- 5 Ağustos 2008
- 193
- 0
-
- Konu Sahibi yanlxixzmelek
bende 1 mayistan bu yana geceleri yatmadan önce uyguluyorum.ama bazi yerlerdede sogan kürüyle birlikte icilmesi tavsiye ediliyor.aksam bir kücük sogani kabuklarini soyup,sicak suyun icine atip sabaha kadar bekletilip ve sabah ac karnina bu suyun icilmesi gerektigi söyleniyor.ama ben yapmadim.böyle bile mucize birsey bu lavanta kürü.simdi 15 gün icip 15 gün ara verip bi 15 gün daha icecegim,yani bu demek oluyorki 6. ayin ortasinda kürüm tamamlanmis oluyor.insaalah o zaman buraya iyi sonuc aldigimi yazarim.sanada dua ederim yanlizmelek.:asigim:
peki bu kürü hergünmü demlicez taze olarak???
evet canım hergün taze yapılması gerekiyormuş kalmış olanı ertesi gün kulanmayın diyor kitapta
bende 08.05 tarihinde başladım bu küre. buraya yazayımda sonra unutmayım tarihini:)) 15 gün sonra bir düzelme olursa yazarım kızlar inşallah. birde demleme sırasıda kısık ateşte demleyin yazıyo ya eminiz dimi kızlar altının açık olduğuna ocağın, çünkü kaynatıyoruz hafiften hafiften. çok yoğun bir koku ve tat oluyor. sanki ağzıma lavanta kolonyası yada parfüm sıkmışım gibi oluyor:)) ama bu lekeler geçsin cildimiz bebek gibi olsunda değer herşeye değer:)) sizde ocağın altını kısık olarak açık bırakıyormusunuz 4 dk boyunca yoksa benmi yanlış anladım sadece demliyormuyuz yazabilirmisiniz????
ben 1 haftadır yapıyorum,ynında bepanthen kullanıyorum ve yüzümün cıkmayan yerlerinde sıvılcem cıktı acaba cıkarıp sonra sonduruyor mudur :s
evet canım doğru kısık ateşte dört dk kaynatıyoruz sıcakken süzüp ılıyınca içiyoruz