Libya Paylasim Alani(Tanisma)

e postaları ekledim ama onlar onaylamadı henüz.türkiye de ki bir arkadaşım kriz merkezine ulaşmaya çalışıyor.

E postaları onaylamaz onlar. Msn açamazlar, binlerce kişi var. Sen mail at atabiliyorsan. Bu arada ben burada ortalığı kaldırıp şarj aleti buldum. Sana özelden msni veriyorum. Ekle beni.

kayıp kişiler
serkan camuz-ismail camuz-ahmet ince en son trablustalarmış ahmet ilk gece sevgilisini arayıp problem var demiş en son aldığımız haber bu.proble ne bilinmiyor 3 kişinin telefonlarına ulaşılamıyor telefonlar kapalı.ahmet kendi telefonundan aramamış aradığı numara çalıyor açılmıyor arapça ve türkçe msj yazdık o numaraya yardım istedik.ama yok ses çıkmıyor hiç bir yerden.eşim ve kaynım trablusta bilinen kişilerdir.Türk kardeşler restaurantın sahipleri.evden arabayla çıktılar.ben eşimi görmeyeli 48 saat olmak üzere en son kayıp oldukları akşam yani evden çıktıkları günün akşamı kaynım eltimi aramış bir şey istiyormusun diye.

tripoli öğlen çıkmışlar resturanttan bunu kimden öğrendiniz?
ve nereye gitmek üzere çıkmışlar resturanttaki kebabçı bu konu hakkında bilgi verdi mi?
araçları belki bulunmalarını kolaylaştırır konsolosluğa aracın plakası vs verdin galiba..

cnm ilk işim hayırlı haberlerini albilmek için neti açmak oldu allahın izniyle eşine bugün kavuşursun ve yanındakilere tabii ki. rabbim türk türk kardeşlerimizin ve masum libya halkının yardımcısı olsun, bu kötü günler rabbimin izniyle geçecek kardeşim. buradan benim yapabiliceğim birşey varsa lütfen söyle dış işlerini mi arayalım kriz masasına mı mail atalım. lütfen yapabileceğimiz birşey varsa bizi yönlendir.

tüm dualarımız sizinle allaha emanet olun

Son düzenleme:

zaman kavramımı yitiriyorum.eşimi en son göreli konuşalı 48 saat olacak eltim daha sonrasında görüşmüş eşiyle.eşim ve yanındakiler kayboldukları gün tunus sınır kapısına gidip geldiler.pasaport işlemleri vardı yanında 2bin euro ve 500 dolar var ve tabi libya dinarı.tunus kapısından sorunsuz geçmişler hatta kaynım eltimi aramış biz libya'dayız diye.libya döndüklerinden sonra ne olduysa oldu.burası tunusa yakın 3 saat bile sürmüyor öğlen gittiler akşama dönmüşler eltimi akşam 20 sıraları aramış biz libya dayız.ne istiyorsun demiş.alış veriş anlamı ile.sonra haber alamadık.yanlarında ki eleman gece sevgilisini aramış sevgilisi libya lı ona problem var dedmiş ve telefon kapanmış.o saatten itibaren 3 den haber alınamıyor.

Ben sürekli deniyorum kriz masası telefonlarını. Bir de şöyle bir bilgi var, nette bulduğum:

Bakan'ın talimatıyla

Öte yandan, açıklamaya göre, Bakan Çağlayan'ın talimatıyla Dış Ticaret Müsteşarlığında bir 'Libya İzleme Masası' oluşturuldu. Bu ülkede yaşanan olaylar nedeniyle sorun yaşayan firma ve kişiler, DTM bünyesindeki izleme masasına '(312) 212 87 43' ve '(312) 212 87 44' nolu telefonlardan ve 'libyamasasi@dtm.gov.tr' elektronik posta adresinden başvuru yapabilecek.

cnm benim eşin mutlaka kamplardan birindedir ve haber verme sansı yoktur. Babamdan haber alamıyorduk dün aradı.sesi çok uzaktan ve tedirgin geliyordu.Tripolideydi babam.kampa götürmüşler hepsini.Orada bekliyorlarmış.Telfon cekmediği için arayamayacağını söyledi.ve kapattı. İyi olduğunu biliyoruz ya şükürler olsun.Eşinde muhtemelen arayamıyordur..Ama şehidimiz var dedi operatör bir Türk ölmüş.System inşaat çalısanı Haberlerde ölü yok deniyor

Yanlarında para olması canımı sıktı açıkcası.
Paralarını tlflarını vs almış olabilirler diye düşünüyorum sanıyorum gasp yapıyor eylemciler.
bu yüzden mecburen bir yerde bekliyor olabilirler.
sıkıntı var dediği de bu galiba sıkıntı var gelemiyoruz gibi birşey.
elbet çıkacaklar ortaya,hayat böyle gidecek değil ya
mutlaka yoluna girecek herşey

Kaos olmasın diye gizliyorlar galiba tv de hiç türk can kaybı yok deniyor her saat başı.
ne güzel rahatlamışsınız darısı kaniye'nin başına inşallah.
onun eşi de baban gibi bir yerde tutuluyor bence haklısın

tripoli dsındalarmış.çok kalabalıkmış.Tüm türkler herkezi aynı yere toplamışlar.açlarmış Mahser yeri gibi ve ekmek su hiçbir sey yok.Sesi çok bitkin geliyormuş. ve babam seker hastası..ilaçları var.Allahım koru yarabbim hepsini.Yaşlı çoluk çocuk bekleşiyorlar Sadece oturup bekliyorlarmış...yatıcak yer yook...gelicek gibi durmuyor ucak diyor.Havaalnına yakınlarmış ama ucağın ineceği yer yokmuş.harabe olmuş.Ümitlerini yitiriyorlar :26::26:

Devlet uyuyor mu yaa bu kadar mı acizizz :84::84::84:

Son düzenleyen: Moderatör:

evden öğlen civarı çıktı pasaport işlerini halledip gelicem dedi.ama ses yok akşam saat 20 lerde kaynım arıyor eltimi biz libyadayız eve ne istiyorsun diye.o geceyi eltim kendi evinde ben kendi evimde yanlız geçirdik eltimin evinin caddesinde olaylar oluyormuş geceleri.ben de o da restauranta masur kaldıklarını düşündük ve o gece bitti.sabah bekledim nerdeyse gelir şimdi gelir şimdi arar ama yok yok yok.eltimin evi dükkanımıza yakın gitmiş çalmış kapıları diğer elemanlarımız çıkmış.onlarında haberleri yok nerde olduklarından.okursanız herşeyi ayrıntıları ile anlattım.aracın plakasının bilmiyorum burda harfler arapça.eltim cezayirli o kendi konsolosluğunu aramış konsolosluğu ona buraya gelin sizi çıkaralım dedmiş oda anlatmış eşim türk ve kayıp onlarda türk konsolosluğuna bildirin demiş.bildirdik kosnsolosluğa dün dedim belki polisler içeri almıştır isimlerinden sordurun biizm karşımızsa muhattabımız yok diyor

Küçük de olsa iyi haberim var. Az önce Dış İşleri bakanlığı'nın kriz masasına değil ama Dış Ticaret Müsteşarloğı'nın kriz masasına ulaştım. Bilgileri verdim. Senin telefonunu verdim, kendi telefonumu verdim. Onlar tüm bilgileri Dış İşleri Bakanlığı'na ulaştırıyor ve her yarım saatte bir güncelleme yapıyorlarmış. Umarım bir vesile olur.

Bir devletin büyüklüğü böyle zamanlarda ortaya çıkar.
Bu nasıl iş ya vatandaşın ortada yok,sen yapacağım birşey yok diyorsun.
Allah sana sabırlar versin Kaniye.
Sözcüklerim tükeniyor.

burda para ile çözülmeyecek şey yoktur.ben de gasptan şüphelendim.ama paralarını telefonlarını hatta arabalrını çaldırmış olsalarda eşim yürüyerek yine gelirdi.bizim hiç bir şirketle bağlantımız yok o toplanalar şirket elemanları.

inşallah çok teşekkür ederim

Bir devletin büyüklüğü böyle zamanlarda ortaya çıkar.
Bu nasıl iş ya vatandaşın ortada yok,sen yapacağım birşey yok diyorsun.
Allah sana sabırlar versin Kaniye.
Sözcüklerim tükeniyor.

Arkadaşlar haklısınız ama Türk görevlileri de orada yabancı, herhangi bir yetkileri yok. Ancak çıkmak isteyeni çıkarabilirler. Güvenlik açısından herhangi bir müdehale savaş nedenidir ve Özel Harekat Birlikleri de bunu göze alarak yollanmıştır. Emin olun. Ama iç savaş çıkmış bir ülkede başka bir ülkenin görevlisinin yapacağı çok şey yok. Biz sadece Tripoli'yi biliyoruz ama 25.000 Türk'ten kaç bini benzer durumda kimbilir.

en azından ekmek ve su sağlanmalı.hani kumanya gönderiliyordu !!

Son düzenleyen: Moderatör:
en azından ekmek ve su sağlanmalı.hani kumanyo gönderiliyordu !!

Gönderildi ama psikopat limanları da kapattı. Kumanyaların limandan ve havaalanından dışarı çıkarılması çok zor. Adamlar savaş uçağı uçuruyor insanların (muhaliflerin) tepesinde. Onların izin vermediği birşey ancak savaş uçağıyla yapılabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…