baharcım aslında olması gereken o tabı..bu forumda kimse kimseye doktorumu tavsıye edıyorum yada etmıyorum gıbı soylemlerde bulunmamalı bence sadece ameliyat surecını anlatmalı cunku tavsıye ederek yada etmeyerek bır vebalın altına gırmıs oluruz her doktor her amelıyatta aynı basarıyı gosterecek yada her hasta sonuctan memnun kalacak dıye bır sey yok cunku bu saglık meselesı ve herkesın bunyesi farklı mesela bende bu forumda kı yazılanlara ıstınaden doktorumu sectım saolsun psıkolojık anlamdada bana yardımcı oldu bır psıkolog gıbı konustu benımle ameliyattan sonra hatta bır ara pısman oldum aglama tuttu benionu aradım saolsın ozman bıle destek oldu senle ısım bıttı benım ısım cerrahlık deyıp telefonu kapatmadı yuzume tabı ben sadecce onu tanıyorum dıger doktorlar nasıldır belkı onlarda hastalarına karsı duyarlıdır bılemıyorum allah herkese kolaylık lar versın ve kimseyi pişman ettirmesin benide inşallah bu iş te karar vermek cok zor sonrasında sabretmek cok zor sağlık işi bu inşallah benimde amelıyat sonucum ıyıye dogru gıdıyor ama tabı tam ıyılesmeden super oldu ıyıkı yaptırdım fılan bende dıyemıyorum şuan için diyebildiğim tek şey eski halıne gore cok daha ıyı oldugu baharcım senın de ıkı ayı yenı gectı daha bencede biraz daha bekle 6 aya şekli oturuyor dıyorlar onunde evlılık gıbı bı planında yoksa bence bu durumu bır sure unut hem o arada epey zman gecmıs olur sonra bakarsın gercekten cok kotu ondan sonra yıne arastırır olursun ama inşallah cok cok ıyı olur da olmak zorunda kalmazsınn
evet rukayye bende zaten şimdilik böyle bir ameliyat dşünmüyorum evlendikten sonra yada evlenmeden öncede olabilir fakat evelendikten sonra eşim böyle bir işleme onay vermeyecek birisi olursa ve ben ısrarla yaptırmak istersem işte bu sorun olucaktır, sen bu konuda çok şanslısınki eşin sonuna kadar yanındaydı....belkide ben fazla takıyorum bilmiyorum senin dediğin gibi 6 aya kadar herşey çok güzel olucak, eminim senin içinde gerçekten içine sinen bir görüntü olucak...bu çok hassas bir konu ve eminim bu işlemi yaptırmak isteyen birçok bayan var allahım inşallah hepsinin karşısına insani duyguları ağır basan iyi hekimler çıkarır...bu ameliyatı yaptırmak isteyen arkadaşlar iyi bir hekim bulduysanız ve içinize sindiyse yaptırmaktan korkmayın.. bu basit bir ameliyat olabilir fakat sonuçta bunun bir operasyon olduğunu unutmayın..çok hassas bir bölgeye bu işlem yapıldığı için mutlaka ufak tefek zorlukları olucak...sağlam bir bünye,bolca sabrınız varsa ve kesin karalıysanız ve bu durumu kendinize dert ediyor iseniz yaptırabilirsiniz...annenizle ablanızla yada kendinize yakın hissettiğiniz birisiyle bu durumu paylaşmanızı öneririm, manevi olarak gerçekten desteğe ihtiyacı oluyor insanın..utanılacak.,çekinilecek hiç bir durum söz konusu değildir...rukayye sende içini ferah tut, ayrıca senin adına çok sevindim daha iyiye gittiğini yazmışsın, eminim çok daha iyiye gidecek :)..bende de ilginçtir 2 ay geçmesine rağmen sanki halen değişiyormuş gibi geliyo...
bahar daha iyiye gıttı dogru ama canım benım kafama takınlan bazı sorular var sana sormak istiyorum ilk sorum ben ameliyattı olunca doktorum alaturka wc kullanmamı soylemıstı dıkıslerım gerılıp acılmaması ıcın dün tam 3 hafta oldu ve nekadr devam edecegım bu duruma bılmıyorum ne kadar surcegını sormayı unuttum sende boyle bır yasak varmıydı ? dikişlerim de hala düşmedi cok kasıntım var ayrıca normalde pek sızım yokken bazen anıden bır sızlıyor yani ara ara bır agrı sızı vuruyor 3 hafta olmasına ragmen boyle arada bır sızlaması normalmı sence bırde sabahları kalktıgımda sısmıs oluyor ılk tuvalte cıkarken sızlıyor mesela ne bılım hala cok hassas bu bellıde 3 hafta oldu artık yaa ne ne zaman duzelcek bıde bu hafta adet oldum bu hafta cokzor gectı bana dogrusu ancak sunu soyleyebılırm baharr hıssızlık olmadıgı kesın cunku bıraz ozel olcak ama dun aksam dokunarak fılan test ettımhıssızlık yok hatta tam emın olmayrak galıba daha ıyı oldu dıyebılırm... ama bu sabah kalkınca cok sısmıs ve acıyordu erkenmı oldu test ıcın bılmıyorum ama doktorum bana cınsel ılıskı 3 hafta yasak demısdı sadece dokunmayla acıyorsa valla normal cınsel ılsıkı ıcın epey zman lazımmıs tabı senın suan ıcın oyle bı sorunun yok o acıdan sansılısın evlı olmanın hem ıyı hem kotu yanı esının destegı oluyo ama senın ona bı destegın olamıyoo
sende hala renk koyulugumu kaldı bahar aslında senın dıger yontemle yapıldıysa hıc kalmaması lazım cunku tamamen kenarı alınmıs oldugu ıcın aslında benım amelıyat yontemımde kalıyor renk koyulugu cunku kenarı koruyorlar keserken kalan kenarı bırlestıryorlar bu yuzden bır mıktar koyuluk kalıyor
baharcım benim normalde sol dudak dıs dudaklardan taşmıyor pek rahatsız etmıyordu benım asımetrı vardı (gercı hala var ama) benim sağ dudak cok buyukdu dıs dudakların arasından tasıyor du o dısarda kalan yerde renk koyulugu ve büzüşbüzüş bi goruntu vardı hatta aylın hanım burası buyuk olmasaymıs pek sorun yokmus dıye kendı bıle dedı yanı oyle abartılı cok buyukbı sorun yok du bende ama dısarı tasan yer bıle benı cok rahatszı edıyordu otururken fılan sıkısyordu neyse amelıyatta tabı orası nın alt tarafdan herhalde buyuk bı bolumu kesılıp gerılerek dıkılınce buzus buzus goruntu kalmadı gerılınce sankı rengıde eskısı kadar koyu degıl ama bahar bılıyosun ben hala alttan ayn tutup ıncelemedım yukardan oyle gorunuyor ama sag taraf yıne buyuk kaldı bukadar oluyor herhalde cunku her sekılde kendımı kontorl edıyorum ayakta otururken yatarken sol dudak hıc cıkmıyor ama sag dudak bazı sekıllerde gene elıme degıyor anlatabıldımmı bılmıyorum herhalde oyl e oluyor
evet baharcım dogru soyluyorsun biz daha iyi olabilirdi diyerek üzülüyoruz aslında şöyle düşünmek lazım eski hali dahamı iyiydi ..boyle dusununce ınsan kendını ıyı hıssedıyor cunku eskı halı gerçekten su halıne gore cok kotuydu.. oyuzden hep sabır sabır .. benım hassasıyetım hala gecmedı dıkıslerım bıle hala duruyor oyuzden eskıden nasıl otururken orası sıkısır acırdı sımdıde sankı aynı seyı hıssedıyorum acaba hala dısarı mı tasıyorda boyle hıssedıyorum dıyorum, soyle bı bakayım dıyorum yok dısarı tasan hıc bısey yok sadece tek bır cızgıo acıdan cok guzel ama anladımkı hassasıyetı hala gecmedıgı ıcın boyle sıkıyormus gıbı bı acı hıssedıyorum ınsallah zmanla hepsı gecınce ozman anlaycagım ne kadar rahat oldugunu dediğin gıbı umarım 6 ay bile olmadan bu konu bızım ıcın bıtmıs kapanmıs olur hayatımızda kendımız ıcın yaptıgımız ıyı seylerden bırı olarak hatırlarırz hep umarımm kendini iyi hissetmene cok sevınıdım baharcım valla bende senın ıyılısetıgını gorunce hem senın adına cok sevınıyorum hem kendı adıma uzuluyorum cunku benım daha 2 ayım var bu pazar gunu benımde tam 1 ay dolmus olacak cok sukur dıyordun ya zman cok cabuk gecer bıraz dah sabırlı ol dıye hakkaten gecıyor zaman ,1 aydır benı yalnız bırakmayıp gercekten destek verdınn cok tesekkur ederım baharcımmm
vayy işte bu süper o sıkıstıran pantolunun artık acıtmaması valla cok sevınıdım baharcım bende o gunlere bıran once kavusmak ıstıyorum bırde artık cınsel yasantıma donmek ıstıyorum doktorum 3 hafta yasak demıstı ama benım hala dıkıslerım dusmedı nasıl olcakkı valla şimdide onun korkuları varrr ya cok acırsa ya dıkısler acılırsa senın bu konuda tecruben yok bılıyorum ama bu konuda yardımcı olabılecek arkadas yok galıba hıc forumda
bahar bilmiyorum yaa valla 1 ay gecmesine ragmen hala dikiş hattı boyunca sızlama oluyor bazen dıyorum herkes ameliyattan cıktıktan sonra hıc ağrım sızım olmadı dıyor benım 1 ay oldu hala sızlıyor canım sıkılıyor bu duruma yaa artık tamamem ıyıleşmek istıyorum offfff:2::2:
bahar bu durumu doktoruma sordum hala acıyor sızlıyor dıye bazı kışılerde olabılır dedı ben enfeksıyon fılanmı kaptım acaba dedım bu sızlama gecmedı dıye doktorum ilk haftadan sonra kapma olasılıgı yok dedı cok sukur rahatladım sonra ama bahar bısey sorcam benım sol taraftakı yan ara dıkısler varya onun tam baslangıc yerınde hanı boyle kıl donmesı olurda sert sert bı acı olur yaa oyle bı acı ve sıslık var onceden oyle bı acı ve sertlık yoktu bıkac gundur bısey batar gıbı bı hıs oldu acaba orda kıl donmesı mı oldu dıyecem ama kıl cıkan bı yer gıbı degılkı ama ozman dıkısdemı bı sıslık var acaba nıye oyle oldukı madem ıltıhap da kapmaz artık dedı doktorum orası nıye oyle oldu acaba bı fıkrın varmı ????ayrıca bugun o acıyan yere ne oldugunu gorebılmek ıcın aynayla baktım ılk defa seklı gercekten ıyı gorunuyor cok dogal duruyor sekli
bilmiyorum baharcım agrının nerden kaynaklandıgını anlayamadım sol dış dudakta bı sıvılce gıbı bısyemı var yoksa dıkıslerdenmı kaynaklanıyor anlayamıyorum ama ınsallah amelıyat yerımde bı sorun yokturrr ve ınsallah en kısa zamanda kurtulurum bı sıkıntıdan acaba o dıkıslerde kan bırıkmıs olabılırmı bahar sence, 1 ay sonra boyle bısey olmaz herhalede dımı cunku genelde amelıyat sonrasında karsılasılabılecek sıkınıtılar ilk 1 haftada oluyor dıye zannedıyorum ıltıhap dıkıs acılması ve bunların arasında kan bırıkmesı gıbı bı bırseyde varmıs bunu yenı ogrendımm benn ılk ıkı soyledıgım gıbı sıkıntım olmadı sukur ama dıkıslerde kan bırıkmesı hakkında hıc bır fıkrım yokk
eline gelen bi kitleyse rukayye mutlaka bunu doktoruna söyle derim, en azından müdahale edilmesi gereken bi durum varsa yakın zamanda kontrol etmesi daha iyi olur...acı ve sızı normal bi durum fakat özellikle sivilce gibi eline gelen kitle gibi bi durum varsa o farklı bir sorun olabilir....bende yoğun dikişlerin olduğu tarafta hasssiyet ve sertlik daha fazlaydı hatta şuanda bile hafif bi serlik hissediyorum ama öyle bi durum yaşamadım ben.....geçici bir durumda olabilir tabi ama bunu aslında kontrol ettiğinde sen daha iyi hissedebilirsin, birkaç gün bekle baktın durum aynı,doktoru ara belki görmesine bile gerek kalmaz sana jel tavsiye edebilir....
bahar sen nezamanlar kontorla gıttın yada gıttınmı ben amliyattan 2 hafta sonra gıtmıstım bayramda istanbula gıdecegım sence bir kez daha gıtsemmı kontrole cunku bılıyorsun hala cınsel hayatıma başlamdım ve korkuyorumm napsam sence :26::26: