laparoskopi ve histeroskopi yaptıran varmııı

bsp

Guru
Kayıtlı Üye
25 Kasım 2008
420
0
296
51
İstanbul
arkadaşlar merhaba aranızda laparoskopi ve histeroskopi yaptıran varmı nasıl bişey ne gibi sonuçları oluyor bilgisi olan varsa sevinirim

Ben dış gebelik dolayısıyla laperoskopi yaptırdım, 3 telik deliniyor 1 göbek deliği altına 2 tanesi yumurtalıkların üzerlerine ama sen hangi amaçla yaptırmayı düşünüyorsun.

Ben dış gebelik dolayısıyla laperoskopi yaptırdım, 3 telik deliniyor 1 göbek deliği altına 2 tanesi yumurtalıkların üzerlerine ama sen hangi amaçla yaptırmayı düşünüyorsun.

pamukselcim bende yaklaşık 1 yıldır bebek için uğraşıyoruz ciddi anlamda 6 aydır hiç sorunumuz yok 1.aşılamayı yaptırdım tutmadı acaba diyip başka doktora gittim kişi prof. aşılamadan önce laparoskopi ve histereskopi yaptırmak gerek dedi marta gün verdi ama acaba yaptırmasammı diye ikilemde kaldım ....peki açılan delikler sonradan dikiliyomu iz kalıyomu sende iz kaldımı?

meraba canım ben yaklasık 4 ay once laparoskopi amelıyatı oldum üç delik acıyorlar ve o delıklerden içerıde bır sorun varmı dıye bakıyorlar tüpler acıkmı , yapışkanlık varmı kısaca gebe kalmayı engelleyen ne var dıye bakıyorlar en kesın yontem dıye bılıyorum çok korkma laparoskopiden cok agır bı amelıyat degıl şimdiden gecmiiş olsun insallah en kısa zaman da hamile kalabılırsın allahımın iznıyle

arkadaşlar merhaba aranızda laparoskopi ve histeroskopi yaptıran varmı nasıl bişey ne gibi sonuçları oluyor bilgisi olan varsa sevinirim

slm canım öncelikle geçmişş olsun neden yaptıracağını bilmiyorum ama...ben oldum uyuttular göbek deliğinde giriyorlar karnını şiişiriyorlar ve tüplerini açıyorlar yapışıklık var ise sanırım açıyorlarda...2 aylık hamileyken düşük oldu kürtaj oldum ve şikayetlerim ve kanamalarımm geçmedi bir ay öyle zaman geçti acil hastaneye gittik laparoskobi onunlada anşalılmadı ve sezeryan oldum tüpüm patlamış bebek bağırsaklarıma yapışmış oradan temizlediler yani hem normal ama düşükle sonuçlanan hemde 2.si dış gebelik sezeryanla biten bir hamilelik yaşadım...ama laparakobi korkulacak bişey değil kürtajdan kat kat hafif bir operasyon bence.............yerimseniben

Açılan delikler sonradan dikiliyor bende iz kaldı ama benim vücudum iz kalmaya müsait dr. beni baştan uyarmadı eğer deride iz kalıyorsa yani hassassa dikim öncesi bir sprey sıkılıyormuş ondan sonra dikiliyormuş.

peki hangi gün yapılıyo bu amelyat???lütfen acil yazarsanız çok sevinirm kızlaaar..benim doktorum adetimin 21 günü yapıcaz dedi..ama genelde internette araştırdığıma göre adetin bitiği ilk haftalarda yapılıyomuş..peki bu risklimidir benim için??

bsp .!.:
laparoskopi cok basit az agrili dikissiz bir yöntem..benim göbek deligimden bir kesik yaptilar sonra yapistirdilar,cok minik simdi göbek deligine birlesti belli bile olmuyo .. vajinal yoldanda girip kamera yöntemiyle göbegimdeki deilkten ameliyati gerceklestirdiler...zaten narkoz altinda oldugun icin sen hicbirsey hissetmiyosun.
sonuclarina gelince tüplerin rahim duvarlarin rahmin yapisi hersye bakiyolar varsa bir anormallik o anda düzeltiyolar..kadinlarin %80 i bu ameliyattan sonra ilk 6 ayda hamile kaliyomus bende 6. ayda hamile oldugumu ögrendim yani ise yaradi

canikom adetinin 1.ve 10.günleri arasinda yapilio sonradan yapilmiyomus ben 9.günde olmustum
risk falanda yok cok basit bir islem harika bir chek up oluyo icin temizleniyo resmen
ben ameliyattan sonra gidip eskiden nasildi ameliyattan sonra ne oldu onun resimlerine bakmistim adam anlatmisti korkma

Canım beniiiiim:1hug: çok teşekürederiiim beni aydınlatığın için allah razı olsuun tatlım..yeğenim ve sen allahıma emanet oluun:1hug:

bende adet bitiminde olmuştum şiddetli adet ağrılarımdan kurtuldum çok şükür bana 4 kesik açmışlar 4.sonradan açmış dr yapışıklık çok olduğu için 1.5 sene geçti aşı izi gibi şimdi yerleri...

kızlaar nihayet bendee HıSTEROSKOPıı OLDUUM..korkmayaa bile değmezmiiiş..nekadar kafama takmışım öylee..inanın o gün amelyat oldum ne kanama oldu nede ağrım..hastaneden 1 saat sonra çıktık ve eşimle gezmeye gittim..
sadece size paylaşmak istedim ,güzel bir tehşizz mutlaka yaptırın deriim.Ben eskiden hiçbir sorunum yok diye biliyoduum,doktorum herseferinde bana tavsiye ediyodu ,keşke onu dinleseymişiim..rahmimde aşırı derecede ilthab çıktı resmen sıvanış ,onu temizlemişler ayrıca rahmimde çok az eğiklik vardı oda düzeltildi çok şüküüür..tüp bebeğe gerek kalmadan hamile bile kalabilecekmişim düşünebiliyormusunuuz.meğersee 2 yıl boşuna stres yapmışım keşke daha önce olsaymışım..

canım bende histereskopi oldum .. anestezi altında yapılıyor zaten uyandıgımdada agrım vardı iğne yaptılar hemen geçti.. sonrada hemen günlük işlerine dönebilirsin... bence çok basit ve yararlı bir işlemmm..

laparoskopide 1 haftada ayaklanmıştım.histeroskopi olduğu gün nerdeyse ağrıdan sancıdan ölücektim iğnelerle ilaçlarla ayakta durdum 2 günde geçti oda :)))

nerede olmuştun ben buraya daha yeni katıldım ve gerçekten biraz bilgi almak istiyorum çok fena halde korkuyorum sapa sağlam ameliyata girmek beni çok geriyor

korkma canım herkesin bünyesine göre değişio ama yinede abartılacak kadar bişi yok sen sıkma canını ben laporoskopiyi bursa tıp fakültesinde oldum,,histeroskopide tüp bebek merkezim özel egede oldu

sevgili arkadaşım

kafanı karıştırmak istemem ama bence öncelikle bu laparoskopini ve histeroskopinin acısı ve bırakacağı izlerden önce senin doktorun neden bu operasyonları istediğine emin olmalısın. hiç rahim filmi çektirdin mi? neden yumurtlama durumun nedir? tüplerinde hidrosalpinks mi var neden bunu yapmak istiyor gerçekten hemen böyle bu oprasyonları istemiş nedenini çok merak ettim? tüpleri kapalı ve bir polikistik over hastası olarak ayrıca geçirdiğim 3 tane negatif tüp bebek denemesine rağmen benden bile ancak istedi doktor..onu bile birsürü başka doktora araştırıyorum..yani diyeceğim arkadaşım gerekliyse tabi ki yaptıralım ama yok öyle değilse kimsenin para kazanci için denek olmayalaım ..belediye çukuru değiliz ya bizi gereksiz yere kesip biçsinler.. ben hepsini çok araştırdım yardımcı olabileceğim bir konu olursa özelime yaz...istersen telefonla da konuşuruz...sevgiler,,

evet tüp filmi çekildi ama bişey çıkmamış birde laporoskopi yapıp bakmak istediler ama doktorlar doğru güzdün konuşmuyor ne bileyim bi tuhaf oldum senin dediğin gibi kesilip biçilmek istamiyorum cuma gününe kadar bana uyku yok

bende çoooookkkk korkuyorum laporoskopi olmaktan :1shok:

sen hangiameliyatı olcan ,

bende oldum safra kesesi ameliyatı laparoskopi (
kapalı ameliyat)
hiç korkma,,1 haftada iyileşiyon ,ameliyat gecesi yürüyüş bile yaptım hastanede
ayrıca estetik dikiş yapıldı hiç bir iz kalmadı ,
sende izmirdesin galiba şifa hastanesini tavsiye ederim

bebeğimiz olmadığı için başvurmuştuk şifaya ve rahim filmimdede bişey çıkmadığı için laporoskopi ile bakmak istedi ama bunu para içinmi yoksa gerçekten gerekli olduğu içinmi istedi bilmiyorum çok kafam karışık yorumlarıda okuyunca tekrar bi kafamı toplamaya çalışıyorum ve sizlerin tecrübelerinize çok ihtiyacım var teşekkür ederim sevgiler..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…