lasz (Antidepresansz)Yaam isteyenlerin paylam alan

İlaçsız yaşam isteyenlerr yada yapamam diyenler buyrunn anketimize

• Ankete Katılan
    314
he hangien başlasammkii:))ben 3yıl oldu evlelenii ilk bebek olcak nasipse 3 ay oldu korunmyaı bıraktık:52:sennn

ben de 2 yıllık evliyim.korunmayı bu ay bırakıcaz inş.ama çok korkuyorum çok.nasıl geçecek hamilelik ya doğum nasıl olcak ya ondan sonrası.bi an cesaret geliyo hemen hamile kalayım diyorum bi an geliyo erteleyim diyorum.ee yaş ta 31 oldu.ALLAH yardımcımız olsun inş.sen ilacı ne zaman bıraktın kaç yıl içtin ilaç

ben de 2 yıllık evliyim.korunmayı bu ay bırakıcaz inş.ama çok korkuyorum çok.nasıl geçecek hamilelik ya doğum nasıl olcak ya ondan sonrası.bi an cesaret geliyo hemen hamile kalayım diyorum bi an geliyo erteleyim diyorum.ee yaş ta 31 oldu.ALLAH yardımcımız olsun inş.sen ilacı ne zaman bıraktın kaç yıl içtin ilaç

zor cnm o carete bizde çok zorr maleseffff....ama bebeksizzde olmuyokiii isityor insan:44:

benim yaşta 29 daha var aman:61:diye avunuyum ,,aimn cnm ben 7yıl içtimm....5 ay önce bıraktım ama gene hortladı bu hastalık:52:

zor cnm o carete bizde çok zorr maleseffff....ama bebeksizzde olmuyokiii isityor insan:44:

benim yaşta 29 daha var aman:61:diye avunuyum ,,aimn cnm ben 7yıl içtimm....5 ay önce bıraktım ama gene hortladı bu hastalık:52:

senle çok benziyoruz dedim ya.ben ilacı 6 yıl içtim 4 ay oldu bırakalı.sen benden 1 yıl fazla içmişin ve bırakalı da 5 ay olmuş.yani sen şimdi her an hamile kalabilirsin demi:1:

Hamile kalmak istiyen arkadaşlara bi hikaye anlatayım en gerçeğinden ..
Eski iş arkadaşım vardı ..
PAnik atak .. Hastanelerde yatmış,uzun seneler ilaç tedavisi görmüş ..
En güzel yılları hastanelerde geçmiş..
Bebek sahibi olmak benim için hayaldi diyor..
Sonra doktor kontrolünde ilacını bırakmış..
bebek çalışmaları ..
sonra bebegi girmiş hayatına ..
biz tanıstıgımızda yıl 2005 3 yaşındaydı beyefendi..
ben işten ayrıldığımda ilkokula başlamıştı..
arkadasım hala ilaç kullanıyor düzenli..
ama hamilelik döneminde kullanmadı dogal olarak..
ve inanın hiç zor geçmemiş..
zor bi dönem olmamış, beklediğimden cok daha iyiydi diyor..
şimdi 2 ye mi 3 e mi gidiyor paşa ..
:69:

Bu forumda bide melek01 var :) ben melek1701 karışmasın meleklerin numaraları :1: yani aslında hamileliğim güzel geçicek gibi doğuyo içime ama öyle doğsa nolur aklıma gelince ateşler basıyo kötü senaryolarım zaten hazırda bekliyo :14: yaşamadan bilemiyeceğiz arkadaşlar gelin çalışmaları hızlandıralım ve yaşayıp görelim .. başka bir seçenekte yok zaten :44:

Hamile kalmak istiyen arkadaşlara bi hikaye anlatayım en gerçeğinden ..
Eski iş arkadaşım vardı ..
PAnik atak .. Hastanelerde yatmış,uzun seneler ilaç tedavisi görmüş ..
En güzel yılları hastanelerde geçmiş..
Bebek sahibi olmak benim için hayaldi diyor..
Sonra doktor kontrolünde ilacını bırakmış..
bebek çalışmaları ..
sonra bebegi girmiş hayatına ..
biz tanıstıgımızda yıl 2005 3 yaşındaydı beyefendi..
ben işten ayrıldığımda ilkokula başlamıştı..
arkadasım hala ilaç kullanıyor düzenli..
ama hamilelik döneminde kullanmadı dogal olarak..
ve inanın hiç zor geçmemiş..
zor bi dönem olmamış, beklediğimden cok daha iyiydi diyor..
şimdi 2 ye mi 3 e mi gidiyor paşa ..
:69:

ne güzel ya çok sevindim.ark bakarak daha iyi durumda sayılabilirim ya da sayılabiliriz.en azından hastane de yatmadık o kadar ilerlemedi yani hastalığımız çok şükür.o sorunsuz geçirdiyse ALLAH'ın izniyle biz de sorunsuz geçiririz diye düşünüyorum

Bu forumda bide melek01 var :) ben melek1701 karışmasın meleklerin numaraları :1: yani aslında hamileliğim güzel geçicek gibi doğuyo içime ama öyle doğsa nolur aklıma gelince ateşler basıyo kötü senaryolarım zaten hazırda bekliyo :14: yaşamadan bilemiyeceğiz arkadaşlar gelin çalışmaları hızlandıralım ve yaşayıp görelim .. başka bir seçenekte yok zaten :44:

o kötü senaryolar konusun da ben de uzmanlaştım hem de nasıl:9:

Başında ağrımı oluyor her zaman ilaç içemiyorsan ne olacak peki dr a boşa gitmiş olacaksın çok geçmiş olsun cnm Rabbim şifa versin sana titremede varmı cnm yaaa:50:

başımda ağrı oluyo hemde çok fena bebetom titremlerimde var ama psikoloğum bana panik ataktanmış gibi gelmedi dedi bende bugün nörolojiye gittim kan verdim yine canımı acıttım yani sonuçlar yarın çıkıcak bakalım vitamindeğerlerine demire hormonlara tekrar bakılcak artık çaresizlikten ağlamaktan bıktım sonum hastanelik olacak diye kokruyorum düğünümde yaklaşıo ama olmazsa en sonunda psikyatre gidip en hafif ilaçtan başlıcam nolursa olsun dayanamıcam sanırım ben artık eskisi gibi olmak normal bir insan gibi yaşamak istiyorum:(

evet cnm benim melekler hasta ama malesef bu arada slm cnm nasılsın

Melek ciğim çok geçmiş olsun inş. sonuçların iyi çıkar cnm peki vitamin eksikliği yaparmı titreme ki benımdemı ondan oluyor aceba bende birde hipotroıd var cnm ya bu aralar sinirden yükseliyor ne yapıcam acep hipotroıdın ilacıda böyle yapıyormuş galiba benı cnm titreme ondan heralde nörolog endokrın e görün dedı bana bakalım birazcık zaman geçsinde gidecem endokrın e Eşim artık kızıyor habire dr a gidiyorum diye ondan diyorum bir aç ün geçsin diye:1::18:

Melek ciğim çok geçmiş olsun inş. sonuçların iyi çıkar cnm peki vitamin eksikliği yaparmı titreme ki benımdemı ondan oluyor aceba bende birde hipotroıd var cnm ya bu aralar sinirden yükseliyor ne yapıcam acep hipotroıdın ilacıda böyle yapıyormuş galiba benı cnm titreme ondan heralde nörolog endokrın e görün dedı bana bakalım birazcık zaman geçsinde gidecem endokrın e Eşim artık kızıyor habire dr a gidiyorum diye ondan diyorum bir aç ün geçsin diye:1::18:

cnm kansızlık vitamin eksikliği yaparmış troid guatr bunlarda yaparmış bakalım ne dicek valla artık kansızlık çıksın die dua ediyorum bu hastalık beni böle şeylere dua ettirir oldu cnm inş iyilşeiriz ailemde çok sıkıldı bende bugün arkadaşımla gittim doktora nişanlımda bıktı üzülüyo ağlıo napcaz die evlilik hazırlığı beni beklio hiçbişe yapamıyorum bebetom keşke yakın yerlerde olsak karşılıklı sohbet ederdik hayat dolu melek gitti bomboş korkulu biri geldi sanki herşey işkence oldu

cnm kansızlık vitamin eksikliği yaparmış troid guatr bunlarda yaparmış bakalım ne dicek valla artık kansızlık çıksın die dua ediyorum bu hastalık beni böle şeylere dua ettirir oldu cnm inş iyilşeiriz ailemde çok sıkıldı bende bugün arkadaşımla gittim doktora nişanlımda bıktı üzülüyo ağlıo napcaz die evlilik hazırlığı beni beklio hiçbişe yapamıyorum bebetom keşke yakın yerlerde olsak karşılıklı sohbet ederdik hayat dolu melek gitti bomboş korkulu biri geldi sanki herşey işkence oldu

cnm ordamısın:77:

ben 4 yıldır ılac kullanan bır depresyon hastası olarak dıyorum kı,bu ıllet teshıs edıldıkten ve ılac baslandıktan sonra sonlanması zor.cunku kısı yasam tarzını ,dusunce yapısını degıstırmedıkce ıyılesemıyor..bunları degıstırmek de o kadar kolay degıl cunku sorun taaa cocukluk ve anne karnına ınıyor..bu kadar sene su bıle bır yerden aksa yosun kalıplasıyor tas oluyor.terapıler omur boyu surmelı kı ıse yarasın bu da buyuk bır maddı yuk.bunun baska bır yolu var ve bıze soylemıyorlar ılaca bagımlı kalalım dıye dusnmeye basladım..evet yazı cok guzel .hersey ınsanın beynınde baslayıp bıtıyor ama bunu basaracak guc olsa ılac kullanmak zorunda kalmazdım kısır dongu kısacası..

ben 4 yıldır ılac kullanan bır depresyon hastası olarak dıyorum kı,bu ıllet teshıs edıldıkten ve ılac baslandıktan sonra sonlanması zor.cunku kısı yasam tarzını ,dusunce yapısını degıstırmedıkce ıyılesemıyor..bunları degıstırmek de o kadar kolay degıl cunku sorun taaa cocukluk ve anne karnına ınıyor..bu kadar sene su bıle bır yerden aksa yosun kalıplasıyor tas oluyor.terapıler omur boyu surmelı kı ıse yarasın bu da buyuk bır maddı yuk.bunun baska bır yolu var ve bıze soylemıyorlar ılaca bagımlı kalalım dıye dusnmeye basladım..evet yazı cok guzel .hersey ınsanın beynınde baslayıp bıtıyor ama bunu basaracak guc olsa ılac kullanmak zorunda kalmazdım kısır dongu kısacası..

çok haklısın 4 aydır hem maddi hem manevi neler gitti ama değişen bişi yok ilaç içimiyorum doktor meditasyon ve yoga dedi ben nereye gitcem hangi parayla çeyizimimi yapim bunamı para yetiştirim ailem zorda çıkış yok doktora git ilacı dayıyo bırakınca daha kötü oluyo insan labirentin sonu yok

Canım üzülme yaaa lütfen inş. hepsi geçecek düzelecegız atak sıkıntı geldımı bu bana ne kazandırıyor diye düşün ve o anki rahatsızlıgını düşünme bugün bana eşimin arkadaşı söyledi zihnini başka şeyle oyala dedı birde o an yaşadıklarını bir yere yaz ve ayrıca komik şeylerde yaz dedı tamam benım dedıklerımı yapmaya başla cnm oldumu sıkıntı başına ağrı gelınce düşünme başka şeylerle uğraş bende bugün acile gitmedım sıktım kendımı bakalım cnm yaaa:5:

Eğer bir gün, Anksiyete ile başa çıkarsam, her şeyi yenmiş sayacağım kendimi.
"Başaramam!" dediğim şeyleri tekrar düşüneceğim. "Bunu yapabilirim" diyeceğim.
Çünkü er ya da geç başaracağım.
...

Ben önüme sunulan fırsatları değerlendirdim.
Şimdi yine aynı fırsatı değerlendiriyorum.
Fırsatım bu. "Yazmak!"
Belki bir yerlerde birinin ihtiyacı vardır bu 'yazı'ya...
...

Bundan 7 ay önce acile gidip, uyuşturucu ile sakinleştirildiğimde, hayata dair hiçbir şey bilmediğimi farkettim. "Korkuyorum" diyordum doktoruma, sadece "korkuyorum"... Çünkü her şeyden korkuyordum. Eve girmekten, evden çıkmaktan; okula gitmekten, okuldan çıkmaktan. Okuldan er-ken çıkmaktan. Çünkü benim için zaman mefhumu adeta işkenceydi. Gece olumlu bir duygu, gündüz dayanılmaz bir ağrıydı. Bu yüzden sürekli göğsümde bir ağrı vardı. İçimde bir sıkıntı, bir ürperti... Beni mutlu edecek hiçbir şey bulamıyordum. Her şey kifayetsizdi. Ağladım, günlerce, aylarca sürekli ağladım. Okulumu bir kalemde silip atıyordum. Şehir şehir kendimden kaçıyordum. Dönüp dolaşıp anneme kaçıyordum. Bu hastalık bir insanı nasıl böyle bir hale getirebilirdi?
...

Sevgili anneciğim, okulumu bırakma kararıma dayanamayarak yanıma geldi. Çünkü, "ya beni burdan alırsınız, ya da ben burdan kaçıyorum" demiştim. Yanımdaydı, durum değişmemişti, ben odanın kapısını örtemiyordum, uykudan çığlık çığlığa uyanıyordum. Her neyse, yine de yanımdaydı işte.
...

Sevgili anneciğim ve biricik sırdaşım, sizin de yardımlarınızla ben okulumu bitirdim. "anksiyete"yi yenemedim, (Özür dilerim) ama en azından okulumu bitirdim.

Birisi, 2 yıllık mezuniyeti ile gurur duyuyordu. Kimdi o?
Bendim!

Seni seviyorum anneciğim..
Seni seviyorum sırdaşım.

Back