• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kv-kp temizlik anlayışları??

garipbirhayat

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Mayıs 2017
3.451
1.922
83
İyi geceler hanımlar,

Eşimin ailesi ile ilgili bazı sorunlar var, öncelikle en büyük sorun “temizlik anlayışları”..
Bununla nasıl başa çıkarım, nasıl görmezden gelebilirim bunca beni huylandıran temizlik anlayışlarını size danışmak isterim..

Şöyle başlayayım,
2 yıla yakındır evliyim, evine sadece 2 defa davet ettim..
Nedenlerini sıralayacağım.
İlk gelişlerinde kapıyı açtım ve gördüm ki babası ayakkabısını direkt çıkarmış ve kapının dışındaki zemine basıyor ve öylece girdi eve ( kapının önündeki mermer değil, orayı devamlı silerim oraya bassa bile sorun değildi, kapıya yöneldiği andaki zenine basıyor)..
Böyle şeylerden nefret ederim, milletin gelip geçtiği yere basarak o pisliği benim evime taşıdı..

Kendi evlerinde ise;
Aynı dediğim şekilde annesi,babası ,tüm ailesi dış kapılarına 1 metre uzak mesafede ayakkabılarını çıkarıp binanın içinde yürüyerek evlerine giriyorlar..

Kendilerine ait ufak bir dükkanları var, akşama kadar kv-kp orda oluyor, akşam onlara gittiğimizde dükkana uğrayıp evlerine birlikte gidiyoruz genelde , eve giriyoruz el yıkamak gibi bir alışkanlık hiç yok, (akşama kadar paraya dokunuyorlar,ve iğreniyorum resmen).. sonra annesi yemek yapmaya girişiyor..
Tabiki ben aç dönüyorum..
1-2 defa farklı konularda şöyle yapalım diye uyarır gibi davrandım ve bana imalı imalı bakmıştı kv. Ellerini yıkaması konusunda ikaz edemem..

Onun dışında bir de tuvalet mevzusu var ki;
Tuvalet terliklerini çıkardıkları alana ayaklarıyla basıyorlar ve öylece eve giriyorlar!!
Evet,Paspas gibi bir şeyin üzerine terliği çıkarıp ayaklarını da oraya basıp içeri giriyorlar..
Tuvalet içindeki su tası tuvalet taşının hemen yanında..
O tas batıyor, ve onu temiz su kovasına koyup artık tuvalet temizliklerini nasıl yapabiliyorlar bilmiyorum..

Tuvaletten çıkınca el yıkamak gibi bir şey yok, geçen gün mevlütleri vardı..
Teyzesi gözümün önünde tuvaletten çıktı ve lavaboyu es geçerek direkt salona geçti..

Önceki kurban bayramında yemek yendi ve o kadar yağlı çatal ve kaşıklar en az 15 çatal ve kaşık bir araya toplandı kv tarafından bulaşık süngerine pril var ile yok arası döküldü, toplu bir şekilde o süngeri 2 defa 30 kaşık çatala sürdü, ve durulayıp temiz diye koydu..
Bulaşık süngeri ve o sarı bez kir içinde..
Tavuk haşlayıp suyunu süzdüğü leğene biraz sonra hiç yıkamadan salata yapıyor..

Ben kendilerini Ramazan içinde 1 defa davet edeceğim, ve ertesi gün halıları toplayıp yıkamacıya verip , koltuklarımı vs sileceğim..
Evime temiz gelen insanın başımın gözümün üstünde yeri var.
Yanlış anlaşılmasın, misafir ağırlamaktan kaçmak değil benimki. Umarım anlatabilmişimdir..

Kendileri ile arama ciddi bir mesafe koydum..
Bu tarz konular benim çok hassas olduğum konular.
Evlerine gittiğimde çantama hep yedek çorap koyup, ayakkabımı giyeceğim an çorap değişimi yapıyorum..

Ama ben nereye kadar böyle davranabilirim..
İlerde çocuğum olduğunda sık gidip gelmeye başlayacaklar muhtemelen, nasıl kabulleneceğim bu durumu..
Onların her geliş gidişinde tüm evi baştan sona nasıl temizleyeceğim her seferinde..
Çünkü başka yolu yok görmezden gelemem anlattığım şeylerin 1 ini bile..

Siz ne dersiniz ? Ben mi abartıyorum ?
Nasıl davranayım, ne yapayım ..
Gerçekten benim için önemli bir konu.
Konum çok uzun oldu , hakkınızı helal edin..

:kusmuk::kusmuk::kusmuk:
Bolca kusmak istiyorum...
Değişmeleri bu saatten sonra zor...

Eşinizden hiç bahsetmemişsiniz?
O nasıldır?
O bu olanları görmüyor mu?
Hiçbir müdahalesi yok mu?

:KK57::KK57::KK57:
Bir arkadaş Bdv de niye gözüm seğiriyor neye delalet eder diye bir konu açmıştı...

Al bak işte seğirdi gece gece...
Bu okuduklarından sonra nasıl uyuyacağım bilmiyorum

Son düzenleme:
Gerçekten çok fenaymış ama ben asıl eşinizi merak ettim. Öyle bir ailede yetiştiğine göre temizlik anlayışınız çatışmıyor mu ?

ben gözlem yeteneğininize hayran kaldım nasil bu kadar bakabildiniz her detaya. gozlerinizin üzerlerinde olduğunu hic mi farketmediler.
konusa konusa biktirin o halde sizde. acik acik soyleyin cunku dogru düşünüyorsunuz ilerde bebeginiz olacak. en azindan sizin evinizde cekinip dikkat ederler belki

:kusmuk::kusmuk::kusmuk:
Bolca kusmak istiyorum...
Değişmeleri bu saatten sonra zor...

Eşinizden hiç bahsetmemişsiniz?
O nasıldır?
O bu olanları görmüyor mu?
Hiçbir müdahalesi yok mu?

Eşim onlar gibi değil, ona darılma ama böyle böyle ben çok tiksiniyorum diye anlattım ve onlardan geldiğimizde kapının önünde eve girmeden çorabını çıkarmasını istedim..
Ailesine her gidiş gelişimizde eve girmeden çorabını çıkarır..
Tuvaletten çıkınca elini vs yıkar.
Paraya dokununca eve gelince elini yıkar.. eşimde onlar gibi olsa onunla aynı ev içinde yaşamam mümkün değil, kafayı yerdim sanırım..
Onu takip etmekten..

ben gözlem yeteneğininize hayran kaldım nasil bu kadar bakabildiniz her detaya. gozlerinizin üzerlerinde olduğunu hic mi farketmediler.
konusa konusa biktirin o halde sizde. acik acik soyleyin cunku dogru düşünüyorsunuz ilerde bebeginiz olacak. en azindan sizin evinizde cekinip dikkat ederler belki

Bu bahsettiğim şeyleri ima da ettim, evlerinde nereye dokunsam gidip elimi yıkıyorum, 2-3 saatlik oturmada ben 10 defa elimi yıkıyorumdur..
Temizlik konusunda hassas olduğumu da biliyorlar..
Hadi kapının dışında basmayı görmezden geleyim desem, el yıkamak, ve tuvalet konusu ...
Buna diyecek hiçbir şeyim yok ya, buna tahammülüm yok işte..

Gerçekten çok fenaymış ama ben asıl eşinizi merak ettim. Öyle bir ailede yetiştiğine göre temizlik anlayışınız çatışmıyor mu ?

Kendisi anne babası gibi olsa aynı evde mümkünü yok yaşayamazdım..
Evlerinden her gelişimizde Rica ettim bizim Eve girmeden çorabını çıkarıyor..
Paraya dokununca veya tuvalete girince elini yıkamayı ihmal etmez eşim..
O da öyle olsaydı hiçbir şey iyi olmazdı..

Mesafe koymakta çok haklısınız. Özellikle de tuvalet ve bulasik konusu mide bulandirici. Bi insan tuvaletten çıkınca nasıl el yikamaz. Hastada mi olmuyo bunlar hic el yıkamiyolar mikrop doludur. O zaman banyodan banyoya elleri suya giriyo bunlarin tabi banyoda yapiyolarsa.

Hiç bilmiyorum inanın..
AMa şunu anladım ki; eşinin ailesine gidildiğinde 1 tabak çorbayı İçin alarak yemek büyük nimetmiş..
Ben dışarı herhangi bir yerden döndüğümde telefonumu, çantamın askılarını,cüzdanımı,anahtarımı bile sirkeli suyla silerim ..
Paraya dokunup bu eşyalarıma da dokunuyorum diye.
Ben böyle iken evime bu kadar pis davranan insanları çağıramıyorum..
Günah ise Allah affetsin :(

Bu bahsettiğim şeyleri ima da ettim, evlerinde nereye dokunsam gidip elimi yıkıyorum, 2-3 saatlik oturmada ben 10 defa elimi yıkıyorumdur..
Temizlik konusunda hassas olduğumu da biliyorlar..
Hadi kapının dışında basmayı görmezden geleyim desem, el yıkamak, ve tuvalet konusu ...
Buna diyecek hiçbir şeyim yok ya, buna tahammülüm yok işte..

Muhtemelen sizi temizlik hastası falan sanıyorlardır. Ben olsam açık açık söylerdim her gördüğümde. “Aaa pis yere basıp eve girdiniz, size çorap vereyim”, “Aaa dışarıdan gelip el yıkamadınız”, “Aaa 2 kere sürmekle 30 kaşık yıkanır mı” vs derdim. Sizin değil onların anormal olduğunu düşündüğünüzü bilsinler.

Cok haklisiniz. Acaba uyarsaniz yada alttan alta laf mi soksaniz. Mesela " ay isyerinde bi kadin var tuvaletteb cikiyo ellerink yikamiyo onunla tokalasmiyorum" gibi gibi. Ben olsam o tuvaletteki paspasi cope atardim cok kirlenmis ya koymayin oraya hem terlik paspasin uzerinde cikmaz diyip. Kovayi ve masrabayida atardim ki. Tuvalettw kovaya su doldurmayi oldum olasi anlamamisimdir. Su akiyo doldur masrabaya dok. Ne geregi var.
Sizin evinizr geldiklerindede terlik verin giymeleri icin israr edin. Bugun halilari sildim islaktir giyin vs diyebilirsiniz

Muhtemelen sizi temizlik hastası falan sanıyorlardır. Ben olsam açık açık söylerdim her gördüğümde. “Aaa pis yere basıp eve girdiniz, size çorap vereyim”, “Aaa dışarıdan gelip el yıkamadınız”, “Aaa 2 kere sürmekle 30 kaşık yıkanır mı” vs derdim. Sizin değil onların anormal olduğunu düşündüğünüzü bilsinler.

Dediğiniz gibidir belki. Tabi arkamdan ne konuşmalar dönüyor bilmiyorum..
Ama saydığım şeyler zaten olması gereken olmadığı zaman pislik diye tabir edilecek şeyler..
Ben ailemden böyle gördüm..
O yüzden çok garipsiyorum bu davranışları, çevremde yok başka böyle pis davrananlar..
Bu zamana kadar dediğim gibi 2 defa davet ettiğim için bana dokunmayan yılan hesabı ne halleri varsa görsünler dedim, ama evime girip çıkacak olurlarsa orda bi durun demeyi de bilirim..
Gelemem böyle şeylere..

Son düzenleyen: Moderatör:
Cok haklisiniz. Acaba uyarsaniz yada alttan alta laf mi soksaniz. Mesela " ay isyerinde bi kadin var tuvaletteb cikiyo ellerink yikamiyo onunla tokalasmiyorum" gibi gibi. Ben olsam o tuvaletteki paspasi cope atardim cok kirlenmis ya koymayin oraya hem terlik paspasin uzerinde cikmaz diyip. Kovayi ve masrabayida atardim ki. Tuvalettw kovaya su doldurmayi oldum olasi anlamamisimdir. Su akiyo doldur masrabaya dok. Ne geregi var.
Sizin evinizr geldiklerindede terlik verin giymeleri icin israr edin. Bugun halilari sildim islaktir giyin vs diyebilirsiniz

İnanın söylüyorum, el yıkamayan insanlardan çok tiksindiğimi, vs.belirttim..
Ama hıı deyip geçti kv.
İşine gelmedi Yani.
Tuvalet paspasını da çamaşırlarının yanında yıkıyorlar onu unuttum:kusmuk:geçen gün paspas yerinde yoktu bu defa fayansa çıkıyor terlik , ve oraya basılıp giriliyor salona..
Bir de hapşuruyor ve asla elini yıkamıyor kp..
Elleri resmen kir içinde gibi.
Çok tiksiniyorum, hasta olacağım diye korkuyorum ya bunları düşünmekten..

Hiç bilmiyorum inanın..
AMa şunu anladım ki; eşinin ailesine gidildiğinde 1 tabak çorbayı İçin alarak yemek büyük nimetmiş..
Ben dışarı herhangi bir yerden döndüğümde telefonumu, çantamın askılarını,cüzdanımı,anahtarımı bile sirkeli suyla silerim ..
Paraya dokunup bu eşyalarıma da dokunuyorum diye.
Ben böyle iken evime bu kadar pis davranan insanları çağıramıyorum..
Günah ise Allah affetsin :KK43:
Hep öyle olur zaten. Siz çok titiz ve cok hassassiniz. Onlar ise tam tersi. Işiniz zor vallahi başka biri olsa ömür boyu görüşmesenizde olur ama esinizin ailesi sonuçta ne kadar mesafeli olursaniz olun bir araya geleceksiniz. Allah kolaylik versin.

Anlattiklatiniz icin yapacak pek birsey yok insanin kendi icinden gelmeli bazi seyler. Sadece son sorunuz icin oneride bulunabilirim. Koltuk ortusu, hali ortusu falan kullanin onlar gelince. En azindan is yukunuz azalir. Makineye atar yikarsiniz.

saydığınız şeyleri yapmak için aşırı temiz olmaya gerek yok aslında. hepimiz dışrdan eve geldiğimide bi ellerimizi yıkıyoruzdur galiba. veya tuvaletten sonra. yemeğe başlamadan önce..
süzgeci salata içinde kullnmak normal ama insan önce bi yıkar.

ay bilemedim tuhaf.

Cok itici gercekten ozellikle tuvaletten cikinca nasil el yikamiyorlar hayret yani. Bunun pek bir çözümü yok gibi gorunuyor. Soyleseniz alinacaklar soylemeseniz siz yıpranacaksınız haliyle. E birde cocuk olunca daha cok strese gireceksiniz. Allah kolayliklar versin size :(

saydığınız şeyleri yapmak için aşırı temiz olmaya gerek yok aslında. hepimiz dışrdan eve geldiğimide bi ellerimizi yıkıyoruzdur galiba. veya tuvaletten sonra. yemeğe başlamadan önce..
süzgeci salata içinde kullnmak normal ama insan önce bi yıkar.

ay bilemedim tuhaf.

İŞte yok onu diyorum zaten..
Olması gereken şeyler bunlar..
Ben ellerini çamaşır suyunda falan bekletsinler istemiyorum ki, ya paraya dokunuyorsun biraz sonra çatal kaşık tutup ekmeğe dokunup yemek yiyorsun, kendinden başka insanların sağlığıyla da oynuyorsun ..
Tek kendilerini ilgilendirse ne halleri varsa görsünler zaten..
Geçen gün dükkanlarına uğradık ayak üstü, 3 ü 1 arada yapmaya kalkıştı kv. Bardaklar da dükkandaki tuvalet kapısının dibinde duruyor.. ben içmeyeceğim dedim.. bana diyor ki; bardaklar felan temiz yeni yıkadım diyor..
İçimden dedim bilirim nasıl yıkadığını diye.
Yani huylandığımı biliyorlar, ama yapacaklarından geri kalmıyorlar..

Back