Libya Paylasim Alani(Tanisma)

verdigin bilgiler icin cok tesekkur ederim tripoli35.kendinize iyi bakin.hoscKALIN..

ben türküm ama libyalı birinden evlenme teklifi aldm acaba kadınlara deger veriyorlar mı diye çok düşünceliyim ??

ben türküm ama libyalı birinden evlenme teklifi aldm acaba kadınlara deger veriyorlar mı diye çok düşünceliyim ??

her yerin iyisi kötüsü var ama kültür farklılığını iyice düşünmende yarar var.ben olumlu yada olumsuz bir şeyler yazıp seni yönlendirmek istemem ama çok iyi düşünülmeli.hayırlısı olsun inşALLAH.

evet ailemde öyle dediler .. ama şiddette varmış sanırm bana davranış biçiminden de çok rahat bir şekilde anladm.. olur bir yönü yok sanırım.. ne yapalım artık kkısmet .. tşkkr ederm :)

evet ailemde öyle dediler .. ama şiddette varmış sanırm bana davranış biçiminden de çok rahat bir şekilde anladm.. olur bir yönü yok sanırım.. ne yapalım artık kkısmet .. tşkkr ederm :)

selam gelincikkk bilgim dahilinde her sorunu cevaplaya bilirim.ama benim de sorularım olacak hangi şehre geleceksiniz? Hangi firmada çalışacaksınız? En önemlileri bu.ben başkent Tripoli'deyim burda pek sorun yok yaklaşık 2 aydır izmirdeyim ama mayısta yuvama döneceğim.Libya'da hayat tvde izlediğiniz kadar kötü değil bir şekilde alışılıyor buralara.firmanın güvenirliği çok önemli düzen yıkıp düzen kurmak zor.alacağı maaşla orda rahatlıkla geçinip birikim yapabilirsiniz.ama ev kiraları ucuz değil biraz bir şeye benzesin derseniz en az 300 dolar ki bu en alt seviye olacaktır tabi yaşanacak semtlede alakalı olarak artacaktır.keşke firma karşılasa kiranızı eh denilcek bir ev için 500 doları gözden çıkarmalısınız neyse ki elektrik su parası yok mutfak tüpleride çok ucuz.hastane olarak yabancı özel hastaneleri tercih edersiniz ama Türk doktorlarının bilgisini beklemeyin.özel hastane fiyatları oldukça makul.yabancı olduğumuz halde devlet hastaneleri bedava.tahliller özel labaratuarlarda uygun fiyatlara yaptırılıyor.her yerde labaratuar var zaten.libya'da iğnelerin daha kalın olduğunu gördüm ve yaşadım ama havasından mı yoksa iyi doktor bulunmayacağından mı bilinmez pek hasta olunmuyor.bebekler için aşılar mevcut ama Türkiye'den ağrı kesici ateş düşürü getirmekte fayda var.burda çok sayıda Türk aile vardı.savaş sebebi ile çoğunluk gitti fakat yaz başı itibari ile Libya'ya dönüşler hızlanacak ve artacak.Libya çok farklı bir ülke aynı derecede insanıda garip.çok açık giyinmedikten sonra bişey olmaz.bayan arkadaşlarınla rahatlıkla gezebilir eşinin koluna girebilirsin.alıştıkça rahat edersin.büyük sorunların olmadığı geri kalmış bir ülke.sizin için hayırlısı ne ise o olsun.büyük beklentileriniz yoksa burda kolaylıkla yaşarsınız.esenlikle kalın

seçim hazırlığında ki Libya'da ortam da bir gerginlik var.net olarak gözle görünen sorunlar henüz yok inşALLAHta olmaz ama birilerinin işine geliyor ortamı germek halkı rahatsız etmek.sonumuz hayır olsun.şu seçimide kazasız belasız atlatsak....

buraya bir çok asker geliyor nasıl geldikleri hakkında bir fikrin var mıdır?? inş herşey düzene girer ama gerçekten geri kalmışlar.. seçimde ne gibi değişiklikler oldu? şimdiden teşekkür ederm..

buraya bir çok asker geliyor nasıl geldikleri hakkında bir fikrin var mıdır?? inş herşey düzene girer ama gerçekten geri kalmışlar.. seçimde ne gibi değişiklikler oldu? şimdiden teşekkür ederm..

nereye geliyor askerler onu anlamadım.
seçim ertelendi bazı sebepler ortaya attılar ama bence iyi olmadı çünkü ortam gergin seçim ertelenince gerginlik süreside uzamış oluyor ne yazık ki.seçimler olmadıktan sonra firmalar önünü göremiyor.Türk okulu açılcak mı hala net değil.libya'lı halk dışarda geziyor ama bizler eskisi kadar rahat değiliz.eski kaddafi yandaşları artık Türkleri sevmiyor.devrimciler seviyor ama şuan için ortam garip.can güvenliği konusu hakkında olumsuz şeyler yazmak istemiyorum.çatışma falan yok ama ne bilim işte eskisi gibi değil..........

merhaba arkadaşlar,

uzun zamandır bir paylaşım olmamış. 2010 yılında eşimin işi dolayısıyla tripoliye gelmiş bir süre kalmıştık. ortam düzelmeye başladı diye düşünerek bu sefer bingazi'den gelen bir iş teklifine eşim olumlu cevap verdi ve yaklaşık 1 ay sonra orada olacak. Bingazi'deki durum ile ilgili bilgi verebilecek birileri var mı?

bende ilk ilk defa sizin gibi 2010 yılında geldim libyaya savaş çıkınca Türkiyeye döndük ve savaştan sonrada geçen yılın nisan ayından beri yine burdayız...tabi arada tatile gittik...

bingaziyi sormuşsunuz sanırım ara ara çatışmalar oluyormuş... biz misurataya yarım saat uzaklıkta al khomstayız...burası sakin...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…