• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kv-kp temizlik anlayışları??

Bence açık açık konuşun. Ya da eşiniz konuşsun anne baba siz hayırdır diye. Bu yaştan sonra değişeceklerini sanmıyorum ama bi umut. Ayrıca midem bulandı. Hepsi ayrı iğrenç ama tavuk sulu leğene salatada gözüm seğirdi. Combo olmuş çünkü. Tuvaletten çıkıp yıkanmayan, dışardan gelince yıkanmayan el ile kirli leğene salata. Fatality!

Bana göre de hiç hoş olmayan fazlasıyla rahatsız olduğum konular, fakat bazılarına göre abartı ..:KK64:

Anlamadınız mı bilmiyorum bina içinden bahsediyorum ayaklarını oraya basıp eve giriyorlar.. üst katımda oturan insanlar ordan ayakkabılarıyla geçiyorlar ve kp paraya basıp giriyor abartı mı?

Tuvalet terliğine idrar vs sıçrıyor , terliğin altı tuvalete basıyor ve paspasa götürüp o terliği aynı paspasa çorapları ile basıp içeri giriyorlar abartı mı?

Tuvalet kovası dediğim, su doldurdukları taştan hariç bir kova var, ve bahsettiğim tas afedersiniz idrar yaptığınız yerin hemen karşısında duruyor ona sıçramıyor mudur, ve o tası kovaya sokup öyle temizliklerini hallediyorlar..

Kv de titiz değil, akşama kadar dükkanda durup paraya dokunup o el 1 kere yıkanmadan ya yemek yapılır mı sizce ? Sadece suya bile tutmadı öyle düşünün..
Parmağı kanamış, kan kurumuş onu bile yıkamamış, açık yaradan mikrop ta kapılır o ortamda..

Bilmiyorum bunlar abartı mı ama abarttığını hiç sanmıyorum..

İşte ilk kısımları ben de yaparım ondan abartı gelmedi
Bina içine ayağımla basarım sonra eve girerim
Hatta evimin holüne ayakkabıyla da girerim
Tuvalet terliği olayı bana iğrenç gelmiyor napiyim :)
Paspasta çıkarıp oraya basabilirim yani dikkat etmem öyle
Terliğin Üstüne işiyolarsa bilemicem

Altı yere değen tası temiz su kovasına daldırmak iğrençmiş
Ben kovayı anlamamışım

Para ellemese bile yemek yapmadan önce eller yıkanmalı tabiki haklısın
O da iğrenç

Bazı şeyler çekilecek gibi olmayabilir ama siz bayaa bayaa takıntılısınız bence..

niyeyse aklima annemin dayisinin hanimi geldi duş alirken kuveti tikiyorlardi biriken suyuda tuvalette kullaniyorlardi tutumlulukmu pislikmi bilemedim bi türlü :)
sizinkilerde ayrı bir pismiş

niyeyse aklima annemin dayisinin hanimi geldi duş alirken kuveti tikiyorlardi biriken suyuda tuvalette kullaniyorlardi tutumlulukmu pislikmi bilemedim bi türlü :)
sizinkilerde ayrı bir pismiş

İstemsizce güldüm kusura bakmayın :)))
Pislik bence, hani yer sildikleri kovayı falan dökseler neyse de :)

Ne alaka paraya dokunamadığımı mı söyledim illa ki dokunuyorum , paraya dokunup eve gelip el yıkamak tiksinmek mi anormal olan, paraya dokunup yemek yiyememek mi? Paraya dokunulan el ile telefon tutup o telefonu dezenfekte etmek mi anormal olan?
Milyonlarca insanın elinin değdiği şeyden huylanıp saydıklarımı yapmak anormallik ise evet anormalim..
Evet bu kadar hassas olmak anormal. Günlük işlevselliğinizi de bozabilir. Mesela mikroptan korkar toplu taşıma kullanmazsınız, dokunamazsınız vs. Siz rahatsız olmuyorsanız sorun yok ama yine de mikroplar bulaşıcılık vs üzerine çok düşünüp odaklanmayın derim Okb böyle böyle başlıyor.

Ne alaka paraya dokunamadığımı mı söyledim illa ki dokunuyorum , paraya dokunup eve gelip el yıkamak tiksinmek mi anormal olan, paraya dokunup yemek yiyememek mi? Paraya dokunulan el ile telefon tutup o telefonu dezenfekte etmek mi anormal olan?
Milyonlarca insanın elinin değdiği şeyden huylanıp saydıklarımı yapmak anormallik ise evet anormalim..
Temizliğin ne olduğunu bilmeyenler okb’ lisin der geçer, neyin pis neyin temiz olduğunu ayırt edebilmek de zeka gerektiriyor gerçekten ve paraya dokunduktan sonra el yıkamayı tuhaf bulanların üzgünüm zekası yetmiyor bazı şeyleri anlamaya. Bu dediklerimi hakaret amaçlı söylemiyorum gerçekten zeka meselesi olduğunu düşünüyorum artık.

Size bu konuda hak veriyorum kapı önlerine basılmasından tuvalet terlıgının rast gelen yere cıkarılmasından hiç hoşlanmam ama yapıyorlar yapacak bir şey yok siler temızlersınız fazla aşırıya kaçarsanız kendinize yazık edersiniz yıpratmayın kendinizi derim huylu huyundan vazgecmez

Anlamadınız mı bilmiyorum bina içinden bahsediyorum ayaklarını oraya basıp eve giriyorlar.. üst katımda oturan insanlar ordan ayakkabılarıyla geçiyorlar ve kp oraya basıp giriyor abartı mı?

Tuvalet terliğine idrar vs sıçrıyor , terliğin altı tuvalete basıyor ve paspasa götürüp o terliği aynı paspasa çorapları ile basıp içeri giriyorlar abartı mı?

Tuvalet kovası dediğim, su doldurdukları taştan hariç bir kova var, ve bahsettiğim tas afedersiniz idrar yaptığınız yerin hemen karşısında duruyor ona sıçramıyor mudur, ve o tası kovaya sokup öyle temizliklerini hallediyorlar..

Kv de titiz değil, akşama kadar dükkanda durup paraya dokunup o el 1 kere yıkanmadan ya yemek yapılır mı sizce ? Sadece suya bile tutmadı öyle düşünün..
Parmağı kanamış, kan kurumuş onu bile yıkamamış, açık yaradan mikrop ta kapılır o ortamda..

Bilmiyorum bunlar abartı mı ama abarttığını hiç sanmıyorum..
Asla abartı değil ama bunları düşünebilmek farkındalık gerçekten zeka gerektiriyor bundan eminim.

Evet bu kadar hassas olmak anormal. Günlük işlevselliğinizi de bozabilir. Mesela mikroptan korkar toplu taşıma kullanmazsınız, dokunamazsınız vs. Siz rahatsız olmuyorsanız sorun yok ama yine de mikroplar bulaşıcılık vs üzerine çok düşünüp odaklanmayın derim Okb böyle böyle başlıyor.

Toplu taşıma da kullanıyorum, taksiye de biniyorum , o an nasıl ulaşım sağlamam gerekiyorsa onu o şekilde yapıyorum. Milletin elini tuttuğu otobüsteki demirlerden de tutuyorum, anormalliğimin devreye girdiği nokta ise şu sanırım (!), bunları yaptıktan sonra ilk bulduğum yerde elimi yıkamaya çalışmam, o şekilde asla yemek yiyememem, gezemeyişim..
Evet avm lavabosu, mescit, vs vs nereyi bulursam orda elimi yıkamaya çalışmam anormal , Hmm anladım.
Neyse sizin düşüncenize saygı duyuyorum, bana göre ise keşke herkes bu kadar dikkatli olsa, ve el temizliğine önem verse hastalıklar vs bu kadar fazla olmaz . Size iyi günler.

Aynen öyle ben çok aşırı titiz değilim zaten , şuan evde koridorda saçlarım var mesela :) birazdan süpüreceğim . Fakat evimde nasıl diyeyim yağlı pislik olur ya, yani kalıplaşmış pislik, mesela ev derli toplu görünür ama atıyorum koltuk altları toz doludur. Öyle değildir evim biraz dağınık olur ama köşe bucak temizdir..
Sağlığımı tehdit etmeyecek kadar temizliği severim.
Onun dışında kişisel temizlik konusunda ama gerçekten dediğim gibi çok hassasım, dışarıdan gelince direkt banyoya gidip el yıkamak bence normal olanı, ve mesela toplu taşıma kullandı isem veya kv kere gitti isem, ilk o gün giydiğim kıyafetler bile olsa direkt makinaya atılır ve yıkanır.
Yatak odamda yatağın üzerine normal ev içinde giydiğim kıyafetle asla oturmam , yatma kıyafetlerim dışında.
Koltuklara dışarıdan geldiğim kıyafetlerle oturmam.
Bunlar bana göre normal şeyler ama herkese göre değişir eminim:)
Sabahtan beri okuyorum ama. Fırsat bulup yazamadım.. Derdimiz aynıymış. Çok mu. Zor bi insanin genel temizlik kurslarını yerine getirmesi.?Ne. Yazık ki benim kv kp im de ayni. Ben de takıntı derecesinde temiz değilimdir. Fırsat bulamayip evimi haftada bir ancak süpürdugum de olur ;fakat beden temizliği tuvalet temizliği ve gıda söz konusu olunca gözüm dönüyor. Onlara normal geliyor ama market alınan meyve sebzeyi dolaba öylece poşetiyle koymak(üstelik eve gelene. Kadar defalarca yerlere koydukları halde) balıkları banyoda yıkamak dolapta öylece acik halde bekletmek, el. Havlusunu. Alip sırtının terini almak, gece ateşlendim. Deyip. Mutfakta el. Yıkayıp mutfak Havlusunu. Islatıp el. Ayak sarmak, teflon tencerelerle üstelik çizile. Çizile madeni cıkmıs tencerelerle buzdolabına. Yemek kaldırmak, 40.gun.alimunyum.tepside.bekleyen baklavayı( bayram icin saklanmış) yemek vs. Vs... Bunlari benim aklım almıyor. Inanin dayanamıyor ama bir sey de yapamıyorum...

Sabahtan beri okuyorum ama. Fırsat bulup yazamadım.. Derdimiz aynıymış. Çok mu. Zor bi insanin genel temizlik kurslarını yerine getirmesi.?Ne. Yazık ki benim kv kp im de ayni. Ben de takıntı derecesinde temiz değilimdir. Fırsat bulamayip evimi haftada bir ancak süpürdugum de olur ;fakat beden temizliği tuvalet temizliği ve gıda söz konusu olunca gözüm dönüyor. Onlara normal geliyor ama market alınan meyve sebzeyi dolaba öylece poşetiyle koymak(üstelik eve gelene. Kadar defalarca yerlere koydukları halde) balıkları banyoda yıkamak dolapta öylece acik halde bekletmek, el. Havlusunu. Alip sırtının terini almak, gece ateşlendim. Deyip. Mutfakta el. Yıkayıp mutfak Havlusunu. Islatıp el. Ayak sarmak, teflon tencerelerle üstelik çizile. Çizile madeni cıkmıs tencerelerle buzdolabına. Yemek kaldırmak, 40.gun.alimunyum.tepside.bekleyen baklavayı( bayram icin saklanmış) yemek vs. Vs... Bunlari benim aklım almıyor. Inanin dayanamıyor ama bir sey de yapamıyorum...

Allah sizin de yardımcınız olsun.
Belki anne babamızdan böyle görsek yadırgamazdık, bilmiyorum ki.
Tamamen yetişme tarzı diye düşünüyorum.
Ben şunu deneyeceğim, onların tek fark edeceği şey şu; çorabı onların evden her çıkacağımda kapının önünde değiştiriyordum, fakat onları üzmemek için onlar görmeden yapıyordum bunu..
Ama şimdi gözlerine sokarak yapacağım, baktım olacak gibi değil çünkü.
Düşünsünler ne düşünüyorlarsa , laf arasında da benim evime gelen temiz gelsin diyeceğim bi yeri geldiğinde ..
Arkamdan ne konuşurlarsa konuşsunlar umrumda değil. Biraz da onlar düşünsün, belki dank eder, dikkat etmedikleri bir şeyler..

Kv kb yla bu yüzden aranı açamazsın bende bazı ınsanların evinden geldiğimde çoraplarımı çıkartmadan eve girmem ama kımseyıde bu yüzden hayatından çıkaramazsın anne baba sonuçta

Ben kendi evimde alaturka tuvaleti kullanıyorum, bende klozeti sevmiyorum. Fakat ben onlar gibi değil ki , günlük domestosla yıkarım. Dakikalarca bekletip durularım iyice..
Kullanmasını bildikten sonra alaturka da çok temiz olarak kullanılır..
Ama kv nin kullandığı gibi idrsr kokusu ve değişik değişik uçan küçük sineklerden sonra daha iyi bir yöntem varsa alaturka tuvaletler tarihe gömülsün :KK43:

Allah sizin de yardımcınız olsun.
Belki anne babamızdan böyle görsek yadırgamazdık, bilmiyorum ki.
Tamamen yetişme tarzı diye düşünüyorum.
Ben şunu deneyeceğim, onların tek fark edeceği şey şu; çorabı onların evden her çıkacağımda kapının önünde değiştiriyordum, fakat onları üzmemek için onlar görmeden yapıyordum bunu..
Ama şimdi gözlerine sokarak yapacağım, baktım olacak gibi değil çünkü.
Düşünsünler ne düşünüyorlarsa , laf arasında da benim evime gelen temiz gelsin diyeceğim bi yeri geldiğinde ..
Arkamdan ne konuşurlarsa konuşsunlar umrumda değil. Biraz da onlar düşünsün, belki dank eder, dikkat etmedikleri bir şeyler..
Ciddi ciddi üzülüyorum ;çünküü bi kac ay sonra bebegim olacak... Hapşırınca elini ağzına tutup sonra ellerini ovustiran bi kp var... Bebeğimi. Tabiki sevecekler torunlari... Oğullarınin. Evi tabiki gelip gidecekler.. Ama. Ne. Olur biraz olsun düşünseler. Sizin de Allah yardımcınız olsun. İnşaAllah biraz olsun düzelir bu durum...

Ciddi ciddi üzülüyorum ;çünküü bi kac ay sonra bebegim olacak... Hapşırınca elini ağzına tutup sonra ellerini ovustiran bi kp var... Bebeğimi. Tabiki sevecekler torunlari.. Ama. Oğullarınin. Evi tabiki gelip gidecekler.. Ama. Ne. Olur biraz olsun düşünseler. Sizin de Allah yardımcınız olsun. İnşaAllah biraz olsun düzelir bu durum...

Back