• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kv görümce yatılı misafir

kendi evinde sana 2 lokma bırakmasınlar bi de biz bitirdik sen kendine yap desinler, sorsalar ooooo gelin çok kötü. herkesin gözünün önünde tabak ayırıp" bu benim tabağım" falan deseydiniz keşke ilk şoktan sonra.
eşiniz ne diyor bu işe?
gidecekleri gün sabah 6 da kalkıp kahvaltı yaptım, kalmıyor diye.
Çocuklar için bişey diyemem adı üstünde çocuk ... Ama kv görümce yamyam herhalde... Bir dahaki seferde kendinize bir tabak ayırın " bu benim kimse yemesin" deyin...
ayırdığımı çocukları yemiş zaten.

ev hediyesi diye ellerinde kalmış ekşimiş yoğurt, birkaç bayat poğaça getirdiler. onu da arada derede yemişler.
Görgüsüzlüğün vücut bulmuş hali. Bunların yetiştirdiği çocuk bu kadar olur.
bana kasıtlı öyle davrandılar belki de.
sevmiyoruz ya birbirimizi.

Evlilikten soğuduğum bir gün daha :KK70:
Şaka gibi.
herkes aynı değil.
önce aileye bak, sonra evlen :)

Ben Misafirlikte yerimden kalkmazdım, elin çocuğu her yeri kırıp geciriyor. Madem terbiye,görgü veremiceksin yapma çocuğu!
tamam dayılarının evi ama eşyalar ve oyuncaklar onlara ait değil ki kırsınlar.
büyük bir kamyon oyuncak vardı 11 aylık kızım ancak sığar.ilkokula giden 2-3 çocuk üstünde zıplıyor dur diyen yok. tepki şu: ay evdede sağlam oyuncak bırakmıyorlar.

Benim kayınvalidem ve görümcem yok.Anlayacağın gelin kaynana,gelin görümce ilişkisi nasıl olur bilmem.Ama böyle bir durumda ben de bozulurdum sanırım.Hani onların evi olsa,belki böyle alışmışlar,belki düzenleri böyle der geçerdim,ama sizin evinizde doğru olmamış sanki...

yani herkes kendi evinde istediği gibi davranır. ama akraba evi de olsa biraz itidalli davranmalı bence.

Huylarini aslında bilerek hareket etmeniz sizi bu kadar yipratmazdi. Bazi insanlara karşı hakkım bu diye sesli ifade etmek gerekiyor. Tabaginizi ayırıp mutfakta benim payim deseydiniz içinizde kalmazdı.

Ay resmen kıtlıktan çıkmış gibi bir halleri varmış. Sorsaydınız evinizde çok mu aç kaldınız siz diye?
Ayıp ya..
zaten kavgaya yer arıyorlar.
tek gece diye kabul ettim. iki gece kaldılar.

Sen görüsüyo muydun ki onlarla,şaşırdım
senede 1-2 gün diye anlaşmıştık eşimle.
o 2 gün de böyle geçti işte.

boşatmaya çalışan kv doğru hatırlıyorsun.

görümce demiş ki "ortak arsa alalım ev yapalım"
dalga geçer gibi.

Sevmiyorsanız niye ağırlıyorsunuz ben de anlamıyorum şu ayıp olur mu diyorsunuz,gelenek mi,eş ailesi bilmemnesi mi,görgü mü her neyse onu işte.
Bir de kalmak ne alaka?
Te başka şehirden ev hayırlı olsununa mı gelmişler,telefon vardı ya,arasınlar.
Bile bile kabul ediyorsunuz.
Üstüne aç da kalmışsınız,sinir harbi bi yandan.
Ben kimseyle görüşmediğim için bana konuşması kolay sanırım,ama görüşmemeyi becerebilmek de marifet olsa gerek :KK53:
senede 1-2 gün diye anlaşmıştık eşimle.
eş hatırı güya.

Sizin ev otel ,sende hizmetci olsan sorun yok,
Terbiyesizler geldikleri gibi bir isin ucundan tutsunlar ,
Cocuklarina sahip ciksinlar ,
Ayrica sana ayirmamak her buldugunu yemek nesi ,kitliktan mi gelmisler ,
Terbiyesiz ,varoslar iste ,
Kabahat sende neden yemek hazirliyorsun kek bilmem ne yapiyorsun ki ,
Cocuk durmuyor de yap bir makarna kes karpuz ,yesinler ,
Caninizin istedigi varsa mutfak orada yapin bende yiyim desene ,
Iyiki geldiniz ,temizlik olmuyor cocukla diyip ,camlari sildirsene gorumcelerine ,yig kv onune utuyu ,
Bakalim bir daha gelirler mi ,
Kavgayi onlarla et kocanla degil,
Bisi soylerlerse hizmetciniz miyim ,
Benim evim otel mi ,ne geldiniz yatmaya mi der kovardin
sadece onlara değil ki kendime ve çocuklar için de hazırlıyordum.
neyse ki benim çocuklara 3-5 lokma düşmüş.

evi süpürelim diyorum, gerek yok. ev temiz diyor. her yer kırıntı döküntü olmuş, nasıl temizse.

Yemekleri yapan masayi hazirlayan emzikli kadin ac kalacak..Üstune üstlük birde kendine tekrar hazirla denilecek...Hadsizlik diz boyu,gorgusuzluk de...misafirin saskini ev sahibini davet edermiş..
eşim de idare et iki güncük dediği için işte.

benzer bir durum başıma gelmişti yemek sepetinden lahmacun ve kebap söyleyip gözlerine baka baka tek başıma yemiştim,
hatta ya kokmuştur size ama veremem anca doyarım ben bununla demiştim.
keşke aynısını yapsaydınız siz de.
süper yapmışsın vallahi.
ben de gidecekleri gün erkenden kalkıp kahvaltı yaptım önlem olsur diye.

eşin bişey demiyo mu bu istilaya?
idare et dedi.
Günah almayayım ama bilerek yapılmış gibi geldi bana. Temizlesin işi ne gibi
ben de kasıt aradım yalan yok.

Onlar bu kadar bencil ve görgüsüzce davranırken eşin ne yapıyordu Allah aşkına
o zaten tüm gün işte.
idare et dedi hepsi bu.

Huylarini aslında bilerek hareket etmeniz sizi bu kadar yipratmazdi. Bazi insanlara karşı hakkım bu diye sesli ifade etmek gerekiyor. Tabaginizi ayırıp mutfakta benim payim deseydiniz içinizde kalmazdı.
ayırdım.
çocuklara vermişler. canları çekmiş.

Bir kere olsa düşüncesizliktir, siz aç kalınca üzülüp bir dahakine sizi düşünürler. Ama tekrar tekrar oluyorsa tepkinizi gösterin veya önleminizi alın. Kendinize bir tabak ayırıp bu benim deyin.

bilen bilir.
eşimin ailesi beni sevmez, ben de onları sevmem.

yeni ev aldığımız için hayırlı olsun'a geldiler, iki gece kaldılar.

ben 3 çocuk, ev, yemek, pasta vs uğraşırken inanın aç kaldım.

herhangi bir öğünü hazırlayıp, yemeğe oturduk ve her defasında kızım huysuzlandı. ben onu yatak odasında emzirip uyutana kadar, her şeyi silip süpürmüşler. yesinler ona takılmadım. bomboş sofrada söyledikleri sinir etti: "ah canım ya bütün yemekleri bitirdik, sana kalmadı. emziren kadınsın, kendine bir şeyler yap da ye"
iyi de o sofra kalkacak, makine boşaltılıp doldurulacak.
neyse dedim. 2 paket hazır kek vardı. onun birini çıkardım 1 dilim aldım, işleri halleder biraz daha yerim dedim ama o da yok. 2 paket de bitmiş, ben ortalığı toparlayana kadar.
yine neyse dedim, dolapta 3-4 dilim baklava vardı diye teselli oldum. o da bitmiş.

yatmaya yakın kek çırptım, kahvaltı da yeriz diye. yine ben çocuğu uyuturken o da yenmiş bitmiş.

iki gün böyle geçti. ben onları sevmediğim için mi büyütüyorum, onu da bilmiyorum.

5 çocuk hepsi farklı odalarda, pis eller ağızlarla bütün oyuncakları fırlatmışlar, kırmaya uğraşan, kıran, kıramadığı için ağlayan ve dünya umurunda olmayan kv görümceler.
oyuncakları dağıtmaları sorun değil, kırmaları ve toplamamaları sorun oldu benim için.

eşimle de tartıştım, küstüm.
Kusura bakmayin ama ayi mi bunlar

ay içimi şişrdiler
idare et
idare etmesi kolay sanki...
temizlik yok yemek yok terbiye yok çocuğunu tut bari koca arabayı kırmasın o da yok. neymiş onların evinde de öyleymiş. senin evinde nasılsa nasıl. burası senin evin değil. evinin rahatlığını arıyorsan evinden ayrılmayacaksın. kadın kendine tabak ayırmış ona bile göz dikmişsiniz gözünüz doysun be! madem ondan canı çekti çocuğun desene ben sana şunu şunu yapayım onu çocuk yesin olur mu? ama demez çünkü eziyet

Yamyam mi bunlar bu ne dusuncesizlik abimin evine giderim hayatta izinsiz bisey yemem icmem gorgusuzluk resmen
ya yesinler de bana bir kaşık bari kalsaydı.
bir de görümceler diyetteymiş.

Ben olsam yanlarında eşime derim git bana yemek al gel ya da beni yemeğe götür. Ben aç kalacaksam kocamında burnundan getiririm. Uyutmam sabaha kadar. İkinci gün zaten yiyecekleri bir tencere makarna olur. Kek neymiş taş yesinler.
onlar diğer odadayken açım aç dedim.
bir şeyler aldı ama yine gelip ortak çıktılar. bana iki lokma düştü.
Hadi kv ve gorumcelere buradan alıştık da onlar yerken eşiniz neden size ayirilan tabaktakiler yenirken sesini cikartmamis?
farketmemiş.

Keşke kızınız huysuzlanınca eşinize sen kalk sofradan çocuğu tut. Ben karnını doyurayım. Yoksa bana birşey kalmıyor deseydiniz. Madem iki gün idare edilecekmiş. O da etseymiş.
emzirmek gerekiyor dalmadan önce.
o yüzden önce benim ilgilenmem lazımdı.

Bir kere olsa düşüncesizliktir, siz aç kalınca üzülüp bir dahakine sizi düşünürler. Ama tekrar tekrar oluyorsa tepkinizi gösterin veya önleminizi alın. Kendinize bir tabak ayırıp bu benim deyin.
ayırdım ondan da yediler.

ay içimi şişrdiler
idare et
idare etmesi kolay sanki...
temizlik yok yemek yok terbiye yok çocuğunu tut bari koca arabayı kırmasın o da yok. neymiş onların evinde de öyleymiş. senin evinde nasılsa nasıl. burası senin evin değil. evinin rahatlığını arıyorsan evinden ayrılmayacaksın. kadın kendine tabak ayırmış ona bile göz dikmişsiniz gözünüz doysun be! madem ondan canı çekti çocuğun desene ben sana şunu şunu yapayım onu çocuk yesin olur mu? ama demez çünkü eziyet
belki de kasıtlı yaptılar.
senede 1-2 günden fazla gelip gitmelerine izin vermiyorum çünkü.

Gerçekten görgüsüzler ya hu. Ayrıca çocuklara da çocuk deyip geçemem anaları sahip çıkamıyor mu saldim çayıra mevlam kayıra. Doğurup da orda burda ilgilenmeyen kadınlara gıcık oluyorum ya.hayır efendim dagıtmıslarsa bi zahmet anaları toplayacak ve kırmalarına da izin vermeyecek.Allah size yardım etsin peygamber sabrı var sizde

Back