KV ile çeyiz alışverişi

Bunun lafını etmeyen kv lerde var ama bana denk gelmedi. Bırak alsin canım. Tam yapsanda her şeyini kusur bulan gene buluyor. Ben aldimda ne oldu kv bana annenin evinden ne getirdin der durur. Esim susturdu sağolsun. Parani biriktir kendine sakla boşveeer

Alsinlar canim, 1 degil 2 yemek takimin olur, 3 degil 5 nevresimin olur sorun degil =) benim kv de nevresim, yatak ortusu, banyo paspasi, hamam takimi almis hatta yorgan ve yastik diktirmis. Bana kalsa silikon kullanacaktim mesela yun yorgan iyi oldu. Sag olsunlar. Hic dusunme, keyifle kullan.

Ek olarak, kv bir suru sey almis evvelden, ben de 40 koli ceyiz getirdim. Hicbir laf da duymadim bu konularda. Ayrica evlendikten sonra da yeni cikan begendigin bircok sey oluyor. Evde var ihtiyac yok diye alamiyorsun. O acidan da dusunmek lazim.

merhaba,
yaza düğünüm var allah nasip ederse, nisanda isteme olacak.
kv adayım erkek arkadaşımı bir mağazaya götürmüş yemek takımı +tencere seti +çatal bıçak seti +kahvati seti bakmışlar. bir kaç şey beğenmişler. erkek arkadaşım da fotoğraflarını attı. yarın erkek arkadaşıma beni de almasını benim beğenmemi, takımları alacağını söylemiş.
ben o gün çalışıyordum onlarla gidemedim. ertesi günü gittik beğendik.
birkaç güne de hep beraber gidip alacağız.
bu tarz şeyleri benim bildiğim kız tarafı alır ama böyle olunca da almayın demedim.
nevresim vs. alıyorum ben de yavaş yavaş, erkek arkadaşıma demiş yeni çok aldım ben senin çeyizine çok beğendiği olursa alsın ama almak için masraf etmesin sırf demiş.
ben de bunları almak için para biriktirmeye uğraşıyordum. sizce ben mi alsam yemek tk vs. bu tarz şeyleri?
böyle böyle tamamlarız çoğu şeyinizi demiş. gerdanlık bakmışlar. beğendiklerini bana yolladı. onları da seçmeye gidicez istemeye yakın.
sizin fikirleriniz neler kızlar ?

Isteme olduysa sayet o donemde k9nusmadiniz mi kim neyi alacagini? Kv guzel dusunuyo en azindan sen gormeden alinmiyo bisey kotu bi dusunceleri yok gorunuse gore. Ama ileride laf edecek insanlar mi? Bu kisim onemli. Bence sen tatli dille aciklama yap kv ye. En guzeli kirmadan halletmek. Yada bisey almayi dusunduklerinde anne ben aldim gerek yok almayin de. Sonra git kendin al

Benim de durumum farklı sayılmaz.
Hiç unutmuyorum, çeyiz serme günü eve gittik bir baktım yatağın üzerinde bir nevresim takımı ve bir adet yorgan.
Eşimin eşyaları bir hurcun içinde (iç çamaşırı vs. gibi eşyaları, diğerleri gardroba yerleştirilmişti).

Neden sonra nevresime dikkat ettim, nevresimin markası İşbir Yatak :-)
Yani yatağımızı aldığımız yer nevresim hediye etmiş, o da onu bana "nevresim de alındı" hesabı kakalamış...
Amiyane bir tabir oldu ama, kendisinden 1 havlu bile görmemekle beraber, annemin el emeği göz nuru yaptığı bir bohçayı da geri alamadım ondan... :mad:
yüzsüz kadın.. kız isterdim ben olsam.eşine istetsene hala cok zaman gecmediyse

daha isteme olmadan,resmiyet olmadan ne kaynanası,ne alışverişi anlamadım ki.:confused:
gelin ata binmiş ya nasip demiş.:KK66:

Ben nisan oldum, bir iğne görmedim...
Eşya konusuna gelir isek benim için kimin ne aldığı önemli değil..
Herkes gücünün ederi kadar alır..
Bunun paylaşımını yapmaya karşıyim.

Bırak ne istiyorsa alsın.
Yarın öbür gün bir şey olur da aldıklarını yüzüne vurursa, sen de ; aldıysan oğluna aldın dersin.

Kişiden kişiye değişir benim annem de gelinine alıyor nevresim, lif ,yastık, battaniye tencere içinden geldigi için.
Ben de keza öyle giderken pike takımı götürmüştüm bir kaç kıyafet aldım fazla durumları iyi değil o sebepten ben kıyafetten yana tercih ediyorum tabi genç kız giyinsin diyerekten.
Başa kalmıyoruz kalkmayız da çünkü biz isteyerek severek yapıyoruz.

merhaba,
kv adayım erkek arkadaşımı bir mağazaya götürmüş yemek takımı +tencere seti +çatal bıçak seti +kahvati seti bakmışlar. bir kaç şey beğenmişler. erkek arkadaşım da fotoğraflarını attı. yarın erkek arkadaşıma beni de almasını benim beğenmemi, takımları alacağını söylemiş.
bu tarz şeyleri benim bildiğim kız tarafı alır ama böyle olunca da almayın demedim.
nevresim vs. alıyorum ben de yavaş yavaş, erkek arkadaşıma demiş yeni çok aldım ben senin çeyizine çok beğendiği olursa alsın ama almak için masraf etmesin sırf demiş.
ben de bunları almak için para biriktirmeye uğraşıyordum. sizce ben mi alsam yemek tk vs. bu tarz şeyleri?
böyle böyle tamamlarız çoğu şeyinizi demiş. gerdanlık bakmışlar. beğendiklerini bana yolladı. onları da seçmeye gidicez istemeye yakın.
Erkek arkadasiniz tek cocuk falanmi?? Genelde bu saydiklarini kiz tarafi yapar ama onlarin icinden gelmis demekki kadin heves ediyor, bide size emrivaki yapmamislar yani sizin begendiginiz olacak ne guzel valla alsinlar :) Ben hic boyle seyler gormedigim icin garip geldi ama...

Erkek arkadasiniz tek cocuk falanmi?? Genelde bu saydiklarini kiz tarafi yapar ama onlarin icinden gelmis demekki kadin heves ediyor, bide size emrivaki yapmamislar yani sizin begendiginiz olacak ne guzel valla alsinlar :) Ben hic boyle seyler gormedigim icin garip geldi ama...
Tek çocuk evet :) ben dedim zaten biz de alirdik ayip olmasin annene sonra üzülürüm dedim. Annem hicbi seyi kotu dusunmez icinden gelerek yapiyor dedi. Bakalim :)

Kişiden kişiye değişir benim annem de gelinine alıyor nevresim, lif ,yastık, battaniye tencere içinden geldigi için.
Ben de keza öyle giderken pike takımı götürmüştüm bir kaç kıyafet aldım fazla durumları iyi değil o sebepten ben kıyafetten yana tercih ediyorum tabi genç kız giyinsin diyerekten.
Başa kalmıyoruz kalkmayız da çünkü biz isteyerek severek yapıyoruz.
Cok güzel tebrik ediyorum sizi

Tek çocuk evet :) ben dedim zaten biz de alirdik ayip olmasin annene sonra üzülürüm dedim. Annem hicbi seyi kotu dusunmez icinden gelerek yapiyor dedi. Bakalim :)
Tek cocuk olunca heves ediyordur.. benim gorumceminde esi tek cocuk esinin ceyizi gorumceminkinden coktu:KK66: bosver alsinlar sende diger eksiklerinizi alirsin :KK66:

merhaba,
Yakın bir zamanda bir aile dostumuzun oğlu nişanlandı kadında oğluna nişan için elektrik süpürgesi,nevresim takımı çifter çifter,yatak örtüsü,bornoz-havlu takımı,halı,yemek takımı,patik,lif,başörtüsü aklına ne gelirse almış kadın nişan için beraber koli yapmıştık kadınla tek olduğu için heralde sırf 1 araba dolusu eşya daha yazamadığım bir sürü eşya :) ama kız tarafıda almış bir sürü eşya nişan için hatta aynılarını almış diyebilirim kızın artık çifter çifter oldu eşyaları :)

Yakın bir zamanda bir aile dostumuzun oğlu nişanlandı kadında oğluna nişan için elektrik süpürgesi,nevresim takımı çifter çifter,yatak örtüsü,bornoz-havlu takımı,halı,yemek takımı,patik,lif,başörtüsü aklına ne gelirse almış kadın nişan için beraber koli yapmıştık kadınla tek olduğu için heralde sırf 1 araba dolusu eşya daha yazamadığım bir sürü eşya :) ama kız tarafıda almış bir sürü eşya nişan için hatta aynılarını almış diyebilirim kızın artık çifter çifter oldu eşyaları :)
Onlarin aldiklarini ben almam ya cok eşya olmasın evde:)

X