• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Abdest ( Su) geçiren makyaj ürünleri var mı gerçekten?

Şöyle diyim çalışmıyoken evde namazımı kılardım 1 ay oldu işe gireli namazı kılmıyorum. Kılmak da çok istiyorum tabiikide her zaman önceliğimiz namaz Allah ın huzurudur ama makyaj yapmayı seviyorum hafif rimelle göz kalemi bazen biraz far sürüyorum onun dışında fondöten falan başka hişbişey kullanmam. Ama tabi sabah namazını evde kılıyorum sonra makyajı yapıp işe geçiyorum e burda makyajı sil abdest al tekrar makyaj yap böyle bir vaktim yok. Önerileriniz nelerdir nasıl yapabilirim var mı su geçiren makyaj ürünleri
Ben olsam kapatıcı, fondöten, pudra gibi ürünler kullanmadan kolay çıkabilen (suya dayanıklı olmayan) bir rimel ile kolay çıkabilen bir ruj sürer, çantama makyaj temizleyici ürünleri de koyar abdest alacağım zaman makyajımı çıkarıp namaz kıldıktan sonra makyajımı tazelerdim. Evet yazarken de yoruldum, yapması zor olur ama başka çaresi yok gibi. İki defa namaz kılınmayacaksa namazdan sonra kapatıcı ürünleri kullanın, evden çıkarken kullanmayın.

Ben makyaj malzemelerimi yanıma getirir abdestten sonra yine yapardım yani düğüne gider gibi makyaj yapmadığım için 5 dk mı anca alıyordu

Benim abdest konusundaki en büyük sıkıntım makyaj değil pırt olayı maalesef 15 dakika içimde tutamam her vakitte de abdest almak o kadar zor ki evde olsaydı neyse dışarıda inanılmaz zor oluyor 🤣
Fıkıh ta özür bahsi var sahibi özür diye araştırırsanız belki faydası olur. Hiç tutamayan biriyseniz buna göre açıklamış. Şifa diliyorum

Bizim iş yerindeki bir abla kalıcı makyaj yaptırdı ve her gün namaz kılıyor nasıl oluyor bu iş :KK53:

Bizim iş yerindeki bir abla kalıcı makyaj yaptırdı ve her gün namaz kılıyor nasıl oluyor bu iş :KK53:
Hah ben de onu yazmak için konuya girmiştim. Microblading yaptıranların abdesti geçerli oluyor mu acaba??? Takip ettiğim hesaptan tesettürlü müşterilerin öncesi sonrası fotoları gelip duruyor. Ben mesafeli bakıyorum boya diye ama emin de olamadım.

Bir çok arkadaşım lavaboda makyajını öğlen silip abdest alıp namaz kılıp tekrar makyaj yapıp falan öyle takılıyor. Ayrıca öğlen namazını biraz geciktirirseniz ikindi ile arasında 1 saat gibi vakit bırakırsanız aynı abdeste hem öğleye hem ikindiyi kılabilirsiniz
Önceden öyle yapıyodum ama doğru değilmiş bu

Hah ben de onu yazmak için konuya girmiştim. Microblading yaptıranların abdesti geçerli oluyor mu acaba??? Takip ettiğim hesaptan tesettürlü müşterilerin öncesi sonrası fotoları gelip duruyor. Ben mesafeli bakıyorum boya diye ama emin de olamadım.
Ben de merak ediyorum bunu

Şöyle diyim çalışmıyoken evde namazımı kılardım 1 ay oldu işe gireli namazı kılmıyorum. Kılmak da çok istiyorum tabiikide her zaman önceliğimiz namaz Allah ın huzurudur ama makyaj yapmayı seviyorum hafif rimelle göz kalemi bazen biraz far sürüyorum onun dışında fondöten falan başka hişbişey kullanmam. Ama tabi sabah namazını evde kılıyorum sonra makyajı yapıp işe geçiyorum e burda makyajı sil abdest al tekrar makyaj yap böyle bir vaktim yok. Önerileriniz nelerdir nasıl yapabilirim var mı su geçiren makyaj ürünleri
Bence ikiside farklı makyajınıda yap namazınıda kıl nolur ki

Dövme derinin altında olduğu için abdestte derinin üstüne su değmesi gerektiği için oluyor diye biliyorum

Back