- 6 Şubat 2018
- 11.205
- 14.571
- 298
- Konu Sahibi Belkibigunn
-
Var. 12 kisilik yemek takimi tencereler nevresim bornoz vs erkek tarafı alıyor. Hatta bazi yerlerde erkeğe,kıza alır gibi ceyiz biriktiriliyor yorgan vs.Hem kendi ceyizini kv ye aldiriyorsun . Hem de kadina çemkiriyorsun. Turkiye de oyle bir yöre yok . Catal kaşigı kız tarafi alir.
Var. 12 kisilik yemek takimi tencereler nevresim bornoz vs erkek tarafı alıyor. Hatta bazi yerlerde erkeğe,kıza alır gibi ceyiz biriktiriliyor yorgan vs.
Tamam atiyorum
Gaziantep,mardin,adana,hatay,urfa gibi yerlerde nişanı ve kınayı da erkek yapar . Kiz sadece mutfak eşyalarını bir de 1 tane beyaz esya alır. Adana nin bazi yerlerinde erkege birsuru mutfak esyasi alır annesi. Kız evlendirir gibi. Kız ufak tefek seyler alıyor.neresi orası ?
bir de kız ne alıyor peki
Gaziantep,mardin,adana,hatay,urfa gibi yerlerde nişanı ve kınayı da erkek yapar . Kiz sadece mutfak eşyalarını bir de 1 tane beyaz esya alır. Adana nin bazi yerlerinde erkege birsuru mutfak esyasi alır annesi. Kız evlendirir gibi. Kız ufak tefek seyler alıyor.
Olabilir tabi,benimde cok tanidigim var hep erkek tarafı yaptı. Normalde nişan kız tarafına aittir denir ya mesela erkek yapiyor. Hatta erkege öyle saat takma adeti de yok . Doğuda ozellikle erkek tarafına cok külfetli oluyor. Bir tanıdığım adanalı suan ogluna birsuru nevresim yorgan falan almışvalla çok şaşırdım çünkü saydığınız illerden çok tanıdığım kişi var ama kimsede öyle adetler yok. yöreden yöreye değişiyor demek ki.
Özür dilemek de bir erdemdir. "Fevri davrandım, düşüncesizlik ettim. Özür dilerim" diyebilirsinizHaklısın mune abla ya zaten burdaki yorumları aldıktan sonra çok yanlış yaptığımı anladım ama gerçekten çevrenin gazına geldim sanırım insallah kvyle arami duzeltirim çünkü ilk defa o kadar sinirlendiğini gördüm eli ayağı titriyordu bende pişman oldum da iş isten geçti işte
Yarın arayacağım mutlaka kendisini insanın hatasını anlamasıda güzel bir şeydirÖzür dilemek de bir erdemdir. "Fevri davrandım, düşüncesizlik ettim. Özür dilerim" diyebilirsiniz
Olabilir tabi,benimde cok tanidigim var hep erkek tarafı yaptı. Normalde nişan kız tarafına aittir denir ya mesela erkek yapiyor. Hatta erkege öyle saat takma adeti de yok . Doğuda ozellikle erkek tarafına cok külfetli oluyor. Bir tanıdığım adanalı suan ogluna birsuru nevresim yorgan falan almış
Gaziantep,mardin,adana,hatay,urfa gibi yerlerde nişanı ve kınayı da erkek yapar . Kiz sadece mutfak eşyalarını bir de 1 tane beyaz esya alır. Adana nin bazi yerlerinde erkege birsuru mutfak esyasi alır annesi. Kız evlendirir gibi. Kız ufak tefek seyler alıyor.
Bu tarz konuşmaları telefondan yaparsanız etkili olmayabilir. Yüz yüze daha etkili olur. En iyisi siz bir kek yapın veya pastaneden bir yaş pasta alın. Ziyaretine gidinYarın arayacağım mutlaka kendisini insanın hatasını anlamasıda güzel bir şeydir
Canım zaten ayıp yani sen yap ben yap diye konuşulması. Artık eskisi gibi olmuyor,olmamali da. Kadınlar çalışıyor. Gencler artık daha az esya daha rahat minimal yasam tercih ediyorlar. Kalp kirmaya gerek yok. Bak kayinvalidenle karsilikli anlayış ve iyi niyetle yönetmişsiniz süreci. Kadinda yapmış ne güzel maşallah . Herkesin durumuna göre. Boyle seyler unutulmuyor. Bu ne bana sormadın vs demek ayıp. Zaten yeterince stresli süreç..benim eşim de doğulu, ben de doğuluyum. hiç ailelerimiz arasında sen yap ben yapayim olmadı. düğün yapmadık mesela, hastamız vardı o yuzden kına gecesinin yerini eşimin ailesi tuttu. benim de durumum iyi olsaydi ben de tutardım.
kayinvalidem de sağolsun hic adetleri olmadigi halde bir kız çeyizi kadar hediyeler aldı bize. yün yoganım hic yoktu mesela, hepsini kayinvalidem yaptı aldı.
bunlar karşılıklı iyi niyetle halledilmesi gereken seyler bence. ama daha bastan boyle beğenmedim, bu ne, bana sormadin derse insan karşı taraftan olumlu bir tutum beklememeli sanki.
Ay aynısı aklımdan gectiEşyaları değiştirdikten sonra ara duzeltseniz ne olur , o gönlü kırdınız bir kere.
Hangi yöre çok merak ettim, kardeşlerimi uyarayım.
nasıl yani ya beleşe mi gittik yani.Gaziantep,mardin,adana,hatay,urfa gibi yerlerde nişanı ve kınayı da erkek yapar . Kiz sadece mutfak eşyalarını bir de 1 tane beyaz esya alır. Adana nin bazi yerlerinde erkege birsuru mutfak esyasi alır annesi. Kız evlendirir gibi. Kız ufak tefek seyler alıyor.
Ay aynısı aklımdan gecti
Anneme biri böyle cemkirse zaten tek annemi değil tüm sülaleyide karsısına alır
nasıl yani ya beleşe mi gittik yani.
Nişanı gayet kız tarafı yaptı bizde
Kınada bicok kişide oldugu gibi cerez ve meyve suyunu erkek getirdi.
Yatak odasını banyoyu mutfagı komple kız yapıyor bizim sülalede ki saydığınız yörelerden biri memleketim
Ve cevre eşrafta var saydıklarınız arasında ilk defa duyuyorum böyle hic bişey yapılmadıgını
Benim kv dem evime bir paket Türk kahvesi almıştıEvet kızlar Bende bu nişanlı bu kaynana olduğu sürece ben daha çok konu acarım galiba bunu biliyorum dün akşam kv wpden foto yolladı bornoz takımı nevresim takımı servis tabağı çatal bıçak seti her şeyi almış bide bak kızım bunları aldım dedi benim sinirler tavana zıpladı hemen aradım anne neden bana fikrimi sormadın böyle şeyleri alırken ben bunları kullanmam hiç birini beğenmedim dedim ki kızlar yatak örtüsü kahverengi kesinlikle yeni gelin işi değil ve asla tarzım olmayan türden nasıl benim evimin eşyasını bana sormadan danışmadan alabiliyor geceden belli kendimi yedim ya neyse dün akşam yarın gidelim tekrardan ben değiştirmek istiyorum dedim oda tamam dedi bugün gittik herşeyi değiştirdim kendi zevkime göre aldım arabada demediğini bırakmadı ki mağazaya geldiğinde eline uzandım öpmek için bana elini bile vermedi biz daha yolun başındayız sen böyle mi yapacaksın şimdiden sen diş çıkartıyorsun bana istersen bende sana dış çıkarmayayım dedim anne ne alakası var evimin eşyasını beğenmem dış çıkarma olarakmi görülüyor işte yine bir sürü laf saydı falan ben dedigimi yaptım gittim eşyaları değiştim bundan sonra benden habersiz böyle bisey yapmayacağını düşünüyorum kızlar kusura bakmayın uzun oldu ama sinirden ne yaptığımı bilmiyorum
Ne kadar çirkin bir üslupla konuşmuşsunuz kadın az bile demiş. Bornoz takımı nevresim vs gelen misafirlere kullanıp kendiniz istediğinizi alabilirdiniz çatal bıçak için anne yarın birlikte çıkıp bakalım mı bende gezmiş olurum diyip tatlıya bağlayıp anne bunlar sanki daha güzel alınmazsan bunlarla değiştirsek diyip kadına da bir kahve tatlı ismarlayıp gönlünü alırdınız sanki şişe bornoz nevresim almak zorunda!Evet kızlar Bende bu nişanlı bu kaynana olduğu sürece ben daha çok konu acarım galiba bunu biliyorum dün akşam kv wpden foto yolladı bornoz takımı nevresim takımı servis tabağı çatal bıçak seti her şeyi almış bide bak kızım bunları aldım dedi benim sinirler tavana zıpladı hemen aradım anne neden bana fikrimi sormadın böyle şeyleri alırken ben bunları kullanmam hiç birini beğenmedim dedim ki kızlar yatak örtüsü kahverengi kesinlikle yeni gelin işi değil ve asla tarzım olmayan türden nasıl benim evimin eşyasını bana sormadan danışmadan alabiliyor geceden belli kendimi yedim ya neyse dün akşam yarın gidelim tekrardan ben değiştirmek istiyorum dedim oda tamam dedi bugün gittik herşeyi değiştirdim kendi zevkime göre aldım arabada demediğini bırakmadı ki mağazaya geldiğinde eline uzandım öpmek için bana elini bile vermedi biz daha yolun başındayız sen böyle mi yapacaksın şimdiden sen diş çıkartıyorsun bana istersen bende sana dış çıkarmayayım dedim anne ne alakası var evimin eşyasını beğenmem dış çıkarma olarakmi görülüyor işte yine bir sürü laf saydı falan ben dedigimi yaptım gittim eşyaları değiştim bundan sonra benden habersiz böyle bisey yapmayacağını düşünüyorum kızlar kusura bakmayın uzun oldu ama sinirden ne yaptığımı bilmiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?