Değerli hanımlar, bununla ilgili konu açmaktan artık utanıyorum ama konumu jinekoloji bölümüne açmıştım yanıt alamadım.
Ben lazerle vajina daraltma ve gençleştirme işlemi yaptırıyorum. Doktoruma muayene oldum; şikayetlerimin tamamen menopoz kaynaklı olduğunu ve benim de talep ettiğim bu yöntemden fayda göreceğimi söyledi.
Ben öncesinde ve de şimdi İnternette, gerek Türkçe gerek yabancı kaynaklardan, bu konuda çok araştırma yaptım. İstisnasız okuduklarımdan şunu anladım: Bir veya iki seans uygulanıyor ilk seanstan sonra 1ay veya 6 hafta sonra ikinci seans yapılıyor, bir sene sonra ise gerektiğinde bir hatırlatma seansı yapılıyor.
Gittiğim doktor ise birer hafta ara ile 4 veya 6 seans uygulandığını, bana 4 seansın yeteceğini söyledi. Ben daha önce hiç böyle bir protokol görmedim. Doktoruma da sordum, internette okuduklarımı söyledim ama çok emin konuştu. O zaman bir faydası olmaz dedi. 23 yıldır tanıdığım ve isim yapmış bir kadın doğum uzmanı, benim de çok güvendiğim bir doktor.
İlk seanstan sonra bir sorunum yoktu. Dün ikinci seansa gittim ve şu an közlenmilş biber gibiyim, sızlıyor. Haftaya 3. seansım var, sonra 4. Benim merak ettiğim daha önce bu işlemi yaptıran varsa kaç seans gittiniz ve seanslar arasındaki süre ne kadardı?
Ayrıca acısız ve kısa süren kolay bir işlem olduğu söyleniyor; hatta öğle arası molanızda gidip sonra işinize geri dönebileceğiniz söyleniyor. Gerçekten de öyle günlük yaşantınızı etkilemeyen kolay ve kısa süren bir işlem, ancak acısız hiç değil, işlem sırasında özellikle vajinanın dışa doğru olan kısmında resmen ateşle közleniyormuş gibi acı hissettim.
Lüften deneyimi olan beni aydınlatabilir mi yaşadıklarım ve bu seans sıklığı ve aralığı normal mi? Ya da böyle bir şey duyan var mı?