Kv bende sana diş mi gostereyim dedi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Hem kendi ceyizini kv ye aldiriyorsun . Hem de kadina çemkiriyorsun. Turkiye de oyle bir yöre yok . Catal kaşigı kız tarafi alir.
Var. 12 kisilik yemek takimi tencereler nevresim bornoz vs erkek tarafı alıyor. Hatta bazi yerlerde erkeğe,kıza alır gibi ceyiz biriktiriliyor yorgan vs.

neresi orası ?
bir de kız ne alıyor peki
Gaziantep,mardin,adana,hatay,urfa gibi yerlerde nişanı ve kınayı da erkek yapar . Kiz sadece mutfak eşyalarını bir de 1 tane beyaz esya alır. Adana nin bazi yerlerinde erkege birsuru mutfak esyasi alır annesi. Kız evlendirir gibi. Kız ufak tefek seyler alıyor.

valla çok şaşırdım çünkü saydığınız illerden çok tanıdığım kişi var ama kimsede öyle adetler yok. yöreden yöreye değişiyor demek ki.

valla çok şaşırdım çünkü saydığınız illerden çok tanıdığım kişi var ama kimsede öyle adetler yok. yöreden yöreye değişiyor demek ki.
Olabilir tabi,benimde cok tanidigim var hep erkek tarafı yaptı. Normalde nişan kız tarafına aittir denir ya mesela erkek yapiyor. Hatta erkege öyle saat takma adeti de yok . Doğuda ozellikle erkek tarafına cok külfetli oluyor. Bir tanıdığım adanalı suan ogluna birsuru nevresim yorgan falan almış

Özür dilemek de bir erdemdir. "Fevri davrandım, düşüncesizlik ettim. Özür dilerim" diyebilirsiniz

benim eşim de doğulu, ben de doğuluyum. hiç ailelerimiz arasında sen yap ben yapayim olmadı. düğün yapmadık mesela, hastamız vardı o yuzden kına gecesinin yerini eşimin ailesi tuttu. benim de durumum iyi olsaydi ben de tutardım.

kayinvalidem de sağolsun hic adetleri olmadigi halde bir kız çeyizi kadar hediyeler aldı bize. yün yorganım hic yoktu mesela, hepsini kayinvalidem yaptı aldı.

bunlar karşılıklı iyi niyetle halledilmesi gereken seyler bence. ama daha bastan boyle beğenmedim, bu ne, bana sormadin derse insan karşı taraftan olumlu bir tutum beklememeli sanki.

Bence alması guzel bir davranış sizi düşünmüş ancak size sormadan danışmadan sizin fikrinizi önemsemeden alması yanlış sonuçta siz oturacaksınız o evde ve siz kullanacaksınız herşey sizin beğenmeniz ve istemenizle Olmalı kendisi almış evet iyi ama bari bi sorsaydı alırken Yada bi fikrinizi sorsaydı çok yanlış bu davranış bence

Allah Allah. Antepte öyle değil ama. Hatta kına gecesinde gelinin başını bile kız tarafı yaptırır. Ki benim ailem göçmen bizde erkek taraf yaptırır mesela. Belkide illerde köy köy ilçe ilçe değişiyor da olabilir.

Yarın arayacağım mutlaka kendisini insanın hatasını anlamasıda güzel bir şeydir
Bu tarz konuşmaları telefondan yaparsanız etkili olmayabilir. Yüz yüze daha etkili olur. En iyisi siz bir kek yapın veya pastaneden bir yaş pasta alın. Ziyaretine gidin

Canım zaten ayıp yani sen yap ben yap diye konuşulması. Artık eskisi gibi olmuyor,olmamali da. Kadınlar çalışıyor. Gencler artık daha az esya daha rahat minimal yasam tercih ediyorlar. Kalp kirmaya gerek yok. Bak kayinvalidenle karsilikli anlayış ve iyi niyetle yönetmişsiniz süreci. Kadinda yapmış ne güzel maşallah . Herkesin durumuna göre. Boyle seyler unutulmuyor. Bu ne bana sormadın vs demek ayıp. Zaten yeterince stresli süreç..

Eşyaları değiştirdikten sonra ara duzeltseniz ne olur , o gönlü kırdınız bir kere.

Hangi yöre çok merak ettim, kardeşlerimi uyarayım.
Ay aynısı aklımdan gecti
Anneme biri böyle cemkirse zaten tek annemi değil tüm sülaleyide karsısına alır
nasıl yani ya beleşe mi gittik yani.
Nişanı gayet kız tarafı yaptı bizde
Kınada bicok kişide oldugu gibi cerez ve meyve suyunu erkek getirdi.
Yatak odasını banyoyu mutfagı komple kız yapıyor bizim sülalede ki saydığınız yörelerden biri memleketim
Ve cevre eşrafta var saydıklarınız arasında ilk defa duyuyorum böyle hic bişey yapılmadıgını

Yatak odası mi? Bu yorelerden tanıdığım insanlar kiz tarafi yatak odasını almaz ayıp diye düşünüyorlar. Ki bence sacma tabiki. Benim memlekette de yatak odasini kiz alır. Oturma odasi alanlar var o yuzden. Almazsa da erkek seve seve aliyor. Gorduklerim ama erkek tarafi yapti hep nisan kına düğün. Belese mi gittik demenize güldüm ya mardinli bir arkadaşım vardı baya ağır onlarda da erkege cok iş düşüyor

bahsettiginiz seyleri sizin almaniz gerekiyordu aslinda siz ceyizliginizi ayrica alip onlarida gunluk olarak kullanabilirdiniz
benim kaynanam gibi ceyizinden kalma el ormesi sabahligi boyunlugu olmayan mutfak onlugunu bunlarda benim ceyizimden sana dusenler diyerek getirseydi acillik olurdunuz heralde kaynananizda bir art niyet goremedim ben

Benim kv dem evime bir paket Türk kahvesi almıştı
Keşke kv den öyle olsa imiş
Üzüldüm kadına ne kadar kaprislisin
Özenmiş almış iste koy kenara ne var

Ben anlamıyorum ya,ihtiyacınız mı var? Bakiyorum genele,yok şu geceliği almışlar giymem,bu elbiseyi almışlar sevmem, öteki ayakkabıyı almışlar olmaz. Tamamda pardon evlenmeden önce kendinize ait birşeyiniz mi yok? Evlenince mi varoluyorsunuz? Geceliğe iç çamaşırına kadar laf eden var burda da yokmu arkadaşım hicbirşeyiniz de alınan eşyanın lafını yapıyorsunuz?
Alınmış,beğenmediniz mi,koyun kenara,silah mı dayıyorlar başınıza kullanmıyorsunuz diye?
Kendi aldıklarınızı/götürdüklerinizi kullanın.
Alınanlara da teşekkür edin geçin.
Büyük eşyalar olsa(bir kez alinacak,muadili olmayan koltuk vb)amenna ama nevresim,ıvır kıvır yahu bu. Bu zamana kadar almadıysanız da evlenince gider eşinizle alırsınız.

Ben sizi haksız buldum. İnsanlar sizin için harcama yapmışlar. Ha siz herşey benim gönlümce olsun istiyorsanız, herşeyi kendiniz yapacaksınız. Çıkıp çarşıya alacaksınız. Biz öyle yaptık. İki tarafa da bir şey aldırmadık. İçinden gelen hediyesini yaptı.

Ne kadar çirkin bir üslupla konuşmuşsunuz kadın az bile demiş. Bornoz takımı nevresim vs gelen misafirlere kullanıp kendiniz istediğinizi alabilirdiniz çatal bıçak için anne yarın birlikte çıkıp bakalım mı bende gezmiş olurum diyip tatlıya bağlayıp anne bunlar sanki daha güzel alınmazsan bunlarla değiştirsek diyip kadına da bir kahve tatlı ismarlayıp gönlünü alırdınız sanki şişe bornoz nevresim almak zorunda!
Birde bağırıp çağırtmışsınız ben bunları kullanmam diye kadın yine hanımefendiliğini bozmamış tamam demiş yazık ya, yol yakınken geri dönse yeridir.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…