Libya Paylasim Alani(Tanisma)

Bir iyi haber de benden. Ankaradaki Libya için kriz masalarını düşürdüm nihayet. Serkan-İsmail ve Ahmet Beyin isimlerini yazdırdım. Kaniyenin de ismini ve telefon numarasını yazdırdım. Araştıracaklarını ve elçiliğe bilgi vereceklerini söylediler. Benim ve Kaniyenin telefon numaralarını aldılar. Büyükelçiliğin telefonunu verdiler, devamlı büyükelçilikle ve diğer Türk ailelerle irtibatta kalmasını istediler.
Türkler şehrin belli alanlarında, belli noktalarda toplanmış ve buralardan çıkış pek yokmuş. Orada güvendeler, ama ulaşamadıkları için gelemiyorlardır kuvvetle muhtemelen dedi yetkili.
Allahın izniyle ulaşacağız.

Şimdi şöyle, eğer ukalalık gibi algılamazsanız sistemin nasıl işlediği ile ilgili bilgi vermek isterim. Her ülkenin toprakları üzerinde egemenlik hakkı kendinin. Oradaki yabancı ülke temsilcilikleri (elçilik, konsolosluk) ancak o ülke yönetiminin izni ile kendi vatandaşlarına yardımcı olmak ve ülke il diplomatik ilişki geliştirmek için oradalalar. Ama bunu yaparken o ülke makamlarının kuralları ve izni ile bağlılar. bu Nijerya daolsa böyle, Libya da olsa böyle, İsviçre de olsa böyle. Elçilik ya da konsolosluğun güvenlik hizmeti sadece o bina için geçerlidir. Çünkü o bina o eliçiliği olan ülkenin toprağı sayılır. Örneğin Trablus Konsolosluğu egemenlik anlamında Türk toprağı sayılır ama kapı eşiğini geçince bunun bir hükmü yoktur. Onun ötesi için Libya kuralları geçerlidir.
O nedenle bizim oradaki görevlilerimiz de ya o ülke görevlilerinin izin verdiği kadar hizmet verebilir ya da onların kurallarını çiğneyip iki ülkenin diplomatik anlamda ya da fiziksel olarak çatışmasını göze alır. Örneğin bir Alman turist hastalandı ve ülkesi ambulans uçak gönderdi, eğer Türkiye izin vermezse o ambulans uçak Türliye'ye inemez, vatandaşına hizmet edemez. tabi burada güçler savarşır. Böyle birşey olursa Almanya baskı yapar, tehdit eder ve izni koparır.
Ama şu anda Libya için bir özel durum var. Egemenliğin kimde olduğu kendi içlerinde de muamma. Libya devletinin görevlilerinin bile bir kısmı isyancı muhalif bir kısmı Kaddafi yanlısı ve ülkeyi çu anda kimin yönettiği belli değil. Bir iş için izin alınacak polis yok, olsa bile hangi tarafta belli değil, izin alınsa bile karşı taraf "egemenlik benim" deyip o izni tanımıyor ve kendi kurallarını işletmeye başlıyor. Son okuduğuma göre ordunun da bir bölümü muhaliflerin yanına geçmiş.
O nedenle (tabi ki kendi devletimizden herşeyi beklemek hakkımız) ama beklerken onların yapabileceklerinin sınırını bilmek de daha sağlıklı hareket etmemizi sağlayacaktır.
Ama ben inanıyorum ki en kısa zamanda iyi haberler gelecek.
Tripoli ve daha bu sitede olmayan binlerce vatandaşımız sağa sağlim dönecekler ülkemize.

Lütfen kimse bu mesajı yersiz ya da ukalalık olarak algılamasın. Ben sadece daha doğru hareket edebilmek açısından yazdım.

Türkiye su ana kadar
yaklasik 5000 kisiyi libyadan cikartti

20 bin kisi daha cikaracak

baska ülkeler daha bir adamlarini zor cikarmis

normal bir türk vatandasi cok rahatlikla oradan cikartilacak

ama örgütlere girmis türkiyede suc islemis kacmis gitmis libyaya saklanmis

elcilikten kaciyor tabiiki bu kisileri nasil getireceksin

yani kisaca vatansizin gidecek yeri yoktur nereye giderse gitsin orasi onun

evi degildir ve cikmasida biraz zordur cünkü bir devlete mensup degildir...

ne ........................ ne dengesiz adam yaa zaten sürekli olayların adamıdır aklı fikri şov yapmakta

şimdide aklınca ben mibarek ve diğerleri deilim beni yıkamazasınız imajı verior hala nasıl yandaş topluor insanlarda nasıl bir zeka var anlamıorum

şükürler olsun geliyor şimdi aradı polis içeri almış şimdi bırakmışlar hepinize destekleriniz dularınız için binlerce kez teşekkür ederim şükran berkullafik.Allah hepinizden razı olsun.aşkım ömrüm eve geliyor.

ALLAH ım onu bana bağışladı.elim ayağım heycandan titriyor.nasıl bür sevinç tarifi imkansız.Rabbim tüm ayrı kalanları kavuştursun.amin amin amin

Çok sevindim kaniye..
Öyle mutlu oldum ki,dualarımız kabul oldu .
Allah tekrarını yaşatmasın
Gözünaydın kardeşim

ALLAH ım onu bana bağışladı.elim ayağım heycandan titriyor.nasıl bür sevinç tarifi imkansız.Rabbim tüm ayrı kalanları kavuştursun.amin amin amin

Gelince neler yaşadığını anlat merak ettim valla.
Nasıl davranmışlar,nasıl çıkmışlar türk bir yetkili etkili olmuş mu ..

çok haklısın canım..kesinlikle çok doğru..

bin şükür birtanem..bin şükür...

neredeymişşş..senin adına sevindim..sağolduğunu biliyorz ikimizde en azından.şimdi babmda sizde sağsalim tr ye gelin

Gözün aydın canım. Kriz masasından umutluydum da, gerek kalmadı Allah'ın izniyle
Allah bir daha yaşatmasın, inşallah sağ salim Türkiye'ye gelirsiniz.

Gözün aydın tripoli,darısı diğer vatandaşlarımızın başına.Allah hepsini korusun..

cnm çok çok çok sevindim inş biran önce tr memleketimizede kavuşusursunuz inan şu ana ağlıyorum senin ve diğerlerinin adına çok sevindim rabbime bilerce kez şükürler olsun allah bir daha böyle şeyler yaşatmasın inş. bizi habersiz bırakma

haklısın canımmm

hepinize tek tek teşekkür ederim eğer burda sizlerle paylaşmasaydım bu kadar güçlü duramazdım.ayrıntıları henüz bilmiyorum. bi rbaktım telefon çalıyor aşkım yazıyor açtım aşkım dedi sorma başımıza geleni dedim ne oldu nerdesin
polis bizi nezarete aldı şimdi bıraktılar geliyoruz dedi bende hemen gel dedim.
gelince ayrıntıları öğrencem.ALLAH hepnizden razı olsun yorumlarınızla destek verdiniz elinizden gelen herşeyi yaptınız.binlerce milyonlarca kez teşekkürler.dualarımız kabul oldu.Rabbim hepimiizn yardımcısı olsun.amin amin amin

Gözlerim yaşardı ya...
Allah bir daha ayırmasın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…