Off şu laf sokmaları yok mu. Hepsi mi aynı olur. Bi ara tatilden geldik. Valizleri boşalttım. Ev de haliyle toz olmuş. Bi yandan çamaşır yıka ser bi yandan süpür sil yapıyorum. Ama kızlar da durmuyor topladığımı dağıtıyor. Bunlar geldi. Baktım kızıma "kalk evi topla snr ne kadar dağınık pis derler" dio. Kız 6 yaşında
. Ama laf bana biliyorum. "Biz başkaları için yaşamıyoruz kendimiz için yapıyoruz" dedim. "Ben öyle öğrettim çocuklara derli toplu olmayı" dedi. Oğlu çorabını bile çıkardığı yerde bırakır
. "Başka yolları da var öğretmenin" dedim. "Ee eskiden derlerdi evini temiz tut misafir var kendini temiz tut ölüm var die" dedi. "Çünkü laf ediyormuşsunuz gittiğiniz evlerde dağınık die Haliyle de insanlar gerilip toplu olma derdine düşüyormuş. Evime gelen güler yüzüme misafirperverliğime gelsin. İki çocukla dağınık olmamı laf edenin de evimde işi olmaz" dedim. Eşim hep der "annem komşunun gelini kızı diye laf sokar, aslında msj karşıdakinedir" die. Benim de en nefret ettiğimdir laf sokmak