Kizlar ben su son bir aydir belki de fazla oldu bilmiyorum agirlikli olarak Karatay tarzi beslenmeyi örnek aldim. Süt veren annelerin de rahatlikla uygulayacagi bir beslenme bicimi. Dukan diyetiyle örtüsen taraflari var ama bu hayat boyu bir beslenme tarzi. Herseyi yedim yumurta, et, peynir, ceviz, badem, et, balik... Sadece beyaz un ve sekeri kistim. Cikolata bitter yedim, kepekli makarna ve kepekli ekmek yedim onu da sinirli. Belki yeniden kilo vermeye baslamamda bunun da etkisi olmustur. Doyana kadar da yedim ac kalmadim hic.
Bir de dukancı birisi olarak Mr Pierre Dukanın Avukatlığını yapayim...Şöyle birşey var aslında dukan hayat boyunca yapmak için daha uygun niye derseniz, dukanın evreleri var,
1. evre: 3-5 gün atak,kilona göre
2.evre :seyir evri 3-5 ay,(tabi bu verilecek kiloya göre değişiyor)
3.evre: güçlendirme evresi de oda mesela 3-5 ay diyelim (tabi bu verilecek kiloya göre değişiyor)
4.evre : hayat boyu sadece hafta da 1 gün bu diyet yapılıyor.
Dukan da 3. evreden itibaren ekmek ,nişastalı gıdalar, ve meyva yemek sınırlı da olsa var...ödül yemeği var hafta 1-2 kez..
Ama karatay da hayat boyu ekmek kesinlikle yasak, un, şeker tamamen yasak, meyvaya da pek sıcak bakmıyor, en fazla 2 veya 3 öğün yiyin diyor... ve ekmekteki vitaminleri biliyoruz ne kadar faydalı...(ayrıca dukanda yulaf kepeği kullanımı var ekmek de yapıp yiyebiliyorusun her evrede ve tatlandırıcı kullanımı da serbest)
sonuç olarak karatay aslında daha katı bir diyet dukana göre hayat boyu yapmak için uygun değil bence fakat ama tabi şu bir gerçek dukanında uygulaması biraz zahmetli...
Son düzenleme: