Lise Yorum ve Soruları Lise son sınıfta okuyanlar buraya buyrun :)

Merhaba kızlar,
bende lise son sınıfa geçtim tm bölümündeim.
çok zorlu bir yıl beklior bizi.
henüz çalışmaya başlamaıdm :)
başlayan varmı?

cemre hoşgeldin aramızaa.s.

ben de tm'yim kendimi fazla sıkmadan çalışmaya başladım zaten 17 ağustosta dershanem başlıyo.ben bu yıl nefes almayı düşünmüyorumkaydirigubbakcemile3

Yarın başlıorumm arkadaşlarr çalışmaya inş.
bilgisayar yasaklandı artık bence iide oldu biyerde başlamak lazım :)
zamn zaman girecem foruma sizi haberdar ederim.
Hadi bismillah Allah yardımcımız olsun :))

kızlar az önce fonksiyonları çalıştım biraz ara verdim şimdi test çözücem ayyy çok heyecanlyım yaa çok sevindirik oldumzemuszemus

kızlar az önce bu yazıyı gördüm ve sizlerlede paylaşayım dedim

Bir Türlü Çalışmayı Beceremiyorum !!!!

“Ben neden çalışmayı beceremiyorum?” diye kendinize sormadan önce çalışmayı ne kadar istediğinizi bir düşünün. Ders çalışma deyince aklınıza ilk gelen şeyleri bir sıralar mısınız?

Ders çalışmak;

* Sıkıcı bir faaliyettir.
* Zor bir faaliyettir.
* Nefret edilen bir faaliyettir.
* Sınırlayıcıdır.
* Zorunluluktur.
* Çalışılması için istek olması gerekir.

Bunlar daha da arttırılabilir. Peki ya ders çalışma ortamınızı düşündüğünüzde ve kendinizi ders çalışırken hayal ettiğinizde ilk aklınıza gelen şeyler neler oluyor? Aşağıdakilere mi benziyor yoksa?

Ders çalışma ortamı;

* Adeta bir cezaevinin hücresi gibi
* Karanlık
* Sıkıcı
* Dışarısı daha eğlenceli
* Boğucu
* Hayallerimle baş başa kaldığım yer

Şu anda bu yazıyı okurken bile sanırız ki içiniz daraldı ve çalışmak bir kere daha bir eziyetmiş gibi göründü gözünüze…

Tabii ki eziyet gibi gelecektir. Çünkü bu kadar olumsuz mesajın, olumlu bir düşünceye ve davranışa yol açması mümkün değil. Peki aşağıdaki ifadeler size ne hissettiriyor?

Ders çalışmak;
* Çalıştıkça hoşlanılan bir faaliyettir.
* Çalışmayı tamamladıktan sonra keyifleniyorum.
* Engelleri aşmak beni mutlu ediyor.
* Diğer faaliyetleri çalışma sonrasında da yapabilirim.
* Başarılı oldukça isteğim daha da artacak.

Ders çalışma ortamı;
* Hedeflerime adım adım ulaştığım yer.
* Daha eğlenceli faaliyetlerin tadını çıkarabilmem için önceliklerimi gerçekleştirdiğim yer.
* Sorumluluklarımı yerine getirebilmem için gerekli.
* Yeterince aydınlık
* Düzenli

Düşüncelerimiz,davranışlarımıza yön verdiğine göre, siz davranışlarınızı hangi düşüncelerin belirlemesini tercih ediyorsunuz? Kendimize olumsuz mesajlar vermenin bir başka biçimi de “Verimli çalışabilmek için,ders çalışma isteğinin gelmesi gerekir” düşüncesidir. Tıpkı bir ilham gibi ders çalışma isteğini bekleriz ve yıllardır doğru düzgün de gelmemiştir. Unutmayın ki! ısteği yaratan da yok eden de bizleriz. ıstek kendiliğinden gelmez. Oysa, başarılı olmak isteyen bazı öğrencilerin ortak yanılgısı şu şekildedir.

Önce ders çalışma isteğinin olması veya gelmesi ———- Ders çalışmaya başlamak ve çalışmayı sürdürmek———— Başarılı olmak

Ama istek gelmesi diye bir şey söz konusu olmadığına göre bu durum ve beklenti yıllar boyunca da sürebilir. Ders çalışma isteğinin ortaya çıkabilmesi için şu sıranın gerçekleşmesi sizi hedefinize ulaştırabilir. Çünkü insanlar herhangi bir konuda caba gösterir ve başarılı olurlarsa o konuda yeni denemelerde ve çalışmalarda bulunurlar. Yani önce çalış başarıyı yakala. Gör bak daha istekli olacaksın.

Ders çalışmaya başlamak ve çalışmayı sürdürmek———-Başarılı olmak——-Ders çalışma isteğinin ortaya çıkması

Ders çalışmanızı engelleyen “istek bekleme”nin dışında, başka olumsuzluklar da yok değil. Tam masanın başına oturuyorsunuz, zaten zar zor oturmuşsunuz, birden aklınıza gün içerisinde olan bir olay geliveriyor ya da hayallere dalmayı çok seviyorsunuz ve nedense bu hayallere hep ders çalışma masanızın başında dalıyorsunuz.

“ÇALIŞMAK UÇUP GıDEBıLEN BıR ALIŞKANLIKTIR, BIRAKMASI KOLAY,

YENıDEN BAŞLAMASI ZOR BıR ALIŞKANLIK.”
V. Hugo

Sık sık ara verme ihtiyacı duyuyorsunuz. Bütün bu güçlükleri kolaya dönüştürebilmenin yolu çalışma odanızı, çalışma masanızı yeniden düzenlemekten geçiyor. Bununla birlikte çalışma odanızla eşleştirdiğiniz olumsuzlukları olumluluklara dönüştürebilmeniz için düşünsel düzenlemeye ihtiyacınız var. Bunun için Rehber Öğretmeninizle görüşebilirsiniz.

Son olarak da bazı öğrencilerin ‘ders çalışmayı’ çok önemli saydığı için en sona bırakma eğiliminden söz edeceğiz. Ders çalışmayı çok önemli bir faaliyet olarak gören bazı öğrenciler, ders çalışma dışındaki önemsiz gördükleri faaliyetleri (müzik dinlemek, telefonla konuşmak, TV izlemek, vb.) bitirip, sonra çalışmanın uygun olacağını düşünmektedirler. Elbette, “çok önemli faaliyet” en sona ve en yorgun olunan saatlere kaldığından genellikle verimli bir çalışma yapılamamaktadır. Böyle bir durumda diğer faaliyetler de keyifsiz bir şekilde ziyan olmaktadır.

Bunun yerine ders çalışma faaliyetini en başa almanızı, bu faaliyeti tamamladıktan sonra diğer faaliyetleri keyifle ve tadını çıkararak yerine getirmenizi öneriyoruz.

Sloganınız “DERSıNı YAP, KEYFıNE BAK!” olsun.

Özetle başarılı olabilmek için, bu isteğin gelmesini beklemeden önce çalışmaya başlamak gerekiyor. Çünkü çalışmaya neden olan ya da çalışmamaya neden olan her şey bizim zihnimizde oluşuyor. Dünyadaki tüm eylemler önce zihinde başlıyor. Bu nedenle düşüncelerimiz önemlidir ve biz istersek bilinçli bir biçimde düşüncelerimizi kendimiz için yararlı hale getirebiliriz.

ıster inanın ister inanmayın düşüncelerimizi biz seçiyoruz.
Her şeyin malzemesi düşüncedir ve düşüncelerimizi değiştirebiliriz.
Eğer ders çalışma davranışı ile ilgili olumsuz düşüncelere sahipseniz doğal olarak davranışlarınız da olumsuz olacaktır.
Olumsuz düşünceleri fark edip onları çürütecek sağlıklı alternatifleri üretebilirsiniz. Çünkü her zaman bir farklı ihtimal daha vardır. Onu bulmak için zihninizi kullanın. Alıntıdır.

ben lise 3 e geçtim ama çalışma tempomu da sizin yolunuzda artırıyorum.D

belki çok klişe bi laf olucak ama çalışmaya geçen yıldan başlamadığım için çok pişmanım.bence sıkı sıkı sarıl derslerine zaman çabucak geçiyo insan hiçbişey anlamıyo ne ara lise son oldum anlamadım valla :ecrin_bebek:

ama çok doğru bende hangi ara 3.snıfa geldim anlayamadım eşit ağırlıkçıyım edebiyat dil anlatım falan süperde matematikte hiç temel yok =( onu halletmeye çalışıcam işimiz rast gelsin aynı yolda koşuyoruz,ben biraz geriden geliyorum ama

bende 3 e geçtim oda düzenleme var bu aralar bugün bitiriyomm en iyisini onu ya akşamda oldu gerçi neyse halledeyim bugün artık çalışmak lazım kaydirigubbakcemile2

Bende Lise son sınıf öğrencisiyim artık.
Alanım Tm, düz Lisedeyim çaLışmayada başLadık koLay konuLardan bakaLım noLucak.
Benim dersanemde 17 ağustosta başLıyor yeni yazıLdım zaten yaz kampına erkenden gitmek için haziran ayında bir kaç hafta gittim şuan tatiL işte. fisfisfis

bu arada kızLar şu yeni sistemde iLgiLi açıkLama fLn yapıLacaktı yapıLdı mı haberiniz var mı?
Hukuk ve psikoLoji sözeLe geçebilirmiş ama net bir açıkLama geLmedi biLdiğim kadarıyLa, ya da geLdi de haberim yok.

ayrıca ıLk gireceğimiz sınav koLay oLacak gibi geLiyor bana nedense.

merhaba kızlar ben bu yıl sınava girdim. ea 4700. oldum. istediğim bölüm tutuyo. size birşey diyeceğim eşit ağırlıkçılar mat1i bu yaz yüzde 90 ölçüde halledip biraz paragraf çözseniz yeterli. hiç abartmaya gerek yok. tabi matematik temeliniz sağlamsa mat2 yi sene içinde düzenli çalışıp bol soru çözerek halledebilirsiniz. edebiyat deseniz tekrar ede ede öğreniliyor en kolayı :) seneye çılgınca başlamanın anlamı yok. nisan ayında salıyor birçok insan. şairin dediği gibi 'Beni bu güzel havalar mahvetti' durumlarına giriyor birçok kişi. aman onlardan olmayın. abartmadan çalışın. düzenli çalışın. en iyi program diye birşey yoktur. herkesin kapasitesi, zekası, temeli, alışkanlıkları farklıdır. bir süre sonra kendi programınızı keşfedersiniz. bazen yazılı program olmadan da gayet iyi başarı elde edilebilir.
ben sınavda HıÇ fen çözmedim. sene boyunca da hiç çalışmadım. full çeksem 15 puan getiriyor diye. iyi ki de çalışmamışım dedim. zaten birçok arkadşın fene vakitleri bile kalmadı.
kendi alanınızın hakkını verin. fen şart değil. ha ben 1000e oynuyorum derseniz o zaman fen çalışmak lazım tabi :) ayrıca google a ösys yazdıgınızda türkiyenin sınavlara hazırlık portalı diye bir siteden de yapamadıgınız soruların çözümünde faydalanabilirsiniz. sevgiler... başarılar.... :)

slm ben bu yıl sistemin ilk kurbalarındanım sanırımmafoldumben aranızda ders çalışmaya başlayan var mıfisfisfis

merhaba z.p.t.n öncelikle değerli yorumun içi teşekkürleropuyorumnanaktan

bugün sonuçlar belli oldu. senin neresi oldu canım inşallah istediğin bölümdürzemuszemus

bir de ben o siteyi bulamadım rica edersem linki yazar mısın?

slm ben bu yıl sistemin ilk kurbalarındanım sanırımmafoldumben aranızda ders çalışmaya başlayan var mıfisfisfis

Bende sendenim.Sonuçlarla ilgili pek bir beklentim olmadığından birkaç gündür edebiyat tekrarları yapıyordum ama yarından itibaren daha bi asılmaya başlıcam..

liseli değilim ama kızlar lise yıllarımı çok özlediğimden olsa gerek hemen atladım topiğinize
engel olamadım kendime
benimde çok eski sayılmaz lise yıllarım 21 yaşındayım henüz 2. unimi okuyorum evliyim ve bebişim var düşünün hiçbişey zor değil öss bile :))) hemde benm gibi tembel bir ögrenci için bile :)
inşallah hepiniz istediğiniz bölümlere girersiniz :)

Çok teşekkürler verdiğin bilgiler için yerimsenibeniçimi rahatlattın diyebilirim bu fen meselesi kafamı karıştırmıştı açıkçası çok sağol yerimseniben tebrik ederim çok güzel bi yeri tutturmuşsun darısı başımıza inşallah :Saruboceq:

buarada kızlar tercihler açıklandı ve benim çevremde HİÇ açıkta kalan yok ne güzel değilmi hepsi üniversiteli şimdi ayy çok özendim bi an önce geçsin şu sınavda bizde girelim artık o kapıdan :lepi:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…