Libya Paylasim Alani(Tanisma)

tripoli35 Allah kavustursun inshAllah esin bugun,yarin gelir ve haber alirsin...beklemesi zor hissedebiliyorum ama gelicek Allahin izni ile...

Allah butun masumlarin yardimcisi olsun cok zor...

sanırım hala haber yok:KK43:((

Günaydın tripoli Güzel haberler alacağın bir gün olsun bugün bayramımız olsun ALLAH'ın izni ile

Kaniye günaydın.
Uyanır uyanmaz sen geldin aklıma.
Güzel haberlerini bekliyorum,eşinin geldiğini o yüzden nette olmadığını umuyorum.

libyadaki yakınımızın facebooktan yayınladığı mesaj
Canım arkadaşlarım, Bunların hepsi geçecek, kısa süre sonra inşallah görüşeceğiz. Kalbinizi Ferah tutun. Hepinize Sevgiler

ve altındaki yorumlardan dikkatimi çeken

Belki haberiniz yoktur, başta Güriş İnş. A.Ş. olmak üzere pek çok firma ülkeyi terketmeyeceğini ve tahliye başlatmayacağını, basında Bingazi dışındaki şehirlerde olanlar konusunda çıkan haberlerin asılsız olduğunu, ülkede durumun düzeleceği...ne inandıklarını duyurdu.

ve yakınımızın son yazdığı yazı

Telefonlar kapalı, iyiyiz Ishak, Tedirginlik var sadece. İnşallah yakında dönücez.

tripolicim rabbim sizleri korusun

tripoli canım gece gözüme uyku girmedi vallahi geldim baktım baktım yeni gelişme var mı diye?

canım inşallah güzel haberlerle gelirisn burayaa

Pinarcim uzun zamandir yazamadik birbirimize
haberleri duyunca aklima ilk sen geldin
insallah herseyin hayirlisi olur
gecmisi tam okuyamadim ancak seninde
esininde insallah durumu iyidir
selam ve dua ile kardesim

zehranur um ben izmirdeyim ama eşim trablusta..o oradayken ne kadar iyi olunabilirse o kadar iyiyim..yine de şükürler olsun günde 1-2 defa da olsa duyuyorum sesini..cumartesi nasipse uçakla gelecekler..rabbim gönüllerimize huzur versin..hayırlı vuslatlarımız olsun inşallah kardeşim..siz de rabbime emanetsiniz..

içimden bir ses gelecek diyor az kaldı kavuşmanıza.içimde ki ses yalan söylemesin.Rabbim onu bana bağışlasın.deniliyorki herşey bitti yarından itibaren düzelecek herşey.gerçek olsun bu ya.şimdiki silah sesleri kutma sesleriymiş.libya tv de canlı yayında trablus meydanda kutlama var.

tripoli inşallah şimdi gelmiştir eşin..inşallah iyisin şu an..

Günaydın, tripoliden haber alma umudu ile açtım konuyu ama sanırım yazmamış. İnşallah eşi gelmiştir de ondan yazamıyordur.
Gece boyu merak ettim.
Dualarımız oradaki kardeşlerimizle ve masum Libya halkıyla.
Allah yardımcıları olsun.

tripoli, umarım eşin gelmiştir ve uyuyorsundur.
İyi haberlerini bekliyoruz.
Burada kriz masasını aramamızı ister misin?
Orada konsolosluk pek birşey yapamayacak gibi, çünkü onlar için de sokağa çıkmak filan güvenli değil ve hiçbir şekilde diplomatik muhatap bulamıyorlar sanırım. Başbakan Kaddafi'yi Türkler'in tahliyesi için aradığında bile "sıkıntı yok" deyip geçiştirmiş ama hava sahasını da kapatmış. En üst düzeyde bile muhatap almıyor gözü dönmüş psikopat. Ama esas sorunu birbirleriyle onların, Türkler'e birşey olmaz.
Yapabileceğimiz birşey olursa haber ver.

Tripoli, az önce okudum iki feribot Türkleri almak için Bingazi'ye ulaşmış. Feribotlar ve uçaklarda her ihtimale karşı özel harekatçılar da varmış. Bir askeri feribot daha yola çıkmış ve iki tane daha yola çıkacakmış. Siz konsolosluğa dönmek için başvuru yapsanız nasıl olur? Sonuçta binlerce Türk var ve her feribot 1500 civarında kişi alabiliyor sanırım, sıraya girmek gerekecek. Zaman kazanmış olursunuz.

bana gün aydın olamadı canım eşim ve yanında ki lerden hala haber alamıyorum.uyumadım ama pcyi kapattım.çok yordu beni.yine sabahı sabah ettim.sürekli türkiye kriz masasını arıyorum.bekleyen 20. kişisin az sonra arıyorum bekleyen 17. kişi tekrar bekleyen 19. delircem bekliyemiyorum telefonda ya konturum biterse nerden kontur alayım mecbur kapatıyorum.benim telefon numaram 00218 92 771 27 42 bana ulaşsınlar

sadece eşimi istiyorum.iyi haberlerini istiyorum.konsolosluk yardım etmiyor edemiyormuş.3 kişi kayıp yakında 48 saat olacak evden çıkalı.nasılda tükeniyorum her dakka ömrümden yıl gibi geçiyor.

bana gün aydın olamadı canım eşim ve yanında ki lerden hala haber alamıyorum.uyumadım ama pcyi kapattım.çok yordu beni.yine sabahı sabah ettim.sürekli türkiye kriz masasını arıyorum.bekleyen 20. kişisin az sonra arıyorum bekleyen 17. kişi tekrar bekleyen 19. delircem bekliyemiyorum telefonda ya konturum biterse nerden kontur alayım mecbur kapatıyorum.benim telefon numaram 00218 92 771 27 42 bana ulaşsınlar

Canım kriz masasını aramamı ister misin?Bana eşinin ve yanındakilerin isim soyadlarını özelden at istersen. Dükkanlarının olduğu bölgeyi, senin bulunduğun mahalleyi vs.tüm detayları.Ben ararım kriz masasını...Kaç saattir yok eşin şu an?

Tripoli senden nasıl özür dileyeceğimi bilmiyorum. Hayatımda bu kadar mahçup olmamıştım. Sana rarım dedim, ilk arayışta beklerken şarjım bitti. Şu anda işyerindeyim ve işyeri telefonları şehirlerarası aramalara kapalı. Evim işyerime 1,5 saat mesafede. Kalakaldım öylece. Başka arkadaşlardan müsait olanlar varsa arasın lütfen. Kriz masası telefonları:

Telefon: 0312-292 2600, 0312-292 2601, 0312-292 2602

Bir de üç tane e-posta adresi vermişler. Bana özelden bilgilerini (adını, eşinin adını, bulunduğunuz yeri) yazarsan oraya mail atabilirim.

E-posta: kriz1@mfa.gov.tr, kriz2@mfa.gov.tr, kriz3@mfa.gov.tr

Tekrar tekrar özür diliyorum. Ben şarj aleti arıyorum bir yandan. Bulursam haberdar ederim.

az önce konsolosluğu tekrar aradım resataurantın oraya birilerini gönderip sorduralım dediler.diyorum adama dün dedim size orda değiller.hımmmm diyor.dedim 3 kişi hala kayıp ben türkiye kriz masasını arıyorum konturum yeterli olsa telefnda bekliycem hımmmm diyor bizde not aldık diyor ya dedim sadece not aldınız galiba burda bayan olarak yanlızım böyle bir ortamda yanlızım siz bekle diyorsunuz.hımmm diyor biz elçiliğe bildirelim.dedim ben her yerden yardım bekliyorum siz bekleyin ve telefonu kapattım yüzüne.kaybolan 3 kişi düşünmedikleri gibi benim ne halde olduğumuda düşünmüyorlar.neyse ki iyiyim ama eltimle 2 kadın oturmuş ne yapcamızı düşünüyoruz.haber alamadıkça tükeniyoruz

Tripoli senden nasıl özür dileyeceğimi bilmiyorum. Hayatımda bu kadar mahçup olmamıştım. Sana rarım dedim, ilk arayışta beklerken şarjım bitti. Şu anda işyerindeyim ve işyeri telefonları şehirlerarası aramalara kapalı. Evim işyerime 1,5 saat mesafede. Kalakaldım öylece. Başka arkadaşlardan müsait olanlar varsa arasın lütfen. Kriz masası telefonları:

Telefon: 0312-292 2600, 0312-292 2601, 0312-292 2602

Bir de üç tane e-posta adresi vermişler. Bana özelden bilgilerini (adını, eşinin adını, bulunduğunuz yeri) yazarsan oraya mail atabilirim.

E-posta: kriz1@mfa.gov.tr, kriz2@mfa.gov.tr, kriz3@mfa.gov.tr

Tekrar tekrar özür diliyorum. Ben şarj aleti arıyorum bir yandan. Bulursam haberdar ederim.

e postaları ekledim ama onlar onaylamadı henüz.türkiye de ki bir arkadaşım kriz merkezine ulaşmaya çalışıyor.

az önce konsolosluğu tekrar aradım resataurantın oraya birilerini gönderip sorduralım dediler.diyorum adama dün dedim size orda değiller.hımmmm diyor.dedim 3 kişi hala kayıp ben türkiye kriz masasını arıyorum konturum yeterli olsa telefnda bekliycem hımmmm diyor bizde not aldık diyor ya dedim sadece not aldınız galiba burda bayan olarak yanlızım böyle bir ortamda yanlızım siz bekle diyorsunuz.hımmm diyor biz elçiliğe bildirelim.dedim ben her yerden yardım bekliyorum siz bekleyin ve telefonu kapattım yüzüne.kaybolan 3 kişi düşünmedikleri gibi benim ne halde olduğumuda düşünmüyorlar.neyse ki iyiyim ama eltimle 2 kadın oturmuş ne yapcamızı düşünüyoruz.haber alamadıkça tükeniyoruz

Canım ben arayacağım kriz masasını, bana özelden bilgilerini at lütfen. Msn,gtalk vs. kullanabiliyor musun? İlaveten soracağım şeyler olabilir acil,telefonda sorarlar ve bilemezsem diye...

canım sen kontörlerini bitirme keşke buradan kontör gönderebilme gibi fırsatımız olsa bari o işe yarasamm :KK43:

Hakılısın ama ne olur sakin ol. Gerginlik önce sana zarar verecek. Hem şimdi birbirimize yardımcı olma zamanı. Bizim okuduğumuz kadarı ile benzer durumda çok Türk var maalesef ve oradaki konsolosluğun oranın güvenlik güçleri ve resmi makamları üzerinde bir etkisi olmadığı için yani onların amiri olmadıkları için onlar da aslında sizinle aynı durumda.Yani sokağa çıktıklarında çatışmanın içine düşerleserse onlar da yabancı insan durumundalar. Türkiye'den gelecek gemileri bekliyor olmalılar.

X