- 30 Mayıs 2017
- 1.271
- 841
- Konu Sahibi derdime derman
Öyle yapicam artık :))Tek cocuk olunca heves ediyordur.. benim gorumceminde esi tek cocuk esinin ceyizi gorumceminkinden coktu bosver alsinlar sende diger eksiklerinizi alirsin
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Öyle yapicam artık :))Tek cocuk olunca heves ediyordur.. benim gorumceminde esi tek cocuk esinin ceyizi gorumceminkinden coktu bosver alsinlar sende diger eksiklerinizi alirsin
Arkadaşa katılıyorum ileride lafını edecek biri mi benim kv uyduruk 2 eşya aldı annem de kız tarafına düşenleri aldı onun bile lafını yapar her yerde övünür bizim sayemizde evlendiler diye keşke kredi çekip her şeyimi kendim yapsaydım aldığı iki tane bokunduruk şeyi de başıma kakiyorŞimdi böyle derler ve yaparlar yarın öbürgün bir tartışmada "babanın evinden ne getirdin ki çeyizine kadar biz aldık" derler...
Bu tarz şeyleri kızın almasından yanayım ben, illa alıcaz diyorlarsa ve senin alım gücün yoksa birşey diyemem...
Alma bencede bizde çift olan sadece bornoz takımı o bile yük geliyor bana. Tabak çanak 2 takım atsan atılmaz satsan satılmaz , az para da değil 2-3 bin. Boşver bir takım beğendiğin olsun yeter işteOnlarin aldiklarini ben almam ya cok eşya olmasın evde:)
Bizim memlekette çeyiz çok verirler özeliikle kız tarafı :) hatta evi kız tarafı döşer diyebilirim kendi akrabalarımda gördüklerim artık erkek tarafıda çeyiz yapıyor dantelinden tut oyasına kadar benim gördüğüm kadarı ile,sizde mobilya ve beyaz eşyalara ortak olursunuz yatak odası yada oturma odası takımını ve beyaz eşyaları alırsınız erkek arkadaşın yemek odası alır ortak yaparsınız.Onlarin aldiklarini ben almam ya cok eşya olmasın evde:)
Söyledim zaten annen yanlış düşünmesin ayıp olmuyo biz alırdik zatem daha erken diye yeltenmedik dedim. Annem kotu hicbi sey demez diyo. Zaten iyi niyetli biri. Bi taraftan da dantel falan örüyo insallah laf söz olmazArkadaşa katılıyorum ileride lafını edecek biri mi benim kv uyduruk 2 eşya aldı annem de kız tarafına düşenleri aldı onun bile lafını yapar her yerde övünür bizim sayemizde evlendiler diye keşke kredi çekip her şeyimi kendim yapsaydım aldığı iki tane bokunduruk şeyi de başıma kakiyor
Yarın gidiyormuşuz almaya hayırlısı :)Kız tarafının durumu müsait değilse alınır.Annem oğlanlar evlenirken ikisine de çeyiz düzdü.Gelinlerimizin İkiside memur kızıydı zaten.Kimsede hiçbirşeyi başa kakmadı.
İstiyorlarsa alsınlar
Çekinmeyin
Karısmak olsaydi amacı şunu şunu alın ya alıyoruz derdi. Ben karısmam sorarsaniz fikir veririm. Siz karar vericeksiniz diyo kadın. Şu an için ben kotu niyet sezemedim. Göreceğiz bakalim :)Aldirmaya gelince "ya alma diyemedim" oluyor. Yarin birgün kaynana sik sik gelmenizi istediginde, hizmet istediginde "hangi devirde yasiyoruz" oluyor.
Ben mesafeden yanayim. Ortada fol yok yumarta yok. Daha istemeye bile kac ay var. Bu asamada tanismak neysede, beraber ceyiz alis verisine gitmek ne allasen? Istemeden önce ayrilik olursa ne yapacaksiniz? Bu kv'de hersey karismak istediginde, gelinlige, sekerlere, sonraki ev hayatinizda ne yapacaksiniz??
Tekrar diyorum mesafe, mesafe, mesafe. Simdiden söylüyorum, bu gidis ile evliligin her asamasinda konu acacaksin cünkü bu kadin emin ol, her isinize karisacaktir.
Hadi hayırlısıYarın gidiyormuşuz almaya hayırlısı :)
Dimi ileride nolur bilemem ama su an bari tadını çikarmaya baksam iyi olcak :)Hadi hayırlısı
Ama şimdiden öyle inçe düşünen bir kadının sonradan yamuk yapacağını hiç sanmam ya
Belliki oğlunun evi için o da heyecanlı
Tadını çıkarın :)
Canım balık baştan kokar illa ki hareketilerinden burun kıvırmalardan tavırlarından belli oluyor.Dimi ileride nolur bilemem ama su an bari tadını çikarmaya baksam iyi olcak :)
Aliyorlarsa alsinlar bosver.aslında benim de çekindiğim o ilerde laf olması. ama daha istemeye de düğüne de var. şimdiden almak isteyen onlar. hiç konusu geçmedi kim alır naparız diye. ben de tamam dedim
yüzsüz kadın.. kız isterdim ben olsam.eşine istetsene hala cok zaman gecmediyse
kendileri bakmış. benim de bakmamı istediler. dün de yarın gidelim alalım hemen dediler. söyledim zaten biz alırdık ayıp olmasın böyle diye.Sana olta atmış olmasın...
Nezaketen biz alırız demiştir belki
Sen önce yok olurmu anne bu kız tarafına ait ben alırım felan dedim mi
Öyle dediysem ve ısrarla ben Alaçam dedi ise bence de bir sakınca yok.
Ama durumun iyi ise ve sen hiç biz alırız demediysen bence ayıp olur..