Kv nin ameliyatı

Ben karışsam sanane derler.
Çünkü kp ölünce kv tüm malları -eşim hariç- 2 oğlu arasında paylaştırdı. Kızlara kocanıza mı yedireceğim deyip hiçbir şey vermedi.
O yüzden sanırım kızlar geri duruyor.

Kızların geri durması normalmiş bu yazdığınızdan sonra

Açıkçası anneye bu nasıl yapılır diyordum ama anne çocuklarına bunu yaparsa çocuklar da anneye ne yapmaz.

Yazık...

Eşiniz teklif etsin, buna ortak olmayan da bir zahmet kendi baksın desin. Ben olsaydım esinizin yerinde bir whatsapp grubu kurar 7 kardeşi toplar hepsine ya bakıcı tutacağız ya sırayla bakacağız derdim. El mahkum kabul ederler bence bunu nasıl kabul etmesinler?
Eşim önce kv ile konuştu. Erteleyeceğim demiş kv. Kardeşlerinle konuş diyorum ama pek gönüllü değil. Benim söylememe gerek yok, en yakındakiler bakar diyor.

Siz karismayin ama kadina çok üzüldüm gercekten annemize kayinvalidemize de bakmayacaksak artik 7 evlada bak büyüt hic birisi zor gununde yaninda olmasin gercekten cok üzücü

İş beğenmemek değil hem tekstilde her zaman kolay iş bulabilmesi hem de kocasının ve çocuğunun zaten çalışıyor olması daha mantıklı geldi bana. Bu görümcem genelde sıkıldıkça çalışan biri olduğu için onu düşündüm ama sanane der o kesin.

Bakıcıyı kabul edeceklerini sanmıyorum.

Siz teklif edin biz üzerimize düşen miktarına katılırız deyin ve çekilin

Bakıcı değil yardımcı bakıcı daha muhtaç çağrışımı yapıyor Kv de de kabul etmez

Kızların geri durması normalmiş bu yazdığınızdan sonra

Açıkçası anneye bu nasıl yapılır diyordum ama anne çocuklarına bunu yaparsa çocuklar da anneye ne yapmaz.

Yazık...
Eşim benden boşanmadığı için biz de görüşmüyorduk sık sık.
Şimdi eşime dert yanıyor.

Eşim önce kv ile konuştu. Erteleyeceğim demiş kv. Kardeşlerinle konuş diyorum ama pek gönüllü değil. Benim söylememe gerek yok, en yakındakiler bakar diyor.

Büyük haksızlık bence en yakindakilerin üstüne atmak. Onların sucu ne.işi gücü yok mu sırf yakın diye.

Benim kayınvalidenin annesi çok yaşlı ve yalnız kalamıyor. Diğer 3 evladı aynı şehirde olmasına rağmen kayinvalidem sıraya koydurdu senede 2 kez gidiyor 2 ay kalıp bakiyor, ya da kendi evine getiriyor. Sırf diğer kardeslerinin hakkına girmesin diye.

Allah evladin hayırlısını versin ne diyelim biz de yaslanacagiz.

Siz teklif edin biz üzerimize düşen miktarına katılırız deyin ve çekilin

Bakıcı değil yardımcı bakıcı daha muhtaç çağrışımı yapıyor Kv de de kabul etmez
Ben söylemem ama eşime söyleyeyim. Kardeşler aralarında karar versin.

Büyük haksızlık bence en yakindakilerin üstüne atmak. Onların sucu ne.işi gücü yok mu sırf yakın diye.

Benim kayınvalidenin annesi çok yaşlı ve yalnız kalamıyor. Diğer 3 evladı aynı şehirde olmasına rağmen kayinvalidem sıraya koydurdu senede 2 kez gidiyor 2 ay kalıp bakiyor, ya da kendi evine getiriyor. Sırf diğer kardeslerinin hakkına girmesin diye.

Allah evladin hayırlısını versin ne diyelim biz de yaslanacagiz.
Bakım süreci ne kadar sürer bilmiyorum o yüzden net bir şey söylemem.
Ancak diğer 6 sı aynı şehirde, biz 10 saatlik mesafedeyiz.
Diğerleri karı koca çalışıyor, biz de sadece eşim çalışıyor.
Bırakın 2 ayı, 2 gün izin alamaz, kovulur.

Bakım süreci ne kadar sürer bilmiyorum o yüzden net bir şey söylemem.
Ancak diğer 6 sı aynı şehirde, biz 10 saatlik mesafedeyiz.
Diğerleri karı koca çalışıyor, biz de sadece eşim çalışıyor.
Bırakın 2 ayı, 2 gün izin alamaz, kovulur.

o zaman iyi bir hasta bakıcı tutulacak yapacak bir sey yok sanki baska.
zaten kayniniz da evdeymiş göz kulak olur sorun olmaz bence.

Çünkü kp ölünce kv tüm malları -eşim hariç- 2 oğlu arasında paylaştırdı. Kızlara kocanıza mı yedireceğim deyip hiçbir şey vermedi.
tasa tutulcam belki ama hic umurumda degil, malini kime dagittiysa o baksin , evlat ayiranlar bence hicbirsey hak etmiyor , sizde bence hic karismayin , etme bulma dünyasi ..

Yazik uzuldum kadina dunyanin en kotu insani bile olsa cocularinin ustunde cok hakki var,ister miras biraksin ister birakmasin cocuklari bakmak zorunda!!!yalniz esin dahil diger cocuklarida yaslanicak Allah ta oyle bir adaletlidir ki kim ne yaptiysa aynisini bulacak yatsin kalksin dua etsinler baslarina birsey gelmesin zira onlarda boyle istenmeyecekler hemde emek verip buyutup besledigi cocuklari tarafindan...Hic birsey yapamiyorsaniz eger aranizda para toplayip bakici tutun da kadin magdur olmasin,Allah kimseyi kimseye muhtac etmesin

Gorumceyi sizin aramanız uygun olmaz yanlış şeyler düşünülür. Evde çalışan başka birileri de olsa ekonomik durumlarını bilemezsiniz ihtiyaç vardır işten çıkarmıyordur belki. Ya ortak bir şekilde bakıcı tutulacak ya da sırayla herkes izin alıp bakacak dönüşümlü

Çocukların kv nin bakımına yanaşmaması trajik olmuş. Bu söylediğiniz cümleye de bakılırsa kv de biraz sıkıntılı ne demek ya kız çocuklarını erkeklerden daha az tutmak bu adaletsizlik her zaman için zoruma gitmiştir.

Kayinvelidenizin yaptığı kabul edilebilir bir şey değil evet. Ama anneyseniz daha iyi bilirsiniz bir çocuk yetiştirmenin zorluğunu. O günlerin hatrına evlatları bu durumda orta bir yol bulmalı. Kadın yaptıklarından belki utanır belki utanmaz ama evlatların vicdanı rahat olur en azından.

Neden eşiniz hariç ? Sizin 3 çocuğunuz vardı yanlış hatırlamıyorsam, bir de sevmiyormuşsunuz. Kvnize yardımcı olmaya niyetiniz yoksa, başkalarını nasıl ikna edeceksiniz?
Duyacağınız ilk şey "sen neden bakmıyorsun? " olur.

Sizin yerinizde olsam kesinlikle karismam arada kotu olan siz olursunuz. Gelin ve damatlarin degil 7 tane evladin sorumlulugu bu. Sizden yardim istenirse Allah rizasi icin yaparsiniz eger isterseniz. Bu arada konunuzu okuyunca aklima geldi. Hastanenin acilinde yasli yalniz bir dedeyle karsilastim, 20 tane evladim var bir tanesi gelmedi benle hastaneye demisti :KK43:
[/QUOTE
Asla yanlış anlaşılmak istemem ama ben bu 7 kardeş,10 kardeş şimdi okudum 20 kardeş görünce keşke bu kadar cok cocuk yapacaklarina az cocuk yapip onların eğitim olanaklarını temin etselermiş.20 kardeş belki sürünüyo da bakamiyo ,herkes birbirinden nefret etmiş uzlaşamıyor da olabilir.Oysa eğitimli ,meslegini eline almiş evlatlar bence böyle şeyleri sıklıkla sorun etmez diye düşünmüyor da değilim.

tabıkıde aramayın 7 kardeş para tıoplasa heray zaten bır bakıcı tutulur...

Selam hanımlar;
Kv de dizlerinden ameliyat olacakmış. Ama 7 evladı var. Kim bakacak diye tartışma çıktı kardeşler arasında.
Bekar kaynım 30 yaşında, ben bakmam demiş.
Görümceler çalışıyoruz diye bakamayız demişler.
Büyük kayın mırın kırın etmiş.
Eşimin işyerinden izin alması imkansız çünkü çalışan sayısı yetersiz.

Kv zaten üç evladıyla aynı mahallede oturuyor ama hepsi eşim izin alsın diye bekliyor. Ama biz başka şehirdeyiz.

Şartları zorlayıp 2-3 gün izin alsa da yetmez çünkü dizlerinden ameliyat olacağı için uzun bir bakım süreci olacak.

Büyük görümcem tekstilde, kocası ve oğlu çalışıyor. Yani o işten çıkıp annesine bakabilir. Eşime ara söyle diyorum, söylemiyor. Kv -ki hiç sevmem kendisini, görüşmeyiz- bu yüzden ameliyatı ertelemek zorunda, bilinmeyen zamana.

Görümceyi ben arasam olur mu?
Siz aramayın. Zaten görüşmüyomuşsunuz onlar kendi aralarında halletsinler.

O zaman bi zahmet o iki oğlu baksın annelerine.
İnsan ne yaparsa kendine yapar diye boş yere dememişler kv düşünsün şimdi.

Back