Teşekkür ederim. Evet doğuma bağlı defeormasyon yüzünden gerçekleşen genişlemelerde işe yaramıyormuş. Ben hiç doğum yapmadım benim durumumu ben cinsel ilişkiye bağladığım oldu ama öyle bir şeyin olmayacağını söylüyorlar. Son iki yıldır cinsel ilişki sıklığımın azalmasına rağmen sorunun artması ise doktorumun dediği gibi menopoza bağlı olduğunu da doğruluyor gibi. Zira menopozda ostrojen hormonunun azalması, oradaki dokuların yapı ve işlevini yitirmesine ve incelmesine neden oluyormuş (incelme demek vajina boşluğunun genişlemesi demek) ayrıca esneklik ve vajina duvarlarındaki ruga da azalıyormuş. Tamamen yaşa bağlı yani. Yaşla beraber vucudun her tarafında olduğu gibi orada da kalojen doku azalıyor, cilt sarkması vb oluyor. Doktorum fayda görürsün dedi ama tabi ki geçici olacağının ben de farkındayım. Ben işte seans aralarının 1 hafta olmasına takıldım, çünkü evet neticede orası bildiğiniz yakılıyor. Tekrar sordum doktoruma ( çok uygun bir dille yanlış anlaşılmasın diye çok düşünerek konuştum) Doktor merak etmeyin bizim protokolümüz doğru dedi. Duyduğum acı hissi ve sızlamayı da "iyi bir işaret" olarak yorumladı. İyi de ben kalkıp iş bile yapamıyorum şu an. sinir bozucu bir sızlama var. Voltaren içtim uyudum resmen.Buarada lazerle daralma olsa bile 6 ay filan ise yaradigi
Soyleniyor o yuzden ameliyat daha kesin coZum gibi.. tabii yer cekimi yas gecmesi ve cinselligin sık olmasi, dogum vs tekrar genisletirmis
Gecmis olsun cok uzuldum.. evet yas tabiiki bir etken.. burda bir konu vardi: cok cinsellik yasamak genisletir mi diye? Ben genisletir diyordumTeşekkür ederim. Evet doğuma bağlı defeormasyon yüzünden gerçekleşen genişlemelerde işe yaramıyormuş. Ben hiç doğum yapmadım benim durumumu ben cinsel ilişkiye bağladığım oldu ama öyle bir şeyin olmayacağını söylüyorlar. Son iki yıldır cinsel ilişki sıklığımın azalmasına rağmen sorunun artması ise doktorumun dediği gibi menopoza bağlı olduğunu da doğruluyor gibi. Zira menopozda ostrojen hormonunun azalması, oradaki dokuların yapı ve işlevini yitirmesine ve incelmesine neden oluyormuş (incelme demek vajina boşluğunun genişlemesi demek) ayrıca esneklik ve vajina duvarlarındaki ruga da azalıyormuş. Tamamen yaşa bağlı yani. Yaşla beraber vucudun her tarafında olduğu gibi orada da kalojen doku azalıyor, cilt sarkması vb oluyor. Doktorum fayda görürsün dedi ama tabi ki geçici olacağının ben de farkındayım. Ben işte seans aralarının 1 hafta olmasına takıldım, çünkü evet neticede orası bildiğiniz yakılıyor. Tekrar sordum doktoruma ( çok uygun bir dille yanlış anlaşılmasın diye çok düşünerek konuştum) Doktor merak etmeyin bizim protokolümüz doğru dedi. Duyduğum acı hissi ve sızlamayı da "iyi bir işaret" olarak yorumladı. İyi de ben kalkıp iş bile yapamıyorum şu an. sinir bozucu bir sızlama var. Voltaren içtim uyudum resmen.
çok teşekkür ederim. bana (hem şu an gittiğim doktor, hem de başka bir doktor) ameliyat önermediler çünkü menopoza girdiğim için bende kuruluk da oluyor. Ya neyse umarım yanlış bir şey yapmıyorumdur. İlk seanstan sonra ilişkiye girdim. Eşim fark ettiğini falan söyledi. Ben pek anlamadım, ilk seanstan hemen fark edeceğini sanmıyorum, belki psikolojik ama kuruluk sorunumda bir iyileşme vardı.Bak burdaki arkadasta once lazere baslamis
Sonra gecici oldugu icin ve cok aci cektigi icin ameliyat yaptirmis turgay karakayaya.. bu dr un ismini daha oncede duydum baya ovduler bi gorus dusunursen.
Vajinoplasti Hikayem
Merhabalar, kendi operasyonum öncesinde burdan çok yardım aldığım için ben de kendi deneyimimi yazmak istiyorum. Nerdeyse 10 yıllık evliyim ve bir çocuğum var sezaryen ile doğum yaptım. Cinsel hayatım oldukça aktif. Bir süredir genişleme hissediyordum ama tam olarak ne zaman başladığını...www.kadinlarkulubu.com
Kuruluk gececekmiymis lazerle peki? Bu hormonal birsey sonucta.. kadinlar ortalama cesitli bolgelerde 40 tan sonra kuruluk yasayabilir.. tabiiçok teşekkür ederim. bana (hem şu an gittiğim doktor, hem de başka bir doktor) ameliyat önermediler çünkü menopoza girdiğim için bende kuruluk da oluyor. Ya neyse umarım yanlış bir şey yapmıyorumdur. İlk seanstan sonra ilişkiye girdim. Eşim fark ettiğini falan söyledi. Ben pek anlamadım, ilk seanstan hemen fark edeceğini sanmıyorum, belki psikolojik ama kuruluk sorunumda bir iyileşme vardı.
Lazer kuruluğu geçiriyormuş. Nasıl bilmiyorum, dediğiniz gibi hormonal bir şey bu ama sanırım ıslanma oradaki mokoza tabakası ile ilgili, ve hormonlar mukoza tabakasını canlı tuttuğu için bu mukoza ıslanma vazifesini görüyor. Bu lazer mukoza tabakasını canlandırdığı için belki o işe yarıyordur ama işe yaradığını ben de hissettim.Kuruluk gececekmiymis lazerle peki? Bu hormonal birsey sonucta.. kadinlar ortalama cesitli bolgelerde 40 tan sonra kuruluk yasayabilir.. tabii
Menopozda isin tuzu biberi..
Neden tavsiye etmedi doktorlarin? Genislik az oldugu icin mi? Ama
Aci cekiyorsan bu sekilde nasil olacak? Icine sinmiyorsa bekle ya da baska bir doktora daha sor.
Haklisin.. pirince gidip bulgurdan olmak var.. birde bu yanik kolda bacakta degilki Allah korusun.Lazer kuruluğu geçiriyormuş. Nasıl bilmiyorum, dediğiniz gibi hormonal bir şey bu ama sanırım ıslanma oradaki mokoza tabakası ile ilgili, ve hormonlar mukoza tabakasını canlı tuttuğu için bu mukoza ıslanma vazifesini görüyor. Bu lazer mukoza tabakasını canlandırdığı için belki o işe yarıyordur ama işe yaradığını ben de hissettim.
Valla doktorlar ameliyat önermedi. Hiç doğum yapmadım o yüzden doğuma bağlı yırtılma genişleme yok. Genişlemem fazla değil, ve oradaki mukoza ile vajina duvarının incelmesine bağlı bir şey. Bir doktor menopoza girdiğim için önermedi, genişlemeniz fazla değil, yaşınıza göre normal, buna herhangi bir cerrahi işlem yaptırmayın menopozsunuz, kuruluk sorununuz da olacak hadi onu jel ile halledersiniz ama ameliyatla fazla dar olur, iyi olmaz, pişman olursunuz" dedi ama bu iki yıl önceydi. Şimdiki doktorum da önermedi ameliyat. Ben de ameliyattan tırstığım için işime geldi. Ancak lazerin bu kadar agresif bir şey olduğunu bilmiyordum.
Başka doktorlara da sordum lazer olayını bana hep ya 1 ay, veya 6 ay arayla iki seans dediler, bir doktor 20 gün arayla 3 seans dedi. O 20 gün diyen doktora sordum "1 hafta arayla 4 seans duydum var mı böyle bir şey?" diye. "olmaz, 1 hafta çok erken olur biz öyle bir şey yapmıyoruz" dedi. İyice kafam karıştı yani. Kendi doktorumsa "bizim protokol doğru, buna güven, diğerleri hiçbir işe yaramaz" dedi. Dedi de neye dayanarak dedi onu anlayamıyorum. Doğru ise buna katlanırım da, kötü bir şey olmasın,pişman olup eski halini aramayım daha başka bir şey istemiyorum.
valla hiç bilmiyorum. Hasta gizliliği söz konusu sekretere de soramam ki. Doktorum daha çok doğum konusunda isim yapmış birisi. Sekreter ameliyatla daraltma yaptıklarını söyledi. Lazer konusunu ise "doktora sorayım size dönüş yaparım" demişti, sonra sormuş yapıyoruz dedi. Bu cıhazı yeni almışlar anladığım kadarıyla ( ya da ne zaman alınmış bilmiyorum). "Aldım ama reklam yapmadım" dedi doktor. Bu islemi yapan bir çok yer var, benim bu doktoru tercih etmemin sebebi ise 23 yıldır tanıdığım ve güvendiğim bir doktor olması. Başka yerlere güvenemem dedim, Daha önce lazerle ilgili başka bir yerde kötü bir tecrübem olmuştu (vajina değil, deri ile ilgiliydi) . Ancak daha önce duymadığım böyle bir protokol söyleyince doktor kafam karıştı tabi.Haklisin.. pirince gidip bulgurdan olmak var.. birde bu yanik kolda bacakta degilki Allah korusun.
Banada 1 hafta cidden erken geldi.. hani basit killari bile lazerletirken ayda 1 oluyo basta sonra arayi aciyolar filan.
Icine sinmesi onemli.. baska hastalari yok mu acaba doktorunun bu isleri yaptiran? Onlarla konusabilsen
Yani bu isi yeni mi yapmaya basladi acaba kadin? 23 yildir taniyorsan tabii belli bir guvenin vardir vs. Ama hatasiz kul olmaz. Ya bakma ben olumsuz konusuyo gibi oluyorum boyle ama moralini bozmak icin degil.. yani belli zaman kariyer yapmis insanlar biraz kibirli oluyo sanirim. Birseyi yapamasalarda bazen bunu kabul etmiyolar.valla hiç bilmiyorum. Hasta gizliliği söz konusu sekretere de soramam ki. Doktorum daha çok doğum konusunda isim yapmış birisi. Sekreter ameliyatla daraltma yaptıklarını söyledi. Lazer konusunu ise "doktora sorayım size dönüş yaparım" demişti, sonra sormuş yapıyoruz dedi. Bu cıhazı yeni almışlar anladığım kadarıyla ( ya da ne zaman alınmış bilmiyorum). "Aldım ama reklam yapmadım" dedi doktor. Bu islemi yapan bir çok yer var, benim bu doktoru tercih etmemin sebebi ise 23 yıldır tanıdığım ve güvendiğim bir doktor olması. Başka yerlere güvenemem dedim, Daha önce lazerle ilgili başka bir yerde kötü bir tecrübem olmuştu (vajina değil, deri ile ilgiliydi) . Ancak daha önce duymadığım böyle bir protokol söyleyince doktor kafam karıştı tabi.
çok haklısınız. Bütün bu söylediklerinizi ben de düşünüyorum. Dediğiniz gibi prof olmuş (ben onu yrd doç iken tanıyordum). Neyse gittiğimde tekrar konuşurum diye düşünüyorum. O doktoru tanıyan bazı tanıdıklar da bana "güven" diyorlar. Ama tabi işlem hakkında bilgisi olan daha doğrusu böyle bir protokolü deneyimleyen kimse yok çevremde. Teşekkür ederim yorumlarınız için.Yani bu isi yeni mi yapmaya basladi acaba kadin? 23 yildir taniyorsan tabii belli bir guvenin vardir vs. Ama hatasiz kul olmaz. Ya bakma ben olumsuz konusuyo gibi oluyorum boyle ama moralini bozmak icin degil.. yani belli zaman kariyer yapmis insanlar biraz kibirli oluyo sanirim. Birseyi yapamasalarda bazen bunu kabul etmiyolar.
Ya aciya aciya supheyle devam edeceksin ya da bitireceksin.
Rica ederim..buraya sonuclarini yazarsan fikir olur burdakiçok haklısınız. Bütün bu söylediklerinizi ben de düşünüyorum. Dediğiniz gibi prof olmuş (ben onu yrd doç iken tanıyordum). Neyse gittiğimde tekrar konuşurum diye düşünüyorum. O doktoru tanıyan bazı tanıdıklar da bana "güven" diyorlar. Ama tabi işlem hakkında bilgisi olan daha doğrusu böyle bir protokolü deneyimleyen kimse yok çevremde. Teşekkür ederim yorumlarınız için.
Teşekkür ederim, yazayım, bu uygulamayı denemek isteyenlere belki rehber olur.Rica ederim..buraya sonuclarini yazarsan fikir olur burdaki
Kadinlarada
İlişki ile genişliyormuş gibi geliyor ama aslında genişlemiyor sadece bakire bir vajina ile ilişkiye girmiş bir vajina aynı değil tabi ki. Vajina ile bir kıyafeti kıyaslamak doğru değil bence, kıyafet cansız bir nesne, yıkanıyor, yıpranıyor ve kendini yenileyemiyor, cansız neticede. Vajina ise öyle değil. Vajina canlı ve çok esnek bir organ. Doğumda ise esneme kapasitesinin son raddesine kadar esniyor, iri bebek ve zor doğumlarda ise esneyemediği yerde yırtılmalar vb oluyor. Doğumdan sonra kendini toparlamakta zorlanabilir, fazla esnediği için, ya da esneyemediği için geniş kalabilir. Ancak bir penis vajinayı ne kadar genişletebilir? Vajina zaten penisi alacak kadar rahat esner. Belki hergün sürekli ilişki ile genişlese bile ancak penis genişliği kadar genişler.Gecmis olsun cok uzuldum.. evet yas tabiiki bir etken.. burda bir konu vardi: cok cinsellik yasamak genisletir mi diye? Ben genisletir diyordum
Herkes yok genisletmez diyorduneyse bir jinekolugun videosunu paylasmistimda polemikler son bulmustu. Jinekolog su ornegi vermisti.. bir kiyafetide cok giyersen eskir yipranir o yuzden her gece degilde haftada 2-3 kez iliskiyi normal buluyoruz demisti. Dogum en buyuk etkenlerden biri olabilir, ama herkeste tabiiki baska baska sebepler olabilir.
Ben dr un yalancisiyimİlişki ile genişliyormuş gibi geliyor ama aslında genişlemiyor sadece bakire bir vajina ile ilişkiye girmiş bir vajina aynı değil tabi ki. Vajina ile bir kıyafeti kıyaslamak doğru değil bence, kıyafet cansız bir nesne, yıkanıyor, yıpranıyor ve kendini yenileyemiyor, cansız neticede. Vajina ise öyle değil. Vajina canlı ve çok esnek bir organ. Doğumda ise esneme kapasitesinin son raddesine kadar esniyor, iri bebek ve zor doğumlarda ise esneyemediği yerde yırtılmalar vb oluyor. Doğumdan sonra kendini toparlamakta zorlanabilir, fazla esnediği için, ya da esneyemediği için geniş kalabilir. Ancak bir penis vajinayı ne kadar genişletebilir? Vajina zaten penisi alacak kadar rahat esner. Belki hergün sürekli ilişki ile genişlese bile ancak penis genişliği kadar genişler.