Kontakt Lens Lens ve Gözlük Hakkında sormak istediğiniz herşeyi cevaplıyorum

toric lenslerde diğer lensler gibi kullanımı olan lenslerdir.Merkezi ağırlık sistemi ile üretilmiştir.Gözünüzde hareket ettiğinde görüntüde anlık değişim olur ancak bu çok kısa süreli bir durumdur.Lensin malzemesine alışmanız diğer lenslerdeki gibidir ancak görüntüye alışmanız daha doğrusu görüntünün oturması birkaç günü alabilir gözün yapısına ve hassasiyetine göre bir haftayı da bulabilir.Oksijen ve su açısından zengin olan lensleri tercih ediniz.

merhaba
4 sene lens kullandıktan sonra bıkkınlık geldi. o arada işlerim yoğundu lens almaya fırsatım olmamıştı. ve sonra farkettim ki lenssiz de sorunsuz yaşayabiliyorum, gözlük de takmıyorum. 1.50 miyop var bende. lens kullanmaya ara vereli bir yıl oldu ve bir doktora gideyim dedim. değişme var mı diye. göz numaramda hiç bir değişme yok. doktor bana focus day and night verdi. fakat almaya gittiğimde göz çapımın 8.9 olduğu için o markanın bu çapta lensi olamdığını söylediler. yani day and night olarak. ben de dedim ki o zaman jonhson and jonhson olsun , eskiden onunkini kullanıyorudm. gözüme de uyuyordu. sonra ona baktılar, onun da adı değişmiş, acuve advance ti benim eski kullandığım, şimdi oasis olmuş. o yüzden yine sana uygun olmaz çap yok dediler. ben de day and night bulamyınca mecburen her gün çıkarılan normal lenslerden almak zorunda kaldım.
eskiden çok iyi hatırlıyorum benim göz çapım 8.7 idi. şimdi sorum size göz çapım değişmiş olabilir mi?bir de ilk lens kullanmaya başladığımda gezici göz taramaları oluyor ya büyük hastanelerin o şekilde muayene olmuştum. o zaman acaba yanlış mı ölçüldü?bu sefer ise özel bir hastanede ayrıntılı muayene oldum.
özetlersek ben eskisi gibi 8. 7lik gözümde gece de kalan lesnlerden alsam sorun yaşar mıyım?biraz karaışık oldu ama umarım anlatabilmişimdir.

merhaba
4 sene lens kullandıktan sonra bıkkınlık geldi. o arada işlerim yoğundu lens almaya fırsatım olmamıştı. ve sonra farkettim ki lenssiz de sorunsuz yaşayabiliyorum, gözlük de takmıyorum. 1.50 miyop var bende. lens kullanmaya ara vereli bir yıl oldu ve bir doktora gideyim dedim. değişme var mı diye. göz numaramda hiç bir değişme yok. doktor bana focus day and night verdi. fakat almaya gittiğimde göz çapımın 8.9 olduğu için o markanın bu çapta lensi olamdığını söylediler. yani day and night olarak. ben de dedim ki o zaman jonhson and jonhson olsun , eskiden onunkini kullanıyorudm. gözüme de uyuyordu. sonra ona baktılar, onun da adı değişmiş, acuve advance ti benim eski kullandığım, şimdi oasis olmuş. o yüzden yine sana uygun olmaz çap yok dediler. ben de day and night bulamyınca mecburen her gün çıkarılan normal lenslerden almak zorunda kaldım.
eskiden çok iyi hatırlıyorum benim göz çapım 8.7 idi. şimdi sorum size göz çapım değişmiş olabilir mi?bir de ilk lens kullanmaya başladığımda gezici göz taramaları oluyor ya büyük hastanelerin o şekilde muayene olmuştum. o zaman acaba yanlış mı ölçüldü?bu sefer ise özel bir hastanede ayrıntılı muayene oldum.
özetlersek ben eskisi gibi 8. 7lik gözümde gece de kalan lesnlerden alsam sorun yaşar mıyım?biraz karaışık oldu ama umarım anlatabilmişimdir.

Göz çapında değişkenlik gösterme durumu olabilceğini sanmıyorum.Göz muaynesine gittiğinizde her doktor size aynı numarayı vermez kimisi tolare edebilcek daha düşük n umara kimi bilgisayardan çıkan tam numarayı verir ama her doktorun kontrolünde verdiği numara aynı olcak diye bir durum yok.Küçük farklılıklar gösterbiliyor.Öncelikle şunu belirtiyim gözde kalabilen lens diye birşey yoktur.Bu önemli birşey.Sağlıklı olan lensin gece çıkarılmasıdır sadece oksijen ve su oranı fazla olan lensler vardır bunlar mecbur kalınırsa gözde kalabilir.Advenge de aynı özelliğe sahip bir lenstir.Ama yine de her gece çıkarılması tavsiye edilir.Yanlış aktarılma sonucunda lenslerle ilgili yanlış satışlar ve alışlar yapılıyor.Aylık kullanılan renkli lensleri senelerce insanlar yıllık diye kullandı halen daha kullanılan bazı markalar var.Avrupa'da bununla ilgili bir makale yazılmıştı geri kalmış ülke olarak örnek gösteriliyorduk.Bousch&Lomb'un disposable lensleri Türkiye'de yıllık diye satılıyor şeklinde.Kısacası siz kullanmakta olduğunuz akşamları çıkarılan lenslerinize devam edin

merhaba neslihan hn reneu marka solüsyonun avrupada kaldırıldığını yazmışsınız kullanmamamızmı gerekiyor benim lensimle birlikte optikçi bu marka solüsyonu hediye verdi daha kullanmadım bilgilendirirseniz sevinirim. ayrıca koyu kahve göze freshlookun hareli grisi mi yoksa hareli mavisi mi uyar. şimdiden teşekkür ederim

Merhaba neslihan hanım benim gözlerimde de son bir yıldır görme bozukluğu başladı ve 0.25 başlayan numaram suan 0.75 oldu miyop..öğrenmek istediğim su uzun süreli 3 ay veya 6 ay kullanılan lensleri kullanabilirmiyim yada numaram düşükken gözlük kullanmaya devammı edeyim bu iki durum arasında kaldım açıkçası.gözlük kullanımının iyileşme sağladığı söyleniyor ama yinede kararsızım..şimdiden teşekkür ederim..

merhaba neslihan hn reneu marka solüsyonun avrupada kaldırıldığını yazmışsınız kullanmamamızmı gerekiyor benim lensimle birlikte optikçi bu marka solüsyonu hediye verdi daha kullanmadım bilgilendirirseniz sevinirim. ayrıca koyu kahve göze freshlookun hareli grisi mi yoksa hareli mavisi mi uyar. şimdiden teşekkür ederim
AA - WASHINGTON - Amerikan Tıp Derneği, Bausch and Lomb'un ürettiği ReNu MoistureLoc adlı lens temizleme solüsyonlarıyla gözde bazı enfeksiyonların oluşumu arasında bağlantı bulunduğu sonucuna vardı. Derneğin dergisinde yayımlanan araştırma sonuçları, gözde oluşan 'fusarium keratitis' enfeksiyonuyla ReNu MoistureLoc lens solüsyonu kullanımı arasında bağlantı olduğunu gösteriyor.
Ürünün kullanılmamasını isteyen dernek, 30 Haziran itibarıyla ABD genelinde 165 vakaya rastlandığını ve bunlardan 55'inin (yüzde 34) kornea nakline ihtiyaç duyduğunu açıkladı. Araştırmacılar, söz konusu solüsyonu kullananların bu enfeksiyona yakalanma riskinin diğerlerine göre 20 kat fazla olduğu sonucuna vardı. ABD Gıda ve İlaç Dairesi'nin, enfeksiyon kapma riskine karşı bu ürünün kullanılmaması gerektiği açıklamasının ardından, Türkiye'de de satılan solüsyon piyasadan çekilmişti.
Tercih sizin tabiki..Yukarıdaki yazılar haber ajanslarından bir alıntıdır
Renkli lens seçiminde ten ve saç rengide destekleyicidir bu yüzden teninize saç renginize ve göz renginize aynı anda uyum sağlayacak renk tercih etmeniz daha iyi olur.Hareli gri yeşile yakın bir duruşa sahiptir.Hareli olan lensler görünüm olarak doğal durduğu için siz renk seçiminizi yaparken gözleriniz hangi renk olursa mutlu olursunuz bunu düşünerek karar verebilirsiniz.

Merhaba neslihan hanım benim gözlerimde de son bir yıldır görme bozukluğu başladı ve 0.25 başlayan numaram suan 0.75 oldu miyop..öğrenmek istediğim su uzun süreli 3 ay veya 6 ay kullanılan lensleri kullanabilirmiyim yada numaram düşükken gözlük kullanmaya devammı edeyim bu iki durum arasında kaldım açıkçası.gözlük kullanımının iyileşme sağladığı söyleniyor ama yinede kararsızım..şimdiden teşekkür ederim..

Gözlerinizde varolan zaten bir numara vardır ancak doktorlar ilk kullanımda göz numaralarını düşük yazarlar hasta gözlüğe daha kolay adapte olsun diye.Gözleriniz ilerliyor anlamında olmayabilir numaranızın 0.25'den 0.75'e çıkmış olması...Lens kullanmak istiyorsanız eğer aylık kullanılıp atılan planlı değişim lenslerinden tercih edebilirsiniz çok daha sağlıklıdır.Bir kutuda 3 çift lens bulunur her bir çift bir ay kullanılır ve atılır yenisi açılır toplam 3 çift lens 3 ay kullanıma denk gelir.Her gece gözden çıkarmak ve bakımını sağlamak gereklidir.Numaranızın gözlükle veya lensle tedavisi ya da ilerlemesini önlemenin mümkün olacağını söylemek doğru olmaz.Çünkü zaten gözde varolan bir bozukluk var siz dışardan destekle (lens veya gözlük) görüntü netliği kazanmanız sağlanıyor.

Gözlerinizde varolan zaten bir numara vardır ancak doktorlar ilk kullanımda göz numaralarını düşük yazarlar hasta gözlüğe daha kolay adapte olsun diye.Gözleriniz ilerliyor anlamında olmayabilir numaranızın 0.25'den 0.75'e çıkmış olması...Lens kullanmak istiyorsanız eğer aylık kullanılıp atılan planlı değişim lenslerinden tercih edebilirsiniz çok daha sağlıklıdır.Bir kutuda 3 çift lens bulunur her bir çift bir ay kullanılır ve atılır yenisi açılır toplam 3 çift lens 3 ay kullanıma denk gelir.Her gece gözden çıkarmak ve bakımını sağlamak gereklidir.Numaranızın gözlükle veya lensle tedavisi ya da ilerlemesini önlemenin mümkün olacağını söylemek doğru olmaz.Çünkü zaten gözde varolan bir bozukluk var siz dışardan destekle (lens veya gözlük) görüntü netliği kazanmanız sağlanıyor.

çok teşekkür ederimŞeniz

merhabahihoyyytbende bi konuda danışmak istiyorum.Benim freshlook lenslerimin tekinde yırtılma var arada takıyorum yine.önce biraz batma oluyo ama sonra hafifliyo batma hissi.(yalnız uzun süre takmıyorum en fazla 2-3 saat gözümde kalıyo.)bu yırtık lensin gözüme bi zararı olurmu acaba yani korneaya falan zarar verirmi?

ben 5 yaşımdan beri gözlük kullanıyorum 16 yaşındayım ve artık gözlükten bıktım lens almak istiyorum numaralarıda yüksek 5.5 ve 6 acaba gözümün numarasını yükseltirmi doktorum lensle daha net göreceğimi söylemişti ama retina tabakamda incelme var kontrol altındayım zararı olurmu şimdiden çok teşekkür ederim.

merhabahihoyyytbende bi konuda danışmak istiyorum.Benim freshlook lenslerimin tekinde yırtılma var arada takıyorum yine.önce biraz batma oluyo ama sonra hafifliyo batma hissi.(yalnız uzun süre takmıyorum en fazla 2-3 saat gözümde kalıyo.)bu yırtık lensin gözüme bi zararı olurmu acaba yani korneaya falan zarar verirmi?

Yapmayın lütfen yırtık lensi takmak gözünüze tabiki zarar verir.Hatta çizik lensler bile göze zarar verebilirken yırtık olan bir lens gözünüzün en üst yüzeyindeki şeffaf zara zarar verebilir.Zaten bunu yapmaya devam ederseniz büyük olasılıkla lens gözünüzdeyken parçalanıcaktır çünkü göz kapaklarını açıp kapatırken varolan yırtık ilerler ve lens parça olarak bölünebilir.Gözlerinizden sadece bir çift var unutmayın ve dikkate alın

ben 5 yaşımdan beri gözlük kullanıyorum 16 yaşındayım ve artık gözlükten bıktım lens almak istiyorum numaralarıda yüksek 5.5 ve 6 acaba gözümün numarasını yükseltirmi doktorum lensle daha net göreceğimi söylemişti ama retina tabakamda incelme var kontrol altındayım zararı olurmu şimdiden çok teşekkür ederim.

Lens kullanımınız göz numaranızı yükseltmez çünkü lens ya da gözlük gözün hastalığını ilerleten değil görmenize yardımcı olacak bir protezdir.Lens kullanıp kullanamıyacağınız kontrollerinizi yapan hekim tarafından değerlendirilmelidir.

kızlar bnde renkli lens kullanıyorum freshlook cok emenunum hiç bi problem yasamadım rengide cok doğal duruyo bnm eski halimi bilmeyenler gercekten amvi gözlü oldugumu sanıyorlar ancak
ben artık kndi göz rengimle net göreblmek istiyorum seffaf lens almaya karar verdim.
normalde bnm gördüğüm seffaf lensler gözün renkli kısmından dısarı taşarken arkadasımn lensleri sadece renkli kısmını kaplıyo o lnsten almak istiyorum bende ama arkdsım markasını bilmiooo =(

önerebileceginiz
gece yatarken cıkarılan en ii seffaf lens ahngisi bi de taktıgım belli olmasın pörtlek görnmesin yani :KK70:
önerilerinizi bkliorum kızZlarr :KK70:

Şeffaf lenslerde de yeşil ya da mavi tonunda çok hafif bir renk olur bu rengin olmasının amacı göz bozukluğu olan kişiler lensleri solusyon içerisinde daha rahat fark edebilmesi içindir.Markalarına göre tonlaması değişir ama gözde renk vermediği için şeffaf görünümü vardır.Benim tavsiye edebileceğim kontac lens için zeiss ya da johnson advenge olabilir.Zeiss alerjisi olan gözler için kullanımı uygun olan lenstir.Johnson ise UV filtresi olan 2 lensten bir tanesidir diğeri ise VSY firmasına ait Sun care'dir.Kenarlarından taşma ya da taşmama durumu lensin markasından değil göz çapından kaynaklanır.B.C:8.3 -8.4-8.5-8.6-8.7 genel olarak markaların stoklarında bulunan çap ölçümüdür.Ancak gözün çapını tam olarak ölçümünü yaptırdıktan sonra tolere edebilecek lens çaplarına göre değilde kendi gözünüzün çapına göre alırsanız taşmalar belli olmaz ve kullanım tabiki çok daha rahat olur

SLM

bugün numaralı şeffaf lens aldım.ilk defa kullanmaktayım.markası CIBA VISION AIR OPTIX. ilk 2 saat filan iyiydi.daha sonra sol gözümde batma başladı.kullanan arkadaşlarım geçer normaldir dediler.sonra kanlandı ağrımaya başladı biraz.mecburen çıkardım. sağ gözümde hiçbişey yoktu ama. yarın bekleyip öbür gene takmayı düşünüyorum.peki bu batmalar kanlanmalar normalmidir...

Neslihan hn. merhaba bende renu lens solusyonu ile verdiğiniz bilgiyi internette tesadüfen okumuştum.
Şu anda piyasada 2 tane renu solusyon var ? Ben yıllardır bausch lomb kullandım. Çokta memnundum. Sonra sanırım birleştiler. Ve renu kullanıyorum şu an mecburen. Sanırım piyasada şu an bulunan renu değil dimi o haberdeki.Çünkü benim aldığım renuda ilk başlarda daha önce kullandığım baush lomb resmi vardı

SLM

bugün numaralı şeffaf lens aldım.ilk defa kullanmaktayım.markası CIBA VISION AIR OPTIX. ilk 2 saat filan iyiydi.daha sonra sol gözümde batma başladı.kullanan arkadaşlarım geçer normaldir dediler.sonra kanlandı ağrımaya başladı biraz.mecburen çıkardım. sağ gözümde hiçbişey yoktu ama. yarın bekleyip öbür gene takmayı düşünüyorum.peki bu batmalar kanlanmalar normalmidir...

Eğer lensiniz gözünüzden çıkartmanız gerektirecek kadar rahatsızlık veriyorsa bir sorun var demektir bazen herşey normal diye düşünmekte doğru olmaz.Bir gözünüzde problem oluşmazken diğerinde sorun yaşamanız küçük bir olasılık gözün yapısı ama büyük bir olasılık lenste oluşan bir sorun olabilir.Takıp çıkarma anında lensin üzeinde çizilme ya da küçük yırtılma oluşmuş olabilir böle durumlarda lens gözde batma yapar ve fazlasıyla rahatsızlık verir.Lensi parmağınıza aldığınızda her tarafı havada olacak şekilde ışığa tutun ve herhangi bir kenarında yırtık var mı kontrol edin eğer varsa hemen yeni bir lens açın.Yoksa ve tekrar takmayı denediğinizde aynı sorun oluşuyorsa yine yeni bir lens açarak deneyin göremediğiniz çizikler oluşmuş olabilir diye...Hala aynı sorun devam ediyorsa doktorunuzla görüşün

X