merhaba
4 sene lens kullandıktan sonra bıkkınlık geldi. o arada işlerim yoğundu lens almaya fırsatım olmamıştı. ve sonra farkettim ki lenssiz de sorunsuz yaşayabiliyorum, gözlük de takmıyorum. 1.50 miyop var bende. lens kullanmaya ara vereli bir yıl oldu ve bir doktora gideyim dedim. değişme var mı diye. göz numaramda hiç bir değişme yok. doktor bana focus day and night verdi. fakat almaya gittiğimde göz çapımın 8.9 olduğu için o markanın bu çapta lensi olamdığını söylediler. yani day and night olarak. ben de dedim ki o zaman jonhson and jonhson olsun , eskiden onunkini kullanıyorudm. gözüme de uyuyordu. sonra ona baktılar, onun da adı değişmiş, acuve advance ti benim eski kullandığım, şimdi oasis olmuş. o yüzden yine sana uygun olmaz çap yok dediler. ben de day and night bulamyınca mecburen her gün çıkarılan normal lenslerden almak zorunda kaldım.
eskiden çok iyi hatırlıyorum benim göz çapım 8.7 idi. şimdi sorum size göz çapım değişmiş olabilir mi?bir de ilk lens kullanmaya başladığımda gezici göz taramaları oluyor ya büyük hastanelerin o şekilde muayene olmuştum. o zaman acaba yanlış mı ölçüldü?bu sefer ise özel bir hastanede ayrıntılı muayene oldum.
özetlersek ben eskisi gibi 8. 7lik gözümde gece de kalan lesnlerden alsam sorun yaşar mıyım?biraz karaışık oldu ama umarım anlatabilmişimdir.