• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kv nin laf sokmaları

Gelin9292

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Mart 2018
138
84
28
Merhaba hanımlar kv 1 hafta öncesinde ameliyat oldu hastaneyede gittik hergun yemeklerde goturdum çıktığında evıne geldıgınde de mısafırlerıyle olsun kendısıyle olsun elımden geldıgı kadarıyla ılgılenmeye calıstım. Kapısını sık sık caldım ıhtıyacın varmı dıye yardımcı olmaya calıstım küçük çocugum da var ona ragmen ılgılendım elımden geldıgı kadar ama bugun kapısını çalmadım sebebı ıse bana laf sokmalara basladı. Kendısı kılolu oldugu ıcın gobek kısmındakı yaglar üst üste gelınce oturdugunda yaraları acıyormus bunu anlatırken bana dıyorkı böyle tahta gıbımıyım. Yanında misafiri de vardı nasıl güldü kadın. Ben zayıfım diye tahta dıyor. Bısey demedım kilo zararlı anne falan gecısdırdım. Sonrasında dolma koyacak ocaga ben yapıyım dedım. Ben yaparım dedı. Mısafırı bırak kız yapsın dedı. O suyunu ayarlayamaz dıyor kadının yanında. Gene sesımı cıkarmadım. Sonrasında oglum 3 yasında cıkolata ıstıyor bende evde yersın oglum dedım. Cıkolataya nasıl alıstıysan oglum sende dıyor cocuga dayanamadım annem alısdırdı de oglum dedım. Cevap vermedı. Cocuk ıste goruyor bır sekılde cıkolata ıstıyor yanı neden bana laf sokuyorsun kı zaten sureklı de vermıyorum ara ara bakkala gıttıgımızde alıyor oyle yıyor yanı ki bakkaldan gelmısdık aldıgımız ıcın ıstıyordu. Aslında sıkıntı cıkolatada degıl bana laf sokuyor. Bende esımle konustum yanına gıtmek ıstemıyorum sureklı kaf sokuyor ben yardımcı olmaya calısıyorum ama canım sıkılıyor dedım aksam bırlıkte gıderız dedım. Bısey demedı. Ben sımdı abartıyormuyum acaba. Suan kendısı yuruyebılıyor amelıyatından sonra 3 gun bıraz daha ıyı yurumeye basladı. Sadece egılıp dogrulamıyorum dıyordu. Çorabını falan gıydırdım. Bı taraftan merhamet edıyorum bır taraftan da boyle davrandıgı ıcın yanına gıtmedım. Sızler ne yapardınız ?

Her zaman mı böyleydi bilemem. Ama sonuçta bir ameliyat geçirmiş. Gerginlikten yapıyor olabilir. Ha yapmaya hakkı yok o ayrı. Ama kalbinizi yumuşatın. Böyle telkin edin kendinize. Kinlenmeyin bence.

Ben zayıfım diye tahta dıyor.
Oğlun böyle seviyor anne de gül
Sonrasında dolma koyacak ocaga ben yapıyım dedım. Ben yaparım dedı.
Bi kere sor her zaman. Israr etme. Başka zaman yapmadın etmedin derse anne sen daha iyi ayarlarsın bilirsin diye yapayım demedim de geç
cocuga dayanamadım annem alısdırdı de oglum dedım.
Böyle çocuğu aracı yapacağına "yok alışmadı arada ödül olarak veriyorum yemeklerini düzenli yediğinde" de
Ben sımdı abartıyormuyum acaba.
Birazcık

Dediklerin de kotu bir şey yok.. Kendi kendinizi boşa üzmeyin. Rahatsız oluyorsunuz belli ki, haklisiniz da ama yaşlılığına verin.

Merhaba hanımlar kv 1 hafta öncesinde ameliyat oldu hastaneyede gittik hergun yemeklerde goturdum çıktığında evıne geldıgınde de mısafırlerıyle olsun kendısıyle olsun elımden geldıgı kadarıyla ılgılenmeye calıstım. Kapısını sık sık caldım ıhtıyacın varmı dıye yardımcı olmaya calıstım küçük çocugum da var ona ragmen ılgılendım elımden geldıgı kadar ama bugun kapısını çalmadım sebebı ıse bana laf sokmalara basladı. Kendısı kılolu oldugu ıcın gobek kısmındakı yaglar üst üste gelınce oturdugunda yaraları acıyormus bunu anlatırken bana dıyorkı böyle tahta gıbımıyım. Yanında misafiri de vardı nasıl güldü kadın. Ben zayıfım diye tahta dıyor. Bısey demedım kilo zararlı anne falan gecısdırdım. Sonrasında dolma koyacak ocaga ben yapıyım dedım. Ben yaparım dedı. Mısafırı bırak kız yapsın dedı. O suyunu ayarlayamaz dıyor kadının yanında. Gene sesımı cıkarmadım. Sonrasında oglum 3 yasında cıkolata ıstıyor bende evde yersın oglum dedım. Cıkolataya nasıl alıstıysan oglum sende dıyor cocuga dayanamadım annem alısdırdı de oglum dedım. Cevap vermedı. Cocuk ıste goruyor bır sekılde cıkolata ıstıyor yanı neden bana laf sokuyorsun kı zaten sureklı de vermıyorum ara ara bakkala gıttıgımızde alıyor oyle yıyor yanı ki bakkaldan gelmısdık aldıgımız ıcın ıstıyordu. Aslında sıkıntı cıkolatada degıl bana laf sokuyor. Bende esımle konustum yanına gıtmek ıstemıyorum sureklı kaf sokuyor ben yardımcı olmaya calısıyorum ama canım sıkılıyor dedım aksam bırlıkte gıderız dedım. Bısey demedı. Ben sımdı abartıyormuyum acaba. Suan kendısı yuruyebılıyor amelıyatından sonra 3 gun bıraz daha ıyı yurumeye basladı. Sadece egılıp dogrulamıyorum dıyordu. Çorabını falan gıydırdım. Bı taraftan merhamet edıyorum bır taraftan da boyle davrandıgı ıcın yanına gıtmedım. Sızler ne yapardınız ?
niye bu kadar iyi olmaya calısıyosun ki senin annen mi senin baban mı kocan senin ailene ne kadar yardım eder babana odun mu kırar farzedelim arabasınımı yıkar yada duvar mı boyar neden evlendin diye esinin ailesine bakıyosnn kı valla yazık bizin kadınlarımıza sen zaten kaynananı tanımıssındır oglu yapsın yada o götürsün yemeyini ne münsasebet corabını giydirme bak böyle tahta der üzer seni sen kaynananı tanıyodun bosa iyilik yapmıssın

simdi dersen ki öyle konusmak kolay yooo kaynanam cok önemli bi ameliyat oldu sadece o gun gittim bidaha gitmedim banane kızları baksın yapsın

Ben de dolmanın suyunu ayarlayamıyorum . Arayıp büyüklere soruyorum. Ne olacak.

Bunu bilmek ya da bilmemek lafi sözü edilmeyecek kadar küçük bir mesele.

Bilene matematik profesörü unvanı verilmiyor ya🙄

Her lafı size atıfta bulunduğunu zannederek almayın.

Nasılsın dese... bana iyi görünmediğimi ima etmeye çalıştı diyeceksiniz sanki.
Bu kadar yıpratmayın kendinizi.

Küçük çocuğunuz da varmış, ilk zamanlar iyi olmuş gitmeniz ama artık iyileşmeye başlamış. Sürekli gitmenize gerek yok, eşinizle akşamları biraz uğrayıp evinize dönseniz yeterli.

Kendi şartlarınızı zorlayarak iyilik yaptığınızda kimse madalya takmıyor, ilk birkaç laf soktuğunu anlayınca gitmeyebilirdiniz daha sonrasında. Eşinize de şikayet eder gibi annen şunu bunu yapıyor demeyin, kendiniz mesafeli olun. Sitem ederse de fırsatım olmuyor evin işi bitmiyor dersiniz olur biter.

Ben de dolmanın suyunu ayarlayamıyorum . Arayıp büyüklere soruyorum. Ne olacak.

Bunu bilmek ya da bilmemek lafi sözü edilmeyecek kadar küçük bir mesele.

Bilene matematik profesörü unvanı verilmiyor ya🙄

Her lafı size atıfta bulunduğunu zannederek almayın.

Nasılsın dese... bana iyi görünmediğimi ima etmeye çalıştı diyeceksiniz sanki.
Bu kadar yıpratmayın kendinizi.
Alakasız olacak belki ama, :kk77:dolma geceden hazırlandıysa içindeki pirinci şişer ve az su koymanız gerekir. Bide tencere mi düdüklümü kullanılacak o çok önemli. Birde tabii en önemlisi ne dolması üzüm yaprağı sarmasımı lahana mı bibermi kuru sebzemi ne bilim envai çeşit dolma var canım ülkemde❤

bak edindigim tecrubeye dayanarak soyluyorum fazla samimiyet boyle oluyor bugun boylr baslar sonra ustune saldirir sonra kocandan ayirir sonrada ne olun kalir ne dirin ama karekterli insanlar yapmaz bu kv de olmasiyla alakasi degil ama sanirim seytan onlara cok vesvese ediyor onlarda gelinlere sariyor

Bana dolma suyunu ayarlayamaz dense bir daha hiçbir yemeğe karışmam.. siz daha iyi bilirsiniz anne derim.

Takılacak bir şey yok biraz cevap vermeyi öğrenseniz yeter

Back