- 6 Ocak 2016
- 932
- 397
-
- Konu Sahibi AdventureTime
Öyle aslında,ben de öyle düşündüğüm için yapmıyordum.Daha doğrusu sadelik seviyorum diyelim.İnsan ister istemes etkileniyor tabi.16-17 yaşlarında insan bebek gibi oluyor. Bence hiç gerek yok, ben işe başlayana kadar sadece bi dudak nemlendirici kullandım.
Ama kendini iyi hissedeceksen hafif bi kalem, nemlendirici yeter.
Önemli olan temiz olmak.
Kendini iyi hissetmek istiyorsan dışını değil donanımını guzellestirmelisin. Inan insanlar karakter, bilgi donanımını gibi detayları daha çok önemsiyor. Ben de ona göre değerlendiriyorum insanlari
İyi akşamlar hayırlı ramazanlar
Dert değil aslında sadece soru.
Sizce 16-17 yaşlarında lise sona geçen bir kız ne kadar makyaj yapmalı ?
Genelde çevremde,arkadaşlarımda gördüğüm kadarıyla herkes fondöten,far,allık vs 1 çanta dolusu makyaj malzemesine sahip.
Bende sadece 2 ruj 1 rimel 1 göz altı kapatıcısı var.
Rimeli annemden aldım onda alerji yaptığı için ben kullanıyorum.Rujlardan birinin rengi bana hiç yakışmadı (sütlü kahve-bej tonlarındaydı) o yüzden kullanmıyorum.
Göz altı kapatıcısını annemle ortak kullanıyoruz aslında onun.
Yani bana ait kullandığım tek makyaj malzemem wet n wild'dan koyu pembemsi bir likit ruj.
Bugün kuzenlerimle görüştüm benimle aynı yaştalar.Biri küçük bir el çantası dolusu malzeme getirmişti.Highlighter,pudra,fondöten,göz kalemi,max factor far paleti vs.
Bir an kendimde eksiklik hissettim.Ben o kadar makyaj malzemesini üniversitede almayı düşünüyordum.Çünkü şimdi gerek duymuyorum.Vakit kaybı olarak görüyorum bazen üşeniyorum.
Ama herkes dışarı makyajlı çıkıyor,en azından ruj kalem rimel sürüyor.
Ben sadece göz altlarım çok morarmışsa rimel ve göz altı kapatıcısı sürüyorum.
Arkadaşlarla avmye falan gidince de ruj.
Onlar da avmye giderken bile kalem,rimel,ruj,fondöten,far felan sürüyorlar.Bana göre çok fazla makyaj malzemeleri var.
Ben yılda en fazla 3-4 kere ruj sürüyorumdur onda da hep aynı ruj.Wet n wild pembe likit ruj.
Kuzenlerime baktım max factor far paleti,the balm göz kalemi falan kullanıyorlar.
Bunlar normalde uygun fiyatlı gelebilir size ama öğrenciyiz biz,harçlığımız anca bir yerde yeme içme ihtiyacımıza yetiyor.
Ailelerimiz de (en azından benim ailem) 17 yaşında bir kızın parasını makyaj malzemelerine harcamasını istemiyor doğal olarak.
Bir de benim yaşımdakilerin kaşları hep alınmış oluyor.
Ben sadece ortasını alıyorum.Frida Kahlo gibi kaşlarım yok ama düzensiz duruyor.Annem de izin vermiyor etrafını temizletmeme.
Saçma bir konu farkındayım ama etrafımdakiler makyajlı ve bakımlı güzel gezerken ben sıfır makyaj yüz yıkanmış halde geziyorum.
Çirkin değilim bence ama diğerlerinden çok daha sade durunca insan kendini biraz tipsiz hissediyor.
Şimdi git ders çalış diyeceksiniz zaten çalışıyorum seneye sınavım var.Bu yıl derslerim gerçekten iyiydi.Harçlıklarımı soru bankalarına yatırdım zaten.
Ama şu an ramazandayız dışarı çıkıp yemek yiyemiyorum okula gitmiyorum.Biraz makyaj malzemesi alacak param var.Sizce gratise felan gidip baksam mı bir şeylere ? Yoksa gerek yok mu ? Onun yerine matemmatik fasikülü daha mı iyi olur
Yazık etme tazecik cildineİyi akşamlar hayırlı ramazanlar
Dert değil aslında sadece soru.
Sizce 16-17 yaşlarında lise sona geçen bir kız ne kadar makyaj yapmalı ?
Genelde çevremde,arkadaşlarımda gördüğüm kadarıyla herkes fondöten,far,allık vs 1 çanta dolusu makyaj malzemesine sahip.
Bende sadece 2 ruj 1 rimel 1 göz altı kapatıcısı var.
Rimeli annemden aldım onda alerji yaptığı için ben kullanıyorum.Rujlardan birinin rengi bana hiç yakışmadı (sütlü kahve-bej tonlarındaydı) o yüzden kullanmıyorum.
Göz altı kapatıcısını annemle ortak kullanıyoruz aslında onun.
Yani bana ait kullandığım tek makyaj malzemem wet n wild'dan koyu pembemsi bir likit ruj.
Bugün kuzenlerimle görüştüm benimle aynı yaştalar.Biri küçük bir el çantası dolusu malzeme getirmişti.Highlighter,pudra,fondöten,göz kalemi,max factor far paleti vs.
Bir an kendimde eksiklik hissettim.Ben o kadar makyaj malzemesini üniversitede almayı düşünüyordum.Çünkü şimdi gerek duymuyorum.Vakit kaybı olarak görüyorum bazen üşeniyorum.
Ama herkes dışarı makyajlı çıkıyor,en azından ruj kalem rimel sürüyor.
Ben sadece göz altlarım çok morarmışsa rimel ve göz altı kapatıcısı sürüyorum.
Arkadaşlarla avmye falan gidince de ruj.
Onlar da avmye giderken bile kalem,rimel,ruj,fondöten,far felan sürüyorlar.Bana göre çok fazla makyaj malzemeleri var.
Ben yılda en fazla 3-4 kere ruj sürüyorumdur onda da hep aynı ruj.Wet n wild pembe likit ruj.
Kuzenlerime baktım max factor far paleti,the balm göz kalemi falan kullanıyorlar.
Bunlar normalde uygun fiyatlı gelebilir size ama öğrenciyiz biz,harçlığımız anca bir yerde yeme içme ihtiyacımıza yetiyor.
Ailelerimiz de (en azından benim ailem) 17 yaşında bir kızın parasını makyaj malzemelerine harcamasını istemiyor doğal olarak.
Bir de benim yaşımdakilerin kaşları hep alınmış oluyor.
Ben sadece ortasını alıyorum.Frida Kahlo gibi kaşlarım yok ama düzensiz duruyor.Annem de izin vermiyor etrafını temizletmeme.
Saçma bir konu farkındayım ama etrafımdakiler makyajlı ve bakımlı güzel gezerken ben sıfır makyaj yüz yıkanmış halde geziyorum.
Çirkin değilim bence ama diğerlerinden çok daha sade durunca insan kendini biraz tipsiz hissediyor.
Şimdi git ders çalış diyeceksiniz zaten çalışıyorum seneye sınavım var.Bu yıl derslerim gerçekten iyiydi.Harçlıklarımı soru bankalarına yatırdım zaten.
Ama şu an ramazandayız dışarı çıkıp yemek yiyemiyorum okula gitmiyorum.Biraz makyaj malzemesi alacak param var.Sizce gratise felan gidip baksam mı bir şeylere ? Yoksa gerek yok mu ? Onun yerine matemmatik fasikülü daha mı iyi olur
Bb krem düşündüm de şimdi bütün sivilcelerim geçti.Cildimin fondötenli gibi durduğunu söylediler.Fondöten ve bb kremle daha iyi görünüyorum ama sivilcelerim çıkar diye de korkuyorum.bb krem alabilirsin mesela. Bir de hafif bir allık ve far kullanabilirsin.
Ya ne kıymetliydi mis kokulu roll başlıklı parlatıcılar.Direkt başlığa göre yazıyorum; devir değişti. Bizim zamanımızda bi parlatıcı sürerdik bi şeffaf rimel tamamdı.
Şimdi kontürüne kadar her yerde her şey var, youtube makyaj kanalları ile kakılı dolmuş halde, bi allık bi ruj kalem bile yetmez oldu millete. Yazık günah ya bebek gibi cildi olur insanın lisedeyken. Hele bir de akne çıkarmaya elverişli zamanlar, ne gerek var cildi yormaya?
Parlatıcını rimelini sür tamam.