• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kv beni saymadı :)

Siz haklısınız.
Nasıl ki damattan ne kendi aile evinde ne hanımının aile evinde hizmet beklenmiyorsa gelinden de beklenmemeli.
Beklenti ve mecburiyet yakıştırmasi gönüllü yapılan her güzel niyetin anlamını baltalıyor.
Hoş olan birşeyi mecbur hissettiğim içın değil, sevdiğim ve değer verdiğim için yapmak isterim. Benim vereceğim değer karşımdakinin vereceği ile doğru orantılı. Saygı ve anlayışın olmadığı yerde kimse sevgi, saygı ve değer ve bittabi hizmet beklememeli. Ben kendime yakışanı yapıp geçiyorum.

Nasıl gelinin annesinin damadına hizmet etmek, bulaşığını yıkamak, kahvesini pişirmek, çayını koymak zoruna gitmiyorsa damadın annesinin de gitmemeli.

Evinize gelen diğer misafirlere gösterdiğiniz özeni gösteriyorsanız, maddi manevi beklentiye girmiyorsanız büyüğümdür diyerek masanın bulaşığını topluyorsanız, bir zahmet kahve içer misin diye sorulsun. Bu kibir başka bir şey değil. Ayıp etmiş size.

Hala çocuğuna veya çocuklarına rağmen kahveyi, çayı gelinin yapması gerektiği kalıplarından çıkamıyoruz. Kendi evindeyse tamam. (Ama bak müsait olmak önemli, evin erkeği de yapmalı bunu yerine göre).Başkasının evinde ise müsait mi, yapmak istiyor mu, karşıdaki hakediyor mu bu önemli.

Benim eşim kendi aile evinde de benim aile evimde de hizmet etmekten çekinmez. Babam kalkıp damadına çay, yemek servisi yapmaktan utanıp gocunmaz.
Ben de aynı muameleyi hakediyorum. Malesef toplumun beklentileri bu kadar adil ve dürüst değil.

Ben şahsen sinir oluyorum misafir alsın veya misafir olsun, bekar olsun, yeni evli olsun, çocuğu olsun, hasta olsun her ortamda kadından hizmet beklenmesine. Adamlar hep oturuyor, hiç kahve pişiren çay yapan yok neden ayıp olmuyor?

Yaşlılar genelde ataerkil zihne sahip oldukları için orada size laf çaktırmak istemiş. Aslında kahve teklifini sizden bekliyormuş ama siz akıl edemeyince böyle yapmış.
Bir de sanırım ben yaşlı insana hizmet ettirmeyi doğru bulmadığım için kalkıp anne ben yapayım sen otur hep birlikte içelim derdim

Kaynananızla ilişkinizi en iyi siz bilirsiniz ama gidince elinizi hiçbir işe sürmüyorsanız laf sokma amaçlı yapmış olabilir mi? Kaynanaların gelinleri köle olarak görmek karşıyım. Lakin anlık gidilen yerde, sürekli yiyip içip kenara geçilen tiplerde sinir bozucu oluyor. İnsan hiç yoksa bi tabak kaldırmalı

Kızlar merhaba
Konuya geçeyim uzatmadan . Bugün kv deydik. Kp ve kardeşi bahçede oturuyor biz de eşimle içerdeydik. Ben kızımla cebelleşiyordum durmuyordu . İçeri geldi dışardekilere kahve yapıcam sen de içer misin oğlum dedi . Eşim yaparsan içerim anne dedi sonra bana sordu eşim benim de yüzüm düştü yani içmicem dedim. Zaten kv bana sormadı oğluna sordu. Aradan 10-15 dk geçti bana diyor ki kahve içmek istersen yap sen de kendine . İçmedim ben de sizce ben mi hatalıyım annem diyorki sen deseydin anne ben kahveleri yapyım sen çocuğa bak . Çocuğum onda durmuyor .düşüncenizi merak ediyorum. Annem beni hep suçlu bulduğu için artık morfinleştim :))
Ay ne olur boş şeylerle gününüzü gecirmeyin ya ! Demediyse demesin aman yani. Mesele etmeye bile.tenezzul etmem.

Kızlar merhaba
Konuya geçeyim uzatmadan . Bugün kv deydik. Kp ve kardeşi bahçede oturuyor biz de eşimle içerdeydik. Ben kızımla cebelleşiyordum durmuyordu . İçeri geldi dışardekilere kahve yapıcam sen de içer misin oğlum dedi . Eşim yaparsan içerim anne dedi sonra bana sordu eşim benim de yüzüm düştü yani içmicem dedim. Zaten kv bana sormadı oğluna sordu. Aradan 10-15 dk geçti bana diyor ki kahve içmek istersen yap sen de kendine . İçmedim ben de sizce ben mi hatalıyım annem diyorki sen deseydin anne ben kahveleri yapyım sen çocuğa bak . Çocuğum onda durmuyor .düşüncenizi merak ediyorum. Annem beni hep suçlu bulduğu için artık morfinleştim :))
Kaynana yorum yapmam ama sende içermisin diye soran koca sende varken sırtın yere gelmez merak etme. Kaynana meseleside basit takılma 😊

Kızlar merhaba
Bi kahve de yapsaydı
Kaynana kötü belli

Yaşlılar genelde ataerkil zihne sahip oldukları için orada size laf çaktırmak istemiş. Aslında kahve teklifini sizden bekliyormuş ama siz akıl edemeyince böyle yapmış.
Bir de sanırım ben yaşlı insana hizmet ettirmeyi doğru bulmadığım için kalkıp anne ben yapayım sen otur hep birlikte içelim derdim
Kahve ya ne kadar yorucu olacak bugün kaynana yapar yarın gelin
Sormaması çok bilinçli ve ayıp

vayy be şu saçma olayda bile kvyi haklı görüp olayın arka planını kendine göre yorumlayanlar varmış ya ben şok.
Çünkü onlar birer kayınvalide adayları :)
Gelen misafir hiçbir şekilde iş yapmak zorunda değil. Misafiri hoş tutmak bizim kültürümüzdür. Hizmet beklemek çok abes. Oğlun da gelinin de olsa misafir (uzun, yatılı kalmalar hariç). İsterse yardım edebilir ama ben bana gelen misafir yorulsun istemem, yardım etmek isteyen misafiri ısrarla oturturum. Çok kişi yazmış ama tekrar yazayım, ağırlayamayacağı misafiri kimse davet etmemeli. Hizmet beklemekten çok daha şık olur. İlla hizmet beklenecekse bu kişi oğludur. Konu sahibi haklı.

Son düzenleme:
Siz de bir dahaki sefere ortamda bulunan herkesi sayın parmakla, bir kahve eksik getirin. Sonra ayyy kv sizinkini unutmuşum demeyi deneyin. 🤣

Olayı sürekli yanlış ve eksik anlattıginiz için hatalı konuma dusmussunuz .

Keşke baştan kayinvalide oğluna kahve yapmaya gittikten sonra eşinizin size sorduğunu soyleseydiniz .

Beni eşek başı yerine koyana bir daha asla bir yudum su vermem bende. O kahve yapıp bana getirene kadar benim elimden birşey yemeyi unutsun . Deve kini var bende. Çok ayıp geliyor evine gelmiş insana düşman olsa bizim kültürümüzde böyle davranmazsin

Ben de yerinizde olsam alınganlık gösterir hatta kızardım.Siz kahve yapmak zorunda değilsiniz.Küçük çocuğunuz olmasa da yapmak zorunda değilsiniz.Hizmet bekliyorsa oğlundan beklesin.Uzun bir süre gitmeyin evine,bunu hak etmiş.Bir fincan kahveyi gelinden esirgeyen insan saygıyı hak etmiyor benim gözümde.Çay seviyorsa evinize geldiğinde ilk bardağı verin,sonra tekrar içer misin diye sormayın ya da yaptığı hareketin aynısını yapın

Oğlundan bekleseymiş o zaman. Kadınların ev işi yapmaya doğuştan sözleşmesi mi var? Oğlu da kendisinden küçük o deseymiş anne sen otur ben yapayım diye. Kör mü görmüyor mu karısı da çocukla ilgileniyor.

Oğlundan bekleseymiş o zaman. Kadınların ev işi yapmaya doğuştan sözleşmesi mi var? Oğlu da kendisinden küçük o deseymiş anne sen otur ben yapayım diye. Kör mü görmüyor mu karısı da çocukla ilgileniyor.
Oğlundan beklemeyeceği belli bir şey. Türkiye'nin genel yapısı bu. Konu sahibi konuyu anlatmış ben de kayınvalidenin zihninden geçenleri söyledim. Ondan bekleseymiş bundan bekleseymiş kısmı bambaşka bir boyut. Toplumsal cinsiyet eşitliği bilmem kaçıncı dalga feminizme kadar gider bunun mevzusu ama hayat maalesef böyle işlemiyor işte. Çok olgun ve aydın kayınvalideler de var ama bu kişi öyle değil demek ki. Oğlu da şöyle yapsaymış kısmı da aynı şekil.

Oğlundan beklemeyeceği belli bir şey. Türkiye'nin genel yapısı bu. Konu sahibi konuyu anlatmış ben de kayınvalidenin zihninden geçenleri söyledim. Ondan bekleseymiş bundan bekleseymiş kısmı bambaşka bir boyut. Toplumsal cinsiyet eşitliği bilmem kaçıncı dalga feminizme kadar gider bunun mevzusu ama hayat maalesef böyle işlemiyor işte. Çok olgun ve aydın kayınvalideler de var ama bu kişi öyle değil demek ki. Oğlu da şöyle yapsaymış kısmı da aynı şekil.
Tam olarak eleştirdiğim anne sen otur ben yaparım kısmıydı. Yaşlılara kıyamıyorum demişsiniz ya ona da cevap yazdım. Siz zaten böyle kadınlar iş yapar erkekler oturur felsefesini içselleştirip aman toplumun da normali bu dediğiniz sürece toplum böyle kalmaya devam eder tabii ki. “Anne sen otur ben yaparım” derdim diyeceğinize siz çocuğa bakıyormuşsunuz eşiniz kv’den daha genç o yapsaydı da yazabilirdiniz mesela ama hizmet etmek kadının görevi gibi gördüğünüz için bu fikir aklınıza bile gelemedi sanırım. Bir de konu sahibine “siz akıl edemeyince” falan yazmışsınız sanki eleştirir tarzda neden konu sahibinin akıl etmesi gereken bir şey bu. Alt tarafı bir kahve kayınvalide de 16192618 yaşında değil herhalde bir kahve de yapabilir. Laf sokmalara gelince maşallah cin ama işe gelince yaşlı yazık :)

Annenize hak vermemek elde değil.
Bazen kadınlar çocuğu bahane ederek kayınvalideye gidince ellerini zerre bir şeye sürmüyorlar. Kayınvalide onu sizden hissettiyse de yapmak istememiş olabilir.

Siz de kayınvalidesiniz sanırım bu kadar dert ettiğinize göre.. çocuğum yok ve buna rağmen kayınvalideme gittiğimde elimi sürmüyorum. sofrayı toplamaya yardım ederim o kadar, gidip hizmet etmek mi zorundayız?

Back
X