Lise Yorum ve Soruları Lise 3 sonunda alan değiştirilebilir mi?

esmenur

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
17 Ağustos 2009
184
0
116
Bursa
arkadaşlar ben lise 3te sayısal bölümdeyim ama eşit ağırlığa geçmek istiyorum ya acaba mümkün mü?bi bilgisi olan var mı??

Son düzenleme:
canım sınıftan bi arkadaşm da alan değiştrmeyi düşünüyodu ama müdür yardımcısı lise 3 sonu alan değişikliği olmuyor demiş.

Lise 3 te alan değişikliği olmuyor ! Ama haddim olmayarak bir şey söylemek istiyorum. Ben bu sayısalcıların EA kurtuluşunu anlamıyorum. Biz lise-1'in sonunda TM''yi seçtiğimizde siz sayısalcılardan daha mı olgunduk yoksa kabaca olacak ama fazla mı enayiydik? Lise-1'de sen sayısalı seçtin sonra fizik ya da kimya,biyoloji yapamayınca nasılsa matematik-geometri yapıyorum geçiyim EA diyorsunuz.. Bırak Lise 3'ü seçim yaptıktan sonra bence hiçbir şekilde alan değişikliği olmamalı.. Adam sana lise-1'de seçim yap diyor sende EA seç dimi ama? Bir Eşit Ağırlıkçı olarak bu duruma karşıyım.. Üslubum ağır olmuşsa kusura bakma ama bu konuya gerçekten sinir oluyorum.

arkadaşlar ben lise 3te sayısal bölümdeyim ama eşit ağırlığa geçmek istiyorum ya acaba mümkün mü?bi bilgisi olan var mı??

tabi ki mümkün canım ben de 11.sınıfta tm ye geçtim fenden.
ama şöyleiki şartı var.birincisi daha önce alan değiştirmemiş olman lazım ikincisi de dil ve anlatım bi de coğrafyadan sorumluluk sınavlarına girmek zorundasın şubatta.bu şekilde oluyo yani
zemuszemus

bence bunun enayilikle bi alakası yok niye böyle bi çıkış yaptığınızı anlamadım hiç. bi insan hayatını 14 yaşında yaptığı bi bölüm tercihine göre yaşamamalı bence lise 3te ya da lise 2de alan değişikliği olmazsa sonradan pişman olan insanlar napıcak peki? 14 yaşında fen seçti diye, ona göre üniversitede bölüm seçip ona göre işte çalışıp ona göre yaşamak zorunda kalıcak. bana göre de bu durum hiç adil değil.lise 1de tm seçenlere ne zararı var ben hiç anlayamadım bu tutumunuzu. lmaz:

çok gereksiz bi tepki ve uygunsuz bi üslup görüyorum sende..hayır fizikle kimyayla alakası yok ikisi de çok iyi ama EAdan meslek seçmeye karar verdim müthiş bi genelleme yapmışsın durumu bilmediğin halde bu şekilde konuşmamalısın :umursamaz:

meditasyoncu nun dediği gibi ne olgunlukla ne de enayilikle ilgisi yok sen o şekilde düşünerek alan seçmişsen dünden kaybetmişsindir zaten!!

teşekkürler canım alkisalkisalkis ama şimdi olmuyomuş ya yönetmelik değişmiş neyse artık inşallah hayırlısı böyledir :1rolleyes:

Son düzenleme:
teşekkürler canım alkisalkisalkis ama şimdi olmuyomuş ya yönetmelik değişmiş neyse artık inşallah hayırlısı böyledir :1rolleyes:

yatıyolar kalkıyolar yönetmelik, yasa vs değiştiriyolar ya cıkcıkcık.daha geçen sene vardı valla üzüldüm canım benim ama inşallah hakkında hayırlısı olmuştur
opuyorumnanaktan

Anlatmak istediğim şu o 14 yaşında tercih yaptıda ben 20 yaşındamı yaptım ? Hayır ! Ben doğru karar verdim de o niye yanlış karar verdi ? Fazla mı idealistim yoksa fazlasıylamı hedeflerinin peşinde koşanım ? Hayır tabiki.. EA'dan meslek seçimi yapmak istediğini söylemiş happy.s.. EA'da hukuk,işletme,iktisat,sınıf öğretmenliği hariç doğru düzgün meslek yok.. Herkes sayısalda meslek çeşidi daha fazla diye diye dilinde tüy bitti ama happy.s EA yere göğe sığdıramadı.. Bi EA'cı olarak teşekkür etmeliyim sanırım.. Bunlar malesef basit bahaneler.. Fenden EA'ya geçen herkes ama herkes sırf zorlandığı için geçiyor meslekler bahane yani.. Üslubuma ağır demişsiniz.. Belki anlamsız bir siyaset olacak ama keşke bana burda gösterdiğiniz tepkiyi başka şeylerede gösterebilseniz.. Belki gerçekten haksızlık ediyorum belki gerçekten duyarlısınız ama bana burda basit bir konuda laf yetiştireceğinize gidip Atatürk'ü savunsan daha iyi edersin..

Siz de tercihinizi 20 yaşınızda yapmadınız elbette. Memnun değildiyseniz değiştirebilirdiniz, malumunuz alan değiştirme hakkı yalnızca fenlere tanınan bir hak değil. Siz de tmden fen ya da sosyal bölümüne geçebilirdiniz. Geçmediyseniz demek ki memnundunuz. Biz fenden tmye geçen insanlar demek ki kendimize tm den bir meslek uygun gördük. Bu hiç kimseyi ilgilendirmez ki. Bize tanınan bir hakkı kullandık yalnızca.
Fenden tmye geçen herkes ama herkes sırf zorlandığı için geçiyor demişsiniz. Nereden biliyosunuz çok merak ettim gerçekten. Bütün alan değiştirenlerin fizik kimya biyoloji notlarına mı baktınız? Bu genellemelere ne gerek var ki? Örneğin ben fendeyken ortalamam 80di tmye geçtim 85 oldu sadece. Aşırı derecede önyargılısınız. Kıskançlıktan mıdır anlamadım, fenlere karşı nedir bu tepkiniz yani. Son olarak da burda basit bir konuda laf yetiştireceğime Atatük'ü savunmamı tavsiye etmişsiniz. Atatürk'ü nerede, ne zaman, kimlere karşı savunduğumu bilseniz hayran kalırsınız. Sırf size laf yetiştirmekle kalmayıp toplum yararına birçok faydalı iş yaptığımı hiçbir zorunluluğum olmamasına rağmen size belirtmek isterim. Ben sizin kaba tabirinizle "basit konularda size laf yetiştirmek" ile uğraşan bir insan değilim. Son senesinde alan değiştirip 9 eylül üniversitesi hukuk fakültesinde okuyan, ayrıca Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfında faal olarak gönüllülük yapan, orda Türkiye'nin yarınlarını,çocuklarımızı Atatürkçü düşünce sistemine layık bi şekilde yetiştirmeye çalışan bir kişiyim. Bundan sonra insanlarla konuşurken üslubunuza dikkat etmenizi tavsiye ederim. Çünkü karşınızdaki insanın nasıl bir donanıma sahip olduğunu; nasıl bir bilgi birikimi ve görgüsü olduğunu bilemezsiniz. Ayrıca bu size verdiğim son cevaptır. Çünkü ben ne kadar söylersem söyleyeyim, sizin anladığınız kadarımdır. Ve yine sizin deyiminizle artık size "laf yetiştirmeyeceğim".

kaydirigubbakcemile3 bu konuda senin canını yakmışlar muhtemelen..bu kadar saçmaladığına göre.. tamam tamam en iyi sensin mutlu oldun mu? Atatürk gibi büyük bi önderi de bu saçmalıklarının arasına katma!!! ne alaka Atatürk le..herkes kendinden sorumludur çok bilmişsin ama bilmediğin tanımadığın biri hakkında abuksubuk yorumlar yapmaman gerektiğini de öğretselerdi keşke sana

tek kelimeyle harika konuşmuşsunuz..bu arada "kıskançlık" doğru bi tespit oldu sanırım.. a.s

seni eşit ağırlığa nasıl almışlar ya! Belki gerçekten haksızlık ediyorum belki gerçekten duyarlısınız ama bana burda basit bir konuda laf yetiştireceğinize gidip Atatürk'ü savunsan daha iyi edersin..

:roflol:Türkçeyi katletmişsin arkadaşım.kaydirigubbakcemile3 senin kıskanman çok normal EA bile yapamıyosun çünkü..anlatım bozukluğun beni çok güldürdü. biraz türkçe çalış biraz da kitap oku da en azından konuşmayı öğren.hadi kibar konuşmaktan geçtik..:roflol:

Sanırım okula göre değişiyormuş yani ben öyle duydum.
Bazı okullarda idare değiştirmiyormuş,bazılarında değiştirebiliyorlarmış.Okul idaresine bağlı sanırım.
Tüm mesajları okumadım ama bence sen bir de dediğim gibi okul idaresine sor.

sağol canım okul idaresine sordum.rehber öğretmenlerine branş öğretmenlerine falan da sordum mümkün değil dediler :sm_confused: ama dediğin şey mantıklı okul idaresine bağlı olabilir başka okullardan değiştiren ben de duydum ama.. fisfisfis neyse artık vardır bir hayır :1rolleyes:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…