Kv min dediği hoş mu sizce

sunflowr

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Mart 2020
131
-57
98
29
Merhaba herkese 3 yıldır kayınbabamin evinde yaşıyoruz ev kirası vermeyelim diye sağolsunlar evlerinj verdiler bize onlar köye yerleşti. İkiside çok yaşlı kv 71 kb75 yaşında. Ara ara gelirler gelirken de 1 2 gece kalırlar. Son gelislerinde gelme sebepleri keyfiydi ama ikiside domuz gribiydi. Yani evde 3 çocuğum var madem hastasınız sonra gelin bizi niye hasta edeceksiniz diye eşime söylendim. Eşimde bişey diyemedi tabii. KV biz çok hastayız sen istersen çocukları al annende kal dedi. Bu durumda beni çok rahatsız etti. Annemde aynı köyde ama niye evimi bırakıp gideyim ki. Dün yine geldiler daha iylesmemisler yine aynı şekilde biz yabancı değiliz çocukları al annene git hastalık bulaşmasın dedi yani ben evimde yokken bu benim ailemde olsa kimsenin evimde olmasını istemem. Kendi ailemi de istemem. Bunu ona nasıl anlatabilirim bı akıl verir misiniz. Özünde çok iyi insanlar

Merhaba herkese 3 yıldır kayınbabamin evinde yaşıyoruz ev kirası vermeyelim diye sağolsunlar evlerinj verdiler bize onlar köye yerleşti. İkiside çok yaşlı kv 71 kb75 yaşında. Ara ara gelirler gelirken de 1 2 gece kalırlar. Son gelislerinde gelme sebepleri keyfiydi ama ikiside domuz gribiydi. Yani evde 3 çocuğum var madem hastasınız sonra gelin bizi niye hasta edeceksiniz diye eşime söylendim. Eşimde bişey diyemedi tabii. KV biz çok hastayız sen istersen çocukları al annende kal dedi. Bu durumda beni çok rahatsız etti. Annemde aynı köyde ama niye evimi bırakıp gideyim ki. Dün yine geldiler daha iylesmemisler yine aynı şekilde biz yabancı değiliz çocukları al annene git hastalık bulaşmasın dedi yani ben evimde yokken bu benim ailemde olsa kimsenin evimde olmasını istemem. Kendi ailemi de istemem. Bunu ona nasıl anlatabilirim bı akıl verir misiniz. Özünde çok iyi insanlar
Aslında haksizlar, birde hastalar yaptıkları yalnis elbet afedersin ama dagadan gelip bagdakini kovmak gibi birşey olmuş kaynananın onlarin karantina altına alınmaları lazım.Nasil bu kadar serbest olabiliyorlar.İlginc:işsiz:

Size oturun diye evi vermiyorlar aslında, biz az siz çok kalın ama ev bizim diyorlar. Kendi evimde kimsenin olmasını istemem diyebilmek için evin tapusunun size ait olması ya da kira ödemeniz gerek. Bunlar olursa burası benim evim gelmeyin gitmeyin diyebilirsiniz. Mesela bir tartışma yaşansa ve çıkın evden deseler çıkmak zorundasınız. Özünde iyi insanlar çünkü o ev onların evi, öyle biliyorlar. Siz gelmeyin evime dediğiniz an belli olur özünde ne oldukları.

Köydeki ev sobalıysa hastayken uğraşmamak için geliyorlardır. Size de hastalık bulaşmasın diye annene git demişler. Ben kötü niyet sezmedim. Siz yokken kalmalarını istememeniz doğal. Anne siz bu odada kalın ben sizi güzelce bakıp iyileştireyim çocuklara da bulaşmamış olur deyin. Yazık günah kaç yaşında insanlar.

ben evimde yokken bu benim ailemde olsa kimsenin evimde olmasını istemem. Kendi ailemi de istemem. Bunu ona nasıl anlatabilirim bı akıl verir misiniz. Özünde çok iyi insanlar
haklısınız ama o ev sizin degil. kayinbabanizin evi. kendi eviniz olsaydi eveg kv gelip "sen annene git hastayiz" diyemezdi. ama simdi pekala diyebilir çünkü kadinin evi. belki dogalgazli evde gecirmek istemistir hastalığını. belki "bir hizmet edenim su getirenim olsun" demistir.
kendi evini istese 10-20 bine kiraya verip gelirine gelir ekleyebilirdi. siz de 3 cocukla bu sene zam ne olacak, yine tasinacak miyiz diye her sene endise eder maasin buyuk bir kismini kiraya verirdiniz. bunlar olmasın diye size evlerini vermisler. ama o ev onlarin evi.
sakin laf söyleyip de sinirlendirmeyin insanlari, evlat falan demez asar kiralik tabelasıni. yine siz pisman olursunuz

Açıkça evimden gidemem siz iyileşince gelin diyeceksiniz lakin ev sizin olmadığı için de hak iddia edemeyecek ve susacaksınız, bence önümüzdeki kış komple sizin eve yerşebilirler, bu gerçeği kabul edin , kimse kimseye bedavadan bisey vermiyor ...

Yani bilemedim , biraz düşüncesizlik gibi geldi benim annemler de abime kendi evini vermişti ama hastayken gittiklerini hiç hatırlamıyorum.. neticede ev sahipleri tabi kendine hak görüyor olabilir ama bence düşüncesizlik.

Kayınvalidenin söylediği sözde bir şey yok.Üstelik söylediğin domuz gribi şu an inanılmaz derecede salgın var.Okullarda,kreşlerde vs.
Kayınvalidenden geçmez belki ama okula giden çocuğun varsa o zaman onu da okula gönderme.
Kızımın kreşi bu hastalıktan kırılıyor oradan biliyorum.
Her lafta bir art niyet aramayın lütfen.Ben hastayım bana hizmet et,çorba yap demesinden iyidir.

Kusura bakma ama ev onların evi.ya onlara kira vereceksin ya başka eve çıkacaksın yoksa gelme demeye hakkın olmaz.köy evinde zahmetli oluyordur.yaşlı insanlar belki bıkmışlardır.yarın biz artık yorulduk evimizde rahat etmek istiyoruz deyip hepten gelebilirler.bir konuda hak iddia etmek için önce o konuda bir hakkın olması lazım.

Nedir bu takıntı anlamadım siz evinizde yokken kimse neden sizin evinizde kalamaz? Orası eşinizin de evi. Eşinizin ailesi de eşiniz evdeyken siz yokken kalabilir.
Kaldı ki ev zaten eşinizin ailesine aitmiş de o kısmı es geçiyorum.
Evi size anne babanız bile almış olsa eşinizin ailesi neden siz yokken kalamasın ki?
Mesela eşiniz iş için seyahate gitti. Anneniz sizin yanınıza kalmaya geldi. Eşiniz bu durumda ben yokken kimse benim evimde kalamaz diyebilir mi?

Kusura bakma ama ev onların evi.ya onlara kira vereceksin ya başka eve çıkacaksın yoksa gelme demeye hakkın olmaz.köy evinde zahmetli oluyordur.yaşlı insanlar belki bıkmışlardır.yarın biz artık yorulduk evimizde rahat etmek istiyoruz deyip hepten gelebilirler.bir konuda hak iddia etmek için önce o konuda bir hakkın olması lazım.
Yaşlı insanlar bütün düzenlerini bırakıp köye gitmişler.Gerçekten büyük fedakarlık.

Aslında haksizlar, birde hastalar yaptıkları yalnis elbet afedersin ama dagadan gelip bagdakini kovmak gibi birşey olmuş kaynananın onlarin karantina altına alınmaları lazım.Nasil bu kadar serbest olabiliyorlar.İlginc:işsiz:
Ev onlara ait olduğu için omasın?

Niyetleri kotu olmayabilir. Insanlarin degisik anlayislari var. Dogru degil tabi ki ama onlarin evi.
Yerinizde olsam ,evden gitmem, maskeyle dolasirim.
Ya da imkan varsa ,o evden cikarim.

Back
X