- 31 Ekim 2013
- 21.336
- 71.526
- 798
- 40
- Konu Sahibi Jasminium84
-
aminnn, cümelmizin evladını. Allah kimseye evlat acısı yaşatmasın.Kıyamam...
Allahım güç kuvvet versin.
Bu süreci sağlıkla,kolaylıkla,huzurla ve çabucak atlatırsın diye dua edicem senin için.
Rabbim evlatlarını bağışlasın inşallah.
Canım senin için çok üzüldüm annene de çol kızdım senin ona ihtiyacın olduğu bir dönemde seni yapayalnız bırakmış ne sebeple olursa olsun bu davranış kabul görülemez. Lohusa depresyonu nu bende yaşadım zor bir süreç ama geçiyor geçici yani Allah yardımcın olsunselam hanımlar,
fazla uzatmadan konuya girmek istiyorum, çünkü konuyu uzatacak dermanım yok
kelimeleri umarım toparlayıp kendimi düzgün anlatabilirim
33 gün önce doğum yaptım, çok şükür sağlıkla 2. kızımı aldım kucağıma
ama hamileliğimi öğrendiğimden beri mutsuzluk peşimi bırakmadı ne yazık ki
çünkü sürpriz bi hamilelikti ilk kızım doğuştan işitme engelli olduğu için 2. çocuk hiç istemedim bi de 5 yaşına geldi neredeyse aynı yorucu süreçlerden geçmeyi gözüm yemiyordu ama hamile kalınca da kürtajı asla düşünmedim
ama kendi ailemden özellikle de annemden çok ağır tepki gördüm
annem hamileliğimi öğrendiğinde ağzına geleni saydı ve bi nevi sildi beni ve hamileliğim boyunca manevi olarak yalnız bıraktı
hastalıklar peşimi bırakmadı ağır grip geçirdim, bronşite çevrimesine ramak kalan sinüzit atlattım apar topar acile taşındım büyük kızımı ona bıraktım da eşimi beni sormak için değil de kız durmuyor nerde kaldınız diye aradı
doğurdum gece yanımda görümcem kaldı, annem el gibi 10 dk gördü gitti
evim gelmiş doğum yaptığımın ertesi günü ben de sandım ki bana hazırlık yapıyor bi geldim ki ev bi önceki gece evden apar topar çıktığımız gibi duruyor
yapmadığı gibi bana dedi ki görümcen geldiğinde söyle de yapılacak bi işin varsa yapsın
bi gün kızımı görmeye geldi, lafı geld, bi yerden senin neyin var ne oluyor suratın 5 karış dolanıyorsun etrafımda dedim bana dediği gönlüm kalmadı sana iyi davranmaya oldu
ondan sonra ben de koptu ipler zaten babamı aradım sordum ne yaptım ben size diye benim bildiğim maddi olarak size yük oluyorum sanırım (kira ödememize yardım ediyorlar) başka da bişe yapmadım size haaa bilmeden yaptıysam söyle de bileyim dedim
yok kızım dedi görümcesi istedi de hamile kaldı deyip duruyor ona bozuk heralde dedi
bi gün yine kızı görmeye geldi kıza bişe yapmadım yapmayacağım (altın vs.) çok harcamamız oldu bu ara vs vs dedi ki maddi olarak durumları iyidir annemlerin, sanki bana ceza verir gibi sanki bana güvenip de sakın hareket etme der gibiydi tavrı
annemden yana yalnız kalakaldım
başka da kapımı çalanım yok,
büyük kızım da kreşe gitmeyi bıraktı istemiyor bütün gün boyunca 2 çocukla yapayalnız kalakaldım
bi banyoya girmek için eşime yalvarır oldm nolur 2 dk bebeğin başında dur da girip çıkayım diyorum o da eşimin iş saatlerinden dolayı haftada 1 gün ancak oluyor, ve geceleri su gibi oluyorum terden o yüzden her gün duş almak istiyorum kendimden tiksiniyorum ama yok işte pis pis dolanmak zorunda kalıyorum
bebeğime gelince kolay bi bebek değil ne yazık ki uykuları çok sıkıntılı zor uyuyor uyuyana kadar ağlıyor ve kucağımdan inmiyor ve bu süreç 2-3 saat sürüyor başladığında dolayısıyla başka bi iş yapamaz hale geliyorum o arada büyük kızım bişe isterse cinnet geliyor hangi birine yetişeceğim diye
büyük kızım bu stresimden gerginliğimden nasibini alıyor ne yazık ki çünkü o umuşak ılımlı annesi yok artık
gergin, asık suratlı hiç bi istediğini yapamayan bi kadın geldi onun yerine
çok mutsuzum kızlar, ne iki çocuğuma yetebiliyorum ne kendime
eşime bakıyorum adam giyiniyor süslwniyor işine gidiyor etrafında bi sürü kadın girişken ve konuşkan da bi adam herkes sohbet muhabbet kıskanıyor muyum evet kıskanıyorum çünkü ben lohusa pijamalarımla yağlı saçlarımla ter kokan bi vücutla gezerken ondan utanıyorum yanında durmak bile istemiyorum
çok yorgunum çok mutsuzum lohusa depresyonu mu yalnız kalmanın verdiği doğal bişey mi bilmiyorum inşallah lohusa depresyonudur diyorum arkadaşım var diyor ki 40ını uçuralım sabret hepsi geçecek diyor geçecek mi gerçekten bi anda bıçakla keser gibi kesilecek mi bu mutsuzluğum bilmiyorum
çok uzun yazdım biliyorum kızlar ama dertleşmeye ihtiyacım vardı hakkınızı helal edin
hemen cevap yazamayabilirim ufaklık uyanmak üzere uyanırsa bi 2-3 saat sürecimiz başlar
içimden gelmiyor annemle konuşmakAllah yardımcınız olsun, zordur eminim. Annenizle bence konuşun, içinizdeki her şeyi söyleyin. Bu hem size iyi gelir hem de belki annenize dank eder de size biraz yardımcı olur.
Eğer durumunuz müsaitse bir yardımcı şart. Olmuyorsa da eşinizin izin gününde dahi olsa 1-2 saat kendinize ayrımaya çalışın, çok iyi gelecek.
Banyo konusunda bebeğinizi de alın, beraber girin banyoya, ikinizede iyi gelir sakinleştirir.
Büyük kızınızın kreşe gitmeyi bırakmasına izin vermeyin, bu konuda tutarlı ve istikrarlı olun.
Ve en önemlisi GEÇECEK emin olun, sadece biraz ZAMAN...
Gececek gecmeyecek olsa kimse bir daha dogurmazdi değil mi hepimiz geçtik bu yollardan ama gectiselam hanımlar,
çünkü sürpriz bi hamilelikti ilk kızım doğuştan işitme engelli olduğu için 2. çocuk hiç istemedim bi de 5 yaşına geldi neredeyse aynı yorucu süreçlerden geçmeyi gözüm yemiyordu ama hamile kalınca da kürtajı asla düşünmedim
annem hamileliğimi öğrendiğinde ağzına geleni saydı ve bi nevi sildi beni ve hamileliğim boyunca manevi olarak yalnız bıraktı
hastalıklar peşimi bırakmadı ağır grip geçirdim, bronşite çevrimesine ramak kalan sinüzit atlattım apar topar acile taşındım büyük kızımı ona bıraktım da eşimi beni sormak için değil de kız durmuyor nerde kaldınız diye aradı
evim gelmiş doğum yaptığımın ertesi günü ben de sandım ki bana hazırlık yapıyor bi geldim ki ev bi önceki gece evden apar topar çıktığımız gibi duruyor
yapmadığı gibi bana dedi ki görümcen geldiğinde söyle de yapılacak bi işin varsa yapsın
bi gün kızımı görmeye geldi, lafı geld, bi yerden senin neyin var ne oluyor suratın 5 karış dolanıyorsun etrafımda dedim bana dediği gönlüm kalmadı sana iyi davranmaya oldu
ondan sonra ben de koptu ipler zaten babamı aradım sordum ne yaptım ben size diye benim bildiğim maddi olarak size yük oluyorum sanırım (kira ödememize yardım ediyorlar) başka da bişe yapmadım size haaa bilmeden yaptıysam söyle de bileyim dedim
yok kızım dedi görümcesi istedi de hamile kaldı deyip duruyor ona bozuk heralde dedi
bi gün yine kızı görmeye geldi kıza bişe yapmadım yapmayacağım (altın vs.) çok harcamamız oldu bu ara vs vs dedi ki maddi olarak durumları iyidir annemlerin, sanki bana ceza verir gibi sanki bana güvenip de sakın hareket etme der gibiydi tavrı
büyük kızım da kreşe gitmeyi bıraktı istemiyor bütün gün boyunca 2 çocukla yapayalnız kalakaldım
bi banyoya girmek için eşime yalvarır oldm nolur 2 dk bebeğin başında dur da girip çıkayım diyorum o da eşimin iş saatlerinden dolayı haftada 1 gün ancak oluyor, ve geceleri su gibi oluyorum terden o yüzden her gün duş almak istiyorum kendimden tiksiniyorum ama yok işte pis pis dolanmak zorunda kalıyorum
bebeğime gelince kolay bi bebek değil ne yazık ki uykuları çok sıkıntılı zor uyuyor uyuyana kadar ağlıyor ve kucağımdan inmiyor ve bu süreç 2-3 saat sürüyor başladığında dolayısıyla başka bi iş yapamaz hale geliyorum o arada büyük kızım bişe isterse cinnet geliyor hangi birine yetişeceğim diye
büyük kızım bu stresimden gerginliğimden nasibini alıyor ne yazık ki çünkü o umuşak ılımlı annesi yok artık
eşime bakıyorum adam giyiniyor süslwniyor işine gidiyor etrafında bi sürü kadın girişken ve konuşkan da bi adam herkes sohbet muhabbet kıskanıyor muyum evet kıskanıyorum çünkü ben lohusa pijamalarımla yağlı saçlarımla ter kokan bi vücutla gezerken ondan utanıyorum yanında durmak bile istemiyorum
çok yorgunum çok mutsuzum lohusa depresyonu mu yalnız kalmanın verdiği doğal bişey mi bilmiyorum inşallah lohusa depresyonudur diyorum arkadaşım var diyor ki 40ını uçuralım sabret hepsi geçecek diyor geçecek mi gerçekten bi anda bıçakla keser gibi kesilecek mi bu mutsuzluğum bilmiyorum
çok uzun yazdım biliyorum kızlar ama dertleşmeye ihtiyacım vardı hakkınızı helal edin
hemen cevap yazamayabilirim ufaklık uyanmak üzere uyanırsa bi 2-3 saat sürecimiz başlar
o kadar haklısınız ki zaten çok büyük bir değişim yaşıyor hayatında zaten bi de benim bu hallerimle büyük kızımı etkilemeye hiç hakkım yok zaten bi yanımda buna kahroluyor kendimden nefret ediyorum ama inanın elimde değil çok sıkıyorum kendimi eskisi gibi olmak için ama bi süre sıkabiliyorum sonra yine başa dönüyorumÇok zor bir süreçtesiniz çok iyi anlıyorum. Ben de yaz sıcağında istediğim an duşa giremezdim.
Ama lütfen bu zorlanmanızın bedelini büyük çocuğunuza ödetmeyin. Zaten işitme engelliymiş. Onun için de çok şey değişti..
Siz anneniz gibi olmayarak zaten iyi olacaksınız. Allah annenize vicdan merhamet versin. Onu çok düşünüp bir de ona dertlenmeyin.
Eşinizden arada izin almasını isteyin veya akşam erken gelsin duş alıp tek başınıza dışarı çıkıp dolanın.
Bana akşam eşim gelince yaptığım market gezisi bile iyi gelirdi.
Hatta yakın bir arkadaşınız varsa çocukları ona bırakıp yarım saat bile ayırsanız kârdır..
Uzmanlar ikinci çocuk olduktan sonra büyüğü ile birebir vakit geçirmenin önemini de vurgular..
Emin olun bir çok şey bir anda bitmiyor. Sadece siz alışıp daha pratik yürütmeye başlıyorsunuz. Arkadaşınızın demek istediği bu.
aminnn çok teşekkür ederimAllah yardım etsin.tabi ki geçecek.
Allah etrafınızdakilere de merhamet duygusu versin inşallah...
ahhhh canım Allah razı olsun bunu düşünmen dile getirmen bile ne güzel, annem bile demezken düşünmezken bunuAh canım ah...
O dipsiz kuyuyu dipte yaşamayanın anladığını zannetmiyorum. Sen diptesin, herkes tepeden bakıp "e hadi çıksna, biraz gayret biraz bekle" diyor. Elindekiyle mutlu olmaya çalış diyorlar ama elindeki tepeye baktığında gördüğün gökyüzü işte, tatmin olursan. Şahsen benim hissettiğim bu, geçecek diyorlar; geçmeyecek diyen de var. Zamanla öğreneceğiz...
Eğer yakınsak ciddi anlamda gelip yardımcı olabilirim, bende vakit var ama ruhum yok. Belki benim vaktimin sna faydası olur.
aminn canım, inşallah çarçabuk geçer bu lohusa depresyonu denen şey, mutlu olmayı çok özledim ağlamaktan sıkıldımCanım senin için çok üzüldüm annene de çol kızdım senin ona ihtiyacın olduğu bir dönemde seni yapayalnız bırakmış ne sebeple olursa olsun bu davranış kabul görülemez. Lohusa depresyonu nu bende yaşadım zor bir süreç ama geçiyor geçici yani Allah yardımcın olsun
inşallah çarçabuk geçerGececek gecmeyecek olsa kimse bir daha dogurmazdi değil mi hepimiz geçtik bu yollardan ama gecti
evet aynen bu sebepten herşeyimizde söz hakkı olduğunu düşünüyor ama işte benim ailem olduğunu kabullenmesi de gerekmez mi kaç yaşında kadınım ben deAnneniz kiranizi oduyorsa ondan dolayı ikinci çocuğa bozulmuş olabilir.Normalde bu kadar karışmaya hakkı yok ama muhtemelen kiraniza yardım ettiği için kendinde bu hakkı görüyor .
Allah bağışlasın evlatlarinizi.İki çocuklu hayata da alışacak kendinize bir düzen oturtacaksiniz zamanla.Gececek ,düzelecek ve alisacaksiniz.
Çocuk doğuran her kadının basından geçmek zorunda sanırım bu lohusa depresyonu .. hiç inanmaz ben asla depresif gezmeyeceğim derken sütüm olmadığı için o..a b..ka alınan ağlak bisey oldum . Allah sonsuz razı olsun eşim ve ailem her üyesi yeğenlerim kız erkek annem yengem abim hepsi fazlasıyla yanımdaydı ,o kadar yardımcı oldularki bir müddet sonra bende alışkanlık yaptı . Uslu bir bebegim vardı fakat ben hiç bir iş yapamıyordum çünkü hiç yapmamıştım aylardır . Ilk baş çok zorlandım siz annelik ile birlikte ev işlerinde tecrübe edinmişsiniz 2. Anneliginiz suanki durum lohusa belası ,geçecek hepsi daha önce geçmedimi? Arada sinir boşalması yaşamanız, kendinize yetememeniz hepsi normal aslinda . Alisa gelmiş bir rutini tepe taklak getiren 2. Prenses gelmiş. Ayy keşke banada gelse şuan tam.olarak sizin gibi olurdum heralde bide kedim var benim. Sinirlenince hepinizi barınağa verecem diye bağırıyorum kedim kızım.esim 3 ü bir odaya kacisiyor sonra .selam hanımlar,
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?