berna09, işte diyetle ilgili, benim de uyguladığım bilgiler ve çorba tarifi:
1. gün
ıstediğiniz kadar meyve (muz hariç) ve özel çorba
2. gün
ıstediğiniz kadar sebze (baklagiller hariç) ve özel çorba
3. gün
ıstediğiniz kadar sebze, meyve ve özel çorba
4. gün
5 tane muz, 4 bardak süt ve özel çorba
5. gün
300 gr. kırmızı et, 6 tane domates, özel çorba
6. gün
ıstediğiniz kadar yağsız kırmızı et, özel çorba
7. gün
Esmer pirinç, istediğiniz kadar sebze, meyve suyu ve özel çorba
Mucize Lahana Çorbası
Malzemeler
6 büyük soğan
4 ya da 5 tane domates
2 kırmızı biber
1 büyük lahana
1 demet kereviz sapı
patlıcan, kabak, enginar, havuç, maydanoz vs.
az tuz
3 litre su
Hazırlanışı
Bütün sebzeleri ufak ufak doğradıktan sonra çorba olacak şekilde su ilave ederek düdüklü tencerede pişirin. Daha sonra dilerseniz blender'da ezerek krema kıvamına getirebilirsiniz.. Tamamen size kalmış. Verdiğim miktar bir ya da iki kişi için yeterli olacaktır. Çorbanın hazırlanması 10 dakikanızı alır. Pişirmesi ise en az bir buçuk saat. ıçine istediğiniz baharatı atabilirsiniz. Kekik, karabiber, pul biber vs... Bu köylü çorbasını diyet yapmadığınız dönemlerde de rahatlıkla tüketebilirsiniz. Sindirimi son derece kolaylaştıran bir etkisi vardır.
Benim bildiğim kadarıyla çorbadan gün içinde istediğin kadar içebiliyorsun. Ben 3 öğün içiyorum, sonuçta bu da bir diyet ve metabolizma üzerinde nasıl etkileri olduğu tartışılır, aslında diyetisyene danışmak lazım. Süt kesilmesiyle ilgili bir bilgim yok, bunu bence bir uzmana danış. Senin yerinde olsam ögünlerimden birine bu çorbayı koyarım, sonuç olarak sebze çorbası. Ben bu tariften biraz farklı yapıyorum, enginar, patlıcan koymuyorum. ılle de harfiyen uygulamak istiyorsan bir uzmana danış mutlaka, bebiş sütsüz kalmasın, hem belki zavallının sütü leş gibi lahana kokar, bu da var.