KV adayının sorduğu soru

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Burhan Burhanitto

🧿İt ürür, kervan işinde gücünde 🧿
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
23 Kasım 2022
11.876
53.361
Herkese selam
Konuyu uzatmadan direkt anlatacağım. Sevgilimin ailesi benimle uzun zamandır tanışmak istiyordu. Bayramın 4. Günü sevgilimle geziye gideceğim için buluştum. O da bizimkiler seni bekliyor dedi. Haberim yoktu tabiki hazırlıksızdım. Elim boş gitmek istemedim. Giderken yol üzerinden borcam kâse ve küçük bir tepsi aldım. Gerçekten giderken çok heyecanlı ve mutluydum.
Gittik beni iyi karşıladılar, herkes birbirinden utandı kimse konuşmadı bir süre. Sonrasında babası emekli öğretmen eski çalıştığı yerleri anlatmaya başladı.
Benim aylar öncesinde işimle alakalı bir mülakatım vardı. Puanım da iyiydi emek verdim bayağı umutluyduk ama olmadı. Gerçekten aşırı üzüldüm, kan değerlerim birden dibi gördü. Erkek arkadaşım da üzüldü. Eğer kazansaydım hem daha iyi bir konumda olacaktım hem maaşım daha yüksek olacaktı. Erkek arkadaşımla aynı işi yapıyoruz , o benden daha iyi kazanıyor. Ne kadar üzüldüğümü erkek arkadaşım da biliyor. Hatta beraber gittik hastaneye. Hastanelerde akşam ettik.
Konuşurken sessizlik oldu. KV adayı birden bu konuyu açtı. Böyle böyle olmuş dedi yüzünü ekşiterek. O an başımdan aşağı kaynar sular döküldü. Babası da üzülme kızım belki mülakat kaldırılır falan dedi. Ağzımdan tek cümle çıkabildi "seneye daha iyi hazırlanacağım" diyebildim.
Bizimki ağzını açıp tek kelime edemedi. Ama annesine ters ters baktığını gördüm. O an kendimi çok kötü hissettim. Gözyaşlarım burnumun ucunda duruyordu resmen. Ve bütün modum gitti. Gittiğim geziden de bir şey anlamadım. Yol boyunca içime dert oldu. İçimden senaryolar kurdum erkek arkadaşıma "annenin eğitim durumu ne ki bana hesap soruyor benim ne yaptığım kimseyi ilgilendirmez evine ilk kez gelen misafire böyle sorular sorulur mu ne kadar üzüldüğümü sen biliyorsun" söyleme planı yaptım. Sonrasında boşver, konuşacak bir şey olmadığı için sormuştur dedim. Ama ne yalan söyleyeyim içime aşırı dert oldu. Abartıyor muyum? Söylemeli miyim ? Söyleyeceksem ne söylemeliyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bence çok sessizlik olduysa akıllarına o gelmiştir de söylemiştir, en azından öyle hissettirdi bana. Yüzünü ekşitecek ne var ki beyaz ticareti mi yapmışsınız, bu ülkede her sene binlerce kişi mülakatlarda takılı kalıyor zaten. Sizin hassas noktanız olduğu için ekstra alınmışsınız gibi geldi ama orada olan sizsiniz, kasten canınızı yakmak için sorduysa siz daha iyi bilirsiniz

Bence biraz fazla alınganlık göstermişsiniz. Sessizlik olunca hakkınızda bildikleri bir konu olduğu için bunu açmışlardır bu kadar üzüleceğinizi tahmin edememişlerdir. Kasıtlı olduğunu sanmıyorum. Erkek arkadaşınıza da o konuyu açarsa üzüldüğünüzü söylersiniz ama annesini yermeden yapın. Annemin eğitim durumu ne ki bana hesap soruyor gibi bir cümleyi sakın kurmayın

Sessizlik oldu demişsiniz, konu açmak için söylemiş olabilir ben kırılacak bir şey görmedim açıkçası.

Not: Ben de mesleğimle alakalı bir sınava 2 kez girip mülakatta elendim. Hassasiyetinizi ve üzüntünüzü anlıyorum.
Ama ben kötü niyet görmedim.

Bence çok sessizlik olduysa akıllarına o gelmiştir de söylemiştir, en azından öyle hissettirdi bana. Yüzünü ekşitecek ne var ki beyaz ticareti mi yapmışsınız, bu ülkede her sene binlerce kişi mülakatlarda takılı kalıyor zaten. Sizin hassas noktanız olduğu için ekstra alınmışsınız gibi geldi ama orada olan sizsiniz, kasten canınızı yakmak için sorduysa siz daha iyi bilirsiniz
İki gündür intikam planları yapıyorum 😁😁😁😁 Oğlunu doldurup üzerine mi salsam diyorum sonra insanlığım tutuyor😁😁😁

Sanki o anda o aklına gelmişte söylemiş gibi geldi bana. Art niyet sezmedim. Art niyetliyse bile siz üzülmeyin. Kendi ayıbı.
İllaki biliyordur üzüldüğümü. Pat diye söyledi resmen. Haklısınız kendi ayıbı. Koskocaman insan ne konuşacağını bilmiyorsa onun ayıbıdır. Sagolun💐

İki gündür intikam planları yapıyorum 😁😁😁😁 Oğlunu doldurup üzerine mi salsam diyorum sonra insanlığım tutuyor😁😁😁
Kızzz sakınnn 😂 Şimdiden kötü olursun valla. Kadın bi şey dememiş. Buralarda çok takılma. Benim aday adayım bile yok ama kv lafını duyunca bile çatasım geliyor 😂

Sessizlik olmus diye konu acmis hepsi o..cok dramatize ediyorsunuz olayi bu takintilar ilerde basa bela olur.. ilk tanismada tanimadan etmeden bi konu acma cabasi.. bu kadar dramatiklesebilirdi bana gore
Gerçekten bu konu yüzünden sağlığımdan oldum ama. Aşırı üzüldüğüm bir konuydu. Kendimi biraz eziklenmiş hissettim

İllaki biliyordur üzüldüğümü. Pat diye söyledi resmen. Haklısınız kendi ayıbı. Koskocaman insan ne konuşacağını bilmiyorsa onun ayıbıdır. Sagolun💐

Biraz abarttığınızı düşünüyorum. Ama gerçekten o sizi üzmek niyetiyle dediyse ki sanmıyorum onun ayıbı. Boşverin. Oğlu zaten gereksiz gördüğünü belli etmiş bakışlarıyla.

Ama planlama da sıkıntılı olmuş farkında mısınız? Biraz oldu bitti gibi emrivaki bir tutum içerisinde gerçekleşmiş. Direkt hadi bekliyorlar denilmesine kızmadınız mı?

Biraz abarttığınızı düşünüyorum. Ama gerçekten o sizi üzmek niyetiyle dediyse ki sanmıyorum onun ayıbı. Boşverin. Oğlu zaten gereksiz gördüğünü belli etmiş bakışlarıyla.

Ama planlama da sıkıntılı olmuş farkında mısınız? Biraz oldu bitti gibi emrivaki bir tutum içerisinde gerçekleşmiş. Direkt hadi bekliyorlar denilmesine kızmadınız mı?
Evet aslında utangaç biriyimdir henüz kendimi hazır hissetmiyorum diye tanışmamıştım. Biraz da emrivaki oldu. Annesi sürekli getir diye arıyordu. Gitmesem, o kadar çağırdık gelmedi diyeceğini düşündüm.

Bu ne kaba bir cümle ya
"annenin eğitim durumu ne ki bana hesap soruyor benim ne yaptığım kimseyi ilgilendirmez evine ilk kez gelen misafire böyle sorular sorulur mu ne kadar üzüldüğümü sen biliyorsun" söyleme planı yaptım.
Türkiye'de yasiyrouz, densiz sorular bizim ülkemizin genetiginde var, çoğu insan için kaba sayılmaz.
Kilo mu aldın? Doğum kilolarını veremedin mi? Üniversiteyi kazanamadın mi? Baban işten mi ayrıldı? Sizin ev kira mi? Kaza nasıl oldu? Düşük mü yaptın? Çougunuz olmuyor mu?
Çocuğunun tek gözü kayiyo mu? Neden bosandiniz? Neden küstünüz? Asgari ücret mi aliyorsun? İs bulamadın mi? Atanamadin mi? Deden kanser mi? Kaçıncı evresi? Aaa o nasıl öldü?
Bunlar bayram sorularının vazgeçilmezidir. Ve bizim ulkemizde normaldir.
Bu kadar celallenmenizin sebebi sizin olayı kendi icinizde atlatamamaniz. Kadının bir suçu yok, insanoğlu yaşadığı sürece birbirine boyle densiz sorular sormaya devam edecek.
Kendinizi gereksiz yere doldurmayın. Konuşacak şey bulamamış, bildigi yerden konu açmış

Bu ne kaba bir cümle ya
Türkiye'de yasiyrouz, densiz sorular bizim ülkemizin genetiginde var, çoğu insan için kaba sayılmaz.
Kilo mu aldın? Doğum kilolarını veremedin mi? Üniversiteyi kazanamadın mi? Baban işten mi ayrıldı? Sizin ev kira mi? Kaza nasıl oldu? Düşük mü yaptın? Çougunuz olmuyor mu?
Çocuğunun tek gözü kayiyo mu? Neden bosandiniz? Neden küstünüz? Asgari ücret mi aliyorsun? İs bulamadın mi? Atanamadin mi? Deden kanser mi? Kaçıncı evresi? Aaa o nasıl öldü?
Bunlar bayram sorularının vazgeçilmezidir. Ve bizim ulkemizde normaldir.
Bu kadar celallenmenizin sebebi sizin olayı kendi icinizde atlatamamaniz. Kadının bir suçu yok, insanoğlu yaşadığı sürece birbirine boyle densiz sorular sormaya devam edecek.
Kendinizi gereksiz yere doldurmayın. Konuşacak şey bulamamış, bildigi yerden konu açmış
Diğer oğlunun eşi çalışmıyor. Ona bayağı meraklı. Daha ben ailelerinin içine bile girmemişim. Böyle bir soru sorması beni gıcık etti. Haklısın, densiz sorular ülkesindeyiz. Teşekkür ederim 💐

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X