- 26 Ocak 2009
- 169
- 0
-
- Konu Sahibi neslihanaltuntas
merhaba
4 sene lens kullandıktan sonra bıkkınlık geldi. o arada işlerim yoğundu lens almaya fırsatım olmamıştı. ve sonra farkettim ki lenssiz de sorunsuz yaşayabiliyorum, gözlük de takmıyorum. 1.50 miyop var bende. lens kullanmaya ara vereli bir yıl oldu ve bir doktora gideyim dedim. değişme var mı diye. göz numaramda hiç bir değişme yok. doktor bana focus day and night verdi. fakat almaya gittiğimde göz çapımın 8.9 olduğu için o markanın bu çapta lensi olamdığını söylediler. yani day and night olarak. ben de dedim ki o zaman jonhson and jonhson olsun , eskiden onunkini kullanıyorudm. gözüme de uyuyordu. sonra ona baktılar, onun da adı değişmiş, acuve advance ti benim eski kullandığım, şimdi oasis olmuş. o yüzden yine sana uygun olmaz çap yok dediler. ben de day and night bulamyınca mecburen her gün çıkarılan normal lenslerden almak zorunda kaldım.
eskiden çok iyi hatırlıyorum benim göz çapım 8.7 idi. şimdi sorum size göz çapım değişmiş olabilir mi?bir de ilk lens kullanmaya başladığımda gezici göz taramaları oluyor ya büyük hastanelerin o şekilde muayene olmuştum. o zaman acaba yanlış mı ölçüldü?bu sefer ise özel bir hastanede ayrıntılı muayene oldum.
özetlersek ben eskisi gibi 8. 7lik gözümde gece de kalan lesnlerden alsam sorun yaşar mıyım?biraz karaışık oldu ama umarım anlatabilmişimdir.
AA - WASHINGTON - Amerikan Tıp Derneği, Bausch and Lomb'un ürettiği ReNu MoistureLoc adlı lens temizleme solüsyonlarıyla gözde bazı enfeksiyonların oluşumu arasında bağlantı bulunduğu sonucuna vardı. Derneğin dergisinde yayımlanan araştırma sonuçları, gözde oluşan 'fusarium keratitis' enfeksiyonuyla ReNu MoistureLoc lens solüsyonu kullanımı arasında bağlantı olduğunu gösteriyor.merhaba neslihan hn reneu marka solüsyonun avrupada kaldırıldığını yazmışsınız kullanmamamızmı gerekiyor benim lensimle birlikte optikçi bu marka solüsyonu hediye verdi daha kullanmadım bilgilendirirseniz sevinirim. ayrıca koyu kahve göze freshlookun hareli grisi mi yoksa hareli mavisi mi uyar. şimdiden teşekkür ederim
Merhaba neslihan hanım benim gözlerimde de son bir yıldır görme bozukluğu başladı ve 0.25 başlayan numaram suan 0.75 oldu miyop..öğrenmek istediğim su uzun süreli 3 ay veya 6 ay kullanılan lensleri kullanabilirmiyim yada numaram düşükken gözlük kullanmaya devammı edeyim bu iki durum arasında kaldım açıkçası.gözlük kullanımının iyileşme sağladığı söyleniyor ama yinede kararsızım..şimdiden teşekkür ederim..
Gözlerinizde varolan zaten bir numara vardır ancak doktorlar ilk kullanımda göz numaralarını düşük yazarlar hasta gözlüğe daha kolay adapte olsun diye.Gözleriniz ilerliyor anlamında olmayabilir numaranızın 0.25'den 0.75'e çıkmış olması...Lens kullanmak istiyorsanız eğer aylık kullanılıp atılan planlı değişim lenslerinden tercih edebilirsiniz çok daha sağlıklıdır.Bir kutuda 3 çift lens bulunur her bir çift bir ay kullanılır ve atılır yenisi açılır toplam 3 çift lens 3 ay kullanıma denk gelir.Her gece gözden çıkarmak ve bakımını sağlamak gereklidir.Numaranızın gözlükle veya lensle tedavisi ya da ilerlemesini önlemenin mümkün olacağını söylemek doğru olmaz.Çünkü zaten gözde varolan bir bozukluk var siz dışardan destekle (lens veya gözlük) görüntü netliği kazanmanız sağlanıyor.
merhabahihoyyytbende bi konuda danışmak istiyorum.Benim freshlook lenslerimin tekinde yırtılma var arada takıyorum yine.önce biraz batma oluyo ama sonra hafifliyo batma hissi.(yalnız uzun süre takmıyorum en fazla 2-3 saat gözümde kalıyo.)bu yırtık lensin gözüme bi zararı olurmu acaba yani korneaya falan zarar verirmi?
ben 5 yaşımdan beri gözlük kullanıyorum 16 yaşındayım ve artık gözlükten bıktım lens almak istiyorum numaralarıda yüksek 5.5 ve 6 acaba gözümün numarasını yükseltirmi doktorum lensle daha net göreceğimi söylemişti ama retina tabakamda incelme var kontrol altındayım zararı olurmu şimdiden çok teşekkür ederim.
Lens kullanımınız göz numaranızı yükseltmez çünkü lens ya da gözlük gözün hastalığını ilerleten değil görmenize yardımcı olacak bir protezdir.Lens kullanıp kullanamıyacağınız kontrollerinizi yapan hekim tarafından değerlendirilmelidir.
SLM
bugün numaralı şeffaf lens aldım.ilk defa kullanmaktayım.markası CIBA VISION AIR OPTIX. ilk 2 saat filan iyiydi.daha sonra sol gözümde batma başladı.kullanan arkadaşlarım geçer normaldir dediler.sonra kanlandı ağrımaya başladı biraz.mecburen çıkardım. sağ gözümde hiçbişey yoktu ama. yarın bekleyip öbür gene takmayı düşünüyorum.peki bu batmalar kanlanmalar normalmidir...