- 26 Ocak 2009
- 169
- 0
-
- Konu Sahibi neslihanaltuntas
Neslihan hn. merhaba bende renu lens solusyonu ile verdiğiniz bilgiyi internette tesadüfen okumuştum.
Şu anda piyasada 2 tane renu solusyon var ? Ben yıllardır bausch lomb kullandım. Çokta memnundum. Sonra sanırım birleştiler. Ve renu kullanıyorum şu an mecburen. Sanırım piyasada şu an bulunan renu değil dimi o haberdeki.Çünkü benim aldığım renuda ilk başlarda daha önce kullandığım baush lomb resmi vardı
bNm de bir sorum oLacaktı.Lensleri
takmadan önce yada taktıktan sonra
göz kalemi vs.. sürebiliyor muyuz? yoksa
hiçbişiyin olmamaısmı gerekiyor gözde ve çevrsinde
bir sorum daha olucak astigmatlı[toric lens] lenslerde de renkli olabiliyor mu
yani toric lenslerin renklilride varmı acaba?
bilgiler için çok teşekkür ederm.Makyajı lensi taktıktan sonra yapmayı öneriyoruz.Çünkü önceden makyajı yapıp daha sonra lens takınca takma işlemi sırasında lensin kirpiklere değmesi göz altına değmesi rimel kalem gibi malzemelerin kalıntıların lense yapışmasına sebep olabilir ve ozaman lens gözde batma yapmaya başlar içerisinde kalan kalıntılar sebebiyle.Önce lensi takıyorsunuz daha sonra makyaj yapıyorsunuz
Toric lenslerde 2005 senesinde johnson firması renkli olarak üretimine başlama planları yapıyordu ancak özel yapıma giren bir lens olup yaklaşık 5 hafta gibi bir zamanda alabiliyorsunuz.Fakat renk tonlaması olarak çok güzel olduklarını söyleyemem :)
bilgiler için çok teşekkür ederm.
son bir soru daha sormak istiyorum.astigmat için sadece toric lens mi kullanabiliyoruz yani normal lenslerde kullanabiliyormuyuz.bnm astigmat problemim var ve renkli istiyorum da böyle bi imkan var mı?
Eğer lensiniz gözünüzden çıkartmanız gerektirecek kadar rahatsızlık veriyorsa bir sorun var demektir bazen herşey normal diye düşünmekte doğru olmaz.Bir gözünüzde problem oluşmazken diğerinde sorun yaşamanız küçük bir olasılık gözün yapısı ama büyük bir olasılık lenste oluşan bir sorun olabilir.Takıp çıkarma anında lensin üzeinde çizilme ya da küçük yırtılma oluşmuş olabilir böle durumlarda lens gözde batma yapar ve fazlasıyla rahatsızlık verir.Lensi parmağınıza aldığınızda her tarafı havada olacak şekilde ışığa tutun ve herhangi bir kenarında yırtık var mı kontrol edin eğer varsa hemen yeni bir lens açın.Yoksa ve tekrar takmayı denediğinizde aynı sorun oluşuyorsa yine yeni bir lens açarak deneyin göremediğiniz çizikler oluşmuş olabilir diye...Hala aynı sorun devam ediyorsa doktorunuzla görüşün
Kızlar benim gözüm kahverengi yeşil renkte lens kulanıyorum...yeni bir tane daha almayı düşünüyorum ..istedigim renk bu sefer mavii ..bana önerebileceginizbir marka varmı şöyle yapay durmasın doğal bişe istiyorumm...
Kızlar benim gözüm kahverengi yeşil renkte lens kulanıyorum...yeni bir tane daha almayı düşünüyorum ..istedigim renk bu sefer mavii ..bana önerebileceginizbir marka varmı şöyle yapay durmasın doğal bişe istiyorumm...
Aylık kullanılıp atılan lenslerde freshlook colourblends senelik olanlarda rainbow'un renklerine bakabilirsiniz.Sofisticlerde uzun süreli gayet güzel lensler...
arkadaşım freslook marka kullanıyor.mavi gibi bir rengi var ve hiç yapay durmuyor.çok hoş duruyor.bende alıcam daha sonra.a.s
Tatlım bende freslook kullanıyorum hareli yeşilini..bakalım gidip birde mavisini deneyim.Göz rengim kahverengi oldugu için yeşil doğal durmuştu..Bakalım mavi nasıl olacak..Gride önerdiler ama kararsız kaldım..
ya arkadaşlar galiba lensimi çıkartırken ortadan çizmişim.genelde çıkarırken iki tırnağımın arasında lensi bükerek çıkarıyorum. bundanmı kaynaklandı acaba.sağ gözümün önünde sanki bişey var böyle çapak olurda görme kısıtlanır gibi...rahat görme açısı sağlamıyor..
Lensin korneaya zararı tamamen kullnıma bağlıdır.Bir lens kullanıcısı 20 sene çok dikkatli kullanır hiçbir şey olmaz başka bir kullanıcı bir hafta kullanır mantar konjonktivit oluşur.6 saat gün içinde lens kullanımı gayet güzel bir zaman.Sadece göz muaynenize gitmeden birkaç gün önce lens kullanımını bırakırsanız gözünüz için en doğru dioptri sonucuna ve kornea ile ilgili sıkıntı olup olmadığına ulaşmış olursunuz.5 sene kullanıp 1 sene ara verme diye bir durum söz konusu değil..Tamamen kullanım ve dikkat tabi senede bir muayne ile göz yapısının incelenmesi önemlimerhabalar...ben yaklaşık 12 yıl,günde yaklaşık 6 saat, numaralı lens kullandım.5 yılda bir 1 sene ara verip gözlük takmak gerekiyormuş yoksa kornea inceliyormuş(( ben de hiç bi sorun çıkmamiştı halbuki ama yinede korktum ) yaklaşık 3 ay ara verdim ama yeniden başlamak istiyorum sence bu kornea inceltme dogru mu? bir sitede uzman bi doktor sadece korneanın oksijensiz kalmasından söz ediyor ki bunun da günde 6 saat kullanan biri için sorun olmayacagını söylüyor ne dersin?