KV konusu (Bu güne kısmetmiş)

KaramelDelisi

Geçmiş geçmiştir, gelecekse bizim
Pro Üye
Anneler Kulübü
14 Aralık 2016
1.519
3.443
31
Merhaba sevgili bdv arkadaşlar
Ne zaman KV ile konu açarım acaba diyodum bugüne kısmetmiş.
Hem dert hem iç dökme olarak bakabilirsiniz konuya. Çünkü belirli bir olayın olduğunu söyleyemem fazla karışık.
1 yıllık evliyim, eşim tek çocuk (bazıları bilir) KV ye 5 dk mesafede oturuyoruz. Eşim onların evindeki atölye de çalışıyor.
Ben çalışmıyorum.
KV aşırı takıntılı, inatçı, panik, telaşlı, titiz, sürekli eleştiren biri. Kp ile bazı sorunları var. Bazen dünyada eşim ve kendi ailesi dışında hiç kimseyi gerçekten sevmediğini düşünürüm.
Bunu takıntılı vs hallerini eşim ve Kp derde bilir söyler. :KK57:
Ben yapı gereği insanlara hemen ısınamam. KV ise benden sanki kızıymışım gibi (kızı gibi gördüğünü söyler ) herşeyde aşırı tepki vermemi ister. Daha doğrusu kendisinin yaptığı gibi.
Yakın olduğumuz için haftanın 2-3 günü giderim.
Geçenlerde eşimle bu yüzden kavga ettik. Sorun şu ki KV bana söyleyemediklerini eşime dert yanıp bir nevi üstüme saldı.
Ben soğuk ve mesafeli davranıyormuşum sıkıntı bu. :confused:
Neymiş şunu yiyelim bunu yiyelim demiyormuşum, Kp evde olmadığında bana gel çay içelim demiyormuşum.
Onların evde mutfağa giriyorum beraber yiyorsak beraber de yaparız mesele bu değil benim için. Ama takıntılı olduğu için şuna şunu koymazsan güzel olmaz diye en az 10 kez söyler. (örneğin tereyağı yok güzel olmaz)
Evde yapacağı temizliği yapmadan önce milyon kez tekrar eder işi yapmadan kafam şişer( temizliğe elimden geldiğince yardım etmem, o bekler tabi ama hem beğenmez hemde yaşı genç, gücü var) :temizlik:
Herhangi bir konu açıldığında karşıyı dinler ama en çok acıyı o çekmiş, çileli ömrü bir o yaşamış gibi çok umursamaz. Gündem olmayı çok sever. :olamaz:
Mesela hamileliliğimde aşırı belim ağrıyor onun hiç olmamış o 9 ay istifra ettiğinden söz eder durur. Benimki çok önemli gelmez. Biri geldiğinde aşırı özen gösterir bana. Aşırı dengesiz tavırları var. :KK45:
Bir diğer konu sanki süs bebeğiymişim gibi onun beğendiği şeyleri giyip onunla komşu komşu gezmemi ister bekler.
İlk zamanlar bir iki defa gittim(istediklerini tabi ki giymedim) inanın tahammül etmekte zorlandım. Çünkü biz farklı insanlarız her türlü. :mad:
Dün akşam oradaydık pazardan börülce almış bir sürü dondurucuya koymak için bilenler bilir ıcık cıcık bir iş bitmiyor ayıklaması. Barbunya ve bamya hariç ben dondurucuya sebze koymam. Her şey mevsiminde güzel.
Dün o börülceye saçmalık bunu koymak dedim diye ağladı. Sonrada beklentilerini filan anlattı.
Ona güzelce yapımı, farklı olduğumuzu yaşlarımızın, zevklerimizin başka olmasının normal olduğundan bahsettim.
İnatçı olduğu için bana tamam dese de kabullenmez biliyorum.
Sorun şu ki ben eşime bundan bahsettiğimde (daha önce) asla anlamadı. Kv nin kötü huylarını filan yüzüne söyler, bilir yani ama anacığına laf söyletmez. :KK62:
Yani anlıyor ama ikimizin ilişkisini idare edemiyor, bir salsa rahat edicem zaten. :KK14:
KV nin yalanlarına, samimi görünüp arkadan konuşmalarına şahidim ısınamıyorum.
Kendimce idare ediyorum bu durumun Kp farkında zaman zaman konuşuruz. :eğlence:
Kendisi tedavi olmazsa beni hasta edecek psikolojik bir vakayla karşı karşıyayım.
Beynim durdu, konumum ve durumuma göre yorum yaparsanız sevinirim.
Çok uzun oldu kusura bakmayın. :kahve:

Klasik bir kv. Iki oğlum var inşallah böyle bir kv olmam. İlk etapta ben çareyi mesafede gördüm. Sizden beklentili ve sizin kendisine ayak uydurmanizi istiyor.

Eskiler gelinlerine zorla iş yaptirirmis huyu suyu farklı olsada kendi kurallarini filan kabul ettirilmiş ya, bunu kendisi belkide yanlış olduğunu bile bile aynısını size uyguluyor. Sizde ise yaramadığını görünce kendisini yetersiz ve güçsüz görüyor gibime geldi. Son olarak açık ve güzelce konuşmanız bence iyi olmuş, bundan sonra haftada bir gidin, oğlunun evinde geliniyle çay içme hevesi illa varsa bir gün arayın( evet samimi bulmasanizda ama ortada eşiniz var politik olmak lazım)anne müsaitsen gel çay / kahve koyacam içelim beraber. Sizide daha yakından tanıma fırsatını elde eder ve buzlar eriyebilir, en azından sizinle komsuculuk oynama huyundan vazgeçer ya bu kafa dengim değil der.
Banada başta soguksun ağzından cımbızla katı alıyoruz derlerdi, ay ne bilim bizim oralarda yeni geline bişey sorulmadiktan sonra lafa atlamaz gereksiz hiç vic vic olmaya gerek duyulmasın diye. Şimdi biliyorlar artık aslında çok sicakkanliyim ilgiliyim...zamanla olur

Yalanlar, samimi gorunup arkadan konusma kayinvalidelerin genel özellikleri galiba. (Benimkide aynı, bide oğluna ağlayıp acındırması fln var benimkinin)
Haftada 2 3 kez gitmek yerine 1 kez gidin, sonra onu 2 haftada 1 e çıkartın. Siz yine ayak uydurmaya çalışmışsınız, ama değmez kayinvalidelere elini ver kolunu kaptirirsin

İtici davran
Yani kötü değil de nasıl diyim elinden çatal kaşık bardak düşür miden bulanıyormuş gibi yap seni her kızdırdığında halıya doğru eğil böğğğ yap yemeğe yardım ederken tuzu devir kaşığı yemeğin içine kaçır
Bunun gibi itici şeyler yani
Aman gelmesin der takıntılı titiz falanmış ya bu ona etki eder bence

Degistiremezsiniz, yaranamazsiniz da. Bosuna esinizle kotu olmayin.
Mesafeli olun haftada bir gorusseniz yeter. Olamiyorsaniz da ise girin, calisinca komsuculuk oynayamaz.
Bebeğim olacak, Rabbim muhtac etmesin çocuğumu onun büyütmesini istemiyorum.
O yüzden hemen işe giremem. Ben kaçarken bu defa çocuğum dengesiz biri olur. Yaranamayacağımı zaten biliyorum. :KK14:

İtici davran
Yani kötü değil de nasıl diyim elinden çatal kaşık bardak düşür miden bulanıyormuş gibi yap seni her kızdırdığında halıya doğru eğil böğğğ yap yemeğe yardım ederken tuzu devir kaşığı yemeğin içine kaçır
Bunun gibi itici şeyler yani
Aman gelmesin der takıntılı titiz falanmış ya bu ona etki eder bence
Ayy evinde kırmadığım tabak, bardak kalmadı. Bilmeyerekte olsa bu dediklerinizi hep yapıyorum zaten sakarım biraz.
Olsun bir şey olmaz deyip içi gidiyor :KK45:

Yalanlar, samimi gorunup arkadan konusma kayinvalidelerin genel özellikleri galiba. (Benimkide aynı, bide oğluna ağlayıp acındırması fln var benimkinin)
Haftada 2 3 kez gitmek yerine 1 kez gidin, sonra onu 2 haftada 1 e çıkartın. Siz yine ayak uydurmaya çalışmışsınız, ama değmez kayinvalidelere elini ver kolunu kaptirirsin
Acındırma masum görünme ben iyiliğiniz için söylüyorum sizi düşünüyorum :ukala: kv çoğunda var sanırım

Bunların hep farkındayım çünkü verdikçe istiyor. Aynı şekilde ağlıyorda

klasık kayınvalıde emınım burdakı kadınların yuzde 90 kayınvalıdesı boyledır
yalnız sorun su olmalı sızın ıcın
esınızı cagırıp dolduruyormus ya
esınız ona sen annemsen oda karım ne sen gelıp onun hakkında sıkayet edebılırsın ne de o gelıp senın hakkında sıkayet edebılır buna ızın vermem anlasamıyorsanız mesafe koyarsınız sorun cozulur demesı lazım
yanı dengeyı es kuracak cunku kayınvalıdeler hep ıster hep bekler hıc memnun olmaz o durum hep sabıt o esı doldurma kısmı sıkıntı ona esınız ızın vermemelı ve gelıp sıze de bellı etmemelı

O ınsanın huyunu degıstıremezsın. Bunu esın yapar bıtek esın annesının huyunu bılıyormus sen sana gore olanları yap mesela temızlık yapıyor bı ısın ucundan tut az yardım et oda begenmezse begenmesın. Esınede aksam annenle temızlık yaptık de mesela sohbet arasında bana yardım etmıyor dedıgı zaman esın senın ettıgını bılır ve annesının yalan soyledıgını anlar. Sen olanları esıne hep anlatkı kv bısey soylwdıgınde o bastan bılmıs olsun annesının kendını nasıl doldurgunu anlasın bı sure sonra sen sıkayet etmeyıp o sıkayet edınce ve yalanlarını gordukce arrık dur der heralde normal bı ınsansa esın. Ben herseyı soylerım esıme kv oyle dolduran sıkayet eden bı kafın degıl ama arada ıste yardım edenemım yok fılan dedıgı zaman sana tek yardım eden karım hala nankorluk yapıyorsun dıyor. Hatta annesı oyle soyleyınce gıtme yapma sankı cokmu anlıyor dıyor erkekler yalan soyleyeb sorun cıkaran ınsandan sıkılıyor

Merhaba sevgili bdv arkadaşlar
Ne zaman KV ile konu açarım acaba diyodum bugüne kısmetmiş.
Hem dert hem iç dökme olarak bakabilirsiniz konuya. Çünkü belirli bir olayın olduğunu söyleyemem fazla karışık.
1 yıllık evliyim, eşim tek çocuk (bazıları bilir) KV ye 5 dk mesafede oturuyoruz. Eşim onların evindeki atölye de çalışıyor.
Ben çalışmıyorum.
KV aşırı takıntılı, inatçı, panik, telaşlı, titiz, sürekli eleştiren biri. Kp ile bazı sorunları var. Bazen dünyada eşim ve kendi ailesi dışında hiç kimseyi gerçekten sevmediğini düşünürüm.
Bunu takıntılı vs hallerini eşim ve Kp derde bilir söyler. :KK57:
Ben yapı gereği insanlara hemen ısınamam. KV ise benden sanki kızıymışım gibi (kızı gibi gördüğünü söyler ) herşeyde aşırı tepki vermemi ister. Daha doğrusu kendisinin yaptığı gibi.
Yakın olduğumuz için haftanın 2-3 günü giderim.
Geçenlerde eşimle bu yüzden kavga ettik. Sorun şu ki KV bana söyleyemediklerini eşime dert yanıp bir nevi üstüme saldı.
Ben soğuk ve mesafeli davranıyormuşum sıkıntı bu. :confused:
Neymiş şunu yiyelim bunu yiyelim demiyormuşum, Kp evde olmadığında bana gel çay içelim demiyormuşum.
Onların evde mutfağa giriyorum beraber yiyorsak beraber de yaparız mesele bu değil benim için. Ama takıntılı olduğu için şuna şunu koymazsan güzel olmaz diye en az 10 kez söyler. (örneğin tereyağı yok güzel olmaz)
Evde yapacağı temizliği yapmadan önce milyon kez tekrar eder işi yapmadan kafam şişer( temizliğe elimden geldiğince yardım etmem, o bekler tabi ama hem beğenmez hemde yaşı genç, gücü var) :temizlik:
Herhangi bir konu açıldığında karşıyı dinler ama en çok acıyı o çekmiş, çileli ömrü bir o yaşamış gibi çok umursamaz. Gündem olmayı çok sever. :olamaz:
Mesela hamileliliğimde aşırı belim ağrıyor onun hiç olmamış o 9 ay istifra ettiğinden söz eder durur. Benimki çok önemli gelmez. Biri geldiğinde aşırı özen gösterir bana. Aşırı dengesiz tavırları var. :KK45:
Bir diğer konu sanki süs bebeğiymişim gibi onun beğendiği şeyleri giyip onunla komşu komşu gezmemi ister bekler.
İlk zamanlar bir iki defa gittim(istediklerini tabi ki giymedim) inanın tahammül etmekte zorlandım. Çünkü biz farklı insanlarız her türlü. :mad:
Dün akşam oradaydık pazardan börülce almış bir sürü dondurucuya koymak için bilenler bilir ıcık cıcık bir iş bitmiyor ayıklaması. Barbunya ve bamya hariç ben dondurucuya sebze koymam. Her şey mevsiminde güzel.
Dün o börülceye saçmalık bunu koymak dedim diye ağladı. Sonrada beklentilerini filan anlattı.
Ona güzelce yapımı, farklı olduğumuzu yaşlarımızın, zevklerimizin başka olmasının normal olduğundan bahsettim.
İnatçı olduğu için bana tamam dese de kabullenmez biliyorum.
Sorun şu ki ben eşime bundan bahsettiğimde (daha önce) asla anlamadı. Kv nin kötü huylarını filan yüzüne söyler, bilir yani ama anacığına laf söyletmez. :KK62:
Yani anlıyor ama ikimizin ilişkisini idare edemiyor, bir salsa rahat edicem zaten. :KK14:
KV nin yalanlarına, samimi görünüp arkadan konuşmalarına şahidim ısınamıyorum.
Kendimce idare ediyorum bu durumun Kp farkında zaman zaman konuşuruz. :eğlence:
Kendisi tedavi olmazsa beni hasta edecek psikolojik bir vakayla karşı karşıyayım.
Beynim durdu, konumum ve durumuma göre yorum yaparsanız sevinirim.
Çok uzun oldu kusura bakmayın. :kahve:
Kimse mükemmel değil tabi ki. Benim kv de acayip uyanık bir kadındır parayı çok sever çocukları arasında bazen ayrım da yapar şahit olduğum şeyler var ama umursamıyorum tabiki. Annelerimiz de mutlaka gelinlerine göre zor bence. Ama sorunun sizden de kaynaklı olduğunu düşünüyorum sadece kv nizden değil. Soğuk ve mesafeli tavırlarınız onları 1 sene geçmesine rağmen halen kabul etmemiş gibisiniz. Bebeğiniz olacak hiç böyle şeylere takılmayın derim. Önemli olan evinizdeki huzurunuz.

Acındırma masum görünme ben iyiliğiniz için söylüyorum sizi düşünüyorum :ukala: kv çoğunda var sanırım
Ahh erkeklerde bunu hep yiyor. 'Ama annem seni seviyor, kızı gibi gördüğü için oyle söylemiş sen yanlış anlıyorsun, sen annemleri istemiyorsun' hepsimi aynı olur ya :KK51:

Kimse mükemmel değil tabi ki. Benim kv de acayip uyanık bir kadındır parayı çok sever çocukları arasında bazen ayrım da yapar şahit olduğum şeyler var ama umursamıyorum tabiki. Annelerimiz de mutlaka gelinlerine göre zor bence. Ama sorunun sizden de kaynaklı olduğunu düşünüyorum sadece kv nizden değil. Soğuk ve mesafeli tavırlarınız onları 1 sene geçmesine rağmen halen kabul etmemiş gibisiniz. Bebeğiniz olacak hiç böyle şeylere takılmayın derim. Önemli olan evinizdeki huzurunuz.
samimi olmak zorunda mı

Ahh erkeklerde bunu hep yiyor. 'Ama annem seni seviyor, kızı gibi gördüğü için oyle söylemiş sen yanlış anlıyorsun, sen annemleri istemiyorsun' hepsimi aynı olur ya :KK51:
Aynen öyle , hatta eltim olduğu için onunla çok sorun yaşamışlar ben bişey diyim sanki karşısında eltim varmış gibi kavga eder nişanlım benle sende onun gibi mi olcaksın diye , annem zaten hep iyi niyetinden kaybetti herkesi düşünür herkes iyi olsun ister, kv desen hep öyle diyerek alttan alttan kendini över amaaannn sabah sabah darlandım düşündükçe Allah hepimize sabır versin huzur versin

Aynen öyle , hatta eltim olduğu için onunla çok sorun yaşamışlar ben bişey diyim sanki karşısında eltim varmış gibi kavga eder nişanlım benle sende onun gibi mi olcaksın diye , annem zaten hep iyi niyetinden kaybetti herkesi düşünür herkes iyi olsun ister, kv desen hep öyle diyerek alttan alttan kendini över amaaannn sabah sabah darlandım düşündükçe Allah hepimize sabır versin huzur versin
Ya bu erkekler niye böyle. Sinir oluyorum sinir, sabirda kalmadı vala bi gün sanada annenede başlıcam dememek için zor tutuyorum kendimi. 2 Ay önce bi problem yaşadık hala konuşmuyorum kv ile ama eninde sonunda eşim bizi barıştıracak biliyorum. Sinyalleri vermeye başladı şimdiden.
Sen daha nişanlıymışsın bastan asla izin verme kayinvalideye. Içli dışli olma, sinir stresten başka birşey katmıyorlar bize.

Ya bu erkekler niye böyle. Sinir oluyorum sinir, sabirda kalmadı vala bi gün sanada annenede başlıcam dememek için zor tutuyorum kendimi. 2 Ay önce bi problem yaşadık hala konuşmuyorum kv ile ama eninde sonunda eşim bizi barıştıracak biliyorum. Sinyalleri vermeye başladı şimdiden.
Sen daha nişanlıymışsın bastan asla izin verme kayinvalideye. Içli dışli olma, sinir stresten başka birşey katmıyorlar bize.
o olmasa nolck
Kaynana uzak duracak mi
Hadi kaynana uzak olsun
Esi buna izin verecek mi
Bendeki mesafe kimsede yok
AMa surkeli esimle aramizda bu sorun

o olmasa nolck
Kaynana uzak duracak mi
Hadi kaynana uzak olsun
Esi buna izin verecek mi
Bendeki mesafe kimsede yok
AMa surkeli esimle aramizda bu sorun
Evet olay eslerde bitiyor, bende de mesafe vardi. Ama onu bile sorun ediyorlar bizi aile gibi görmüyor, gelip gitmiyor evine sokmuyor diye agliyorlar. Gerçekten yoruldum ben ya. Onlari nasil aile olarak göreyim. Benim kendi anne babam var ve onlar asla arkamdan konuşmaz kötülüğümü istemez gerçek aile bu degilmidir.. Onlar oylemi, ben işsiz kalınca kayinvalide o kadar mutlu olmuştu ki.

Aman hepsi benzer çeşit valla.
Benimkinin de incelikten haberi yok.
Benden bir dünya incelik bekler.
Alttan alttan kırıldım ona diye eşime duyuruyo.
O da bana annem kırılmış diyor.
Ben de kalp bir tek onda var zaten mübarek.
Bir de sana şikayet mi ediyor.
Ben kirıldiklarimi söylesem altından çıkamazsınız iyisi mi susun diyorum.
Susuyor eşim.

Alttan almamak lazım.
Kvm yüzüme hele bir kırıldım bekledim desin onu bekliyorum çok pis saycam valla.

samimi olmak zorunda mı
Eğer ortada ciddi anlamda kv terörü yoksa veya ne bileyim gelinini istememezlik yapmıyorsa eşinin hatırına biraz daha sıcak davranabilir. Daha 1 yıllık evli ileride de aynı durum devam eder eşiyle de sıkıntı yaşar bence.

X