- 26 Ekim 2008
- 4.979
- 5.013
- 37
-
- Konu Sahibi kahveyokmu
Lisans mezunu olmam buna engelmiş canım
Özetle sağlık bölümü olursa atanma şansımız var. Özellikle tarih verihmiş belli tarihler için sınırlımı? Bide bi arkadaş yazmış lisans mezunu biri 2yıllık hemşire olarak atanmış fakat geri alınmış okudunmu canım yorumu? Benim kafam karıştı açıklama farklı uygulama farklıHayir canim bende lisans mezunuyum ve saglik bölümü yazicam tercihlerimde su yaziyi bir incele ;
(Kpssye lisans kismindan giriceksin ama ön lisans tercihi yapma hakkina sahipsin sadece asaidaki alanlar icin gecerli bu)
KPSS Lisans ve Önlisans/lise sınav kılavuzunda uygulama ile ilgili açıklama yer alıyor. Lisans mezunu olmasına rağmen, teknik ve sağlıkla ilgili bir alt öğrenim düzeyinden KPSS tercihinde bulunmak isteyenlerin kayıtları, 14 Kasım 2014 tarihine kadar ÖSYM Sınav Koordinatörlüklerinde yapılacak.
İşte hem Lisans hem de önlisans/lise kılavuzundayer alan açıklama
ÖĞRENİM DURUMU İLE İLGİLİ BİLGİ
Danıştay 12.Daire Başkanlığının 27/06/2013 tarihli ve E:2009/5045, K:2013/5796 sayılı kararı gereğince Teknik Hizmetler ve Sağlık Hizmetleri ve Yardımcı Sağlık Hizmetleri sınıflarına dahil adayların ihraz etmiş oldukları unvanlara ilişkin kadrolara (Teknisyen, Hemşire, Ebe, Sağlık Memuru, Sağlık Teknisyeni gibi kadrolara) başvurmak istedikleri takdirde, adaylar alt öğrenim düzeyindeki (ortaöğretim) mezuniyet(ler)ini de ÖSYM Aday İşlemleri Sistemine kaydını sağlayabilecekler ve KPSS tercih işlemlerinde en üst öğrenim düzeyinden KPSS'ye girerek elde etmiş oldukları puanları ile alt öğrenim düzeyindeki kadrolara başvuru yapabileceklerdir.
Bu sınav sonucuna bağlı ilk yerleştirme için tercihler, 17-26 Kasım 2014 tarihlerinde alınacaktır. Yukarıda yer alan Danıştay 12.Daire Başkanlığının kararı gereğince ön lisans düzeyindeki adaylar, ortaöğretim bilgilerinin sisteme kaydını, ÖSYM Sınav Koordinatörlüklerinden 3-14 Kasım 2014 tarihleri arasında yaptırabileceklerdir.
Malesef arkadasim liseyi bitirip teoga tekrar giricem demek gibi bir durum...malesef olmuyor...Lisanstan girsem bile sınava önlisans bölümünden atanma gibi bi durum olurmu? Dönüşü yokmu bu konunun
Özetle sağlık bölümü olursa atanma şansımız var. Özellikle tarih verihmiş belli tarihler için sınırlımı? Bide bi arkadaş yazmış lisans mezunu biri 2yıllık hemşire olarak atanmış fakat geri alınmış okudunmu canım yorumu? Benim kafam karıştı açıklama farklı uygulama farklı
Bu olayın hangi yık oldupunu bilmiyorum canım arkadaş yazmış. Ama verdiğin bilgiler yoluma ışık tuttu çok teşekkür ederim sana ve diğer arkadaşkara. Ben bu konuda yeni bişey öğreniesem paylaşırım. Bide sıkıntı şuki örgün okuyacak imjana sahip değilim açık okumam lazım uzaktan eğitim sisteminde hangi bölümü önerirsin bu şartlar altında?Yani bu kararlar sürekli degiskenlik göstermiyor sonucta danistayliktan cikmis ve uygulamaya konmus illaki atanms birileri vardir
2 yillik hemsirelik diye bisi duymadim öyle bir okulda yok belki ordan kaynakli bir durumdur bilemiyorum konuyu senin ilk yazin haric tamamini okuyamadim cok sayfa yazi yazildigi icin.
Saglik personeline ihtiyac cok fazla ve sürekli hastaneler aciliyor özelde insan sagligni ilgilendiren bir bölümde atama sorunu yasanmaz devlet saglik konusunda mecbur sonucta bu hizmeti vermeye.
Rica ederim canim ne demek ins gönlüne göre olur her seyBu olayın hangi yık oldupunu bilmiyorum canım arkadaş yazmış. Ama verdiğin bilgiler yoluma ışık tuttu çok teşekkür ederim sana ve diğer arkadaşkara. Ben bu konuda yeni bişey öğreniesem paylaşırım. Bide sıkıntı şuki örgün okuyacak imjana sahip değilim açık okumam lazım uzaktan eğitim sisteminde hangi bölümü önerirsin bu şartlar altında?
Evet o tıbbi sekreterlik mezunları açıkta atama bekliyo atanamıyolar çünkü taşeron çalıltırılıp insankarın sırtından para kazanıyolar. Ha ama taşeron olmasa hep işsiziz buda ayrı bi gerçek ne kadar karşı olsakta. Çok teşekkür ederim canımRica ederim canim ne demek ins gönlüne göre olur her sey
saglik alaninda uzaktan egitim veren iki bölüm var incelemelerime göre
biri eczane hizmetleri mersinde olmasi lazim
digeri tibbi dökümantasyon ve sekreterlik bunun yerini bilmiyorum bakmak lazim
sahsen eczane hizmetleride iyi gibi görünüyor atamalari ama belli olmuyor iste 2 sene sonra ne olur ne olmaz
tibbi sekreterlikte kadro cok degilmis puanlar yüksekmis diye okumustum
merhaba canım. senin için araştırdım bu konuyu. yeni gelen kararla 4 yıllık bitirenler önlisans sağlık okuyup mezun olduğunda önlisanstan tercih yapabiliyormuş. ama lisans kpss girip o puanla. önlisans sınavına giremiyor sadece tercih edebiliyor umarım anlatabilmişimdirAnestezi ameliyathane hizmetleri olmadı tıbbi sekreterlik. Zaten tıbbi sekreterim taşeron
Canıııım allah razı olsun emeğine sağkık üşenmeden araştırmışsın. Bende bugün osym yi aradım 3 kez peşpeşe bu bilgiye ancak ulaşabildim. Bimere şikayet etmek lazım bukadar ciddi bi konuda dinlemekten acizler ve yanlış yönlendirdiler. Neyse canım sonuç olarak senin verdiğin bilgiye ulaştım çok teşekkür ederim emeğine sağlık....merhaba canım. senin için araştırdım bu konuyu. yeni gelen kararla 4 yıllık bitirenler önlisans sağlık okuyup mezun olduğunda önlisanstan tercih yapabiliyormuş. ama lisans kpss girip o puanla. önlisans sınavına giremiyor sadece tercih edebiliyor umarım anlatabilmişimdir
bu tercih olayı 4 yıllığın üstüne sadece sağlık okunursa geçerli. diğer bölümlerde değil
Meraba arkadaşlar
Bu konuyu açtıktan sonra araştıdım malesefki olumsuz bi cvp aldım.
OSYM yi aradım danıştaya yönlendirdi. Danıştay başkanlığı ise :
Lisans mezunlarının önlisans okuyarak teknik yada sağlık birimleinden atanma hakkı tanıyan kararın önlisans için değil sağlık meslek lisesi mezunu olup lisans bitienle geçerli olduğunu ve 2. üniv okuma konusu boşa kürek çekmektir dedi
Benim için ümitti ama hayal oldu.
Benim gibi aayış içinde olup 2. üniv olarak önlisans okumak isteyen arkadaşlar eğe lisans mezunuysanız lütfen boşa emek vermeyin çünkü atanmazmışız ve atansak bile iptal edilirmiş
İlgilenen arkadaşla için yazmak istedim
Malesef durum bu......