Kv katili olucam!

Ama inanki bu ona has bir durum değil. Lohusayken kızım çok fazla emiyordu ve inanılmaz gazı oluyordu. Kayınvalidem yanımdaydı. Eşim iş sebebi yüzünden doğumdan 2 hafta sonra gelebilmişti. Çocuk emiyor, ağlıyor. Memeyi bırakıyor. Ben çaresizlikten herkese soruyorum tabi o ara. Kayınvalidem ısrarla sütümün yetmediğini, mama vermemiz gerektiğini söyledi. Eşimde ona uydu. Annemde sütün yetmiyordu dedi. Ben ağlıyorum, sütümün geldiğini ve yettiğini biliyorum. Ona rağmen bana kayınvalideminde anneminde yardım etme şekli neydi biliyor musun? “ sen zaten dik kafalısın, ne desek yapmıyorsun. Sorma bana bir şey” Yinede sustum o dönem. Çünkü; asla sütünün yettiğine inandıramazsın. Memeyi ağızlarına dayasanda inanmazlar. Çaren takmamayı öğrenmek. Zamanla konuşsalarda dinlemediğini bildikleri için susacaklar.

Görüşme jameya.
Bak cidden bu kadın seni depresyona sokuyor.
Eşimin hatrı vs deme koy mesafeni.
Bayramda görüşmüşsün işte 1 ay görüşme.
Eşine de söyle annen moralimi bozuyor,strese giriyorum,mümkünse bu kadar sık görüşmeyelim diye. Ya annesiyle konuşsun,anne müdahil olma bu kadar desin yada görüşme.

Emzirirken geç odana kapat kapını,hatta giriyorsa kilitle kapını gelirse de açma.
Emzirmen bitince kusura bakma dikkati dağılıyor bebeğin,yanlız emzirmem gerekiyor sessiz ortamda,rahatsız etmezseniz sevinirim de geç.
Tepende dikilmesin yani.
Benimde az kaldı doğumuma,kim gelirse gelsin umurumda değil,emzirme,alt değiştirme zamanı gelince geçerim odama,kimseyi de tınlamam yani. Ki aman doydu mu diyecek kimse yok çevremde. Doğru olan bu. Sakin sessiz ortam gerek.

Hala bunun yanlış olduğu kanısındayım yiklarlarca emzirme eğitimi vermiş biri olarak söylüyorum bunu doktorun da yanlış yoblendiriyiryor emzirme arası saatlerini uzunsa iki emzirme arasında bir kere sağ çok sutun varsa tazyikli grlmez

Şuan öyle yapıyorum zaten her emzirdiğimde sağmıyorum.
Günde en fazla 2 kez filan sağıyorum çok mızmızlandığı zaman.
Sağmadan vermeyi de denedim 10 kere memeden çekiyor kendini.

Yok ya gitmicem geldiği zaman da odaya geçicem emzirirken.
Gerçi emzirmediğim zaman da konuşuyor.
Evet beni depresyona sokuyor bu kadın eve geldiğimde uyurken bile bu kadının söylediği şeyleri düşünüp kendi kendime sinirlenmeye başladım.
Benç ciddi anlamda bunaltıyor.
Eşimle konuşucam bu konuyu zaten.
Ona göre annesi kötü birşey yapmıyor bana batıyor herşey.

3 ay bitmiş bugün ) 4 e giriyor canım.martta doğmuş nisan mayıs haziran işte.bence kv.denize çok takıyorsunuz.çok konu açar oldunuz bu ara.tabiki tercih sizin.ama bu kadar stres yapmayın.bu sinirle bebişinizin en güzel zamanlarını kaçırıyorsunyz.insan büyüyünce özlüyor.boşveriiin.konuşsun dursun.en iyi siz bilirsinuz.çok canınızı sıkarsa annesi benim en iyi ben bilirim deyin.

Benim kayınvalidem en iyisi .o bile kızım üst üste tuvalete gitti ay ishal olmasın ay üşütmüş olmasın.açıklamasını yaptım.ben biliyorum anne dedim geçtim.hepsinde var yani .bir seninki böyle degil canım.kulak arkası ediver psikolojin için

Süt gelse emer dediği anda sıkıp gösterin sütü ikna olacaksa.
Ben de şu an emziriyorum ve benim kv de sürekli sorar sütün var mı daha diye.
Sürekli emiyor niye olmasın sütüm derim konu kapanır.
Gerçek söylüyorum oğlum emerken kv neredeyse kendi emecek kadar yakın dururdu ilk zamanlarda, emdiğini duyacakmış. Sonra sonra geçti.
Şu an 18 aylık oğlum, bana bıraktırma sakın üç dört yaşına kadar emzir diyor.
Siz sakin olun, keskin sirke küpüne zarar

İştenmesele tam da o sizinki kapatıyor konuyu benimki kapatmak bilmiyor.
Gördü çıkan sütü. Eline dolduğunu gördü ona rağmen hala konuşuyor.

Bu kadar neden kafaya takıyorsunuz ki o kadar laf edecek anlamıyorum yani olabilir sizin düzeninizi bilemez fazla süt gelince ağladığını da bilemez tüm annelerde var doymuyor endişesi benim annem bile diyecektir kesin zaten emdiktne sonra ağlamıyorsa yetiyordur konu da kapanır.

Evet kaynana hesabı doğru ilk başta 3 ayına girecek demişsiniz siz sonra düzeltmişsiniz o da 4 den gün alıyor demek istemiş. O ay sene hesabını ben kendi annemle çok yaparım bir türlü anlamaz evlililik yıldönümümüzde 10 bitti derim yok 9 bitti der yani o ne derse desin neyse o dur bu kadar parlamanıza gerek yok!

yazıldı mı bilmiyorum ama başka bir konuda bi yorumda bulunmak istiyorum. aynı sorun bende de vardı çok fazla ön süt oluyordu. sağım yapmak ön sütü daha da çoğaltır. gün içerisinde sağım zamanlarını azaltarak ve emme sıklıklarını çoğaltarak sağma işlemini bırakmanız lazım.

Konunu okuyunca gecen seneye gittim bir an.Benim kizim da emmek istemiyor kendini geriye atiyordu.Kayinvalideye gore sut yoktu ama gogsun tas gibi oluyordu.Siktirinca fiskiriyordu buna ragmen sut yok diyordu.Sagiyordum sutumu sagma ac kalir diyordu.Kizimin baska bir saglik sorunu varmis o yuzden emmek istemiyormus.Biberon da almadi meme de almadi.Sagdigim sutleri siringayla icirdim uykusunda biberon aldi uykusunda icirdim.Ek gidaya gectik kasik mamasina kattim oyle icirdim.Kizim 16 aylik olacak ve hala sut sagiyorum kasik mamasina katip yediriyorum.Dusun yok dedigi sutum sagmayla kesilmedi

Bu arada seninkinden daha agir vaka benim kayinvalidem ama sakin olmaya calistim sen de oyle yap.Kafani mesgul etmeye calis baska seylerle .Sonucta esinin annesi bize yine de saygida kusur etmemek duser.Konussun dursun cevap verme ya da oyledir de gec.inan ne kirdigina degiyor ne kirildigina.Bebegini saglikla buyut

Klasik gerzek kv sendromu ne yapsanız anlamaz tersleyim ki en azından sınırınız gider ve mümkün olduğunca uzak durun bebenizi uzak tutun

Ay konusunda hakli. Çocuğunuz bugün 3 ayı bitirdi. Dördüncü ayına girdi.

Bu zamana kadar hep sakin karşıladım ama artık ciddi ciddi beni bunaltmaya başladı ya.
Doğumdan sonra sinirlerimi aşırı derecede bozuyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…