Kv bende sana diş mi gostereyim dedi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Evet kızlar Bende bu nişanlı bu kaynana olduğu sürece ben daha çok konu acarım galiba bunu biliyorum dün akşam kv wpden foto yolladı bornoz takımı nevresim takımı servis tabağı çatal bıçak seti her şeyi almış bide bak kızım bunları aldım dedi benim sinirler tavana zıpladı hemen aradım anne neden bana fikrimi sormadın böyle şeyleri alırken ben bunları kullanmam hiç birini beğenmedim dedim ki kızlar yatak örtüsü kahverengi kesinlikle yeni gelin işi değil ve asla tarzım olmayan türden nasıl benim evimin eşyasını bana sormadan danışmadan alabiliyor geceden belli kendimi yedim ya neyse dün akşam yarın gidelim tekrardan ben değiştirmek istiyorum dedim oda tamam dedi bugün gittik herşeyi değiştirdim kendi zevkime göre aldım arabada demediğini bırakmadı ki mağazaya geldiğinde eline uzandım öpmek için bana elini bile vermedi biz daha yolun başındayız sen böyle mi yapacaksın şimdiden sen diş çıkartıyorsun bana istersen bende sana dış çıkarmayayım dedim anne ne alakası var evimin eşyasını beğenmem dış çıkarma olarakmi görülüyor işte yine bir sürü laf saydı falan ben dedigimi yaptım gittim eşyaları değiştim bundan sonra benden habersiz böyle bisey yapmayacağını düşünüyorum kızlar kusura bakmayın uzun oldu ama sinirden ne yaptığımı bilmiyorum
İyi de bunlar ceyiz seti zaten neden almis senin aldiginin yaninda bunlar da kullanilsin diye mi

Çok ayıp etmişsiniz. Beğenmediğinizi dile getirmeniz de üslubunuz da hoş olmamış. Misafir havlusu, nevresimi yapar, kesenize bereket der geçerdim ben olsam.

Bende hakkını savunan ve kendimizi ezdirmeyen bir kadınım fakat sizi kesinlikle haklı görmedim.
Kv nizin aldıkları kız tarafına düşen eşyalar.
Bizim orda böyle değil diyorsunuz başka bı yorumda bizde alıcaz diyorsunuz.
Madem sizde alacaksınız neden sorun ettiniz ki siz alacaklarınızı zaten kendi zevkinize göre alacaksınız. Neden bu kadar sert giriş yaptınız.
İfade şekli o kadar önemli ki, öyle bı ifade edersiniz düşman kazanırsınız, öyle bı ifade edersiniz sizden özür dilenir.
Kendi yerinizi daha baştan dar etmeyin.
Bana bırakın bir çöp almayı kimse orali dahi olmadı. Benim kv yok rahmetli olmuş fakat diğer aile bireyleri oralı olmadığı gibi alacağımız şeylere müdahale etmek için bile ufak çaplı girişimler oldu.
Kararlarınızı anı vermeyin, pat diye konuşmayın.
Burası konu hakkında yorum alma platformu, bizler zamanında belki sizden daha ani çıkışlar yaptık hiç bı faydasını görmedik.
Size tecrübeyle sabit yorumlar gelecektir hepsini dikkate alın.

Evet kızlar Bende bu nişanlı bu kaynana olduğu sürece ben daha çok konu acarım galiba bunu biliyorum dün akşam kv wpden foto yolladı bornoz takımı nevresim takımı servis tabağı çatal bıçak seti her şeyi almış bide bak kızım bunları aldım dedi benim sinirler tavana zıpladı hemen aradım anne neden bana fikrimi sormadın böyle şeyleri alırken ben bunları kullanmam hiç birini beğenmedim dedim ki kızlar yatak örtüsü kahverengi kesinlikle yeni gelin işi değil ve asla tarzım olmayan türden nasıl benim evimin eşyasını bana sormadan danışmadan alabiliyor geceden belli kendimi yedim ya neyse dün akşam yarın gidelim tekrardan ben değiştirmek istiyorum dedim oda tamam dedi bugün gittik herşeyi değiştirdim kendi zevkime göre aldım arabada demediğini bırakmadı ki mağazaya geldiğinde eline uzandım öpmek için bana elini bile vermedi biz daha yolun başındayız sen böyle mi yapacaksın şimdiden sen diş çıkartıyorsun bana istersen bende sana dış çıkarmayayım dedim anne ne alakası var evimin eşyasını beğenmem dış çıkarma olarakmi görülüyor işte yine bir sürü laf saydı falan ben dedigimi yaptım gittim eşyaları değiştim bundan sonra benden habersiz böyle bisey yapmayacağını düşünüyorum kızlar kusura bakmayın uzun oldu ama sinirden ne yaptığımı bilmiyorum
Tamam beğenmemiş olabilirsiniz ama çok kırıcı olmuş tavrınız. Siz kendi beğeninize göre başka şeylerde alabilirdiniz yapışık yasamiycaksiniz sonuçta.

Hırsını alamamış, özür bekliyordu galiba 😂
Yeni gelinleri etrafı biraz fazla gaza getiriyor aman kendini ezdirme vs. diye. Ölçü biraz kaçmış, ezdirmeyeyim derken hadsizlik olmuş.
ahahahha gençlik işte ama gençliğe şunu da öğretmek lazım yaşattığınızı yaşarsınız :)

Keşke benim kaynanada alsaydi beğenmeseydim. Bir çöpünü görmedim. Kadın doğru demiş. Almak zorunda da değil almazsa almaz param yok deyince canini mi alcaksin

Ayibi siz yapmissiniz. Size onlari almak zorunda dahi degilken sizin almakla yukumlu oldugunuz seyleri kv almis.iyi sabretmis kadin vallahi. Her zaman da kv suclu olmuyormus demek ki bunu da gorduk

ben bir çöp bile görmemiş biri olarak çok kaba buldum sizi, çok ayıp etmişiniz :KK14: düşünmüş almış yani kullan ne olacak, olmadı zamanı gelir bir şekilde değerlenir değil mi ama?

Kızlar kabalık mı etmsiim ne bileyim ya cevrede cok dolduruşa getirdi beni
Gazla mı çalışıyorsun?
Yeni gelin nevresimi kahverengi olur mu ne demek? Demek ki kendin nevresim bile almaya tenezzül etmemişsin.
Bizim yörede erkek alır da iyi kılıfmış ha
Bence kaynanan bırak dişini aba altından sopa gösterse yeridir
Parasını vermediğin şeylere çemkirme en azından kibar ol azcık

Ben yatak odası örtülerine kadar kayınvalidenin aldığını ilk defa duyuyorum, hangi yöremizde var böyle bir âdet çok merak ettim doğrusu. Yatak odasının tamamı ve yemek takımları mutfak gereçleri hemen hemen her yerde kız tarafına aittir bunu hepimiz biliyoruz. Gereksiz bir şekilde fazlasıyla yüz göz olmuşsunuz, beğenmediğinizi nişanlınıza söyleyip değiştirtebilirdiniz yada kendiniz de beğendiğiniz başka takımlar alabilirdiniz.
Bir de meraktan soruyorum gerçekten bunların hepsini erkek tarafı alıyorsa ,kız tarafı neleri alıyor sizin oralarda ?

Yatak örtüsü ile çatal bıçak setini değiştirseydiniz diğerleri kalsaydı.
Bu ikisi pahalı ve görünen şeyler, kullanılmayıp kenarda durmasıolmaz kayınvalidenin parasına da yazık.
Ama bornoz tabak çanak falan değiştirmesen de olur bir sette beğendiğinden alırdın en kötü misafir bornozu yapardın.

Hem tüm masrafları erkek tarafa yükle, hem herseye burun kıvır, saydır. Sonra erkek milleti neden evlenmek istemiyor diye dert yanın olur mu

Hayır bizde erkek tarafı alır tek bizde değil yani bizim yörede
Bizde ayrı olarak alacaz zaten bu onların alması gereken seylerdi
Evlenecek kızların kendilerini ezdirmelerini istemem, evlerine eşyalarına kimseyi karıştırmamalarını tavsiye ederim ama bunun için ev eşyasıymış, çeyizmiş çimenmiş kimseden maddi destek ve adet adı altında bir şey istememeleri kaydıyla, sizin durumunuz biraz çelişkili değil mi? Madem yörenizin adeti gereği erkek tarafı giyeceğiniz bornozu bile alıyor o zaman ne alınırsa ona razı gelmeniz gerekir, kaldı ki kayınvalideniz hevesle almış, 2 parça eşya için kalp kırmaya değmez, almasa almadı olur, kadın düşünüp almış, yeni gelin işi olmayabilir, gelin yatak örtüsü bir tane mi ? Yalnızca kayınvalidenizin aldıkları yoktur çeyizinizde ya da tabak çanak tek takım mı? Kenara koyardınız çok lazım olunca kullanırdınız veya ileride birilerine hediye ederdiniz.

Kendini ezdirmemek sizi düşünen birinin kalbini kırarak olmaz.

Nevresim yıkana yıkana yıpranır değişir atılır veya kullanma teşekkür et çatal bıçak gündelik kullan sanki alıp üzerinde taşıyacaksın gelinlik değil bu yani sonuçta ayıp etmissin nevresim atılır çatal bıçak hall olur ama sen bu insanlarla ömür boyu yüz yüze bakıcaksın o durumu değiştiremessin bu eşşa gibi kolay olmaz , çevrede doldurdu diyosunda dolma evililik kararı almış yaştasın demekki güveniyosun kendine neden başkalarının dolduruşuna geliyosunki yarın birgün bi sorunun olsa onlar ne derse ona göremi davranacaksın ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back