. Zorunlu arkadas :) oglum oynamak istemese bile kizim zorla oynatiyor. belki bilirsiniz otizmliler kendi kendine takilmayi sever. Iste o kendi kendine takilma isini minimuma indiriyor kizim. Cunku oynamak istiyor ve elindeki tek sans abisi. Senin kizin icin de oyle olacak, kardesi olmasi kesinlikle basina gelebilecek en iyi sey.
Banyoya kucuk 1 yasina girdiginden beri beraber sokuyorum. kuveti dolduruyorum ikisi oyuncaklarla oynaya oynaya mutlu mesut banyo yapiyorlar. Oncesinde ise kizimi kucagima alir beraber girerdim. oglumu esim geldiginde yikardim.
Bir ara konu acmistim, parka bile goturemiyorum diye. cunku oglum kaciyordu, simdi yine daha iyi eskiye nazaran artik az cok laf dinliyorlar. Kizimin 2 yas krizleri oldu. 2. kata iki cocugu biri kucagimda biri sirtimda cok tasidim. Sinirden aglardim bazen benim hayatim ne olacak diye? Ileriyi de goremiyordum, oglum nasil olacak ben artik ise de giremem diye.
Gecen is gorusmesine bile gittim.
Yillar gecmez gibi geliyor. Ama goz acip kapayincaya kadar geciyor. Mukemmel anne diye birsey yok. Rahat ol, ihtiyacin varsa gir banyoya hizlica bebegi de al yanina bebek koltugu veya anakucagi icinde hem buhar iyi gelir.
Kizin da cizgi film izlesin. Yemek yaparken kizimi yastikla beraber camasir sepetine koyup oyle yemek yapardim. aspiratoru de calistirinca beyaz gurultu deniyor. Hemen uyuyakalirdi.
Hayati cozum odakli yasamak lazim. Ben bunu gec ogrendim. simdi cok rahatim. olumsuz seylere degil olumlulara odaklaniyorum.
gececek mi ?
Gecmesini istersen kesin gececek :)
amin cumlemizden insallah. Gercekten oyle, su anlari kendinize ve cocuklariniza kalici hasarlar vermeden atlatin yeter. birakin daginik kalsin, hersey cok duzgun olmasin. siz ve cocuklariniz mutlu olun yeter.Bütün yorum yapan arkadaşlardan Allah razı olsun hepsi ayrı ayrı yardımcı oldu ayrı ayrı ışık oldular bana ama sizin yorumunuz bambaşka iyi geldi bana ruhuma işledi tam anlamıyla
Evet geçecek di mi, Allahım umarım büyük kızımı fazla yıpratmadan atlatırım bu süreci, bu mutsuzluğumdan kızımın fazla etkilenmesini istemiyorum, geri dönülmez yaralar açmak istemiyorum onda
Ve gerçekten yorumunuz çok çok iyi geldi biraz daha umut verdi ileriye dair
Allah razı olsun, evlatlarınıza ve size sağlıklı uzun bir ömür versin
Sevgiyle sarılıyorum size ve evlatlarınıza
Geçecek, şu an birbirlerine bayılıyorlar. Sadece 7 ay geçti bebek büyüyüp ortak bir paylaşimları olunca değişecek herşey. Biraz sabır zor biliyorum amaBiz de şu anda aynı durumdayız tam ufağı emziriyorum büyük geliyor saçımı topla çişim geldi acıktım ve bunları babasının bile yapmasına izin vermiyor sadece ben
Eeeee o anda yapamıyorum bekle birazcık kızım diyorum haydiiii bi kıyamet kopuyor çığlık çığlığa ağlamaya başlıyor
İnşallah çabucak geçsin şu zaman
Çok enteresan ama torunlarını seviyor çok şaşırıyorum bana vermediği sevginin fazla fazlasını onlara veriyor
Ama işte dediğiniz gibi yalnız bıraktı beni zor zamanlar geçiriyorum psikolojik olarak
Bazı arkadaşlar bi sen mi doğurdun minvalinde yorum yapıyorlar evet doğru bi ben doğurmuyorum ama benim tek derdim doğurmuş olmak değil belki hiç alakası yok derdimin doğurmuş olmakla onu da kestiremiyorum
Ve ben bu kadar kötü hissederken annemin buna tuz biber ekmesi.... ne denir ki
Anlayışınız için çok teşekkür ederimEn ihtiyacınız olduğu zamanlardan birinde öfkesine yenik düşmüş işte , maalesef benim annemde böyle işin kötüsü normalde de böyle o yüzden sizi o kadar iyi anlıyorum ki...
Evet bi sen doğurmadın ama 10 kere de doğum yapmadın sonuçta...Yaşadıklarını sen yaşadın,sen çektin, herkes önce kendi yarasını tutar dışarıdan konuşmak öğüt vermek nasıl kolay...
Evde olduğu zamanlarda destek oluyor ama Evde yakaladığım an o kadar az ki 1 ay oldu Doğum yapalı toplasanız 1 hafta Değildir Evde olduğu zamanlar bişe de diyemiyorum işe koşturuyor amaAh o kocan olacak adam da adamim diye dolaniyor ya ortalikta.. cocugu sen tek basina yaptin sanki..
Yardimci tutma sansin var mi? En azindan ev isini yapacak, zor durumda bebegin basinda bekleyecek? Ya da yakin bir arkadasindan destek istesen?
Bizde anne olduk.emin ol senden daha kötü durumdaydık.çözüm üreten biri olursan herşeyi yapabilirsin.mesela napıyodum biliyormusun , banyonun önüne yatağına yatırıyordum, hemen 2dk girip çıkıyordum banyoya, gözüm onda oluyordu, 2 dk ağlasa bişey olmaz çocuguna.tamam tam anlamı ile temizlik olmuyordu ama enazından ferahlıyordum.2 yıl boyunca bu şekilde en geç 2 günde bir yıkandım.
Kısaca çözüm üretin şikayet etmeyin.3-4çocugu olup hepsine yetişen var.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?