• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kv beni saymadı :)

Bütün yemeği servisi kendisi yapıp çay koyma kahve yapma gibi şeyleri sizden beklemiş olabilir mi? Normalde odadaki insanlara hitaben kahve içer misiniz diye sorulur tek tek soracaksa da size de sormalı. Dalgınlığına da gelmediyse yaptığı tabii ki yanlış hatta ergence. Sanki abisinin evlendiği kadını kıskanan ufak çocuk davranışı gibi.

Bütün yemeği servisi kendisi yapıp çay koyma kahve yapma gibi şeyleri sizden beklemiş olabilir mi? Normalde odadaki insanlara hitaben kahve içer misiniz diye sorulur tek tek soracaksa da size de sormalı. Dalgınlığına da gelmediyse yaptığı tabii ki yanlış hatta ergence. Sanki abisinin evlendiği kadını kıskanan ufak çocuk davranışı gibi.
Yemek olayı olmadı sadece kahve

Kızlar merhaba
Konuya geçeyim uzatmadan . Bugün kv deydik. Kp ve kardeşi bahçede oturuyor biz de eşimle içerdeydik. Ben kızımla cebelleşiyordum durmuyordu . İçeri geldi dışardekilere kahve yapıcam sen de içer misin oğlum dedi . Eşim yaparsan içerim anne dedi sonra bana sordu eşim benim de yüzüm düştü yani içmicem dedim. Zaten kv bana sormadı oğluna sordu. Aradan 10-15 dk geçti bana diyor ki kahve içmek istersen yap sen de kendine . İçmedim ben de sizce ben mi hatalıyım annem diyorki sen deseydin anne ben kahveleri yapyım sen çocuğa bak . Çocuğum onda durmuyor .düşüncenizi merak ediyorum. Annem beni hep suçlu bulduğu için artık morfinleştim :))
Bunun öncesi var bence

Çok ayıp bence ya.

Ayrıca sizin evinizde misafirken siz nasıl ki kalkıp kahve yapmasını beklemiyorsanız, onlardayken o da size böyle pasif agresif tepki vermemeli. Güzellikle “kızım bir kahve yap da içelim” demek var, bir de böyle yok saymak var. Hiç çocuğu verip yapsaydım falan diye kendinizi suçlamayın bence.

Çocuk niye kv’de durmuyor aynı evdeyken bile. Hep yapışık ikiz gibi gezemezsiniz bu kadar da ince olmayın ver kucaklarına alışır çocukla kenara çekilirseniz herkes gıcık olur haliyle
ben kenara çekilen tiplerden değilim her gittiğimde de bulaşığa ben girerim eltim masayı taşır çekilir kenara zaten bitirir çıkarım ama durmadı çocuk o an her an bir olmuyor maalesef

Kızlar merhaba
Konuya geçeyim uzatmadan . Bugün kv deydik. Kp ve kardeşi bahçede oturuyor biz de eşimle içerdeydik. Ben kızımla cebelleşiyordum durmuyordu . İçeri geldi dışardekilere kahve yapıcam sen de içer misin oğlum dedi . Eşim yaparsan içerim anne dedi sonra bana sordu eşim benim de yüzüm düştü yani içmicem dedim. Zaten kv bana sormadı oğluna sordu. Aradan 10-15 dk geçti bana diyor ki kahve içmek istersen yap sen de kendine . İçmedim ben de sizce ben mi hatalıyım annem diyorki sen deseydin anne ben kahveleri yapyım sen çocuğa bak . Çocuğum onda durmuyor .düşüncenizi merak ediyorum. Annem beni hep suçlu bulduğu için artık morfinleştim :))
Ay hiç bir şeyi kafama takmıyorum ben neden yaşlanıyorum :)

O an ağzından öyle çıkmıştır. Ben olsam takılmam.

Ayıp etmiş kv. Sizin tek hatanız bunu annenize söylemek olmuş. Bence anneye soyleyecek kadar büyük bir durum değil bilmesine gerek yoktu. Herkese yaparken sana tabiki sormaliydi.

Eşiniz size sormuş hayır demişsiniz.
O zaman kv tekrar mı sormalıydı size? Bu sefer evet mi diyecektiniz? Ne tuhafsınız.

Benim kv boyle triplere girince kahveyi eşim yapiyor. 🙄
Hatta kv kahvaltiya davet edip kahvalti hazirlamiyordu yani yoldan bir geldik sofra boş😁 bi de benim kahvalti hazirlamami bekliyordu, aç aç hic bisey hazirlayamam kahvaltiyi da eşim hazirliyordu.
Boyle durumlarda eşiniz yapsin size, bu durum daha fena zoruna gider. Bi daha yapmaz.

Son düzenleme:
Annenize hak vermemek elde değil.
Bazen kadınlar çocuğu bahane ederek kayınvalideye gidince ellerini zerre bir şeye sürmüyorlar. Kayınvalide onu sizden hissettiyse de yapmak istememiş olabilir.
Zorunda mı misafir gittiği evde kucağında bebeği ile is yapmaya? Kucağında bebek olmasa da sırf gelin diye kayinvalide evinde iş yapmaya mecbur mu?

Gerçekten misafirden iş bekleyenleri hiç anlamıyorum. Ben misafirimi hayatta mutfağa sokmam. Ki çok misafir ağırladım bebeğim küçükken de. Çocuğumu kanguruya sırtıma taktım yine de ben topladım masamı, bulaştığı. Kimsenin evinde de mutfağa girip iş yapmam. Masa toplamaya yardım ederim en fazla.

Konu sahibine yapılan hareket çok ayıp gerçekten. Hiç kimse böyle bir muameleyi hak etmez. Evindeki misafire hürmet etmeyeceksen davet de etme. Ama Konu sahibinin annesine anlatması uygun değil. Böyle bir tutum karşısında ya kahveler 2 oldu diye arkadan bağıracak kadar gamsız olmak lazım ya da bu tutum istikrarlı ise hiç gidip de kv evinde iç huzurumuzu bozmamak lazım. Lotuslu cheesecake Lotuslu cheesecake

Amann sallayin, benim k.valide de bi keresinde ogluna sütlaç getirdi. Esim yemedi istemiyorum dedi. Aslinda istemiyor degildi, bana da ikram etmedigi icin red etti. Bazen k.valideler boyle sacmalayabiliyolar. Bunun icin esinizle tartismaya degmez. Siz sayginizi ve mesafenizi koruyun kafi. Ama herseyi annenize anlatmayin. Niye annenizi uzesiniz ki. Ivinize atmak istemiyorsaniz arkadaslarinizla paylasin

Back
X