Lisans mezunu olup önlisans bölümü okuyarak kpss de önlisanstan atanma şansı varmı yardım lütfen

Adalet önlisans sanırım değilmi. Lisans okuduğuma lanet ediyorum bilinçsiz tercihlerime. Bana ne önerirsin çok çıkmazdayım

hyr ben lisans olarak girseydim eğer yine atanıyordum, arkadaşla merak edip lisans sorularını çözmüştük ve tahmini 88 gibi bir puan alırdık olsaydı ve 88 puanla çok rahatlıkla yerleşilebilir genelden yani 4001'den. sen umudunu kaybetme sadece yüksek puan almaya bak

Arkadaşlar sağlık bölümleri özel üniversitelerde çok açılmaya başlandı... bir iki seneye onlarında atanma iş bulma sıkıntısı olacak... acil yardım gibi bölümlerde ihtiyaç çok halen okunabilir bence ama ameliyathane, odyometri, radyoloji gibi bölümlerde 2 seneye kalmaz haddinden fazla mezun olacak... örneğin ameliyathane teknikerliği... medipol üniversitesi geçen sene 24 öğrenci almıştı.. zaten üniversite hastanesinde de o kadar ameliyathaneleri var... bu sene 120 öğrenci alacaklar... düşünün ortalama bir hastanede 2-3 ameliyathane var... o kadar mezun ne olacak? her sene 120 mezun... bir yerde çok mezun varsa iş sıkıntısı hep olur bunu en iyi işletmeciler ve fen edebiyatçılar bilir... lütfen buna dikkat ederek tercih yapın, özel üniversitelere verdiğiniz para boşuna gitmesin...

Zamanında benim yaptığım yanlış tercih gibi. Ne yapcağımı bilmiyorum bu işletmeden kurtulmak istiyorun. Sağlık alanında bi bölüm istiyorum

Lisans diplomanızı bir daha ösym sınavlarında kullanmayacağınıza dair dilekçe vererek bir alt seviyeden girebilirsiniz. Ben zamanında araştırmıştım. İyi düşünmeniz gerek. O diploman haklarınız olmayacak. ama tabi özelde kullanabilirsiniz.

evet bu açıdan bakıldığında katılıyorum. ama sağlık okuyan biri asla açıkta kalmaz. bir işletme bir türk dili değil çünkü. helitam yapılır dgs yapılır bir şekilde tamamlanır o okul diğer bölümlere oranla bulunmaz bir fırsat.. en azından 3 5 seneyi bulur açığın kapanması.

Yani bunu yaptım sayalım ozaman lise mezunu sayılacağım. Acaba üniv sınavında yada atamalarda bi eksisi varmı. Çok radikal bi karar. Sen ne yaptın peki vazgeçtinmi diplomandan?

Yani bunu yaptım sayalım ozaman lise mezunu sayılacağım. Acaba üniv sınavında yada atamalarda bi eksisi varmı. Çok radikal bi karar. Sen ne yaptın peki vazgeçtinmi diplomandan?
hayır vazgeçmedim dondurdum okulumu. iibf seçtiğime çok pişmanım gerçekten. hayallerimin peşinden gitmeyi hedefliyorum kısmetse. bende yeniden okuyacağım sağlıkta. atamalarda eksisi olmaz. eşit olursun bölümdaşlarınla. ama önlisansı da bitirmen gerek boşa vazgeçmiş olursun. lise atamaları yok denecek kadar az.

sosyal hizmet kadroları boş kalıyor arkadaş şaka yapmamış
şu an açık çok
Ya bu sosyal hizmeti 4 yıllık açıköğretim okuyan bir arkadaşım var, sınıf arkadaşım. Kızın örgün olarak şu an okuduğu İktisat'tan umudu yok ama ikisini bir arada yürütüyor mesela. Yanlış hatırlamıyorsam geçen sene başladı. Bugün ben açıköğretim programlarına göz attım da, bunun hem 4 hem de 2 yıllık olanı var. Açıktan sosyal hizmetlere kaydolsam 4 yıl çok uzun bir zaman, o vakte kadar önemi kalmazsa diye endişeleniyorum, 2 yıl daha kısa bir zaman. Açıköğretimden buna kaydolsam 2 yıllığına mı yoksa 4 yıllığına mı kaydolmalıyım sizce? Yani daha doğrusu 2 yıllığına kaydolmak mantıklı mı açıköğretimden?

Zamanında benim yaptığım yanlış tercih gibi. Ne yapcağımı bilmiyorum bu işletmeden kurtulmak istiyorun. Sağlık alanında bi bölüm istiyorum
Sağlık meslek liseliler tam burslu özelde başka sağlık bölümü okumak yerine, senelik 10.000tl+ para verip yarı burslu ya da burssuz ilk ve acil yardım okuyor... bunun bir sebebi var... her sağlık bölümü iş imkanı malesef sağlamıyor...

Sıkıntı benim mezun durumda olmam ve biliyorumki ailem asla bu diplomayı yaktırmaz bana bi bakıma haklılarda hiçbişeyin garantisi yok çünkü. Ne yapsam olmuyor bu nasıl bir girdaptır böyle. Lisans engelim olmasa problem yoktu

diplomandan vazgeçmiş olmuyorsun. sadece o diploma ile kpssden atanamıyorsun. o kadar.

atanabiliyorsun yaa. Google a baksaydin ya bi Obkisans ve lisans diplomasi olanlar onlisanstan atanabiliyor. Ama lisans puaniyla mi ne ataniyordu sanirim oyoe bi sey vardi. Hatta yeni geldi bu durum. Cok magdur olan var bolumu yok ddiye atanmiyor falan. İyice arastir bulursun.

Bi bakıma aynı şey bi getirisi olmayacak kamuda. Peki sonradan o hakkı geri almak istesek bölümmü okuyacağız? Çok sordum kusura bakma
atandıktan sonra kurum içinde kullanılabiliyordur heralde sonucta sınavda kullanamayacaksın başka bir kısıtlaması yoktur diye düşünüyorum ösymyi arayıp bilgi alabilirsin

Araştırıyorum ama nette kesin bi bilgiye ulaşamadım en güzeli direk arayıp sormak. Çok teşekkür ederim hepinize yardımlarınız için. Bişeyler öğrenirsem burdada paylaşırım benim gibi arkadaşlara faydası olsun

benim bildiğim kadarıyla diploma üzerindeki imza yetkiniz en son mezun olduğunuz üzerinde oluyor. yani iki tane lisans mezunuda olsanız ikisine de imza yetkiniz yok. ancak lisans varken önlisans diplomanızla atanmak istiyorsanız imza haklarınızdan feragat ederek o diplomayı saydırtmaya biliyorsunuz.

Hayır 2lisans mezunu değilim ben. Önlisans okuduğumda önlisanstan atanamıyormuşum lisansı iptal ettirmedikçe

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…