- 14 Mayıs 2018
- 131
- 100
- 18
- 35
Ama inanki bu ona has bir durum değil. Lohusayken kızım çok fazla emiyordu ve inanılmaz gazı oluyordu. Kayınvalidem yanımdaydı. Eşim iş sebebi yüzünden doğumdan 2 hafta sonra gelebilmişti. Çocuk emiyor, ağlıyor. Memeyi bırakıyor. Ben çaresizlikten herkese soruyorum tabi o ara. Kayınvalidem ısrarla sütümün yetmediğini, mama vermemiz gerektiğini söyledi. Eşimde ona uydu. Annemde sütün yetmiyordu dedi. Ben ağlıyorum, sütümün geldiğini ve yettiğini biliyorum. Ona rağmen bana kayınvalideminde anneminde yardım etme şekli neydi biliyor musun? “ sen zaten dik kafalısın, ne desek yapmıyorsun. Sorma bana bir şey” Yinede sustum o dönem. Çünkü; asla sütünün yettiğine inandıramazsın. Memeyi ağızlarına dayasanda inanmazlar. Çaren takmamayı öğrenmek. Zamanla konuşsalarda dinlemediğini bildikleri için susacaklar.O kadar çok konuşuyor ki takmamak mümkün değil.
Çoğu şeye hak verdiğim de oluyor sırf susması için ama hala bazı şeyler konusunda diretiyor.
Yanıma gelip çocuk emzirirken izleyip “ maşallah iştahlı çocuk da süt gelse emecek! “ diyen bir insanı takmamak mümkün olmuyor malesef.
Veya bebeği emzirdikten sonra hemen yatır dik tuttuğun için kusuyor diye idda etmesi.
Daha bir sürü şey.
Herşeyime laf etmesinden sıkıldım ne uyutma şeklimi beğenir ne emzirme pozisyonunu. Günde kaç kez kaka yaptığına bile karışıyor kadın nasıl sinirlenmiyim?
Emzirirken geç odana kapat kapını,hatta giriyorsa kilitle kapını gelirse de açma.O kadar çok konuşuyor ki takmamak mümkün değil.
Çoğu şeye hak verdiğim de oluyor sırf susması için ama hala bazı şeyler konusunda diretiyor.
Yanıma gelip çocuk emzirirken izleyip “ maşallah iştahlı çocuk da süt gelse emecek! “ diyen bir insanı takmamak mümkün olmuyor malesef.
Veya bebeği emzirdikten sonra hemen yatır dik tuttuğun için kusuyor diye idda etmesi.
Daha bir sürü şey.
Herşeyime laf etmesinden sıkıldım ne uyutma şeklimi beğenir ne emzirme pozisyonunu. Günde kaç kez kaka yaptığına bile karışıyor kadın nasıl sinirlenmiyim?
Hala bunun yanlış olduğu kanısındayım yiklarlarca emzirme eğitimi vermiş biri olarak söylüyorum bunu doktorun da yanlış yoblendiriyiryor emzirme arası saatlerini uzunsa iki emzirme arasında bir kere sağ çok sutun varsa tazyikli grlmezBunu bana doktorum yapmamı söyledi.
Eskisi gibi sağmıyorum zaten eakiye nazaran çok düzelme var.
Emdikten sonra artan sütü sağmam mümkün değil çünkü süt hızlı geldiğinde emmeyi red ediyor sadece hızlı gelen sütü sağıyorum.
Şuan öyle yapıyorum zaten her emzirdiğimde sağmıyorum.Hala bunun yanlış olduğu kanısındayım yiklarlarca emzirme eğitimi vermiş biri olarak söylüyorum bunu doktorun da yanlış yoblendiriyiryor emzirme arası saatlerini uzunsa iki emzirme arasında bir kere sağ çok sutun varsa tazyikli grlmez
Yok ya gitmicem geldiği zaman da odaya geçicem emzirirken.Emzirirken geç odana kapat kapını,hatta giriyorsa kilitle kapını gelirse de açma.
Emzirmen bitince kusura bakma dikkati dağılıyor bebeğin,yanlız emzirmem gerekiyor sessiz ortamda,rahatsız etmezseniz sevinirim de geç.
Tepende dikilmesin yani.
Benimde az kaldı doğumuma,kim gelirse gelsin umurumda değil,emzirme,alt değiştirme zamanı gelince geçerim odama,kimseyi de tınlamam yani. Ki aman doydu mu diyecek kimse yok çevremde. Doğru olan bu. Sakin sessiz ortam gerek.
Süt gelse emer dediği anda sıkıp gösterin sütü ikna olacaksa.Aynen acayip sorunlu geçiyor. Kv emzirirken dibime gelip göğsümden süt geliyor mu diye bakıyor ve “maşallah iştahlı çocuk süt gelse hepsini içmek ister de...” diye konuşunca aslında gülmek lazım sende haklısın. Yoksa bunda biley yok 3 gündür sütüme laf etmesi gayet normal.
İştenmesele tam da o sizinki kapatıyor konuyu benimki kapatmak bilmiyor.Süt gelse emer dediği anda sıkıp gösterin sütü ikna olacaksa.
Ben de şu an emziriyorum ve benim kv de sürekli sorar sütün var mı daha diye.
Sürekli emiyor niye olmasın sütüm derim konu kapanır.
Gerçek söylüyorum oğlum emerken kv neredeyse kendi emecek kadar yakın dururdu ilk zamanlarda, emdiğini duyacakmış. Sonra sonra geçti.
Şu an 18 aylık oğlum, bana bıraktırma sakın üç dört yaşına kadar emzir diyor.
Siz sakin olun, keskin sirke küpüne zarar
Ay ne guldum:)Basmiyo beyni demek ki
Ay konusunda hakli. Çocuğunuz bugün 3 ayı bitirdi. Dördüncü ayına girdi.yemin ederim artık bu kadının kafasına bişey geçiricem! Vallahi bi patlama yaşamak üzereyim. Yemeğe çağırdı bu akşam,hiç itiraz etmedim geldik yemeğe. İlk emzirmemde yine başladı,annem emiyo mu,annem sence ne kadar emiyo? Kaç ml emiyor da doyuyor mu nerden biliyorsun? Benim kızım emerken çok süt geliyorsa ağlamaya başlıyor illa sağmam lazım ön sütü,inatla neden sağıyosun süt kalıyor mu doymaz. Yada sağdığın sütü ver de doysun!!!!
Süt fazla geldiğinde ağlıyor o yüzden sağıyorum diyorum “çok gelmiyordur o” sana öyle geliyor.
Susuyorum,anlamıyor!
Tersliyorum,anlamıyor!
Güzellikle anlatıyorum,anlamıyor.
Benim çocuğum doymuyor,sütüm de yetmiyor.
He bu arada kızım 18 mart doğumlu,ona göre 3 ayı bitti 4 aya giriyor.
Ben ise 3 aya yeni giriyor bu çocuk diyorum.
Hayır yanlışım varmış benim,çocuğum 3 ayını bitiriyor 4 e giriyor....
Nasıl kıt beyinli bir insan artık cidden boğasım geliyor sussun diye. Hiç bir şekilde laftan anlamaz mı bir insan yahu?
Güncelleme” 3 ay muhabbetini yazıyorum,ifade edememiş olabilirim yabancıyım çünkü.
Kv-ne kadarlık oldu tam?
Ben: yarın 3 aylık oluyor.
Kv yanlışın var 3 ayı bitti 4 oldu!
Ben: nasıl yani bu bebek 4 aylık mı şimdi?
Evet 4 aylık,3 ayını bitirdi.
Muhabbet böyle geçti,3 ayı bitti 4 e giriyor demedi yanlış yaZdım. 4 e doğru ilerlediğinin farkındayım kızlar.
Bu zamana kadar hep sakin karşıladım ama artık ciddi ciddi beni bunaltmaya başladı ya.Bu arada seninkinden daha agir vaka benim kayinvalidem ama sakin olmaya calistim sen de oyle yap.Kafani mesgul etmeye calis baska seylerle .Sonucta esinin annesi bize yine de saygida kusur etmemek duser.Konussun dursun cevap verme ya da oyledir de gec.inan ne kirdigina degiyor ne kirildigina.Bebegini saglikla buyut
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?