Bence kesinlikle ama kesinlikle evlenme. Nedir senin bu çektiğin. Birincisi o hain kadın sana nasıl kızım der? O kim ki sana kızım diyor. Sana prensesim, sultanım, hünkarım falan demesi gerekirken! Ben okurken sinir oldum, hemen tekrar haddini bildir. İkinci olarak o nişanlın olacak düşüncesiz sürpriz evlenme teklifini nasıl haber vermeden yapar. Sürpriz dediğin şey haber vermeden yapılır mı hiç! Halbuki sen oraya yirmi metre kuyruklu abiyeyle gidecektin ki... Hele o fesat görümcen yok mu fesat görümcen... Haddi mi böyle bir teklife çok güzel olmuş demesi. Eltin elbette seni kıskanıyordur. Şu dünyada sana ait olan herşey en güzel olduğu gibi, senin nişanlın da en yakışıklı ve kadın evli barklı olmasına rağmen kesin nişanlında gözü var. Allah bilir kocayı boşayıp onunla evlenmek için haber kuruyordur kuruyup kalasıca... Bu arada ben sana da kızdım, senin gibi sultanlar sultanı bir hatun nasıl olur da öyle basit bir mağazadan öyle basit mobilyaları kabul edersin. Sana tavsiyen acil olarak altın kaplama, pırlanta süslü bir koltuk takımı aldırman. Araba olayını hiç açmayayım diyordum ama son model spor bir arabayı en azından hak ettiğini düşünüyorum. Ev konusuna gelince, biz Ankara'dayız bak burda çok güzel bir saray var. Bir benzerini yaptırabilirsin istersen kayınpedere. Babanın seni vermek için yaptığı pazarlığı da ayrıca yadırgadım. İnsan hiç olmazsa kızının ağırlığı kadar altına pazarlık yapar dimi ama. Allah bilir senet sepet de yaptırmamıştır o şimdi. Hiç olmazsa gelinlik olayında gözünü aç. Bak ben çok iyi dizaynırlar biliyorum. Yeminle sana bir ev fiyatına gelinlik diktiririz. Bu arada o sana kızım diyen hadsiz ve gıcık kayınvaliden gelip de kandilde, bayramda elini öpmezse elbette ki aramayacaksın. Ben de söyledim rahatladım oh...