- 21 Nisan 2014
- 167
- 108
-
- Konu Sahibi kahveyokmu
Canım ben 2 yıllığından mezun oldum ve ilk kez bu tercihlerde bizim bölümden 16 kişilik bir alım var.Ama o kadar çok mezun var ki şansını sen düşün.Ben şu anda dgs hazırlanıyorum 4 yıllığa tamamlamak için ama kontenjanlar düşürüldü mezunlar arttı onda bile artık çok zor.Okuyacaksan 4 yıllığını oku sakın 2 yıllık yazıpta hata yapma...Ya bu sosyal hizmeti 4 yıllık açıköğretim okuyan bir arkadaşım var, sınıf arkadaşım. Kızın örgün olarak şu an okuduğu İktisat'tan umudu yok ama ikisini bir arada yürütüyor mesela. Yanlış hatırlamıyorsam geçen sene başladı. Bugün ben açıköğretim programlarına göz attım da, bunun hem 4 hem de 2 yıllık olanı var. Açıktan sosyal hizmetlere kaydolsam 4 yıl çok uzun bir zaman, o vakte kadar önemi kalmazsa diye endişeleniyorum, 2 yıl daha kısa bir zaman. Açıköğretimden buna kaydolsam 2 yıllığına mı yoksa 4 yıllığına mı kaydolmalıyım sizce? Yani daha doğrusu 2 yıllığına kaydolmak mantıklı mı açıköğretimden?
Olsa olsa işletme olarak lisansa tamamlarsın ama emeğine yazık arkadaşım biz dönüş yolu arıyoruz. Sosyal bilimlerin önü açık diyo arkadaşlarKızlar size bisey sorucam bende zor durumdayim su an. Ben Tarih mezunuyum ekstaradan aciktan Büro yonetimi ve yonetici asistanligi okuyordum dondurmustum bu sene mezun olma sansim var tekrar kayit yaptirarrak. Mademki onlisanstan tercih veremiyeceksem bu 2 yillik buro yönetimini Aof den 4 yilliga cevirip yeniden lisans okuma sansim var mi? Bide hangi bolumu okuyabilirim? Bilgisi olanlar lütfen caveplasin
Canim işletme dışında baska şansım yok mu acaba? Ben tarih mezunuyum ordan atanma şansım cok dusukOlsa olsa işletme olarak lisansa tamamlarsın ama emeğine yazık arkadaşım biz dönüş yolu arıyoruz. Sosyal bilimlerin önü açık diyo arkadaşlar
Hadi iibf neyse ne demek herkes emek veriyo ne şartlarda mezun oluyo. Bunun öğretmeni iktisatçısımı varHadi İİBF neyse de ben en çok öğretmenlerin atanamama olayına üzülüyorum.
İşletme dışında varmı bilmiyorum canım. Arayıp direk aof ye sor bence ona göre bi yol çiz kendine oluyosa sosyal hizmetler okuyabilirsin yorumları okursan arkadaşlar o bölümü tavsiye ediyoCanim işletme dışında baska şansım yok mu acaba? Ben tarih mezunuyum ordan atanma şansım cok dusuk
Benim ablam once 2 yillik sosyal hizmetler okudu uzaktan egitimle 4 yilliga cevirdi bu sene mezun oldu şimdi atandi mesela. Ben arayip sorayim bi en iyisi dediğin gibi ama pek secenegim oldugunu da sanmiyorumİşletme dışında varmı bilmiyorum canım. Arayıp direk aof ye sor bence ona göre bi yol çiz kendine oluyosa sosyal hizmetler okuyabilirsin yorumları okursan arkadaşlar o bölümü tavsiye ediyo
Haklısınız vazgeçtim zaten, açıktan başka bir bölüm düşünüyorum, henüz karar vermedim ama. Onun da diploması dursun, ileride işe yarar belki.Canım ben 2 yıllığından mezun oldum ve ilk kez bu tercihlerde bizim bölümden 16 kişilik bir alım var.Ama o kadar çok mezun var ki şansını sen düşün.Ben şu anda dgs hazırlanıyorum 4 yıllığa tamamlamak için ama kontenjanlar düşürüldü mezunlar arttı onda bile artık çok zor.Okuyacaksan 4 yıllığını oku sakın 2 yıllık yazıpta hata yapma...
Sosyal Hizmetleri eğer ikinci üniversite kapsamında düşünüyorsanız lisansı şu anda yok ygs ye girmeniz lazım .İşletme dışında varmı bilmiyorum canım. Arayıp direk aof ye sor bence ona göre bi yol çiz kendine oluyosa sosyal hizmetler okuyabilirsin yorumları okursan arkadaşlar o bölümü tavsiye ediyo
Lisans mezunu olarak 2. Üniv olarak herhangi bir önlisans bölümü okuyup kpss de önlisan bölümünden atanmak mümkünmü arkadaşlar???
İşletme mezunuyum fakat atanamıyorum 2 yıllık bi bölüm istiyorum bölüm değiştirme yafa dediğim gibi önlisanstan atanma şansım varmı?
Bu lisanstan yada işletmeden dönüş yolu yokmu arkadaşlar hayatımın hatasını yapmışım meğer lütfen fikir verin şimdiden teşekkürler
caSosyal Hizmetleri eğer ikinci üniversite kapsamında düşünüyorsanız lisansı şu anda yok ygs ye girmeniz lazım .
Bu konuyu o kadar çok araştırdım ki...
Eğer lisanstan sınava girmediysen önlisanstan yine sınava girebilir ve atanabilirsin ancak lisanstan sınava girdiğin zaman artık o hakkın elinden alınıyor[/QUOTE Canim emin misin boyle biseyin olduguna? Ama burdaki diger arkadaslar onlisanstan atanamayacagini soylemis. Ben lisanstan kpss basvurumu yapmayip onlisanstan yapip da sınava girince tercih yapip atanabilir miyim yani?
Ben kendim de İİBFde olduğum için öyle dedim, öğretmenle iktisatçı bir değil ayrıca, yani evet, öğretmeni iktisatçısı var 'bence'. Ülkenin eğitime daha çok ihtiyacı var, eğitim sistemi bozuk olduğu için bu kadar çok iibf mezunu var ve öğretmenler de atanma sıkıntısı yaşıyor. Her şeyin temeli eğitim.Hadi iibf neyse ne demek herkes emek veriyo ne şartlarda mezun oluyo. Bunun öğretmeni iktisatçısımı var
Hiç bi hakkımız yok zaten eğitim diye boşa kanımıza girmişler bazı lise mezunları çoktan emekliliğe yanaştı bizim yılkarımız iş arayışıyla geçti eğitim hikaye. Peki şuan sen be yapıyosun ne durumdasınBu konuyu o kadar çok araştırdım ki...
Eğer lisanstan sınava girmediysen önlisanstan yine sınava girebilir ve atanabilirsin ancak lisanstan sınava girdiğin zaman artık o hakkın elinden alınıyor
İş öğretmenlerde bitmiyo sistem yanlış öğretmenler. Ayrıca her mesleğe ihtitaç var biri diğerinden üstün olamaz çünkü hepsi zincirin bi halkasıBen kendim de İİBFde olduğum için öyle dedim, öğretmenle iktisatçı bir değil ayrıca, yani evet, öğretmeni iktisatçısı var 'bence'. Ülkenin eğitime daha çok ihtiyacı var, eğitim sistemi bozuk olduğu için bu kadar çok iibf mezunu var ve öğretmenler de atanma sıkıntısı yaşıyor. Her şeyin temeli eğitim.
Üstün değil zaten ama bu ülkenin doğru düzgün genç öğretmenlere ihtiyacı var, öğretmen atamaları iibfcilerin atamasının önünü kapatmıyor ki zaten. Siz şimdi pişmansınız işletme okuduğunuz için, sizin gibi okuduğu bölüm için pişmanlık duyan yığınla insan var ve bunun sorumlusu eğitim sisteminden yanlışlıklar. Öğrenciler doğru yönlendirilmiyor, siz ileride çocuğunuz da emek verip 4 sene okuyup işsiz kalsın ister misiniz? Gelecekte bizim çocuklarımızın doğru yönlendirilmesi için doğru düzgün genç öğretmenlere ihtiyacımız var ama o da eğitim sistemindeki bozukluk yüzünden şu an resmen ayağa düştü. Ben bu yüzden üzülüyorum öğretmenler atanamadığı için. Üniversitelerin seviyesi çok düşük şu an ve girmek çok kolay. Bunlarda düzeltilme yapılması lazım, ülkenin her meslekten insana ihtiyacı var ama önce eğitim düzeltilmeli bence. Eğitimi düzgün bir ülkede işletme mezununa da değer verilir, mühendisine de, doktoruna da, sonuçta hepsi emek harcayarak okuyor. Ben emek harcama konusunda değilim ama şu an işletme mezunu olduğunuz için üzülmeniz ve buraya bu konuyu açmanızın sebebi yanlış olan eğitim sistemimiz. Ben öğretmenler daha çok emek harcıyor demiyorum ama bir nesli yanlış üniversite seçimlerine yönlendirenler de öğretmenlerdi. Bunun düzelmesi için öğretmen atamalarına çare bulunması gerektiğini düşünüyorum. Bayanlar için çok ideal, yazın iki ay tatili var diye milleti öğretmenliğe yönlendiren öğretmenler yüzünden şu an bu kadar sıkıntı çekiyor öğretmenlik mezunu insanlar. Eğitim düzelirse ekonomi de düzelir, ileride sizin çocuğunuz da işsiz kalmaz 4 sene okuyup emek verip, anlatabiliyor muyum?İş öğretmenlerde bitmiyo sistem yanlış öğretmenler. Ayrıca her mesleğe ihtitaç var biri diğerinden üstün olamaz çünkü hepsi zincirin bi halkası
Demek istediğim hiç bi mesleğin birbirinden üstünlüğü yada aşağılı olamaz olmamalı her mesleğe ihtiyacımız var. Çöpçüye fırıncıya doktora bankacıya öğretmene vs... Meslekler arasında bu şekilde ayrımcılık yapmak meslek hayatında da mobingi getirir.Üstün değil zaten ama bu ülkenin doğru düzgün genç öğretmenlere ihtiyacı var, öğretmen atamaları iibfcilerin atamasının önünü kapatmıyor ki zaten. Siz şimdi pişmansınız işletme okuduğunuz için, sizin gibi okuduğu bölüm için pişmanlık duyan yığınla insan var ve bunun sorumlusu eğitim sisteminden yanlışlıklar. Öğrenciler doğru yönlendirilmiyor, siz ileride çocuğunuz da emek verip 4 sene okuyup işsiz kalsın ister misiniz? Gelecekte bizim çocuklarımızın doğru yönlendirilmesi için doğru düzgün genç öğretmenlere ihtiyacımız var ama o da eğitim sistemindeki bozukluk yüzünden şu an resmen ayağa düştü. Ben bu yüzden üzülüyorum öğretmenler atanamadığı için. Üniversitelerin seviyesi çok düşük şu an ve girmek çok kolay. Bunlarda düzeltilme yapılması lazım, ülkenin her meslekten insana ihtiyacı var ama önce eğitim düzeltilmeli bence. Eğitimi düzgün bir ülkede işletme mezununa da değer verilir, mühendisine de, doktoruna da, sonuçta hepsi emek harcayarak okuyor. Ben emek harcama konusunda değilim ama şu an işletme mezunu olduğunuz için üzülmeniz ve buraya bu konuyu açmanızın sebebi yanlış olan eğitim sistemimiz. Ben öğretmenler daha çok emek harcıyor demiyorum ama bir nesli yanlış üniversite seçimlerine yönlendirenler de öğretmenlerdi. Bunun düzelmesi için öğretmen atamalarına çare bulunması gerektiğini düşünüyorum. Bayanlar için çok ideal, yazın iki ay tatili var diye milleti öğretmenliğe yönlendiren öğretmenler yüzünden şu an bu kadar sıkıntı çekiyor öğretmenlik mezunu insanlar. Eğitim düzelirse ekonomi de düzelir, ileride sizin çocuğunuz da işsiz kalmaz 4 sene okuyup emek verip, anlatabiliyor muyum?
Ayrımcılık yapmıyorum, öyle anladıysanız kendiniz bilirsiniz. Benim düşünceme göre her şeyin temeli eğitim ve bu öncelik verilmesi gereken bişey. Bunu daha da uzatmayacağım.Demek istediğim hiç bi mesleğin birbirinden üstünlüğü yada aşağılı olamaz olmamalı her mesleğe ihtiyacımız var. Çöpçüye fırıncıya doktora bankacıya öğretmene vs... Meslekler arasında bu şekilde ayrımcılık yapmak meslek hayatında da mobingi getirir.
Canim sen simdi onlisanstan basvuru yaptigin zaman lisans mezunu muydun ayni zamanda da ondan mi tercih veremedin?canım mecbur lisanstan giriceksin önlisans a başvuramassın kendimden biliyorum benm önlisans puanım iyiydi ama sonra lisansa tamamladım açıktan meger o puan hiç işe yaramıyormuş lisanstan tercih yapmak zorunda kaldım ve artık lisansa çalışıyorum ama atanamıyorum o ayrı yarın sınav var bakalım nolcak :s