• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Genetik Tetra Balığım Hareket Etmiyor

ozqe35

Üye
Kayıtlı Üye
12 Kasım 2023
47
8
6
33
Merhaba arkadaşlar yeni küçük bir akvaryum edindim 3 genetik tetra bir tane de çöpçü balığım var ilk defa balık beslemeye başladım ve bu konu da çok bir fikrim yok yeşil olan hep köşede duruyor alanı mı dar yoksa diğerleri mi rahat vermiyor saklanıyor gibi bilemedim bu konuda bilgisi olan destek olabilir mi rica etsem foto da ekledim
1000061758.webp
1000061760.webp

ısıtıcı yok sanırım suyunu yeni mi değiştirdiniz resmi atmadan

Evet ısıtıcı yok cumartesi değiştirdik suyunu
ısıtıcı olması şart olan balık türlerinden birisi,23-27 derece olması lazım suyun,balığın ısıdan kaynaklı haraketleri yavaşlayabilir,şelale filtre kullanıyosunuz akıntı yoruyorsa o da saklanmasına neden olur,ayrıca hasta balıklar da saklanır,özellikle ısı dengesi bozuk akvaryumlar da mantar hastalığı yaygın olur,yüzgeçlerdej başlar,beyazlık ya da sarkıntılar görürsünüz

ısıtıcı olması şart olan balık türlerinden birisi,23-27 derece olması lazım suyun,balığın ısıdan kaynaklı haraketleri yavaşlayabilir,şelale filtre kullanıyosunuz akıntı yoruyorsa o da saklanmasına neden olur,ayrıca hasta balıklar da saklanır,özellikle ısı dengesi bozuk akvaryumlar da mantar hastalığı yaygın olur,yüzgeçlerdej başlar,beyazlık ya da sarkıntılar görürsünüz
Fişini arada çekiyorum özellikle yem atarken filtreden mi kaynaklı diye ama sadece yeşil olan kıyı da köşede duruyor diğer ikisi geziniyor

Fişini arada çekiyorum özellikle yem atarken filtreden mi kaynaklı diye ama sadece yeşil olan kıyı da köşede duruyor diğer ikisi geziniyor
o zaman sonra ki seçeneklerden birisi iki erkek tetra olabileceği,baskınlık kavgasından kaynaklı bir tanesi saklanıyor olabilir,cinsiyetlerini biliyor musunuz,

Bugün 8 gün olmuş alalı
eğer akvaryum yeniyse balıkları içine koymadan önce mavi mürekkepe benzeyen bir maddeyi içine damlatıp 24 saat sirkülasyon sağlanır bu balıklar için zararlı olan şeyleri temizler,taşlar da renkli ve boya veriyor iyi temizlenmediyse zehirlenmeye yol açar,balıkların konulduğu su oda ısısında değilse bu da balıkları şoklar,muhtemelen yeni akvaryum kurbanı oldunız

eğer akvaryum yeniyse balıkları içine koymadan önce mavi mürekkepe benzeyen bir maddeyi içine damlatıp 24 saat sirkülasyon sağlanır bu balıklar için zararlı olan şeyleri temizler,taşlar da renkli ve boya veriyor iyi temizlenmediyse zehirlenmeye yol açar,balıkların konulduğu su oda ısısında değilse bu da balıkları şoklar,muhtemelen yeni akvaryum kurbanı oldun

eğer akvaryum yeniyse balıkları içine koymadan önce mavi mürekkepe benzeyen bir maddeyi içine damlatıp 24 saat sirkülasyon sağlanır bu balıklar için zararlı olan şeyleri temizler,taşlar da renkli ve boya veriyor iyi temizlenmediyse zehirlenmeye yol açar,balıkların konulduğu su oda ısısında değilse bu da balıkları şoklar,muhtemelen yeni akvaryum kurbanı oldunız
Galiba öyle oldu teşekkür ederim buarada bilgi için

Galiba öyle oldu teşekkür ederim buarada bilgi için
rica ederim,kalanlar da ölürse tekrar balık koymadan önce dezenfekte işlemi gören damlalar kullanmadan koymayın, akvaryumu size verenin sizi bilgilendirmesi lazımdı

rica ederim,kalanlar da ölürse tekrar balık koymadan önce dezenfekte işlemi gören damlalar kullanmadan koymayın, akvaryumu size verenin sizi bilgilendirmesi lazımdı
Hiç öyle birşey demedi hatta haftada bir kez bir tas içinden su alıp yeni su koyacaksınız temizleme işlemi bu şekilde olacak eğer suyun hepsini temizlemeye kalkarsanız balıklar ölür dedi bizde dediği gibi yaptık ama gene de öldü balık

Hiç öyle birşey demedi hatta haftada bir kez bir tas içinden su alıp yeni su koyacaksınız temizleme işlemi bu şekilde olacak eğer suyun hepsini temizlemeye kalkarsanız balıklar ölür dedi bizde dediği gibi yaptık ama gene de öldü balık
akvaryumu ilk kullanıyosak metilen mavisi ya da ona yakın ürünler kullanılıyor,ilk 24 saat akvaryum boş kalır sonra balıklar içine atılır, metilen mavisi hasta balıklara da uygulanıyor dozunda kullanıldığı sürece zarar vermez,bu başlangıç için önemli nokta,sonrasın da akvaryumun yarı suyu alınır üzerine dinlenmiş su eklenir,dipte ki pislikler için de manuel pompalar bir kere çekiyosunuz sonra kendisi boşaltıyor suyu,filtre de suyun içinde kalabilen filtreler daha sağlıklı içinde sünger oluyor,bu süngerin içinde zamanla yararlı organizmalar barınıyor,filtre temizliği yaparken sıkarak yıkamıyoruz bu yüzden,sonrasın da döngü tekrar başlıyor çünkü,insanlar genellikle parasına bakıyor maalesef,diğerlerinin durumu nasıl

Back
X