• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kv'nin aynı ilçeye yerleşmesi

Cok zor bir durum ..ama senin de nisanlinin tek cocuk oldugunu ve bunun zorluklarini goze alarak evlenmen gerekiyor en bastan.aileni hic karistirma bence yoksa nisanlin ailene dusman olur hic gerek yok.diyeceksen kendin de ama ona da ailemi istemiyosun da ne yaptilar sana da soylesin boylesine gelecek konu muhtemelen.ben iki ailenin yaninda yasamanizi daha mantikli buldum madem oyle.cunku durum simdiden boyleyse mesafe koyman cok zor gibi gorunuyor.kusura bakma pek ic acici bir yorum degil ama sekiz yillik evliyim ve ilk uc yilim ailesinin sikintilariyla gecti.insan bekarken bazi seyleri bilemiyor illa yasayip goreceksin maalesef.
Kesinlikle katılıyorum bu yoruma. İnsan bekarken bilemiyor bodoslama daliyorsun sonra yaşayıp ogreniyorsjn. Ama sen sanslisin olacaklari söylüyoruz biri bana söylese evlenmezdim ASLA

Belki iyi bile olabilir yakin olmaniz ama.benim esimin ailesi ilk evlendigimizde bize uc saatlik mesafede oturuyolardi ama nerdeyse her ay bi bahane bulup geliyorlardi.kadin sirf gelebilmek icin olmayan hastalik uyduruyodu.zavalli esimin bi gunde uc dr gezdirdigini bilirim.inan bikmis usanmis psikoljiyi bozmus bosanmayi dusunur hale gelmistim sirf onlarin yuzunden.baktik olmiycak dedik sizin doktora yakin olmaniniz lazim tasidik yanimiza.simdi o kadar mutlu ve huzurluyum ki.on bes yirmi dakikalik bi uzaklik var aramizda.haftada bir aksam gidip iki uc saat oturup geliyoruz onlar gelmezler zaten hic.o yuzden benim icin yakin olmak daha iyi.

Bence isin olumsuz yonene bakmamali pozitif dusun bence.kendinizi. yerine koyun dediginiz gibi tek evlat hemde yasli insanlar kendi islerini gorebiliyorlar illa sizin isinize karismak burnunuzda bitmek icin yakina geldiklerini dusunmuyorum.bi hastalik bi sìkınti duruminda hemen yardim alabilmek icindir diye dusuniyorum yakinda olanizin varligi bile onlari emin hissettireceklerdir.evlatlik vazifesi beklemeleri cok mu.yetistirdiler ama evlenince evlatlik vazifesi bitti mi yani.sadece esiyle evlenmiyinuz bi de ailelerinin sirumluluklarini aliyonuz.
Seni de anlamiyot degilim hani acaba diyorsun yaslu insanlar sonucda ustume mi kalir diyorsun yada her isime burunlarini sokarlar mi ya da yaslu ya biliyorum o turleri herseyi hesaplamazalr acaba h.sonu gec mi kalkarlar biyerlere basbasa mi gitmek isterler vs turden ama gonlunu ferah tut ins korktugun gibi olmaz nisanlini da zor durumda birakma kendini kapa sikilmis gibi hissetmesin bi de onun acisinda acimasiz ve onyargili bir izlenim birakirsin.
Bu benim fikrim katilir ya da katilmazsiniz herkesi bit tutmamak lazim...

Evlâtlık vazifesi nedir ki

Tek çocuğum 11 yıldır 8 saat mesafedeyim

Babam da 18 inde ayrılmış ve imkanı varken tayin alıp gitmemiş ailesinin şehrine

Herkesin kendi düzeni olmalı yetişkin eli ayağı tutan insanlar sırf oğulcuklarının büyüdüğünü kabullenmiyor diye evlâtlık vazifesi mi diyeceğiz

Ben kötü evladım öyle yetiştirilmişim
Babam hasta olup kendimize bakamaz hale gelirsek şurada huzurevi var maaşını veriyorsun Bakıyorlar diyor kendine güveniyor kimseye değil 70 yaşında gayet de benden bağımsız yaşıyor ikisi evleri arabaları paraları düzenleri ve en önemlisi huzurları var

demeniz lazımdı. daha sonra lafını açınca kurup kurup şimdi mi sorun çıkarıyosun denilebilir. çok vakiy kaybetmeden düşüncelerinizi söyleyin.
Onun da sebebi haftasonu ben ailemin yanına gittim nişanlım da ailesi ile memlekete geldi.dün yola çıkacaktım kendi ailemin de keyfi kaçmasın diye de ses etmedim.Araya zaman sokmamak lazım haklısın.

Nasıl yani fikrin sorulmalıydı? Senin fikrinin durumuna göre yön verilmeli gibi mi? Mesela annen baban varsa abinin/kardeşinin yaşadığı yere yerleşecek gelinin fikrini mi alması lazım?

Aynı evin içi değil sonuçta. Şimdiden bu kadar ön yargılı başlarsan vay haline.
Kendi ailemi düşünemiyorum çünkü yapmazlar böyle gereksiz bişey o konuda empati yapamayacağım.Ne yapayım peki tavsiyeni alayım?Koyvereyim gitsin öyle mi??

Merhaba arkadaşlar.bu benim ilk konum , kafam oldukça karışık ben mi yanlış düşünüyorum yoksa bu gerçekten önemli bir konu mu bilmiyorum.Fikirlerinize ihtiyacım var.Bu konuyu daha anneme bile anlatamadım biliyorum ki anlatınca ortalık daha çok karışacak.Kendi başıma çözmek istiyorum.
2 aylık nişanlıyım.Yaz başı düğünüz olacak.Ailelerimiz aynı memleketten aynı ilçeden .Biz işlerimiz gereği yakın bir il e yerleşeceğiz evlenince.Nişanlım tek çocuk kv ve kp emekli.Başka bir meşguliyetleri yok anlayacağınız.Kendi evleri düzenleri memlekette aslında ama nişanlım bizim oturacağımız ilçeyi anne ve babasının çok sevdiğini biz evlendikten sonra bizimle birlikte orada yaşamak istediklerini söyledi dün.Ev kiralayacaklarmış kendilerine bize yakın olacaklarmış oyalanacaklarmış falan.İlk an çok bişey diyemedim ama bütün gece kafama taktım.Benim için bu ilçede oturmanın en büyük avantajı yeni evli olacağız ve kendi düzenimizi daha rahat kurarız diye düşünmem oldu.Yıllardır tek başıma kendi ailemden uzak yaşıyorum.Evlilik bile benim için oldukça zorlu bir fikirdi.Bir de şimdi bu durum beni çok huzursuz etti.Aslında bir sıkıntımız yok kv ve kp ile.Ama ben istemiyorum işte beni anlayan vardır aranızda sebeplerini tahmin eden sadece bir içgörü diyelim olabileceklere karşı.Ailemin de bu durumda sessiz kalacağını sanmıyorum bizi rahat bırakmalarını istiyorlar.Hiç birşey istemedim maddi olarak tabii istemeyince de bir sıkıntı çıkmadı ama isteseydim sıkıntı çıkacağını tahmin ediyorum mesela.Tavsiyelerinizi bekliyorum.Bunu nasıl önleyebilirim sizce?Şimdiden okuyacak arkadalara teşekkür ederim.
senden habersiz planlar yapılmış bile aklını kullanmazsan bile bile gidersin ateşlere sonra çok ağlarsın tek başına halledemezsin bence annenlere söyle fikirlerini al ya da nişanlına zarf at annemlerde aynı ilçeye yerleşecekler ne güzel hep beraber yaşarız de ve alacağın cevabı gör.

• Beğen
Reactions: anu
Aslinda en mantiklisi onların turlara falan katilmasi. Diğer ulkelerde emekliler gezer . Ama su var eğer oğullarına düşkün bir aileyse uzakta otursaniz bile yatiya geleceklerdir. Bence o açıdan yakinda olmaları daha iyi. Arani iyi tutarsin fazla yüz göz olmazsin. Zaten calisiyorsun bir bahane uydurur gitmezsin. Ama nisanlina ilk basta istemediğin izlenimini verirsen seni hakliyken haksiz gorur. O yuzden arani iyi tut ama mesafeli ol. Bende tek cocugum eğer benim eşim bana ailemi sevmediğini hissettirse ben anında bitiririm. Korkularinda haklısın ama dedigim gibi tatlilikla hallet :-)

bence de gıcık bir durum. sırf sizin için oraya taşınıyorlar. ilginç ama bunca yıldan sonra yaşadığın yeri, memleketini değiştirmekten hiç mi korkmuyorlar?sizler çalıştığınız için ve genç olduğunuz için kolayca yeni arkadaş bulabilirsiniz ama onlar yalnız kalacaklar ve hep sizinle olmak isteyecekler. nişanlınız da tek çocuk ve onları kıramayacak. bak bizim için geldiler, yalnız kalmasınlar vs diye sizi zorlar gibime geliyor.

ama işte böyle bişeyi nasıl dersiniz ki. şimdiden bizi istemiyor tribine girerler. umarım kendi istekleriyle vazgeçerler.
yalnız kalırlar mı hiç ?
oraya taşınıp bütün gün onlara saracaklar işte
ne güzel başka işleri de yokmuş
tam bela! bulmuş konu sahibi hayırlı olsun

konu sahibi yazdığına göre ailesinden uzak aşıyormuş yani özgürlüğe alışmıştır
biz kendi anamızın nazını çekemezken kaynana dırdırı çekmek çok koyuyor insana

açıkçası konuşmayı düşünüyorum ama nişanlımla.ne demeli nasıl demeli bilmiyorum.
kesinlikle konusun bu korkularınızı
bakalım ne dıyecek hem tepkisinden ilerirdeki durumlarınızı ne olacagını daha ıyı anlarsınız...
yok sen benım annem babam hakkında ne dusunuyorsun yok istemiyor musun falan diye kavga çıkarırsa hiçççç umut yok derim
ama ılımlı yaklaşır korkularını anlıyorum ama annem ole yapmaz falan gibilerinden işte yaparsa ben senı korurum falan diyerek yaklaşımı olursa umut verici diyebilirim
hem ilerde korktugunuz gibi olursa sen bana böle demiştin diye söyleyebilirsiniz

ama fikrimi soracak olursanız ;
emekli kaynana ve kayınpeder , siizn için onca senedir yaşadıkları yeri bırakıp taşınıyorlar ...
başka bir açıklaması yok resmen size kene gibi yapışıp içli dışlı vıcık vıcık olmaya geliyorlar , üzgünüm durum bu ...

Neden bu kadar kötü olsun ki ? Keşke ben kv'lerle yakın otursaydım valla hem gelir yemek yapardı hem bana arkadaş olurdu. Öyle çok iyi geçiniriz de diyemem canımı sıktığı da çok olur ama güzel olurdu yani. Bence önyargılı olmayın.
siz bunlar olmadıgı için zaten keşke olsaydı dıyorsunuz
eğer bu anlattıklarınızı yaşasaydınız buraya yandım Allah diye konu acardınız :)

Merhaba arkadaşlar.bu benim ilk konum , kafam oldukça karışık ben mi yanlış düşünüyorum yoksa bu gerçekten önemli bir konu mu bilmiyorum.Fikirlerinize ihtiyacım var.Bu konuyu daha anneme bile anlatamadım biliyorum ki anlatınca ortalık daha çok karışacak.Kendi başıma çözmek istiyorum.
2 aylık nişanlıyım.Yaz başı düğünüz olacak.Ailelerimiz aynı memleketten aynı ilçeden .Biz işlerimiz gereği yakın bir il e yerleşeceğiz evlenince.Nişanlım tek çocuk kv ve kp emekli.Başka bir meşguliyetleri yok anlayacağınız.Kendi evleri düzenleri memlekette aslında ama nişanlım bizim oturacağımız ilçeyi anne ve babasının çok sevdiğini biz evlendikten sonra bizimle birlikte orada yaşamak istediklerini söyledi dün.Ev kiralayacaklarmış kendilerine bize yakın olacaklarmış oyalanacaklarmış falan.İlk an çok bişey diyemedim ama bütün gece kafama taktım.Benim için bu ilçede oturmanın en büyük avantajı yeni evli olacağız ve kendi düzenimizi daha rahat kurarız diye düşünmem oldu.Yıllardır tek başıma kendi ailemden uzak yaşıyorum.Evlilik bile benim için oldukça zorlu bir fikirdi.Bir de şimdi bu durum beni çok huzursuz etti.Aslında bir sıkıntımız yok kv ve kp ile.Ama ben istemiyorum işte beni anlayan vardır aranızda sebeplerini tahmin eden sadece bir içgörü diyelim olabileceklere karşı.Ailemin de bu durumda sessiz kalacağını sanmıyorum bizi rahat bırakmalarını istiyorlar.Hiç birşey istemedim maddi olarak tabii istemeyince de bir sıkıntı çıkmadı ama isteseydim sıkıntı çıkacağını tahmin ediyorum mesela.Tavsiyelerinizi bekliyorum.Bunu nasıl önleyebilirim sizce?Şimdiden okuyacak arkadalara teşekkür ederim.
eşin tek çocuk. bende tek çocuğum ve ailemle birbirimize çok sık gideriz. ayrıca emeklilerde. istersen kutuplara git oğulları için yine yanına gelir yaşarlar konu sahibi. burada kötü niyet göremedim. yazık tek çocuktur dayanamayodur kadın oğluna

ablamda bi evin bi cocugu ile evlendi ve kv ile ayni sehirde ve yakinlar.ama ablami kizlari gibi goruyorlar ee tabi tek cocuk olunca gorusmeler olacak tabi arada ancak ablam bi duzen kurmus haftada bir oda cuma gunu ogleden sonra gidiyo alsam yemegi yiyor cayi iciyo oyle kalkiyorlar bence faydalari bile olur bebek olunca bile

Yani buna karışma gibi bir lüksün yok ki. Yasalar bile adamlara yerleşme hürriyeti verdikten sonra sanki aynı evin içinden bahsediyor gibisin.
Sınırlarını çizersin olur biter.
karışma gibi bi durumu olamaz ama sizce de ürkütücü değil mi ?
hani yaşlılılar yaşadıklara yere bağlı olurlar falan bunlarda onu bile göze alıp oğullarının evleneceği yere taşınmaları ...
konu sahibi kimin nereye taşınacağına tabiki karar veremez
ama ben olsam bende korkardım

öle sınır da kolay çizilmiyor yapışkan insanlarsa
diyelim ki her aksam çat kapı geliyorlar var yanı bole ınsanlar ne desin kız ? kötü olmadan kesinlikle çözülmez ondan sonra gelsin huzursuzluklar gelsin mutsuzluklar
vallahi yok ben görmedim mutlu olanı
allah kolaylık versın

Belki düşündüğün gibi kötü olmayabilir.

Kv bi kaç site aşağıda, yürüyerek 5 dk gidebilirim. Herşeyime o kadar yardımcı oldu ki. Doğumumda, lohusaligimda etrafimda dört döndü. Hasta olsam yemek getirir. İşten izin alır beni hastaneye goturur. Torunu için sürekli biseyler alır. Evet haftanin bi günü muhakkak görüşürüz ama o istediği için değil biz de onları görmek isteriz. Anlaşamadgimz durumlar da oluyor tabi ama insan kendi ailesiyle bile zıt düşebiliyor. Hatta bu sene tayinleri çıkacak çok üzülüyorum.

Eşinizin tutumu çok önemli ama. Mesela benim eşim acaip serttir. Gitmek istemiyosa yada gelmelerini istemiyorsa çatır cutur söyler. Valla herkes de benimsemiş onu öyle kimse kirilmiyor ona.

Bence bu kv-kp konusu histerik bi durum almış. Herkes aynı olacak diye bişey yok..

eşin tek çocuk. bende tek çocuğum ve ailemle birbirimize çok sık gideriz. ayrıca emeklilerde. istersen kutuplara git oğulları için yine yanına gelir yaşarlar konu sahibi. burada kötü niyet göremedim. yazık tek çocuktur dayanamayodur kadın oğluna
evlendirmesin o halde ... tek cocugunu alsın koynunda saklasın
kızlarda tek cocuk olanlar evlenıyor ama anasına dip dibe yaşamıyor
ne yazık ki başka hiçç acıklaması yok resme baş yemeye geliyorlar

erkek annesi olmak zor,tek erkek annesi, olmak daha zor.çünkü kız ve ailesi tarafından,baştan önyargıyla yaklaşılıyor.sizin bulunduğunuz yere taşınacaklar ama eviniz,barkınız ayrı olacak.bu kadar korkmayın,bence.

benim oğlumda tek çocuk.7 ay önce evlendi.istanbulda,farklı ilçelerde yaşıyoruz.bizim yaşadığımız ilçe onların,iş yerlerine ulaşım açısından,daha uygundu ama istemediler. saygı duydum.şimdi buraya taşınmak istiyorlar.çünkü evlendiklerinden beri evlerine 3 kez gittim.anladılar yani zarar gelmeyeceğini.hatta ileride çocuk yapma ,planları olduğunda faydam olacağını düşünmeye başladılar.şimdi de ben taşınmaları için ağırdan alıyorum.

Belki iyi bile olabilir yakin olmaniz ama.benim esimin ailesi ilk evlendigimizde bize uc saatlik mesafede oturuyolardi ama nerdeyse her ay bi bahane bulup geliyorlardi.kadin sirf gelebilmek icin olmayan hastalik uyduruyodu.zavalli esimin bi gunde uc dr gezdirdigini bilirim.inan bikmis usanmis psikoljiyi bozmus bosanmayi dusunur hale gelmistim sirf onlarin yuzunden.baktik olmiycak dedik sizin doktora yakin olmaniniz lazim tasidik yanimiza.simdi o kadar mutlu ve huzurluyum ki.on bes yirmi dakikalik bi uzaklik var aramizda.haftada bir aksam gidip iki uc saat oturup geliyoruz onlar gelmezler zaten hic.o yuzden benim icin yakin olmak daha iyi.
evet kaynanadan kaynanaya değişiyor
yapışkan kaynanalarda bazen yakın olmak daha iyi oluyor
ben de yakınım mesela ama ben kaynanamı çözmüştüm yakın olmanın daha iyi olacagını anlamıstım sızın gibi konu sahibinin korkularını anlayabılıyorm

mesela benım kaynanam yapışkandır uzak olsaydık emınım ki yatıya gelirdi ve gelmişken her zaman mı geliyoruz deyip 6 ay kalırdı buna dayanamazdım
şimdi dediğiniz gibi 15 dakika var aramaızda ama ben calısıyorum haftada bır gıdıp 2 saat otururp dönüyoruz
onlarda geldiğinde oyle yapıyor kalma etme yok yatılı mısafırden hıc hoslanmam zaten
benım ıcın cok ıyı oldu

evlendirmesin o halde ... tek cocugunu alsın koynunda saklasın
kızlarda tek cocuk olanlar evlenıyor ama anasına dip dibe yaşamıyor
ne yazık ki başka hiçç acıklaması yok resme baş yemeye geliyorlar

Bu tek çocuk amaaa savunması da bana çok garip geliyor zira tek çocuğum ve tek çocuk annesiyim

Tek çocuk bağımsızdır özgürlüğe düşkündür kimse umrunda olmaz anneciğim modunda dolanmaz destek aramaz kendi ayakları üstünde durur

Ben böyle yetiştim aldım bavulumu taşındım işim bile yokken kimse de ne peşinden geldi ne gitme dedi evlenip giden erkek çocuğundan ayrılamamak da nasıl bir şey

Hayatı bağımsız görmedikleri için böyle ama konu sahibi değil de eşi aaa ne işiniz var diyebilmeli idi

Bana çok dediler emekli annen baban oturdukları şehirle de bir bağlantı yok akraba vs memleketleri değil gelsinler sana destek olurlar vs

60 yaşından sonra düzen mi bozulur dedim kapadım önünü ki gelmezlerdi de

Back
X