Hamur İşleri Lahmacun(Resimli)

Feyza79

kar ciceklerim
Kayıtlı Üye
2 Aralık 2007
4.591
95
ic biraz sulu olcak ki rahat yayilsin actigimiz haburlara

hamuru kulak memesi yumusakliginda yapiyoruz.mayalan masini beklemiyoruz hamurun.
yogurduktan sonra acmaya basliyoruz.

bir kilo un
yas yada bir paket kuru maya,tuz,
ici icin:
kiyma 500 kg
kimyanin görünümü kadar kuru sogon rendesi
3 tane domates rendesi
sivri biber 3 tane
maydonaz,tuz,pul biber,sivi yag.
domates ve biber salcasi.istediginiz renkge ulasana kadar kadarsiniz.

yumurta büyüklügünde acip ic harcini yemek kasiginin arkasiyla yayip pisiriyoruz.dilegen firinda pisirir.ben pizza tavam var büyük cam kapakli onda yapiyorum elektrikli.

elinize sağlık çok leziz gözüküyor...ben içini hazırlayıp fırına gönderiyodum ama kendim deneyeceğim oğlumdan fırsat bulursam...

ben ki et sevmem pek ve cokda yiyemem bundan dolayi
ama lahmacuna bayilirim
fakat hazir yiyiciyimdir :)
cünkü ne oklava nede merdaneyle acmasini bilmiyorum ne yazikki
ellerine saglik canim harika görünüyo
olsa yerdim suan :)

balim cok tsk valla bizim buda öyle sansimiz yok mecbur kendimiz yapiyoruz beyimde cok seviyor.ben yapiyorum o pisiriyor:)

incitanem canim aslinda fazla ugrastirmaz alisirsin canim deneye deneye.yumurta büyüklügünde aldinmi hamurdan merdane ile acmasi cok kolay.kendim yapinca basimda daha zevkli oluyor yemsi:)

Ellerine sağlık çok güzel görünüyor..PEkiii bu üstündeki malzemeyi çiğdenmi yayıyorsun

cok sagol tavada hic denemedim ben.
ama pisiyorsa benim dedigimle ayni görevi yapiyordur mutlak

ben yapmıştım bi kez eşim dalga geçmişti hep:)dışarda kuyruk var kimse fırına gitmiyormuş dedi.bide kuru oluyor fırında yada ben beceremedim.

offf süperrr ellerinize sağlıkk
sagol canim benim
hımm feyzacımm mis gibii kokusuu burnumaa geldiii
ahh karabiberim benim kiz ah yakin olsakda etsek kiz beraber salatasini arasina koyup koyup yerdik:))

ben yapmıştım bi kez eşim dalga geçmişti hep:)dışarda kuyruk var kimse fırına gitmiyormuş dedi.bide kuru oluyor fırında yada ben beceremedim.

evdeki firinda yapinca kuru olur canim.pisirdiklerini üst üste koyarsan yumusar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…