Libya Paylasim Alani(Tanisma)

cybill

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Ağustos 2007
21
0
46
merhaba arkadaşlar siteyi yeni keşfettim,özellikle yurtdışı,ortadoğu ülkeleri ilgimi çekti.Evlilik münasebetiyle libyaya gidip gitmeme konusunu düşünüyorum.Sevdiğim kişi libyadan iş teklifi aldı,libyaya gidecek benim de gitmemi istiyor.Libyada yaşayan birileri varsa bilgi verebilir mi?Kılık kıyafet,yaşam standartları nasıldır?İstanbulu,işimi,ailemi bırakıp oralara gidince hayal kırıklığına uğrar mıyım?:uhm:

Delimisin, ne işin var Libya'da, vatanını aileni akrabalarını bırakıp gidilirmi taaa oralara. Ben olsam gitmazdim ama sen bilirsin.

Düşünüyorum gidip gitmeme konusunda teredütlüyüm zaten,sevmesem ilk duyduğumda ne libyası derdim de ,işte... libya hakkında bilgisi olan yok mu?oralarda yaşayan birileri?İleride gitmesem bile gidebilecek olduğum yer neresi diye merak ediyorum.

Bence seviyosan git bende south africa ya petersburg'a gidicektim ama maalesef geri teptim teklifi ayrıca türk değildi ama o gittikten sonra anladım gitmem gerektiğini fakat uzun bir zaman geçmişti ve ona ulaşamadım kaybettim onu tamamen kaybettim bu çok acı keşke yanında olsaydım herşeyden vazgeçerdim Yaşıyacağın yer önemli değil yeterki sevdiğin aşık olduğun erkek yanında olsun onu kaybetme yeterki...:1closedeyes:

mim libyadaki arkadaşlarınla irtibat kurabilirmiyim ya da sen öğrenebilirmisin?kılık kıyafet nasıl?yaşam nasıl orada?Seviyorum ama güven çok başka,'güvendiğin dağlara kar yağar' atasözü aklıma geliyor hep,ya sonra kötü olursa diye,korkuyorum iş,n açıkcası.Türkiyeye hiç dönememek de var.

jelo benimki de yabancı,arap kendisi türkiyede 10 yıldır yaşayan bi arap.Kökeni burası değil bi daha hiç türkiyeye dönemem diye de korkuyorum pişman olurmuyum,sevgi aşk önemli ama evlendikten sonra da sanırım sadece sevgi ,aşk da yeterli olmuyordur,bunu da düşünmek gerekir,yani öyle gel-gitler yaşıyorum ki ,kimi zaman git diyor kalbim,kimi zaman kal ,karar vermeiyorum,

Ben sevdiğim için dünyanın öbür ucuna bile giderim derdim ama şimdi biraz düşünürüm.

ben evlenip amerikaya geldim ama mantik yaptim , dedim kendi kendime eger evliligim yurumesse orda kendime bi hayat kurarim, yasam turkiyeden daha kolay ve bi kadin tek basina yasayabilir orda dedim.. geri donmeyi gecirmedim bile aklimdan hala da gecirmiyorum.. libyayi hic bilmiyorum ama sanirim bi arap ulkesine gitmezdim

mesure neden şimdi düşünürüm diyosun? yaşadığın bişiden ötürü mü?

perry haklısın ben de o yüzden düşünüyorum bi arap ülkesine gitmek türkiyeden daha ileri standartlarda bi ülke olsa dediğin doğru,kararsızım,sevgi,aşk yitirlmiyor mu evlilikte? çoğu kişi öyle diyor?

vatanindan ailenden uzak yasamak cok zor.. her dakikami internette msn basinda annemle kardeslerimle konusrak geciriyorum. ki ben ordayken fazla ailesine duskun bi tip diildim.. uzak olunca farkli bi psikoloji icine giriyosun.. ayrica bu benim 3. evliligim.. ve sunu soyleyebilirim kimle olursa olsun evlilik zor.. aslinda iki kisinin bir arada yasamasi cok zor.. dedigim gibi ilerisinide dusunmek lazim .. mantik yapmak lazim..

Internetten Araştirsan Bilgiler Bulabilirsin Bence Bi Dene Derim.ayrica Ben Aşkim Için Heryere Giderim...

ıı..yani gitmem ben..yani libya bildiğime göre islami kurallara göre yönetiliyor...kadınların yaşamı kısıtlı..özgür değiller..uymaz bana..eşinle problemin olsa şikayet edecek mercin bile olmaz..bide üstüne azar yersin.kocandır diye..yanlışsa düzeltin..bende duyduklarımdan öyle bir izlenim kalmış çünkü..

askının pesinden kos bence...neresi olursa olsunda askın yanında olsun yeter.bende insalh ürdüne gitcem erkek arkadasım ürdünlü yani o yanımda olsunda dünyanın öbür ucundada yasarım.insan askı herzaman yakalıyamıo unutmayalım...Şeniz

askının pesinden kos bence...neresi olursa olsunda askın yanında olsun yeter.bende insalh ürdüne gitcem erkek arkadasım ürdünlü yani o yanımda olsunda dünyanın öbür ucundada yasarım.insan askı herzaman yakalıyamıo unutmayalım...Şeniz

şeniz sen ne zaman gidiyorsun ürdüne?Kısa bi süreliğine mi yoksa sürekli mi orada yaşayacaksın?Benim görüştüğüm kişi de bi arap ve belki bi daha hiç türkiyeye dönüş yok bu yüzden karar vermek de zorlanıyorum.Senin hiç ürdünde yaşamak konusunda endişelerin olmuyor mu?

cybill, zaten benım arkadaslarım lıbyalıydılar. okul ıcın buraya geldıklerınde tanısmıstım. yanı azıcık araptılar.:sm_confused: ama bıldıgımkadarıyla lıbyada kıyafetle ılgılı bır baskı yok. herseyı bırakıp gıtmekten bahsedıyorsun. beım essımde yabancı. ama sımdı dersen herseyı bırakıp onun ulkesıne gıdermısın. cok zorrCADIARZU ama ulkenden bırını secıp,turkıyede yasayıpta mutlu olacagını kım garantılıyebılırkı??

haklısın mim,libyadakilerle hala irtibat halindemisin orada yaşam nasıldır?tereddütlerim var.Kadınların yaşamı nasılsır özellikle?Türkiywe gibi rahat bi ülkemidir acaba?Benim görüştüğüm kişi bi arap.Senin eşinin uyruğu ne?

ben ürdüne gittim gördüm ve eger evlenirsem yasayabilecegimi anladım yani ürdün bekledigimden iyi cıktı inan.arap ülkeleri diyince böle bi geri cekilioruz ama gidip görünce insanın fikri degişio.evlenirsem bende gidip temelli orda yasıcam tabi..ama türkiye ye de gelirim ailemi görmeye.sende karar vermeden önce git evlenecegin kişinin yasadıgı yeri gör hem içinde rahat eder..emin ol seviosan hayal kırıklıgı yasamazsın canım

sin haklısın,gidip görmek gerek tabi yaşanılan yerleri,arap ülkeleri kadınlar için özellikle zor diyorlar,türkiyeye göre geri kalmış diyorlar insan o yüzden korkuyor.Senin evleneceğin kişi de arap mı? Ürdünde mi yaşıyor?

evet canım benim evlenecegim kişide arap ve asıl ürdünlü ve aileside kültürüne düskün.sana sunu diyebilirm ürdünde kapalı ve acık bayan cok görürsün.isteyen bayanlarda aynı erkekler gibi iş hayatına atılmıs ve cogunun altında arabası ve özgürce gezebiliolar ha bunun yanında cok tutucularıda var.bende ilk baslarda bi arap ülkesinden ne beklersinki dedim ama gidip görünce cok degişti fikrim hersyi bulabilirsin orada da.ürdün türkiye ye cok benzio zaten.ama asıl önemli olan evlenecegin kişi,onu gercekten seviosan inan hiç düşünme atla git gör oraları.zaten arap ülkelerinde türkler cok sevilio.senin erkek ark anlasma diliniz ne türkce biliomu.benimki bilmio mesela ingilizce anlsıoz off cok tatlı ya cok özledimmm askım.ask herzaman bizi bulmaz bunu düsün,kalbinin sesini dinle ve atla git gör oraları canım..

evet canım benim evlenecegim kişide arap ve asıl ürdünlü ve aileside kültürüne düskün.sana sunu diyebilirm ürdünde kapalı ve acık bayan cok görürsün.isteyen bayanlarda aynı erkekler gibi iş hayatına atılmıs ve cogunun altında arabası ve özgürce gezebiliolar ha bunun yanında cok tutucularıda var.bende ilk baslarda bi arap ülkesinden ne beklersinki dedim ama gidip görünce cok degişti fikrim hersyi bulabilirsin orada da.ürdün türkiye ye cok benzio zaten.ama asıl önemli olan evlenecegin kişi,onu gercekten seviosan inan hiç düşünme atla git gör oraları.zaten arap ülkelerinde türkler cok sevilio.senin erkek ark anlasma diliniz ne türkce biliomu.benimki bilmio mesela ingilizce anlsıoz off cok tatlı ya cok özledimmm askım.ask herzaman bizi bulmaz bunu düsün,kalbinin sesini dinle ve atla git gör oraları canım..

ya merak ettim sin nasıl tanıştınız siz:)
Bizim ortak dilimiz türkçe kendisi 10 yıl türkiyede yaşıyordu,öğrencilik hayatımızda tanıştık,libyadan iş teklifi aldı aslen suriyeli.Doğru söylüyorsun aşk her zaman bulunmaz ama insan pişman olmaktan çok korkuyor,aşk,sevgi geçici diyor çoğu kişi hele de evlilik içerisinde o yüzden her zaman mantığım çalışmıştır malesef tam anlamıyla duygularıma kaptıramıyorum kendimi,geleceğe dair hep korkular oluyor ama ben de çok seviyorum tabiki....

cybill canım bizde öğrenciyken tanıstık,kıbrısta.kısmetmiş işte.Allah pişmancalık vermesin hepimize tabi ama zaten senin kısmetin oysa kendilignden bi bakmısın evlenmişin insallh hayırlısı olur.ben hep söyle düsünüorum hadi türkiyeden biriyle evlendin ama mutsuzsun seni mutlu edemio ozman ne olcak yani önemli olan nerede yasarsan yasa ama aile içi mutluluk en önemlisi bence.madem seviosun tabiki sevdigin için herseyi göze alabiliosan git askının pesinden gercekten..arapmıs diye geri cekilme,tabiki zor baska ülkede yasamak ama sonucta hayat arkadasın yanında oldumu hersey kolay olur bak türkcede biliomus niye düsünüosun hiç düsünme.benimkinin anneside suriyeli..suriye samda gittim ben cok büyük ve acayip kalabalık bi şehir.kısaca canım sakın arap falan bosver diyenleri kafana takma sonucta sen onun nassı biri oldugunu biliosun ve git kendi gözünle gör oraları için rahatlasın.inan ben ürdüne 2 ay önce gittim ama cok özledim oraları,her yerin ayrı bi güzelligi var inan.ister acık gez ister kapalı sana kalmıs bişey oda tmm sekercim.keske ürdüne gelip oturuo olsaydın,komsu olurduk:)))))))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…