• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kuzenin gelin hamamı

Kızlar başkasının adına utandım bugün.
Kuzenim yakın zamanda evlenecek. Bugün beni aradı abla dedi gelin hamamı yapacağım sende gel yengemle dedi. Dedim tamam gelirim. Ben gelin hamamı istedim erkek tarafı ödemek istemedi o yüzden herkes kendi ücretini kendi ödeyecek dedi şok oldum. Tamam neyse sorun yok geliriz dedim. Kişi başı 100tl ben sana iban atıyım paraları cumaya vermem lazım dedi. Aman allahım şok içindeyim. Çok kişi olsa belki tamam derim çok yüklenildi. Erkek tarafından 10kadın gelecekmiş kendileri ödeyecekmiş. Bizim taraftanda yaklaşık 25 kişi ama hadi fazla fazla sayalım 30 diyelim. Toplam 40 kişinin hamam ücreti 4000tl. Erkek tarafının ödemekten kaçındığı rakam. Yani tamam kına düğün yapacaklar gelin hamamıda ekstra olduğu için ödemek istememiş olabikirler anlayışla karşılıyorum. Ama bu durumda kuzenimlerin 30 kişilik 3000tl ücretini kendi ödemeleri uygun olmaz mıydı. Benlik problem yok çok bir para değil ancak 30 kişiyi tek tek arayıp ibanıma 100tl atın gwlecekseniz demek çok ayıp bence. Ben yerin dibine girdim onun yerine. Eğer durumun yoksa yapma gelin hamamıda. Ben mi yanlış düşünüyorum kızlar

Ha bide telefonu kapatırken şey dedi. Gelirken 1 çeşit pasta börek tarzı bişey yap getir. ???
Kuzen çok mu küçük? Gerçi ben o yaşlarda da bu modeldim nerdyese de.. 🤷🏻‍♀️

Amaç gösterişte herkes kendi parasıyla eğldnecekse nasıl gösteriş olsun. Aksine utanç verici bence🤦🏻‍♀️ para konularının bu kadar açık konuşulabilmesi tuhaf zaten.

-Beb doğum günü/ bekarlığa veda/ hamam yapcam.
-Eeee
-paranıda al gel

Bu çok rezil bi muhabbet ya
Ben bu tarz etkinliklerin davetlilerin tarafından karşılanması geleneğinin yaratılması konusunda geç bile kalindigini düşünüyorum.

Hep denilmez mı ne diye akraba eğlendirmek için bilmem ne kadar para harcayayim diye. Bence sadece şimdi değil, önceden de böyle olmalıydı.

Ama zamanında herkes borç harç yaptı diye buna dönüşülmesini kimse içten içte istemiyor diye düşünüyorum.

Kuzenim yakın zamanda evlenecek. Bugün beni aradı abla dedi gelin hamamı yapacağım sende gel yengemle dedi. Dedim tamam gelirim. Ben gelin hamamı istedim erkek tarafı ödemek istemedi o yüzden herkes kendi ücretini kendi ödeyecek dedi şok oldum. Tamam neyse sorun yok geliriz dedim. Kişi başı 100tl ben sana iban atıyım paraları cumaya vermem lazım dedi. Aman allahım şok içindeyim. Çok kişi olsa belki tamam derim çok yüklenildi. Erkek tarafından 10kadın gelecekmiş kendileri ödeyecekmiş. Bizim taraftanda yaklaşık 25 kişi ama hadi fazla fazla sayalım 30 diyelim. Toplam 40 kişinin hamam ücreti 4000tl. Erkek tarafının ödemekten kaçındığı rakam. Yani tamam kına düğün yapacaklar gelin hamamıda ekstra olduğu için ödemek istememiş olabikirler anlayışla karşılıyorum. Ama bu durumda kuzenimlerin 30 kişilik 3000tl ücretini kendi ödemeleri uygun olmaz mıydı. Benlik problem yok çok bir para değil ancak 30 kişiyi tek tek arayıp ibanıma 100tl atın gwlecekseniz demek çok ayıp bence. Ben yerin dibine girdim onun yerine. Eğer durumun yoksa yapma gelin hamamıda. Ben mi yanlış düşünüyorum kızlar

Ha bide telefonu kapatırken şey dedi. Gelirken 1 çeşit pasta börek tarzı bişey yap getir. ???
canım 100 gene ucuz istanbulda benim bulunduğum alanda 500tl hamam giriş ücreti kese köpük, ama bu lüks olan bişey şuan herşey çok pahalı ve erkek tarafı ödemek istemeyebilir haklı bana göre.

Gelin hamamı ne ya 🙄
Gelin hamamı eski ve bence çok utandırıcı bir gelenek, şimdilerde evlenecek kızlar çok iyi bir şeymiş gibi heves edip yapıyorlar.
Gelin adayı erkek annesi ve erkeğin sülalesi tarafından hamama götürülür, vücudunda sorunlu bir yer var mı, dişleri tam mı, kalçası bacakları güzel mi diye çırılçıplak soyulur incelenir, kendi annesine bile vücudunu göstermeye utanan kız gelin hamamında yaşlı teyzelere bütün vücudunu sergiler, teyzeler onaylarsa o gelin adayı pek kıymetli oğullarına kadın diye alınır, bu gerçekten özenilip devam ettirilmesi gereken bir gelenek midir?

Son düzenleme:
Kuzeniniz kese attırmadan evlenemiyor muymuş ? Bu sacmalığı erkek ailesi ödememekte hakli madem hamamda kendisi göbek atacak o ödesin.Bir de hamada kinasinı yakanından ağda yapanına bir sürü kadın var anadan üryan gezen bile var o manzarada nasıl yiyecek yenecek anlamam mümkün değil.O sasık sasık kokuda su bile icemem ben.

ya saçma sapan şeyler ya. Herşey bu kendin öde konseptine döndü bence çok ayıp, doğumgününe çağırıyorlar ücreti şu kadar, bekarlığa veda yemek+içki şu kadar, bir de gelin hamamı için iban mı atıyorlar ne kadar ayıp. Durumun yoksa yapma kardeşim. Aynı şekilde doğumgünleri de öyle ödeyemiyorsan yapma. Ayy bir de o sıcakta hamamda buharda nemde dans falan ben gitmezdim ya. Bir de ne münasebet pasta, börek. Çok yüz buluyor bu insanlar, gitmeyin, size ne milletin hamamından.

bizde de gelin hamamı yapılacaksa gitmek isteyen kendisi ödüyor.
böyle yerlere giderken ikramlik bir seylerde yapilir ama sizin kuzeninizin agziyla istemesi tuhaf olmuş 😁
plandan bahsedip evde sarma falan sarip getirecegiz vs. dese siz anlardiniz zaten elinize bir kek börek alıp giderdiniz.
gelin hamamını damat tarafı karşılamaz bu arada

100tl cok uygunmus hamamin isim ve konumu ozelden alabilir miyim🤣🤣🤣 bu arada ben de 10 tane kiz arkadasimla ayni kuzen usul hamam yapmistim cok da eglenmistik. Herkes kendi ucretini odemisti ve yiyecek yapip getirmisti. Ben de onlara ufak hediyeler almistim. Burda anormal bisey yok bence.

Gelin hamamı eski ve bence çok utandırıcı bir gelenek, şimdilerde evlenecek kızlar çok iyi bir şeymiş gibi heves edip yapıyorlar.
Gelin adayı erkek annesi ve erkeğin sülalesi tarafından hamama götürülür, vücudunda sorunlu bir yer var mı, dişleri tam mı, kalçası bacakları güzel mi diye çırılçıplak soyulur incelenir, kendi annesine bile vücudunu göstermeye utanan kız gelin hamamında yaşlı teyzelere bütün vücudunu sergiler, teyzeler onaylarsa o gelin adayı pek kıymetli oğullarına kadın diye alınır, bu gerçekten özenilip devam ettirilmesi gereken bir gelenek midir?
Foruma kusma emojisi gelmeli abla.

Yok ya ne pestemali. Pestemalı,bikiniyi gençler takıyor
Yaşlı kadınlar fora😂😂 ben de ilk defa hamamdayken "bir dirhem et,bin ayıp örter" lafını anlamıştım. Teyzenin göbeği öyle sarkmış ki vajinasını örtmüştü,şükür görmemiştim 😂😂
Kuzenimin gelin hamamında, 40 yaş üstü kesim sütyenleri çıkarınca şok olmuştum. Sonra bizim çıkarttırmaya keselemeye çalışmıştı teyzem 😂😂 ben çok kızıp ağlayınca kimsenin olmadığı yerde çıkarıp keseletti sonrada ne kıymetli memen varmış dedi 😂😂 o hamamda millet cıbıl geziyo kimisi altını da kapatmıyo 60 yaş g.tü görüyorum hoş değildi

Foruma kusma emojisi gelmeli abla.
Gelenekleri yapanlar heves edenler alınmasın herkesin kendi zevki ve tercihi, kimse kimsenin zevkine tercihine karışamaz ama evlenirken olsun, bebek sahibi olacağınızda yapılan kimisi bizim geleneklerimizden kimisi yurtdışından bize gelenekmiş bizim kültürümüzde varmış gibi entegre edilen şeyler bana anlamsız, bazıları da utandırıcı geliyor.

Gelin hamamının gelenekteki yeri aynen anlattığım gibi, hamamda gelin olacak kızı resmen teşhir ediyorlarmış eskiden, bunu bana birebir rahmetli annem de anlattı, anneannem de anlattı daha fazla detayları da var da ben girmiyorum çok çirkin ve aşağılayıcı bence, kadını kadın gibi değil de af buyurun kurbanlık gibi hissettiren evlilik geleneklerine karşıyım, kocana kurban ol diye kına yak, ki kına yakmayı severim saçıma ama kurban olmak için yakmadım yakmam, koca evinde gayretli ol diye beline kuşak bağlat onu da yapmadım, hamama git ne münasebet, sanki alınıp satılan eşyaymış gibi süt parası, başlık parası, bilmem ne kadar veya bilmem kaç gram altın, kadının değeri dünyayı ayağınıza serseler paha biçilemezken fiyat biçilmesi çirkin geliyor.

Kuzenimin gelin hamamında, 40 yaş üstü kesim sütyenleri çıkarınca şok olmuştum. Sonra bizim çıkarttırmaya keselemeye çalışmıştı teyzem 😂😂 ben çok kızıp ağlayınca kimsenin olmadığı yerde çıkarıp keseletti sonrada ne kıymetli memen varmış dedi 😂😂 o hamamda millet cıbıl geziyo kimisi altını da kapatmıyo 60 yaş g.tü görüyorum hoş değildi
O g.t açıkken pasta börek yemek bi de öff.🤢

Ben bu tarz etkinliklerin davetlilerin tarafından karşılanması geleneğinin yaratılması konusunda geç bile kalindigini düşünüyorum.

Hep denilmez mı ne diye akraba eğlendirmek için bilmem ne kadar para harcayayim diye. Bence sadece şimdi değil, önceden de böyle olmalıydı.

Ama zamanında herkes borç harç yaptı diye buna dönüşülmesini kimse içten içte istemiyor diye düşünüyorum.
Niye akrabalar eglenmis oluyor ki. Herkes zorla gidiyor zaten. Düğün dediğin bir imc dir aslında. İnsanlar taktiği takilarla hediyelerle ev kurana yardım etmiş olur. Eğlence bahanesi. Zaten herkes takı için düğüne gidiyor. Takı sayesinde de destek olmuş oluyor. Bir de ekstra neden vermesi gereksin ki. Çok mu lazım. Gider başka yerde kafana göre insanlarla eglenirsin. Bu gelenek burda tutmaz. İlk bir kac kişi ayıp olmasın diye tufaya gelir. Sonrasında kimse katılmaz. Herkes ya eskiye döner ya kendi ailesi ile nikah kıyar ona döner iş.

Şu koşullar altında yapılacak hiçbir etkinlik benim içime zaten sinmeyeceği için, yapmazdım. Kabahat kuzeninizde. Niye ısrar etmiş ki. Bi kere hijyenik değil, herkesin vücut kiri olan yerde yenip içilmesini hayal ettikçe içim kalkıyor.

Back
X