Kv nin tavırları

Valla hiç hazır cvb değilim tıkınıp kalıyorum. Bide benden değil eşimden istiyorlar. O da gelip araba lazımmış versek olurmu diyince kıyamadım. Eşim gerçekten çok temiz kalpli. Ama iş kullanmaya geldi

Maddi olarak yapamasalar da manevi olarak yapsınlar diyorsun.
Bende senin kafadaydım aslında ama şunu gördüm.
İnsanlar bir şeylere destek oldukça işlere burunlarını sokma gibi bir tavır takınıyorlar.
O yüzden boş ver sen temizledin evini, sen yaptın her şeyini öyle düşün.
İnsan kırılıyor biliyorum ama bizde böyle böyle büyüyoruz.

Ben doğum yapacağım 2 tane görümcem daha arayıp bir şey lazım mı diye bile sormadılar :)

Esinize tatli dille hayir dersiniz. Onu yapabilir bence. Yasadiginiz sehri biliyorum. Oralı kayinvalideler biraz böyle oluyormuş. Baska uyelerle de konusmustuk. Gerci memleketle ilgisi yok ama genel olarak zorlar. Eşiniz ağzınızdan çıkacak lafa bakiyorsa her sey halledilir.

Neden mesafeni koymuyorsun ki bu aileye. Belli ki seni takan yok. Seni takmayan insanları sende takma

Eşim laftan anlıyor. Arada kalıyor hissediyorum. Kv beni çok severdi uzaklaşmaya başladı. Hissediyorum. Tek derdi abisi kardeşinin her derdine koşsun. Evin en küçüğü kaynım ama 33 yaşında çocuk değil

Baskasinin arabasini kullanmayi hic sevmem, baskasinin benimkini kullanmasinida. Esim bile bana sorarar arabami alirken kaldiki esimin kardesi ve annesi ortak malimizmis gibi davranacak.

pamuk musun nesin üye cok güzel yazmis ilk sayfada güzelce böyle tavir takindaiklarinda laf falan sokmadan böyle cevaplar verin. Biraz gururlu iseler birdaha kolayca öyle laflar edemezler.

Bu arada ben maddi ve manevi kayinaileden asla birsey istememenin taraftariyim. Ufacik sey yapsalar herseye karisma hadleri buluyorlar.

Kimse kimsenin 1 iğnesini bile kullanmasın. Emanetin canı burnunda olur derler. Hiç gerek yok. Taksiye binip halletsinlwr işlerini.

Neden mesafeni koymuyorsun ki bu aileye. Belli ki seni takan yok. Seni takmayan insanları sende takma
Aslında diyorum ya kv ile hiç ama hiç tartışma olmadı. Ailemde sever kv yi. Ama kaynım yüzünden aramız açılacak. Sezer hisseder ya insan öyle. Kp vefat ettikten sonra eşim küçük oğluna babalık yapsın istiyor. Ama eşimde sahipsşzdi. Hatta bir konuşmada kendi babamdan görmediğim babalığı senin babandan gördüm demişti

Sizin aile ilişkileri bir garip gecenin resmi.
Eşin de tuhaf.
Siz kayinaile eve yemeğe gelecek diye yüzük bozdurup eve birşeyler almamış mıydınız?
Yemek için yüzük bozdurmak, krediyle eşe set ve bilezik almak, sanki borç gibi tuhaf geldi bana.
Altından kar etmişsiniz neyse ki ama mantık yine de tuhaf. Karı koca maddi konularda farklı geliyorsunuz bana.

Arabanın ortaklık lafı edilince hayır araba bizim diye direkt söyleyin. Sessiz kalmaya gerek yok.
Anne için gerekli yerlere götürebilir ama keyfî yere benzini bitirip öylece gelen kardeşe araba vermek zorunda elbette değilsiniz.

Eşim o yüzük olayını telafi etti. Birbirimize hep destek olduk. O yüzden kp için yazdım uzun mesele diye. Altın içimde ukte kalmasın diye kredi çekmiş. Ama şükür kar ettik. Şimdi araç kredisi ödüyoruz

Kibar ve nazik olmana gerek yok, buraya yazdığın gibi direkt söyle. Ki zaten iki u gun trip atip yine yüzsüzlüğü ele alacak gibi duruyorlar. Ne kurtarsan kardir. Kayinvalidemi de severim, iyidir falan deme ya. Arabayı 1 kere vermedin diye lqf sokmaya baslamis. Sevmeyin kardesim şöyle insanlari. Mesafeli olun.

bu bazı erkek aileleri kaza gibiler okuduğum konulara geçmiş olsun diyerek başlamak istiyorum adeta...

siz aynen duruşunuzu bozmayın bunlarla ağız dalaşına giremezsiniz sizde o yapı yok sessiz sakin altdan alan taraf olduğunuz belli karşınızdakilerde elleri bellerinde çen çen konuşan yüzsüzler o yüzden iletişim kurmanız imkansız sağlıklı olmaz anlattığınızı da anlamazlar

ne olursa olsun vermeyin arabayı işimiz var dersiniz
araba yok ki mezarlığa gidemedik dediğinde ayy insallah olur arabanız allah iş güç sağlık sıhhat versinde zaten almanız da gerek en kısa zamanda insallah dersiniz

üstünüze asla alınmayın söylediklerini, duvara konuşuyor gibi konuşsunlar böyle devam edin bir süre sonra pes edecekler istemeyi bırakacaklar. sakın yılmayın gitikçe dozu arttıracaklar sizi zorlayacaklar ama siz net şekilde hayır dersiniz

işte tam da bu
aynen böyle söyleyin konu sahibi
benim de taktiğimdir bu hiç kasmam

Sabırla okudum bu sıkıntı biraz bende de var. Birazda dinlediğim psikolojik bilgileride katmak isterim. Sorun şuan yanınızda olmamaları ilgilenmemeleri değil, sizin olan arabaya sürekli alarak bokunu çıkarıp sınır aşmaları lütfen eski konulara girmeyin iletişim kopukluğu olur derdinizi anlatamazsınız. Bizde araba aldığımızda kayınvalidem “ bizim arabayla gideriz köye” işte “ biz gideriz sen uçakla gelirsin x” tarzı söylenmeye başladı. Benim bileziklerimle alınan arabaya kondular. Nasıl çözdüm peki ? Konuya odaklanarak. Araba bizim plan bizim plan yapamazlar dedim eşime. Biyere mi gidilcek verilcek eşim hep çekindi benden çünkü araba bizim abi keyfi olarak isteyemez kimse eşim götürürse götürür he o da bana lazım değilse. Sizde ne yapıcaksınız biliyor musun ? Ortamda ses çıkarıcaksınız.

Mesela kaynana dedi ki oraya gidemedik araba yoktu sizde diceksiniz ki “ aa anne evet arabamızla işimiz vardı başka zaman sizi eşim götürür”. Bu kadar. Araba sizin. Kaynınıza da “ ben arabanın emanet verilmesinden hoşlanmıyorum bu benim karakterim seninle alakası yok inan acil durumlar hariç arabayı veremeyiz” diceksin. Tabikide alkışlamıcaklar surat asıcaklar işte tamda burda dik durup “ ee bu surat ne araba benim” bakışı atıcaksınız :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…